Edvinas Šeškus: „Tėtis dar kartą įrodė, kad yra žiauriai geras treneris“

Tomas Vanagas
BasketNews vyr. redaktorius
2023-02-18 18:26

Edvinas Šeškus po pergalės KMT pusfinalyje prieš Vilniaus „Rytą“ teigė, kad labiausiai džiaugiasi dėl savo tėčio Virginijaus Šeškaus.

Edvinas Šeškus džiaugėsi komandos draugų būryje, bet netrukus nubėgo pas savo tėtį Virginijų Šeškų, jį apkabino iš nugaros ir jį kelis kartus iškėlė į viršų. Prieš beveik dvejus metus šis duetas džiaugėsi Jonavos „CBet“ triumfu Nacionalinėje krepšinio lygoje, o dabar jie – Karaliaus Mindaugo taurės finale.

Virginijus Šeškus per karjerą į Lietuvos taurės finalą patenka jau trečią kartą. Pirmieji du finalai baigėsi iškovotomis taurėmis.

Dabar jis su Jonavos „CBet“ pusfinalyje 92:86 įveikė Vilniaus „Rytą“ ir vėl žengė tarp dviejų stipriausių komandų.

Fotogalerija

„Visų pirma labiausiai džiaugsminga už tėtį, kiek jis darbo įdėjęs per tuos metus, kaip jis anksčiau įrodęs, kad KMT gali visus nustebinti, – paklaustas BasketNews, atsakė Edvinas Šeškus. – Jis dar kartą įrodė, kad yra žiauriai geras treneris su savo taktikomis. Jis eilinį kartą tai įrodė.“

Šeškus pusfinalyje per 33 minutes pelnė 24 taškus (6/8 dvit., 2/5 trit., 6/8 baudų), atkovojo 6 kamuolius ir surinko 24 naudingumo balus.

Per ketvirtąjį kėlinį jis realizavo svarbiausius metimus – pelnė 12 taškų. Tokį pasirodymą puolėjas užfiksavo nepaisant čiurnos skausmų, kuriuos jautė ir po mačo.

„Emocijos... Kaip jautėme fanų palaikymą, žaidėme lyg namuose. Tik dabar reikia jas sukontroliuoti, nes dar laukia rungtynės rytoj. Reikia suprasti, kas įvyko, sukontroliuoti emocijas ir jėgų pasilikti rytojui.

Mes labai prieš rungtynes akcentavome, kad svarbiausia yra žaisti be klaidų, nes „Rytas“ po kiekvienos klaidos gali užbėgti į greitą ataką. Tai viena iš priežasčių, kodėl išlikome rungtynėse – nepridarėme klaidų“, – sakė atletas.

Pats Šeškus 2013-2016 metais žaidė tuometiniame Vilniaus „Lietuvos ryte“, tačiau paklaustas apie tai, kad yra „Ryto“ sistemos auklėtinis, Edvinas turėjo kitokią poziciją.

„Nemanau, kad aš augau „Ryto“ sistemoje. Augau Prienuose, pas Virginijų Šeškų, pas Tadą Stankevičių užaugau kaip žaidėjas. Galiu pasakyti, kad „Ryto“ sistemoje ėjau tik žemyn. Išėjęs iš ten aš vėl augau. Ten buvo sustojimas“, – sakė Šeškus.

Finale „CBet“ susitiks su Kauno „Žalgiriu“ arba Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“.

„Dabar nieko negalvojame, dabar svarbiausia atstatyti jėgas. Dabar lauksime antrųjų pusfinaliu rungtynių pabaigos ir laukia skautingas. Žinome abu varžovus, būsime pasiruošę“, – į priekį žvelgė Šeškus.



Komentarai:

Augo augo, bet taip nieko blatno ir neišaugo.
2023-02-18
-24
Atsakyti
Sveikinimai!
2023-02-18
+25
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.