„Fortūna“ tęsia kovą dėl medalių: Garliavoje iškovota pergalė (komentaras)

2014-04-19 15:39
Klaipėdos „Fortūna“
Nuotr.:
Klaipėdos „Fortūna“ sušvelnino serijos iki trijų pergalių rezultatą – 1:2
Klaipėdos „Fortūna“ sušvelnino serijos iki trijų pergalių rezultatą – 1:2
Nuotr. Klaipėdos „Fortūna“

Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkės trečiose Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) mažojo finalo rungtynėse Garliavoje 10 taškų skirtumu – 65:55 (17:12, 12:14, 19:7, 17:22)  palaužė Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ žaidėjas ir sušvelnino serijos iki trijų pergalių rezultatą – 1:2.

Ramunės Kumpinės auklėtinės dvikovą pradėjo galingai ir greitai atitrūko – 17:8. Visgi iki didžiosios pertraukos aikštės šeimininkės priartėjo per vieną tolimą metimą – 26:29.

Klaipėdietės, įspūdingai pradėjusios trečiojo kėlinio pradžią – sužaidusios atkarpą 14:2, gerokai atitrūko – 43:28. Nuo tos akimirkos Kauno rajono atstovės, treniruojamos Lino Šalkaus, buvo tarsi pasiųstos į nokdauną, po kurio nebesugebėjo atsitiesti.

„Fortūną“ į pergalę vedė Eglė Šikšniūtė, surinkusi 23 taškus (11/19 dvit., 11/20 baudų, 6 atk. kam.), Lina Aglinskaitė pridėjo 14 taškų (10 atk. kam.), Gabrielė Gutkauskaitė – 11 (7 rez. perd.), Kristė Druskytė – 9 (7 atk. kam.), Monika Grigalauskytė – 6 (8 atk. kam.).

Iš varžovių Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė ir Santa Okockytė surinko po 13 taškų, Akvilė Baronėnaitė – 10, Gintarė Jasiunskaitė – 8 tšk.

Pajūrio atstovės laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 42:30.

Priminsime, kad pirmosios kovos dėl LMKL bronzos medalių serijos rungtynės Garliavoje baigėsi 2 taškų „Hoptrans-Sirenų“ pergale – 64:62, antrosios – 72:65 taip pat Kauno rajono atstovių pergale.

Ketvirtosios serijos rungtynės vyks balandžio 22 dieną (antradienį) 17 val. Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centre (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10). Jei klaipėdietės laimės, tada lemiamos rungtynės vyks balandžio 23 dieną (trečiadienį) Garliavoje.   

Ramunė Kumpienė („Fortūnos“ vyriausioji trenerė): „Merginos labai norėjo reabilituotis, iš visos širdies norėjo ir siekė pergalės. Jos suprato, kad jei ne šiandien, tai nebebus progos atsirevanšuoti. Mes šioje serijoje nebegalime klysti. Mums kiekvienos rungtynės – bronzos medalių vertės. Po dviejų pirmųjų nesėkmingų serijos rungtynių merginos labai išgyveno, itin susikaupusios dirbo, stengėsi. Šįkart Garliavoje pergalę lėmė atsidavimas, kovingumas ir noras laimėti. Visos merginos stengėsi ir kovėsi. Šįkart daugiausiai taškų pelnė Eglė Šikšniūtė. Kaip ji pati sakė: patisa įsispyriau į užpakalį ir padariau tam tikras išvadas. Eglė sužaidė taip, kaip turėtų kautis visą sezoną. Džiugu, kad merginos taikliai reagavo į pastabas ir raginimus.

Į Garliavą šįkart atvykome šiek tiek anksčiau ir visiems sakiau, kad mano didžiausias noras tas, kad mums per šventės dar reikėtų padirbėti. Mano noras išsipildė – laimėjome ir pirmadienį rinksimės į treniruotes, dirbsime, ruošimės ketvirtai serijos dvikovai. Labai norėtųsi, kad tai būtų ne paskutinės mūsų sezono rungtynės. Dar norime kovoti dėl LMKL bronzos medalių.“

 

       



Komentarai:

Anonimas
kur tu matei tuos 3-4 zingsnius?
2014-04-19
-2
Atsakyti
nesuprantu
Man nedaeina, kaip gali Moteru rinktines nare sitiek zingsniuoti? Aglinskaite, jeigu skaitysi, padaryk isvada, nes tie 3 ar 4 zingsniai is eiles buvo tesiog virs visko
2014-04-19
+4
Atsakyti
as
11/20 baudų :DDD
2014-04-19
-1
Atsakyti
as
Na tikrai atrode tarsi visai kita komanda, saunuoles ;) Egle taip pat saunu,kad pagaliau suzaide, taciau kai ismeti 20dvitaskiu turbut kitaip ir buti negalima, dar daugiau progo, gudrumo ir bus dar geresnis rezultatas. Visiskai nesimate siandien Gabrieles daivinimo, lipimo i medi. Kriste taip pat labai sauniai suzaide, drisciau sakyti netgi geriausiai nors galbut kazkuo isskirtinai ir neisiskyre, Monika taip pat atliko daug juodo nematomo darbo. 20 min. ir isprovokavo daugiausiai prazangu, ismete vos pora metimu, kovojo del kamuoliu. Gaila tik, kad neisiliejo i zaidima siandiena nei viena jaunoji zaideja. Jei dar ir Agne ar Roberta isautu butu dar geresnis rezultatas. Meciau lazybu punkte siandiena uz Klaipeda ir nenusivyliau. Buvo naivu tiketis, kad lygios komandos serijoje baigs sausu rezultatu. Pirmyn Klaipeda !
2014-04-19
-3
Atsakyti
Saunuoles
Saunuoles! taip turejot zaisti visa sezona! Nu dabar beliko laimeti namie ir dar karta vykti i garliava pasiimt bronzos medaliu :)
2014-04-19
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.