NKL MVP iš Joniškio: apie tobulėjimą Lietuvoje ir rungtynių nepraleidžiančią močiutę

Martynas Žiūrys
2021-11-19 09:48
Nuotr.: G.Šiuparys
Nuotr. G.Šiuparys

„7bet-NKL“ šeštosios savaitės MVP tapo Joniškio „Delikateso“ puolėjas Donnellis Cegersas. Didžiausiame Viskonsino valstijos mieste Milvokyje užaugęs amerikietis nuo šio sezono pradžios atstovauja Joniškio komandai.

Praėjusią savaitę 27-erių 197 cm ūgio krepšininkas svariai prisidėjo prie „Delikateso“ pergalių kovojant su „Kretinga“ ir Vilniaus „Perlu Energija“.

Cegersas per dvejas rungtynes užfiksavo 20 taškų, 12,5 atkovoto kamuolio, 2 rezultatyvių perdavimų, 1,5 bloko ir 26 naudingumo balo vidurkius.

Donnell Karon Cegers

Donnell Karon  Cegers
Donnell Karon  Cegers
MIN: 30.7
PTS: 17.4 (61.94%)
REB: 7.3
AS: 2.3
ST: 1.3
BS: 0.6
TO: 2.8
GM: 10

Puolėjas pokalbyje su nklyga.lt pasidalijo mintims apie išvykimą į užsienį, „Delikateso“ kolektyvą ir jaunuosius „7bet-NKL“ žaidėjus.

– Ar sunku buvo pirmą kartą išvykti į užsienį žaisti profesionaliai krepšinio?
– Pirmą kartą į užsienį išvykau 2019 metais ir atsidūriau Kinijoje. Man ten neblogai sekėsi rungtyniauti. Nebuvo sunku išvykti, nes dariau tai, ką mėgstu gyvenime. Šeima ir draugai palaikė šį sprendimą, nes žinojo, kad noriu žaisti krepšinį.

– Kodėl pasirinkote priimti Joniškio „Delikateso“ pasiūlymą?
– Prieš atvykdamas į Lietuvą, aplankiau Kiniją ir Sakartvelą. Iš savo buvusio trenerio išgirdau gerų atsiliepimų apie NKL lygą, koks yra jos žinomumas. Turėjau keletą pasiūlymų Sakartvele, bet pasirinkau atvykti į Lietuvą, nes čia pasiūlymas buvo geresnis.

– Kokie įspūdžiai atvykus į Lietuvą?
– Kai tik išvykau į užsienį, supratau, kad niekas nebebus taip, kaip anksčiau būdavo namuose, todėl didelio kultūrinio šoko nepatyriau. Joniškyje gyvenimas yra lėtesnis nei dideliame mieste. Atsidūręs mažame mieste atsipalaidavau, todėl daugiau laiko pradėjau skirti sau. Čia daug dalykų nevyksta, todėl jaučiu ramybę. Kartais ta ramybė atsibosta, tuomet nusprendžiu keliauti. Buvau nuvykęs į Kauną ir Šiaulius.

– Kaip įvertintumėte „7bet-NKL“ krepšinio kokybę su praėjusia savo patirtimi?
– Skirtinga patirtis, kaip ir kiekvienoje naujoje šalyje. NKL lyga yra gera, aš mėgaujuosi žaisdamas čia. Gera konkurencija, kuri man padeda tobulėti. Šioje lygoje žaidimas gana fiziškas, kaip ir mano ankstesnėse patirtyse. Galbūt daugiau skiriasi mano užduotys komandoje – „Delikatese“ atlieku metimus visoje aikštėje, o ankstesnėse komandose daugiau atsitverdavau tik po krepšiu. Joniškyje tapau universalesniu žaidėju.

– Ko jūsų komandai reikia, norint iškovoti daugiau pergalių šiame sezone?
– Mums nepavyksta išlikti susikoncentravus iki rungtynių pabaigos. Dažnai nukrypstame nuo žaidimo plano, kurį susitariame prieš rungtynes, o galiausiai ir įgyvendinti jį ne visada pavyksta. Negana to, turime sudėtingoje atkarpoje nesutrikti. Jei pradedame atsilikinėti keliais taškais, turėtume nepanikuoti. Susitvarkę šiuos aspektus taptume geresni.

– Tapote savaitės naudingiausiu žaidėju. Kas lėmė jūsų tokį pasirodymą?
– Ši savaitė nesiskiria nuo praėjusių, galbūt tiesiog gavau išsimesti daugiau metimų. Komandos draugai pasitikėjo manimi ir padėjo man geriau pasirodyti. Todėl šį įvertinimą skirčiau komandai. Sezonui įsivažiavus pradedu geriau jausti savo komandos draugus – ką jie mėgsta, ko nemėgsta, kur jų stiprybės ir silpnybės. Geresnis savo komandos pažinimas padeda žaidimui.

– Ar jaučiatės aikštelėje geriau, turėdamas amerikietį Darioną Rackley pašonėje?
– Amerikietiškas krepšinio supratimas skiriasi nuo europietiško. Su Darionu buvome nuo mažens treniruojami panašiu būdu, todėl vienas kitą aikštelėje mums yra lengviau suprasti. Už aikštės ribų taip pat leidžiame laiką, nes augome panašioje aplinkoje – turime kažką bendro. Tokiu būdu lengviau prisitaikyti.

– Kuo „7bet-NKL jaunieji krepšininkai skiriasi nuo NCAA lygoje rungtyniaujančių jaunuolių?
– Jauni žaidėjai mano komandoje treniruojasi labai intensyviai. Jie dažniausiai ateina pirmieji į treniruotes – kilnoti svorius ar mėtyti į krepšį. NCAA lygoje jauni žaidėjai turi daugiau patarėjų. Krepšininkams yra patariama, ką ir kaip atlikti, kad jie galėtų greičiau tobulėti. Jie gauna daug patarimų, o Lietuvoje 17-mečiai yra įmetami į šią lygą ir turi savarankiškai joje tobulėti. Kartais ir pats duodu patarimų jauniesiems savo komandos draugams, norėdamas paaiškinti, kas gali jiems padėti geriau nuskaityti rungtynių situacijas. Geriausiai jie mokosi rungtyniaudami su vyresniaisiais.

– Kas yra jūsų didžiausi sirgaliai?
– Mano didžiausios sirgalės yra močiutė ir mama. Mano močiutė keliasi ryte ir žiūri beveik kiekvienas mano NKL rungtynes. Ji peržiūri net pakartojimus, o po rungtynių atsiunčia man padrąsinančius ir sveikinimo žodžius su visa mano statistika.



Komentarai:

Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.