JAV televizijos „išmintis“: „Vytautas“ nesitreniruoja, o algos siekia apie 500 dolerių

2017-12-12 19:33

Skandalingosios Ballų šeimos jaunuolių, 16-mečio LaMelo ir 19-mečio LiAngelo, pasirinkimas pirmuosius žingsnius profesionaliame krepšinyje žengti Prienų-Birštono „Vytauto“ komandoje tapo bene karščiausia krepšinio tema Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV).

Apie tai rašo ne tik JAV sporto žiniasklaidos gigantai, tačiau toks Ballų sprendimas taip pat plačiai aptarinėjamas ir diskusijų laidose. Į šią situaciją giliau pasikapstyti nusprendė „Fox Sports“ televizijoje transliuojamos „First Things First“ laidos atstovai, iškėlę klausimą „Kokia šio sprendimo nauda Ballams?“.

Pristačius sensacingąją žinią, laidos vedėja iš karto suskubo dalintis savo surinkta informacija. 

„Jie net nežais geroje Lietuvos komandoje. Komanda rungtyniauja antrinėse lygose, taip pat treneris nekalba angliškai, o treniruotės nevyksta, kadangi klubas neturi pinigų“, – nuostabą reiškė ji.

Šią laidą taip pat vedantis buvęs amerikietiškojo futbolo žaidėjas Crisas Carteris sunkiai galėjo suvokti, kodėl Ballai būtent nusprendė pasirinkti Lietuvą. Atkreipęs dėmesį į sėkmingą JAV sporto programą, prasidedančią nuo vidurinių mokyklų bei besibaigiančia JAV universitetais, jis pareiškė, jog karjeros pamatus svetur yra palankiau lieti tik futbolo žaidėjams.

„Žinote, kur rungtyniauja geriausi Lietuvos krepšininkai? – išstojo Carteris. – Būtent JAV. Ballai keliasi į ypatingai mažą miestą. Žiūrint iš kultūrinės pusės, ko jie pasimokys? Jie gyvens su tėvu ir nesitreniruos su komanda. Tai, ką jie tada nuolatos treniruosis su tėvu?“ 

Pasidomėjęs pasaulio lygų reitingu, sudarytu ESPN apžvalgininko Frano Fraschillos, trečiasis diskusijos dalyvis Nickas Wrightas pabrėžė, jog LKL pirmenybės pernai metų sąraše užėmė vos vienuoliktąją tarp dvylikos čempionatų. 

Iškėlęs Ballų kontrakte numatytą sąlygą apie žaidimo laiką tik BBL čempionate, Wrightas toliau dalijasi savo įžvalga: „Jie veikiausiai žais tik antrajame divizione, kur krepšininkai per mėnesį uždirba maždaug tik 500 JAV dolerių. Taip pat jie gyvens 10 tūkst. žmonių turinčiame mieste.“

Galiausiai jis savo komentarą užbaigė pamąstymu, jog visos detalės puikiai tinka realybės šou scenarijui bei tuoj pat skyrė jam pavadinimą „Broliai Ballai užsienyje“.



Komentarai:

wade
Nieko tie amerikonai nevaro ant Lietuvos. Vakar youtubei kaip tik mačiau panašią laidą, kur amerikietis šneka, jog Ballams vykti į Lietuvą nėra blogas sprendimas, nes Lietuva ne Kinija, Čia yra žmogaus teisės, ekonominė laisvė ir t.t. ir pan. žodžiu, į kalėjimą neuždarys už Grybauskaitės plakato vagystę. Dar paminėjo, jog vienintelė grėsmė yra Rusijos įsiveržimas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-13
-3
Atsakyti
Juokingi
ESPN daugiau uz Kinijos ir Australijos klipatu lygos nieko nezino.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-13
-2
Atsakyti
...
Tai kad pas sesku nieko naujo, kad nesitreniruoja, o jei chebra 500 gauna jau dziaugiasi. Yra dalis tiesos bent jau apie šitą Lietuvos klubą.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-13
+2
Atsakyti
Anonimas
nu krc jug tas sponsorius kur yra komandos sudetyje nesitreniruoja tik taip vazineja visur kartu, tai jis gal ir gauna tuos 500. ka jus bl zinot kiek ten kas gauna. man visai realu atrodo kad paskutinis prienu rotacijos zmogus uz 500 losia. rado del ko isizeist mergaites. paziurekit video ir suprasit apie ka kalba eina (nors greiciausiai nesuprasit vistiek). belekoki suda cia parasius patiketumet, net jeigu niekas nebutu to sakes. o dar kitus idiojotais vadina...
2017-12-13
-1
Atsakyti
ag
It's a fucking awesome business!!! bet nerealiai tėvas varo:) p.s. o LT žiauriai pasisekė:)
2017-12-13
+6
Atsakyti
Lituvis
Tegul ballai gera vytauto vandeni ir sako nu zuper reklama tai totali butu o lavaras apie santorija panasiai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-12
-6
Atsakyti
v
na Kaunas visai netoli, o ten bazių visokių surasi sportui.
2017-12-12
-5
Atsakyti
asas
to ceska: cia tavo numyletinis obama yra atsilikelis nes visas obamos klanas per 20metu ir padare visus tokius atsilikelius.. Aciu dievui kad trumpas atejo ir padejo i pavesi visus didziuosius ishga..as:) O juokingiausia kad visa lietuviu ziniasklaida giria amerika ciulpia jiems ir nardo..o Amerika duxina lietuvius kaip siuksles..xaxa in your face siknalaiziai
2017-12-12
-1
Atsakyti
Ceska
as tai negaliu atsistebesti USA pilieciu bukumu, pradedant prezidentu ir bagiant zurnalistais, toks vaizdas kad pas juos visi su bezdzioniu IQ
2017-12-12
+8
Atsakyti
:)
Visos sitoj komedijoje reikia Vytautui (vandeniui)panaudot prasimusti i USA rinka su Ballu pagalba (uzsipirkit reklama ir pirmyn)
2017-12-12
+4
Atsakyti
lol
Numanau, is kur atsirado tas nesitreniruoja. Buvo prie skuri laika rasyta, kad truksta zaideju pilnavertems treniruotems, kai issitraumavo, pamineti ir finansiniai sunkumai.

O kas yra google translate, visi zino :)
2017-12-12
-2
Atsakyti
Ramiai
Panasu, kad tai is dalies realybes sou. Kad kuo dramatiskiau viska pateikti.

Nenustebciau, jei tycia pasirinko komanda is kuo mazesnio kaimo ir dar su nekalbanciu angliskai trenerio. Nes tai daugiau dramu, daugiau kalbu.
2017-12-12
-2
Atsakyti
to Byron
Negi tiki, kad jie visiskai nesidomejo prie spasirasydami, ir aklai tiki ka ju televizijos sako? :)
2017-12-12
+2
Atsakyti
Jus irgi ne ka geresni
Istrauket is konteksto. Buvo analizuota, 500 doleriu turejo minti bbl komandas, ne pati Vytauta.
2017-12-12
+2
Atsakyti
Kryžius
Čia jie labai akcentuoja, kad 10k gyventojų kaimas, bet nesuvokia, kad LT atstumai visai kitokie ir tas kaimas yra 20min nuo Kauno kur ir pramogų gali rast ir net MacDonaldą :D Pateikia taip lyg būtų Prienai, tada 200km spinduliu Marso kanjonai ir po to ten kažkur Rusija turbūt prasideda..?
2017-12-12
-5
Atsakyti
Byron
Blogiausia, kad Ballai prisiklausys tokių kalbų ir nuojauta yra jog net neatvažiuos sausį į lietuvą. Lietuvoje Ballams bus ne tik kultūrinis šokas, bet ir klimato šokas. Jie visą laiką tik kalifornijoje gyvena, ten net gi dabar 25C šilumos. Tai įsivaizduokite kai atvykus lietuvon pamatys sniego iki kelio ir -15C šalčio. Pirmą dieną peršals ir nebegalės net debutuoti sausio 9d.

ĮVERTINUS VISKĄ SPĖČIAU YRA 95% tikimybė, jog reklama tiek vytautas, tiek Ballai pasidarė, bet net nedebutuos Lietuvoje. O jei įvyks 5% tikimybė ir atvažiuos lietuvon, tai neįsivaizduojju kaip galėtų tokioje skylėje be savo ferrari prisipirktų išgyventi čia visus 4 mėnesius iki sezono galo. Jei ir atvyks, tai maximum mėnesiui. Net lietuviai bėga į užsieny iš šios skylės, tai būtų stebūklas jei milijonieriai kaime išgyventu bent kelis mėnesius.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-12
-5
Atsakyti
voodoo
zmones, ar jus bent suprantat apie ka jie sneka? niekas ant lietuvos nevaro. tiesiog kritikuojamas tevo sprendimas paimti vaikus is koledzo ir mokyklos ir issiusti i maza europos miesteli. la melo galejo patekt i betkuri universiteta ar akademija amerikoj, gaut geresnes salygas bei issilavinima, bet yra issiunciamas i prienus. apie tai eina kalba, o ne stumiama ant lietuvos. tiesiog sis persikelimas nera logiskas betkuriam sveiko proto zmogui. sakot, kad jie durni, bet patys paskaite clickbaitine antraste puolat putotis, neisigiline i diskusijos esme.
2017-12-12
+2
Atsakyti
Zalias
Verkia Amerika :) kad pasiemem aktorius krepsininkus gerus
2017-12-12
+4
Atsakyti
o tai kada amerikonai protu pasizymejo?
2017-12-12
+2
Atsakyti
Anonimas
Prasideda sou dabar varis ant letuvos kaip tik gales jav. Kam tos klounus reikejo imt i letuva ir dar i toki kluba tikiosi je isigas ir neatvaris i letuva po nauju metu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-12
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 34

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.