Po pertraukos pabudęs „Žalgiris“ – per žingsnį nuo „Top 16“ etapo (video, statistika)

2014-11-28 18:00
Nuotr.:

18 taškų pelnęs Jamesas Andersonas buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ gretose
18 taškų pelnęs Jamesas Andersonas buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ gretose
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius

Kauno „Žalgirio“ (4-3) komanda Eurolygos 7-ojo turo A grupės rungtynėse išvykoje 61:55 (11:13, 12:24, 20:7, 18:11) palaužė Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ (3-4) krepšininkus ir atsidūrė per žingsnelį nuo kelialapio į „Top 16“ etapą.

Pirmoji rungtynių pusė Gintaro Krapiko ir Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams nieko gero nežadėjo. Žalgiriečiai itin netaikliai atakavo iš visų aikštės pozicijų, klydo gynyboje ir 18 min. nuo varžovų atsiliko jau 17 taškų (18:35). Prieš ilgąją petrauką taškų skirtumas aptirpo iki 14 (32:37).

Rungtynių žaidėjas
Robertas  Javtokas
PTS 9 | REB 11 | ST 1 | BS 1
Visgi atokvėpio metu „Žalgirio“ trenerių štabui pavyko užvesti savo krepšininkus. Trečiąjį kėlinį svečiai pradėjo spurtu 10:0, o Paulius Jankūnas galų gale pataikė ir pirmąjį žalgiriečių tritaškį – iki tol visi 9 tolimi kauniečių šūviai buvo netaiklūs. Sužaidus 30 min. iš „Žalgirio“ deficito tebuvo likęs 1 taškas (43:44).

Ketvirtojo kėlinio scenarijus buvo panašus. Žalgiriečiai jį pradėjo spurtu 9:2, o komandą į priekį po ilgo laiko tarpo tritaškiu išvedė Jamesas Andersonas (48:46, 32 min.).

Persverti rezultato aikštės šeimininkams „Žalgiris“ nebeleido ir tik didino savo pranašumą. Likus žaisti 3 min. po įsismaginusio Luko Lekavičiaus dvitaškio žalgiriečiai jau pirmavo 8 taškais (60:52).

Nors „Nižnij Novgorod“ mėgino kovoti iki paskutinės minutės, įvykių eigos pakeisti Ainaro Bagatskio auklėtiniams nepavyko.

Abi komandos šiose rungtynėse krepšį atakavo labai netaikliai. „Žalgiris“ dvitaškius metė 42 proc. (20/47), o tritaškius – 15 proc. (3/20) taiklumu, o „Nižnij Novgorod“ tai darė atitinkamai 39 proc. (13/33) ir 22 proc. (4/18) taiklumu.

Juoda diena buvo „Žalgirio“ snaiperiui Artūrui Milakniui, kuris nerealizavo nė vieno iš 6 tolimų metimų ir per 28 min. surinko vos 2 taškus.

Kauniečiai rusus pranoko kovodami po krepšiais. „Žalgiris“ šiame mače sugriebė 47 (17 – puolime) atšokusius kamuolius, o „Nižnij Novgorod“ – 34 atšokusius kamuolius.

Užsitikrinti kelialapį į „Top 16“ etapą „Žalgiris“ galės jau kitą savaitę, kuomet savo aikštėje priims Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą.

„Žalgiris“: Jamesas Andersonas 18 (7 atk. kam.), Robertas Javtokas 9 (11 atk. kam.), Paulius Jankūnas 9 (11 atk. kam.), Lukas Lekavičius 8, Vytenis Lipkevičius 5.

„Nižnij Novgorod“: Tayloras Rochestie 15, Tarence`as Kinsey 11, Trey Thompkinsas 8, Maksimas Krivošejevas 6, Semionas Antonovas 6.

Efektingiausi mačo momentai:

http://youtu.be/IgaEi45ezXc



Komentarai:

3-5 psl komentarų ir nėra nei vieno normalaus ... tik šudas pilamas iš visų pusių ir ant komandų ir ant fanų... prie ko čia rytas ar neptunas.. čia kalbėkit apie komandos žaidimą, analizuokit ir t.t. ateina palot vieni ant kitų ... Lr pralaimėjo visus kartus, žalgiris prasiskolino ... nu naujo kažką bent sugalvokit .. šlykštu skaityt.. aš suprantu bnews clickai eina bet jau geriau griežtint taisykles nei toki jovalą laikyt ...
2014-11-29
+9
Atsakyti
rosteris (+0.04) Visu pirma su pergale! as tikejau kad zalgiris atsigaus! Bet nesuprantu komentatoriu lasaru kurie ir vel sika ant Neptuno- zemesnio lygio komanda ,reik Songailos Neptunui nes moka zaist nugara ko niekas ten nemoka(man Vosylius tikrai neblogesnis),Zavacko reik kad kamuoli neimestu.kiek gali lot tie loxai kurie ir fubola ir ledo rituli per viasat komentuoja- dedasi specais- ten baudos pries U

Skaitykite daugiau: http://www.basketnews.lt/news-79051-po-p...
2014-11-29
+10
Atsakyti
Visu pirma su pergale! as tikejau kad zalgiris atsigaus! Bet nesuprantu komentatoriu lasaru kurie ir vel sika ant Neptuno- zemesnio lygio komanda ,reik Songailos Neptunui nes moka zaist nugara ko niekas ten nemoka(man Vosylius tikrai neblogesnis),Zavacko reik kad kamuoli neimestu.kiek gali lot tie loxai kurie ir fubola ir ledo rituli per viasat komentuoja- dedasi specais- ten baudos U
2014-11-29
-11
Atsakyti
Kas per mada pasidarė žaist su ilgom kojinėm? :D Nei jos kompresijai reikalingos, nei ką. Vieninteliem dviratininkam/bėgikam jos reikalingos.
2014-11-29
-2
Atsakyti
Milaknis zajoba visai neimete trajaku..
2014-11-29
Atsakyti
Ponas lizingini, kaip bevartysi, Zalgiris tavo raudona skudra trypia kas metus, tai ir yra irodymas, kad lrytas ne to lygio komanda, o tu savo vistos smegenim ir toliau lr lyink su fules komandom :D
2014-11-29
+6
Atsakyti
ryto 15-meciams fanams (Arturiukui ir kitiems) su Lasaros klonais priesakyje tai toks pavydas Zalgiriui ir Neptunui Eurolygos kovu kad net is pavydo nesamones pastoviai klieidi, apgailetini jus vaikai esat :D Eikit ziuret savo kibiro treciarusio krepsinio ir svajokit apie grizima i LKL finalus
2014-11-29
+6
Atsakyti
RoketasSaunuoliai Zalgiris ... Top 16 jau ranka pasiekiamas .. Laukia sunki kova su Turkais ...
Nera sansu kad neiseis. Jei pralos visiems 4 numeriu iseis.
2014-11-29
-7
Atsakyti
Kad lasara su savo klonais nenurims ir toliau po Zalgirio pergales bandys vartytis lyg nieko nebuve tai cia jau nenustebino, kiekviena sezona tas pats kol sezone gale buna iki vasaros vidurio apsiktas ir pasislepes, bet idomiausia kokia storojo markoz psichine bukle? Lasara tai niekam neidomus debilelis, bet va markasz jau tampa tokia pat pastovia zertva, kuri nekarta bando kazka cia dergtis, o vis gauna eilini porcija per snukeli. Venas persipjovei is nevilties, raudonzalupi?
2014-11-29
+22
Atsakyti
Saunuoliai Zalgiris ... Top 16 jau ranka pasiekiamas .. Laukia sunki kova su Turkais ...
2014-11-28
+9
Atsakyti
StebėtojasIn your faceLizinginisIn your faceNemaitinkit sito komuniaginio trolio. Cia gi gryna vainauskine padugne. Paskaitykit sito urodo komentaru istorija, suprasit kad cia totaliai praplautos nevisprocio smegenys. Kiti raudonieji imbicilai sedi pasislepe, o sitas bukaprotis kacapu gerbejas vis kazka bando isvartyti.Uztat tu, imbicile, gavai proga pasirekst po pergales pries eurochallenge lygio komanda. Ar ne?Komuniagu nuopisa, sita "eurochallenge" lygio komanda zaidzia eurolygoje ir jau turi tris pergales? Per kiek laiko tris pergales jusu raudona komjaunimo ismata sugebejo paskutiniais metais pasiekti? Uzmirsai kaip sita komanda jus totaliai iszagino preitame sezone VTB? Pajunk dar daugiau savo klonu, padugne.Būtent tau nukopijavau gerą komentarą, puikiai atsakantį į tavo nusišnekėjimus apie novgorodą ir kitus sapaliojimus (lyginama šiemetinė ir praėjusių metų novgorod sudėtis):Į komandą atvyko:Viktorov (Spartak dublerinė komanda)Popov (Spartak pagr. komanda)Stulenkov (Novgorod dublerinė komanda)Komandą paliko:Babbitt Luke (New Orlean Pelicans - NBA)Korobkov Pavel (CSKA)Dijon Thompson (lošia kažkur Azijoj už dideles babkes)Panin Vadim (Unics)Gubanov Petrov (Unics)Primoz Brezec (be klubo, turbūt baigė karjerą)Lyons Leo (Azija)Paul Brandon (NBDL)Shashkov Semen (Avtodor)Jeigu tau ir dabar nedaeina, kaip smarkiai susilpnėjo šita komanda ir kokio ji lygio, tai jau nebegaliu padėt...


atsilupeli, o kur Kinsey, Thompkins ar Parahauski prie atvykusiu ? ir kiek Babbitt, Brezec, Lyons, Brandon suzaide minuciu pries ryta atkrintamosiose ? nes pagal vtb statistika lygiai 0 ;) http://www.vtb-league.com/en/game/2354.h...$t&0=1
2014-11-28
-11
Atsakyti
BiborSnatkhosdeepŠtai ir užbanino laido riterį SWAT.Gal apsiramins biški.Tikrai sauniai cia administracija prasinese, net ir tuos parazitus "in_your_face" ir "JD" uzbanino.


O tai kazka keicia sio vakaro Zalgirio pergaleje? Visi tuoj gryz, o tavo sio vakaro apsitriochlinimas pries Zalgiri isliks. Dar nelabai suvokei jog tau skaudzios realybes pakeisti neimanoma?
2014-11-28
-19
Atsakyti
sdeepŠtai ir užbanino laido riterį SWAT.Gal apsiramins biški.


Tikrai sauniai cia administracija prasinese, net ir tuos parazitus "in_your_face" ir "JD" uzbanino.
2014-11-28
+34
Atsakyti
Štai ir užbanino laido riterį SWAT.Gal apsiramins biški.
2014-11-28
-23
Atsakyti
Kaip bus ateityje - žiūrėsim, o kolkas kaip ant delno aišku. Ir gerai GB21 sako. Tad jei apie rungtynes, iš karto trenerius pagirti norisi. Taip ir eina galvon prisiminimai, kai Žalgiris vos ne visad 3 kėliny iššaudavo. O rezervų komanda turi. Šiandien tai įrodyta. Kaip tik su dėde kalbėdamas sakiau, kad Andersonas už Weemsą geresnis. Ne toks uždegantis žaidimas, ant pirštų galima suskaičiuot dėjimus, bet universalumas didesnis. Beje, naujo įžaidėjo vistiek reiktų. Lekavičius perkąstas, jaučias, kad žymiai sunkiau jam lošt. Su Kariniausku ir nėra stebuklas. Neveltui klaidų skaičiumi pirmaujam. Ir jei neklystu, nesam tarp pirmaujančių asistuose.
2014-11-28
Atsakyti
Oi kaip kai kurie Ryto fanai bando rodyt, kas iš Lietuvos grandų stipresnis:) Užtenka pasižiūrėti tarpusavio rungtynių skaičių, pažiūrėti kur kas žaidžia ir vsio. Ir nereik svaigt, kad Žalgiris gėdą daro, o Rytas per trumpą laiką pasiekė vos ne daugiau nei Žalgiris. Geriau pasižiūrėkit kokiose grupėse Žalgiris dažniausia žaisdavo ir, jei būsit sau sąžiningi, suprasit, kad dabartinio stiprumo grupė yra viena išimčių. Ir šiaip ne Ryto fanams apie gėdą Eurolygoje kalbėti, kai būtent dėl Žalgirio į Eurolygą nepatenkat. Apie praeitą sezoną išvis nekalbu. Viskas prašikta. Tiek LKL, tiek vardinis kvietimas ten, kur parodėt, kiek realiai to kvietimo Rytas buvo vertas. Pasisekė, kad mažajam finale su Prienais žaidėt, nes jau tada buvo kalbų, kad Šeškus Vilniun persikels ir kaip tyčia su Prienais ėjos viskas pakankamai lengvai.
2014-11-28
+5
Atsakyti
Ateini pasiskaityt nuomonių apie rungtynes, o čia kaip ir visada po Lietuvos ryto arba Žalgirio rungtynių tas pats, "fanų" įrodinėjimai kuri komanda stipresnė... Gal jau baikit tas nesamones po kiekvienų rungtynių ir neterškit komentarų kiek gi galima.. ŠIUO METU STIPRIAUSIA LIETUVOS KOMANDA YRA ŽALGIRIS, NES JIE LAIMĖJO LKL, KUR FINALAI NESUSIDEDA IŠ VIENŲ RUNGTYNIŲ IR TAI ĮRODYT REIKIA NE KARTĄ. O žiūrėt į kažkokius eurolygos taškus viduryje sezono, kaip čia kažkas minėjo juos, yra beprasmiška, nes gan smarkiai skiriasi oponentų lygiai, yra ir panašaus lygio kaip pvz tas pats NN ir Rytas ar Banvit, tačiau lygint kur Žalgiris žaidžia su Real ir pralaimi 2 taškais ir negauna taškų ar Rytas su tais Romunais ir laimi 10 taškų yra visiška nesąmonė, kas šiemet yra stipriausi pamatysime sezono gale kai viskas pasibaigs ir kas laimės LKL. Dabar stipriausia Lietuvos komanda yra Žalgiris, nes praeitame sezone jie tai įrodė, kaip bus po šio sezono pamatysime pavasarį. Temos pabaiga, gero visiems savaitgalio :)
2014-11-28
-1
Atsakyti
In your faceLizinginisIn your faceNemaitinkit sito komuniaginio trolio. Cia gi gryna vainauskine padugne. Paskaitykit sito urodo komentaru istorija, suprasit kad cia totaliai praplautos nevisprocio smegenys. Kiti raudonieji imbicilai sedi pasislepe, o sitas bukaprotis kacapu gerbejas vis kazka bando isvartyti.Uztat tu, imbicile, gavai proga pasirekst po pergales pries eurochallenge lygio komanda. Ar ne?Komuniagu nuopisa, sita "eurochallenge" lygio komanda zaidzia eurolygoje ir jau turi tris pergales? Per kiek laiko tris pergales jusu raudona komjaunimo ismata sugebejo paskutiniais metais pasiekti? Uzmirsai kaip sita komanda jus totaliai iszagino preitame sezone VTB? Pajunk dar daugiau savo klonu, padugne.


Būtent tau nukopijavau gerą komentarą, puikiai atsakantį į tavo nusišnekėjimus apie novgorodą ir kitus sapaliojimus (lyginama šiemetinė ir praėjusių metų novgorod sudėtis):

Į komandą atvyko:

Viktorov (Spartak dublerinė komanda)

Popov (Spartak pagr. komanda)

Stulenkov (Novgorod dublerinė komanda)

Komandą paliko:

Babbitt Luke (New Orlean Pelicans - NBA)

Korobkov Pavel (CSKA)

Dijon Thompson (lošia kažkur Azijoj už dideles babkes)

Panin Vadim (Unics)

Gubanov Petrov (Unics)

Primoz Brezec (be klubo, turbūt baigė karjerą)

Lyons Leo (Azija)

Paul Brandon (NBDL)

Shashkov Semen (Avtodor)

Jeigu tau ir dabar nedaeina, kaip smarkiai susilpnėjo šita komanda ir kokio ji lygio, tai jau nebegaliu padėt...
2014-11-28
+26
Atsakyti
Anbonuo kada Žalgirio biudžetas yra didelis? Europos masteliais Lietuvos klubų, taip pat ir Žalgirio, biudžetai yra kuklūs


ziurint i zaidejus, kuriuos perkama, to tikrai nepasakyciau. O siaip jau neidomu gincytis su bukagalviais, nes jiems laimejimas silpnoje lkl ir chaliavnas dalyvavimas EL yra pagrindines priezastys, rodantys komandos pajeguma :DDD

Viso.
2014-11-28
+12
Atsakyti
nuo kada Žalgirio biudžetas yra didelis? Europos masteliais Lietuvos klubų, taip pat ir Žalgirio, biudžetai yra kuklūs
2014-11-28
-7
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.