Meilė „Žalgiriui“ buria į klubą

2013-03-09 16:29
Tadas Širvinskas, „Kauno diena“
Nuotr.:

Krepšinio sirgalių valdoma ir net išlaikoma mylimiausia komanda – utopija? Ne visai. Augančios Kauno „Žalgirio“ sirgalius vienijančio „Žalgirio“ garbės klubo gretos greitai gali turėti atstovą „Žalgirio“ valdyboje ir labai prisidėti prie komandos rėmimo.

Sirgaliai jaučia pareigą

Didžiausius Kauno „Žalgirio“ aistruolius suvienijęs „Žalgirio“ garbės klubas trejų metų gimtadienį rudenį atšventė turėdamas 500 narių. Jų gretos nuolat auga, nes dalyvavimas garbės klubo veikloje leidžia būti arčiau mylimos komandos.

„Klubo veikloje dalyvauju nuo pat jo įkūrimo. Tai jau tapo ne tik garbė, bet ir pareiga. Manau, kad save ištikimu aistruoliu vadinantis žmogus privalo visokeriopai palaikyti tą komandą, kuri suteikia tiek gerų emocijų“, – kalbėjo trejus metus garbės klubo veikloje dalyvaujantis, todėl bronzinio nario statuso užsitarnavęs Laurynas Martinkus.

Gali prisidėti prie valdymo

Garbės klubo nariai patys dalyvauja ir organizuoja įvairius renginius, su „Žalgirio“ dovanomis lankosi vaikų namuose. Susibūrę nariai ne tik aptaria rungtynes ir diskutuoja tarpusavyje, bet ir susitinka su „Žalgirio“ komandos treneriais, žaidėjais ir vadovais, kurių gali pareikalauti pasiaiškinti dėl kai kurių sprendimų.

Kol kas aistruoliai didelės įtakos komandos valdymui neturi, tačiau padėtis pasikeistų, jei į „Žalgirio“ garbės klubą susiburtų 10 tūkst. narių.

„Numatyta, kad tokiu atveju vienas garbės klubo deleguotas narys pretenduotų tapti “Žalgirio„ valdybos nariu ir turėtų tiesioginės įtakos komandos valdymui“, – pasakojo „Žalgirio“ garbės klubo prezidentas, legendinis žalgirietis Modestas Paulauskas.

Galėtų išlaikyti patys

Skaičiuojama, kad 200 litų dydžio metinį klubo nario mokestį mokantys 100 tūkst. sirgalių savo jėgomis galėtų išlaikyti mylimą komandą. Garbės klubo prezidentas Paulauskas pripažįsta, kad į vieną klubą suburti tokį didelį aistruolių skaičių labai sunku, tačiau jis neabejoja, kad tai yra įmanoma.

„Žalgiris“ – visos Lietuvos komanda. Ši frazė nėra reklaminis šūkis, o realybė. „Žalgiris“ turi nepakartojamą istoriją ir reikšmę visiems lietuviams. „Žalgirio“ arenos tribūnos lūžta ne tik nuo kauniečių gausos“, – kalbėjo prezidentas.

„Žalgirio“ garbės klube daugiausia yra kauniečių, tačiau kone trečdalį narių sudaro ne tik kituose Lietuvos miestuose, bet ir užsienyje gyvenantys lietuviai. Klubo gretose yra ir keletas užsieniečių.



Komentarai:

LTU10058ArunasKaunasLTU10058Visiskai pritariu daugeliui cia rasanciu. Nereikia dabartinio zalgirio prirasyt visai Lietuvai, nes Zalgiris jau seniai nebetas. O kalbant apie rungtynes neitraliuose aikstelese, tai tikrai nemaciau, kad zalgirio fanu zymiai daugiau,o jeigu ir yra kazkoks pranasumas , tai tik 60%-40% ir taip tik pastaraisiais metais, kai Lietuvos Rytas yra susidures su finansinemis problemomis. Tad , sakyciau, kad visa tai - tik ispustas burbulas. Jei 99-uju metu Zalgiris- tai pasididziavimas ir visos Lietuvos komanda, bet dabar tai deja tik kauno komanda ir , nepykit, daro geda Lietuvai (nenoriu izeist normaliu zalgirio fanu).Pasol tu zinau kur raudonskuri,dar cia kazkokius procentus isvedineji is savo tuscios makaules,amzinai viska kopijuojat is ZALGIRIO FANU tiek skanduotes,himno giedojima pries varsybas,plojima metant baudas ir tt.,net maskoliunas y plaza pasidare panasus :D ir dar atsiranda isgamu kurie apie kazkokia geda prakalba,jai kas ir daro geda lietuvai tai sikpopieriaus komanda ir jos fanai nuogi iskry.....eliai.....Geriau nesinervuok ir suprask viska ramiai ir objektyviai. Pagal tavo komentara eilini karta galima irodyti tai, kad zalfaniai visa teisybe megsta apverst aukstyn kojomis. Jus gi net normaliu skanduociu neturit. Tiesiog rekti "zalgiris" yra permazai, "visi kauno zalgirio fanai" skamba nepadoriai, nes kam nors norisi prideti koki nors nepadoru zodi ir be sio zodzio si skanduote yra tiesiog nebaigta, o "zalia balta hey hey" geriau jums visai neskanduot Lietuvoj, nes daugelyje arenu namu aiksteles sirgaliai perrekia ja kitaip ir girdisi antras variantas, koki mes visi puikiai zinom :D P.S. Lietuvos Ryto fanai - ne zalfaniai kazkokie, kad kopijuotu. Ir dar galiu prideti tai, kad ir zalfaniu nera ko ir kopijuoti :D


o tai kodel kopijavot eurolygoj fuck you referee? ir siaip zalgirio sirgaliai yra patys geriausi taip kad gali sneket cia kiek nori
2013-03-10
-14
Atsakyti
ArunasKaunasLTU10058Visiskai pritariu daugeliui cia rasanciu. Nereikia dabartinio zalgirio prirasyt visai Lietuvai, nes Zalgiris jau seniai nebetas. O kalbant apie rungtynes neitraliuose aikstelese, tai tikrai nemaciau, kad zalgirio fanu zymiai daugiau,o jeigu ir yra kazkoks pranasumas , tai tik 60%-40% ir taip tik pastaraisiais metais, kai Lietuvos Rytas yra susidures su finansinemis problemomis. Tad , sakyciau, kad visa tai - tik ispustas burbulas. Jei 99-uju metu Zalgiris- tai pasididziavimas ir visos Lietuvos komanda, bet dabar tai deja tik kauno komanda ir , nepykit, daro geda Lietuvai (nenoriu izeist normaliu zalgirio fanu).Pasol tu zinau kur raudonskuri,dar cia kazkokius procentus isvedineji is savo tuscios makaules,amzinai viska kopijuojat is ZALGIRIO FANU tiek skanduotes,himno giedojima pries varsybas,plojima metant baudas ir tt.,net maskoliunas y plaza pasidare panasus :D ir dar atsiranda isgamu kurie apie kazkokia geda prakalba,jai kas ir daro geda lietuvai tai sikpopieriaus komanda ir jos fanai nuogi iskry.....eliai.....


Geriau nesinervuok ir suprask viska ramiai ir objektyviai. Pagal tavo komentara eilini karta galima irodyti tai, kad zalfaniai visa teisybe megsta apverst aukstyn kojomis. Jus gi net normaliu skanduociu neturit. Tiesiog rekti "zalgiris" yra permazai, "visi kauno zalgirio fanai" skamba nepadoriai, nes kam nors norisi prideti koki nors nepadoru zodi ir be sio zodzio si skanduote yra tiesiog nebaigta, o "zalia balta hey hey" geriau jums visai neskanduot Lietuvoj, nes daugelyje arenu namu aiksteles sirgaliai perrekia ja kitaip ir girdisi antras variantas, koki mes visi puikiai zinom :D P.S. Lietuvos Ryto fanai - ne zalfaniai kazkokie, kad kopijuotu. Ir dar galiu prideti tai, kad ir zalfaniu nera ko ir kopijuoti :D
2013-03-10
+7
Atsakyti
rytas valkatu komanda
2013-03-10
Atsakyti
vasiokas
uzsikrusk,avine,paties irgi nieks neciulbino,atsirado visazinis...
2013-03-10
-7
Atsakyti
LTU10058Visiskai pritariu daugeliui cia rasanciu. Nereikia dabartinio zalgirio prirasyt visai Lietuvai, nes Zalgiris jau seniai nebetas. O kalbant apie rungtynes neitraliuose aikstelese, tai tikrai nemaciau, kad zalgirio fanu zymiai daugiau,o jeigu ir yra kazkoks pranasumas , tai tik 60%-40% ir taip tik pastaraisiais metais, kai Lietuvos Rytas yra susidures su finansinemis problemomis. Tad , sakyciau, kad visa tai - tik ispustas burbulas. Jei 99-uju metu Zalgiris- tai pasididziavimas ir visos Lietuvos komanda, bet dabar tai deja tik kauno komanda ir , nepykit, daro geda Lietuvai (nenoriu izeist normaliu zalgirio fanu).


dabar sako geda daro zalgiris ;DDDDD reguliariam sezone 1 vieta grupeje ir 1 vieta pagal lankomuma top16 kapojas su visais taskas ir kazkoks rytfanis sako geda daro zalgiris are you kidding me? rytas nepateko net i top 16 lkl 4 vieta vtb ir nuo lenku gauna malku ir jis nedaro gedos ane?
2013-03-10
Atsakyti
Andre
Blefas, tame klube pirmais jo ikurimo metais buvo daugiau nariu, visais kitais metais ju tik mazejo..,esme tame, kad tai daugiau ar maziau akli romkos gerbejaii, zinoma, yra isimciu. Del tos priezasties tas klubas ir neturi nei menkiausios galimybes augti!!! Buvau jame ir isejau.
2013-03-10
-32
Atsakyti
vasiokaszalgirini,pats nejuokink:)) juokias tas,kas juokias paskutinis...


prie ko čia juokinimas? Tu vėl kaip dėmesio ištroškęs šuniukas bandai loti ir nieko daugiau :) Kartoju. Tavęs niekas nekalbino, tai ir nelok.
2013-03-10
-2
Atsakyti
vasiokas
zalgirini,pats nejuokink:)) juokias tas,kas juokias paskutinis...
2013-03-10
+5
Atsakyti
vasiokaslabai apsirinkate,mielas pone:)zalgiris ne visos lietuvos,bent jau tikrai ne klaipedos,pavieniai nesiskaito!!ir mus cia savo problemu neuzkelkit,patys sukites kaip ismanot:))


Jei nesupratai, tai tavęs iš viso niekas nekalbino. Čia kreipiamasi į Žalgirio fanus.
2013-03-10
-2
Atsakyti
ak47siaip tikrai zalgiris nera toks populiarus kaip cia bandoma pasakyti. pats esu is klaipedos ir teko ziureti zalgirio rungtynes vienoje kavineje kai zaide su panatinaikos, buvo apie 20 zmoniu ir gal tik kokie 5 pagyvene palaike zalgiri, o visas jaunimas dziaugesi po zalgirio pralaimejimo. palaikau zalgiri, bet tikrai nevisiems jis patinka...


Kam šita propaganda, fantazoriau? :) Turiu daugybę draugų Klaipėdoje ir beveik visi jie myli Žalgirį. Yra keli nesusipratėliai, kurie palaiko Rytą, bet tai jų teisė. O, kad keli apsisnarglėję, girti narkomanai tavo lankytame bare palaikė Panathinaikos, tai jokio džiaugsmo tau neturėtų kelti. Gėda, fantazoriau, gėda.
2013-03-10
+2
Atsakyti
xxxkam tas gatves tvarkyt:D svarbu zalgiris


Genijau, loji, kad tik loti. Jei pasidomėtum kiek plačiau, tai žinotum, kad Kauno gatvių šiemet nesiruošiama tvarkyti bet kokiu atveju!
2013-03-10
+1
Atsakyti
ak47
siaip tikrai zalgiris nera toks populiarus kaip cia bandoma pasakyti. pats esu is klaipedos ir teko ziureti zalgirio rungtynes vienoje kavineje kai zaide su panatinaikos, buvo apie 20 zmoniu ir gal tik kokie 5 pagyvene palaike zalgiri, o visas jaunimas dziaugesi po zalgirio pralaimejimo. palaikau zalgiri, bet tikrai nevisiems jis patinka...
2013-03-09
-3
Atsakyti
ArunasKaunasLTU10058Visiskai pritariu daugeliui cia rasanciu. Nereikia dabartinio zalgirio prirasyt visai Lietuvai, nes Zalgiris jau seniai nebetas. O kalbant apie rungtynes neitraliuose aikstelese, tai tikrai nemaciau, kad zalgirio fanu zymiai daugiau,o jeigu ir yra kazkoks pranasumas , tai tik 60%-40% ir taip tik pastaraisiais metais, kai Lietuvos Rytas yra susidures su finansinemis problemomis. Tad , sakyciau, kad visa tai - tik ispustas burbulas. Jei 99-uju metu Zalgiris- tai pasididziavimas ir visos Lietuvos komanda, bet dabar tai deja tik kauno komanda ir , nepykit, daro geda Lietuvai (nenoriu izeist normaliu zalgirio fanu).Pasol tu zinau kur raudonskuri,dar cia kazkokius procentus isvedineji is savo tuscios makaules,amzinai viska kopijuojat is ZALGIRIO FANU tiek skanduotes,himno giedojima pries varsybas,plojima metant baudas ir tt.,net maskoliunas y plaza pasidare panasus :D ir dar atsiranda isgamu kurie apie kazkokia geda prakalba,jai kas ir daro geda lietuvai tai sikpopieriaus komanda ir jos fanai nuogi iskry.....eliai.....


Kokias dar skanduotes, kokius plojimus? Gal tau pačiam su proto negerai?
2013-03-09
-3
Atsakyti
LTU10058Visiskai pritariu daugeliui cia rasanciu. Nereikia dabartinio zalgirio prirasyt visai Lietuvai, nes Zalgiris jau seniai nebetas. O kalbant apie rungtynes neitraliuose aikstelese, tai tikrai nemaciau, kad zalgirio fanu zymiai daugiau,o jeigu ir yra kazkoks pranasumas , tai tik 60%-40% ir taip tik pastaraisiais metais, kai Lietuvos Rytas yra susidures su finansinemis problemomis. Tad , sakyciau, kad visa tai - tik ispustas burbulas. Jei 99-uju metu Zalgiris- tai pasididziavimas ir visos Lietuvos komanda, bet dabar tai deja tik kauno komanda ir , nepykit, daro geda Lietuvai (nenoriu izeist normaliu zalgirio fanu).


Pasol tu zinau kur raudonskuri,dar cia kazkokius procentus isvedineji is savo tuscios makaules,amzinai viska kopijuojat is ZALGIRIO FANU tiek skanduotes,himno giedojima pries varsybas,plojima metant baudas ir tt.,net maskoliunas y plaza pasidare panasus :D ir dar atsiranda isgamu kurie apie kazkokia geda prakalba,jai kas ir daro geda lietuvai tai sikpopieriaus komanda ir jos fanai nuogi iskry.....eliai.....
2013-03-09
+3
Atsakyti
Visiskai pritariu daugeliui cia rasanciu. Nereikia dabartinio zalgirio prirasyt visai Lietuvai, nes Zalgiris jau seniai nebetas. O kalbant apie rungtynes neitraliuose aikstelese, tai tikrai nemaciau, kad zalgirio fanu zymiai daugiau,o jeigu ir yra kazkoks pranasumas , tai tik 60%-40% ir taip tik pastaraisiais metais, kai Lietuvos Rytas yra susidures su finansinemis problemomis. Tad , sakyciau, kad visa tai - tik ispustas burbulas. Jei 99-uju metu Zalgiris- tai pasididziavimas ir visos Lietuvos komanda, bet dabar tai deja tik kauno komanda ir , nepykit, daro geda Lietuvai (nenoriu izeist normaliu zalgirio fanu).
2013-03-09
+8
Atsakyti
ASTJeigu neklystu suzaistos 21 rungtynes namuose, tarkim jau apsilanke netoli 300000 zmoniu. Nzn tiksliai, bet prie siu metu tvarkarascio imanoma surinkti kokius 450000 sirgaliu. Ir cia rungtynes tik eurolygos vtb ir pusfinaliai ir finalas lkl (ar kaip ten zais). T.y. visuose daug zmoniu norinciu pamatyti, tai tikrai atmetus visus pinigus darbuotojam, apsauginiam ir pan dalykus, kad visutinskai nuo bilieto liktu koks 30 lt imanoma (uz arena tai nereiktu moketi, jei susigrainti is Romkos) 30x450000=13500000 Jei zmones zinotu, kad ju pinigai tiesiogiai prisides prie kitu metu biudzeto eitu ir i lkl namu rungtynes, tai galima butu tiketis kokio milijono pelno is ten. Gavus dar is remeju kokius 5 mln, savivaldybe jei matytu, kad ne Romka valdo tikrai kokius 4 mln galetu, plius dar tas klubas pasistnges kazkiek pridetu, dar atributika ir pan ir imanoma 25 000 000 tureti. Aisku cia optimistiskas variantas, bet juk patys matm kiek renkasi ziurovu ir kiek is bilietu gauna pinigu, o zaidejai jau senai negave nk tai kur suo pakastas?


man ir cia kazkokia mistika reguleriam sezone eurolygos zalgiris buvo 1 vietoj pagal lankomuma idomu kur tie pinigai o dar + kur biudzeto pinigai negi su 0 pradejo?
2013-03-09
-7
Atsakyti
AST
Jeigu neklystu suzaistos 21 rungtynes namuose, tarkim jau apsilanke netoli 300000 zmoniu. Nzn tiksliai, bet prie siu metu tvarkarascio imanoma surinkti kokius 450000 sirgaliu. Ir cia rungtynes tik eurolygos vtb ir pusfinaliai ir finalas lkl (ar kaip ten zais). T.y. visuose daug zmoniu norinciu pamatyti, tai tikrai atmetus visus pinigus darbuotojam, apsauginiam ir pan dalykus, kad visutinskai nuo bilieto liktu koks 30 lt imanoma (uz arena tai nereiktu moketi, jei susigrainti is Romkos) 30x450000=13500000 Jei zmones zinotu, kad ju pinigai tiesiogiai prisides prie kitu metu biudzeto eitu ir i lkl namu rungtynes, tai galima butu tiketis kokio milijono pelno is ten. Gavus dar is remeju kokius 5 mln, savivaldybe jei matytu, kad ne Romka valdo tikrai kokius 4 mln galetu, plius dar tas klubas pasistnges kazkiek pridetu, dar atributika ir pan ir imanoma 25 000 000 tureti. Aisku cia optimistiskas variantas, bet juk patys matm kiek renkasi ziurovu ir kiek is bilietu gauna pinigu, o zaidejai jau senai negave nk tai kur suo pakastas?
2013-03-09
+7
Atsakyti
xxx
kam tas gatves tvarkyt:D svarbu zalgiris
2013-03-09
+2
Atsakyti
kaunietis
pamiršau paminėt kad tegul geriau gatves sutvarko , nes tik gėda miestui daro

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-03-09
+6
Atsakyti
Anonimas
koks skirtumas kas ka palaiko, kai situ klubu is vis neliks. Faktas kad 100 000 zmoniu kluba su metiniu 200 Lt mokesciu surinkti neimanoma apskritai jokiam krepsinio klubui europoje. Taip kad nereikia cia svaigt apie aukojimus ir pan akcijas, o reikia uzsiimt remejo-savininko paieska, kuriam 10mln per metus nuostolis nebutu nepakeliama nasta.
2013-03-09
+13
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 31

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.