Ugningas startas: „Rytas“ Europos taurės sezoną pradėjo patiesdamas „Unicaja“

2018-10-02 18:00
  • „Rytas“ Europos taurės atidarymo mače namie 80:72 įveikė „Unicaja“

  • Pergalingam spurtui vilniečius įkvėpė įspūdingas Chriso Kramerio dėjimas

  • Po jo amerikietį pakirto kelio skausmai, dėl kurių jis rungtyniauti nebegalėjo

  • Eimantas Bendžius „Rytui“ pelnė 18 taškų, Dominique'as Suttonas surinko 12 ir atkovojo 9 kamuolius

  • Statistika

Vilniaus „Rytas“ (1-0) savo sezoną Europos taurės fronte pradėjo itin aukšta nata. Dainiaus Adomaičio treniruojamas sostinės klubas šio turnyro atidarymo rungtynėse savo sirgalių akivaizdoje 80:72 (20:13, 14:23, 20:19, 26:17) patiesė Malagos „Unicaja“ (0-1) komandą.

Didžiąją rungtynių dalį pirmavę vilniečiai į lemiamą šturmą pakilo po įspūdingo Chriso Kramerio dėjimo, kada „Unicaja“ mėgino perlaužti susitikimo eigą sau palankia linkme – 53:49.

Kamuolį ties tritaškio liniją priėmęs „Ryto“ kapitonas tarsi uraganas įsiveržė į andalūzų baudos aikštelę, kurioje amerikiečio nesustabdė net ir 216 cm ūgio Giorgi Šermadini – gynėjas be ceremonijų sugrūdo kamuolį viena ranka į krepšį ir sukėlė emocijų bangą „Siemens“ arenoje – 51:55.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
15
Naudingumas
25
Baudų metimai
75%
3/4
Atkovoti kamuoliai
6

Emocijų pagauti vilniečiai po šio dėjimo laimėjo atkarpą 19:5 ir ketvirtojo kėlinio viduryje pirmą kartą pirmavo dviženkle persvara – 70:60.

Paskui „Unicaja“ dar buvo priartėjusi per septynis taškus – 65:72, bet rungtynių MVP tapęs Bendžius pridėjo dvitaškį, atliko rezultatyvų perdavimą Dominique'ui Suttonui ir Adomaičio kariauna įtvirtino savo pranašumą – 76:65.

Krameris pergalingą savo komandos draugų spurtą stebėjo nuo atsarginių suolelio, kadangi po dėjimo pajuto kelio skausmus ir buvo pakeistas, o skaudanti vieta – staigiai apvyniota ledu.

Sostinės klubą svarbiausiais momentais į priekį timptelėjęs Bendžius per 30 minučių pelnė 18 taškų (3/6 dvitaškiai, 4/8 tritaškiai), atkovojo 4 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus prasižengė ir surinko 17 naudingumo balų.

Arti dvigubo dublio buvęs Dominique'as Suttonas įsirašė 12 taškų, 9 atkovotus ir 4 perimtus kamuolius. Tiesa, „Ryto“ legionierius 5 kartus suklydo. Vilniečiai iš viso prarado 14 kamuolių, o „Unicaja“ – 16.

„Rytas“: Eimantas Bendžius 18 (4/8 trit.), Evaldas Kairys 15, Dominique'as Suttonas (9 atk. kam.) ir D.J. Seeley – 12.

„Unicaja“: Mathiasas Lessortas 16, Brianas Robertsas 13 (6 kld.), Adamas Waczynskis ir Kyle'as Wiltjeras – po 9.

Rungtynių vaizdo apžvalga:

Adomaičio komentarai po rungtynių:

Kramerio komentarai po rungtynių:

Bendžiaus komentarai po rungtynių:



Komentarai:

to arturas97
Durneli, nuo kada Unikaja eurolygos top4 lygio komanda? Ar tu durneli galvoji kad cia niekas krepsiniu nesidomi ir nezino kuria vieta Unicaja Eurolygoje uzeme?
2018-10-03
+13
Atsakyti
Et
Šaunu, kažko tokio ir tikriausiai, nes čia dar tik pradžia ir reik kuo geriau sužaisti kol komandos dar nesusistygavusios. Bet komandai verkiant reikia dar poros žaidėjų, nes tiek baudų prisirinkimas, tiek kad ir smulkios traumos rotaciją iki min sumažina. Be to iš vienų rungtynių, kad ir šaunių nereikia kažko išpūsti, prisiminus paskutinių LR sezoną Eurolygoje, kai namuose pirmose rungtynėse patiese Panatinaikosa, o vėliau nieko nenugalėjo. Taip, kad dziugu po rungtynių, bet dar joks tikslas ne pasiektas ir žiūrime kas bus toliau.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-03
+26
Atsakyti
TormentorZvengiau is b tribunos padugniu zviegimo is laimes kai krameris dejo is virsaus, o kai paaiskejo kad gavo trauma tai ubliudkai greitai nutilo.


Nenutilo niekas, apie trauma tik po rungtyniu pranesta ;) tas dejimas susproddino triuksmo bomba siemense
2018-10-03
Atsakyti
Anksciau ryta tvarkydavo tokios ispanijos dugno komandos kaip bilbao, ar tas pats niekam nezinomas fiat'as, dar anskciau visokie rumunai, o dabar jau pirmame mace rytas driokstelejo taip kad maza nepasirode nukaldamas eurolygos top4 lygio komanda.
2018-10-03
+6
Atsakyti
zalgris
Sveiki. Ar rytui reikia stipraus C, kuris galetu pasistumti pvz. Brandon Davis ( bet tada man kyla klausimas kas is Echodo ir Kairio bus PF ) ar taiklaus PF bet Kairys ar Echodas nelabai pasistumdys su Davis? Tai ka jūs manot?
2018-10-02
-13
Atsakyti
Tormentor
Zvengiau is b tribunos padugniu zviegimo is laimes kai krameris dejo is virsaus, o kai paaiskejo kad gavo trauma tai ubliudkai greitai nutilo.
2018-10-02
-11
Atsakyti
Adomas
Nu neblogai, neblogai. Nustebino
2018-10-02
+3
Atsakyti
fanas
rytui dar reikia butinai dvieju zaideju ,kokio atakuojancio snaiperio ir butinai mobilaus auksto centro ir tada tikrai bus idomus lkl sezonas
2018-10-02
-6
Atsakyti
Aha
Tik zinant kaip gali buti svarbu tarpusavio macu skirtumas, paskutines 30 sekundziu mateme Adomo firmini chaosa su nezinojimu nei kaip dengtis nei kaip atakuoti - pansiai kaip lt su Olandija

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-02
-20
Atsakyti
Su pergale. Graži kova buvo
2018-10-02
-3
Atsakyti
lkl
Beto dar gali but sunkios runktynes sekmadieni banguotai tarp ryto ir zalgirio

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-02
-16
Atsakyti
Siandienos varzybos
Nors ir zalgirio fanas, bet siandienos varzybo patiko. Buvo puiki love ir pasiaukojimas. Krameris, net koja susizalojo, kad paimti pergale. Smagu, kuo daugiau ir stipresniu LT komandu reikia. Tik puse situ komentatoriu reiktu izoliuoti nuo visuomenes.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-02
+2
Atsakyti
to arturas97
Kiek jau metu ta pati kartoji kad tavo raudono meslo laukia ispudingas sezonas?
2018-10-02
+5
Atsakyti
Lionia
Na glima stumt ant unicajos formos ir sideties siemet, bet asmeniskai man Rytas pirmakart per paskutinius 5 ar daugiau metu atrodo ziurimas. Butent ziureti galima! Anksciau ziuret ir plaikyt buvo kancia, lyg moteru kasi ziurint. Si sezona sudetis ir zaidimas kardinaliai pasileite. Lyg senais likais kovingumas, komandiniai veisksmai ir pasiaukojimas! Siandien buvo daug broko ir duobiu, varzovai irgi ne tie, bet vaizdas visiskai kitoks. Dar jei realiai pasistiprins, sezono pabigoje, ypac turint minty zaliu nuovargi ir nusiteikimo kreive po EL sezono, finaluose gali buti realios intrigos. Na bent jau siuo metu pirmkart po ilgo laikotarpio Rytas atrodo galva auksciau lyginant su kitais Lietuvoje del antros vietos. Bet ir del pirmos irgi pakovot potencialo turi, ypac galimo nuovargio ir nusiteikimo smukimo zaliu stovykloj po EL fone.. Isvis siemet LKL zveriskai svieciasi

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-02
+17
Atsakyti
Siandien dar karta galima buvo isitikinti, kad ryto laukia ispudinga sezonas, rungtynese su zalgiriu galima bus pailset truputi, nusimesti kruvi, paslifuti derinius ir ruostis kitai eurocup dvikovai
2018-10-02
+9
Atsakyti
Cercas
Nustebino rytas mane, šaunuoliai vyrai! Praknisau 50€, bet kažkaip negaila, vyrai kovojo. Nustebino Kairys, Bendžius sužaidė kaip tikras Vilnietis už savo miestą-respectas! Apskritai visi šaunuoliai! Tik neraminą skirtumo lengvas praradimas, jei norės Rytas lkl finale ižiebti intrigą reiks protingiau žaisti, Adomaitis šiandien darys 100. Sveikinu ryto fanus, malačiai, kitas rungtynes užpildykite areną ir taip pat palaikykite savo komanda, tai duos 50%sėmkės jūsų komandai. Kaip sako patarlė-gera pradžia pusę darbo!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-02
+1
Atsakyti
Butent
Kai kurie komentarai irodo, kad siandien laimejes klubas yra blogis. Todel nepriklausomai nuo kilmes salies, toki palaikyti butu gedinga.
2018-10-02
-9
Atsakyti
Gerai kai Lietuvos kluba slaimi
Taciau blogio palaikyti netraukia, ir tiek.
2018-10-02
-5
Atsakyti
lkl
nu tikrai smagiai.sveikinimai visiems fanams.kairys labai nustebino,rinktinej nulinis buvo,o unikaxoj du galingi centrai atrode,kad sumindys musu prieki.bet nifiga,atstovejo vyrai.pagarba.
2018-10-02
+9
Atsakyti
djgaffer
Vis tik ta sudėtinga Unicaja kelionė atsiliepė jų žaidimui.Gynyboje niekur nespėjo,kamuoliai atiduodami rytui į rankas,pramesta daug patogių metimų.Dar ir žaisdami 11 nesugebėjo 8 ryto žaidėjų nugalėti.Įtakos ta kelionė padarė.Bet ir rytas puikiai gynėsi.Ypač Kairys nustebino,visur jo pilna buvo.Per anksti nurašytas,užpyko matyt.Ekstra tašką čia rytas paėmė.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-02
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 141

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.