Signalas Dončičiui: antrą ir trečią šaukimus turintys NBA klubai neketina jo rinktis

2018-05-21 09:35
Nuotr.: Reuters-Scanpix
Nuotr. Reuters-Scanpix

Fantastišką sezoną Eurolygoje užbaigęs Luka Dončičius tarp pirmųjų trijų NBA naujokų biržos šaukimų šią vasarą gali ir neatsidurti.

Tinklalapis ESPN skelbia, kad antrą ir trečią šaukimus turinčios atitinkamai Sakramento „Kings“ ir Atlantos „Hawks“ komandos neketina rinktis slovėno, jei jis nebus pašauktas pirmas. Skelbiama, kad šios komandos norėtų ieškoti aukštaūgio.

Ketvirta rinksis Memfio „Grizzlies“, bet ji savo naujoką ketina iškeisti, o penkta – Dalaso „Mavericks“. Ši ekipa būtų susidomėjusi galimybe gauti Dončičių.

Tiesa, vis dar daug kalbama apie tai, kad Slovėnijos supertalentas gali būti pašauktas pirmasis. Neabejojama, kad šį šaukimą turinti Fynikso „Suns“ renkasi tarp aukštaūgio Deandre Aytono ir Dončičiaus.

Pats Dončičius savo planų dėl NBA kol kas neatskleidžia, po finalo ketverto šia tema atsitvėręs tylos siena.

„Dabar tik noriu atšvęsti su komandos draugais“, – sakė jis.

Vis dėlto, panašu, kad Dončičiaus aplinkos žmonės jo sprendimą jau žino. Apie tai po Eurolygos finalo prakalbo komandos draugas „Real“ ekipoje Rudy Fernandezas.

„Jis yra ypatingas ir nusipelnė žaisti su geriausiais pasaulio vaikinais. Dabar turime mėgautis žaisdami su juo, kadangi suprantame situaciją. Galbūt kitais metais mums jo trūks, bet jis to nusipelnė“, – sakė Fernandezas.

Šį sezoną Dončičius vidutiniškai rinko po 16 taškų ir 21,5 naudingumo balo vidurkius. Fantastiškas 19-mečio sezonas buvo vainikuotas individualiais titulais – Eurolygos kylančios žvaigždės, reguliariojo sezono ir finalo ketverto MVP. Su „Real“ komanda jis tapo ir Eurolygos nugalėtoju.



Komentarai:

Ji pasiim suns. cia ir durniui aisku. Jus galvojat jie pasieme kokoskova i vyr. trenerio pareigas belekam? Doncicius turi galimybe buti tokiu zaideju kaip hardenas, westbrookas ar lebronas kuris pakeicia visa organizacija. Ir kad ji isaugint reikia trenerio kuris tai gali padaryti, ir kuris duos jam visus sansus tobulet.
2018-05-22
+36
Atsakyti
Anonimas
Pasauks ji top 3 a taip a taip, o jei nores aukstaugio iskart ismainys... komandos nera durnos nesirinks kazkokio aukstaugio antruoju ar treciuoju picku.. jie pasirinks doncic o jeigu nori aukstaugio iskart ismainys su zemiau esancia komanda + bonusu..
2018-05-21
-6
Atsakyti
coach K
nu siaip tikrai jis nieko taip ir neapsivare visam final 4, vis greicio pritrukdavo
2018-05-21
-15
Atsakyti
x
matėt Aytono - Robinsono stiliaus žaidėjas ir sudėjimo nežinau kas geriau
2018-05-21
+14
Atsakyti
Anonimas
negali

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-21
-8
Atsakyti
klausimas
o ar gali Luka atsiimt paraiska ir vietoj to iskarto pasirasyti kokiu 30 lemu kontrakta su Suns? O Suns pasauktu Ayton pirmu ir du zuikiai vienu suviu? Ar taip imanoma padaryt ar kazkoks amziaus cenzas yra sutarciu pasirasymui o ne per draftus eit?
2018-05-21
-1
Atsakyti
2018-05-21
+28
Atsakyti
Artėjantis sezonas bus labai įdomus vien dėl Donsič. Europoje jis greitas ir stiprus bet ar prieš galingai sudėtus juodžius sugebės atsilaikyti? Beto NBA klubai nemokės išpirkos real klubui berods tik 500k galima sumokėti. Suns ir taip gynėjų perpildyta tad kodėl ten ? Sakramentas būtų geriausia

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-21
+17
Atsakyti
.:.
Na, pažiūrėjus i Rubio Jutoj 2017/2018, tai sakyčiau neblogas žaidėjas. Štai ką reiškia tinkama aplinka. Minesota tai kažkokia kloaka.

Manau su Luka panašiai būtų - pas gerą (tinkamą) trenerį būtų tikrai geras, bet jei papultų tokiam kaip Thibodo - ragai.
2018-05-21
-2
Atsakyti
LukaBuvo Europoj Ricky Rubio baisiai didelis labai jaunas talentas ir kur jis, paskendo NBA, tritaškius meta blogai, amžinai traumos, kažką ten tik su kamuolių skirstymu, aikštės matymu buvo giriamas, na gal geriau einasi dabar Jazz. Tas pats bus ir su Doncic.


rubio net puses tiek nebuvo pasiekies kiek dabar doncic ,

rubio geriausia sezona eurolygoje mete po 6.8pts ir rinko 4.1 asisto
2018-05-21
-26
Atsakyti
dakota
tai kkad kings turi foxx ir gana panasaus stilliaus bogdanoviciu
2018-05-21
-20
Atsakyti
djgaffer
Atlantai C tai tikrai reikia,juos galima suprasti.O pas Kings kaip tik ten krūva aukštų,todėl keistas jų sprendimas.Kažkaip galvoju,kad jei Suns ima Aytoną,tai Kings vistiek Luką paims,nes būtent jiems ir trūksta gerų mažų.Tai čia kažkoks blefavimas atrodo.Galų gale jei pasirinks ir penktu,tai nuo to jo vertė ir žaidimo kokybė tikrai nesumažės.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-21
+10
Atsakyti
Luka
Buvo Europoj Ricky Rubio baisiai didelis labai jaunas talentas ir kur jis, paskendo NBA, tritaškius meta blogai, amžinai traumos, kažką ten tik su kamuolių skirstymu, aikštės matymu buvo giriamas, na gal geriau einasi dabar Jazz. Tas pats bus ir su Doncic.
2018-05-21
+9
Atsakyti
NNN
Ir dar, kings'ai vistiek prapis savo šitą šaukimą. Divac'as jau du kart įrodė, kad yra nulinis Manageris. Tai vėl bus hujovi mainai, arba hujovas pašauktas žaidėjas ir dar PO nematys 15metelių :))
2018-05-21
-10
Atsakyti
NNN
Nėr jis lėtas, prie plačios aikštės apsivarys ne tik centrus. Plius gynyboj labai geras gali būt, stiprus, aukštas, geras kojų darbas. Ar tik kings ir Hawks nežaidžia žaidimų, patys jie supranta, kad LUKA nenori pas juos eit ir pralaimėt. Nenustebčiau, jei Kings vistiek jį pasišauktu ir išsimainytu su kokiais Lakers į Ball'a :)) o tai būtų ahuenai.
2018-05-21
-13
Atsakyti
alio
galbut cia as toks vienas,bet man tai jis ispudzio irgi nepadare,labai jau letas jis,ir manau tiek man tiek NBA skautams uzkliuvo labai kad jis jis toks letas,kad nesugebejo sitam final 4 apsivaryti aukstaugiu nuo tritaskio,tai ka kalbet apie NBA kur auksti ir greitesni ir atletiskesni...man bent tikrai ispudzio nepalieka didelio,aisku europoje jis geriausias ,bet europoje ir tokie grybai kaip spanoulis siauteja,kai NBA buvo klounas ir pajuokos objektas
2018-05-21
+17
Atsakyti
logika
nu tai ims ji pirmu numeriu. kam jie ta kokoskova kitu atveju eme?
2018-05-21
-16
Atsakyti
jo
amerikieciai labiau pasitiki juodaodziais ir ju fizinem galimybem, jeigu Doncic su savo talentu ir krepsinio intelektu butu juodaodis, butu tas pat kas Le Bronius

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-21
-2
Atsakyti
fanas
aisku dalivaus laimejo viska euro,laimejo eurolyga mvp visur,ko jam cia dar likt? o jai boom kokia trauma ar kas ? nerizikuos nei jis nei agentas,blefina ir tiek 200 proc dalivaus ir pasauks ji suns pirmu saukimu ,zais uz pg ,bookeris uz sg ,jacksonas uz sf,kings eilini kart jims centra
2018-05-21
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 19

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.