„Žalgirio“ centrų CV paminėjęs Čanakas: apie Lipkevičiaus lyderystę ir Gagičiaus būklę

Lukas Katilius
BasketNews žurnalistas
2022-05-16 22:43

Po nesėkmingo Lietuvos krepšinio lygos pusfinalio starto (70:71) Panevėžio „Lietkabelio“ vyrai sudavė įspūdingą smūgį atgal. Nuo pat mačo pradžios dominavę aukštaičiai sutriuškino Kauno „Žalgirį“ (79:55) ir parodė, kad dramatiškas pralaimėjimas Kaune nė kiek jų nepalaužė.

Visgi nepaisant skambios pergalės, Nenadas Čanakas liko ištikimas sau ir emocijų nerodė.

„Rezultatas – 1-1. Čia kaip tenise – jie laimėjo pirmąjį setą, mes antrąjį. Žiūrime, kas nutiks ketvirtadienį. Nesvarbu, ar laimėjai 1, ar 21 tašku. Serija yra 1-1. Manau, kad atlikome gerą darbą gynyboje, po to priėmėme geresnius sprendimus puolime nei praėjusiame mače“, – dėstė treneris.

Fotogalerija

– Džordže Gagičius pirmajame kėlinyje pasiprašė keitimo. Ar jis tiesiog buvo pavargęs, ar tai traumos, kurią jis patyrė pirmajame mače, padariniai? – spaudos konferencijoje buvo paklausta Čanako.
– Ne. Jeigu žiūrite mūsų rungtynes, jis tiesiog buvo pavargęs ir dažniausiai jų prašo.

– Bet jis ne visuomet prašo keitimo.
– Gerai. Jis paprašė. Aš suprantu jį. Rungtynių pradžia yra labai intensyvi. Jis yra sunkus vaikinas. Pagal mūsų gynybą jis nuolat turi pakilti į viršų, kas jam nėra lengva, kuomet neturi ritmo. Dažniausiai po 3-4 minučių jis pasiprašo šiek tiek poilsio. Šiandien didžiausias skirtumas buvo tas, kad Kaspars (Berzinš) buvo geresnės formos nei šeštadienį. Praėjusiame mače Džordže turėjo prisiimti visą atsakomybę, o šiandien ją dalinosi su Kasparu.

– Ekspertai kaip vieną „Žalgirio“ pranašumų prieš seriją išskyrė pajėgesnę priekinę liniją, tačiau dabar atrodo, kad ji nėra pajėgesnė. Kaip galėtumėte tai pakomentuoti?
– Jeigu žiūrėtumėte žaidėjų reziumė, CV, „Žalgiris“ taip ir atrodo. Bet mes turime labai gerą mikroklimatą ir tai padaro žaidėjus geresniais. Jeigu komanda žaidžia gerai, akivaizdu, kad krepšininkai atrodo geriau nei įprastai. Nenoriu sakyti, kuris yra geresnis – Lauvergne'as ar Gagičius, Cavanaugh ar Orelikas. Tai nebūtų teisinga.

– „Žalgiris“ realizavo 1 tritaškį iš 18 (5,8 proc.). Ar galėtumėte paaiškinti kaip gynėtės?
– Kartais taip nutinka. Mums padėjo tai, kad jie neįmetė laisvų metimų. Žinoma, mes taip pat darėme daug įtakos jų pataikymui su savo gera gynyba.

– Nikola Radičevičius ir Kristupas Žemaitis sužaidė kur kas geresnes rungtynes nei šeštadienį. Kaip galėtumėte pakomentuoti tokį skirtumą?
– Po šeštadienio rungtynių buvo klausimas apie Žemaitį. Aš pasakiau, kad suprantu visus žaidėjus. Aš esu buvęs situacijose, kuomet nejauti rungtynių ritmo. Viskas, ką darai, nesigauna. Pasakiau Žemaičiui: „Nesijaudink, tai tik vienerios rungtynės. Tai nekeičia to, koks esi žaidėjas.“ Šiandien jis buvo geras. Nikola yra patyręs žaidėjas, todėl dėl jo nesijaudinau. Jie sužaidė gerai, bet ne kažkaip pernelyg išsiskiriančiai.

– Lipkevičius buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas su 21 tašku. Ką galėtumėte pasakyti apie jo žaidimą?
– Lipkevičius yra mūsų kapitonas. Aš su juo esu trejus metus. Man tai nėra staigmena. Jis įmes taškus, nusiims kamuolius, bėgs į greitą puolimą, nesiskųs, jeigu negaus metimų. Jis visuomet žais krepšinį ir padarys viską dėl komandos. Šiandien jis buvo laisvas, įmetė savo metimus ir viskas. Jis tai darė ir prieš tai.

– Laimėjote 24 taškais – sutriuškinote „Žalgirį“. Kokios varžovų reakcijos tikitės?
– Man yra kur kas svarbiau, kaip mano žaidėjai išnaudos tas dvi poilsio dienas. Reikės išsiaiškinti, ką norime daryti treniruotėje prieš rungtynes, ką spręsti. Negaliu pasakyti nieko apie „Žalgirio“ reakciją. Dabar rezultatas yra 1-1 ir mes bandysime laimėti tas rungtynes.



Komentarai:

Ty
Manau ,kad sekanciose uzsiautes zalgirio Expendables ( milas,kalnas,jankis)
2022-05-17
+7
Atsakyti
rerh
Pagarba, kad pateiket Canako mintis, ko konkurentai nesugeba.
2022-05-17
+5
Atsakyti
Serbu
pakalikai lokite kol galite, gal paklauskite serbiuksciu apie kara ir kokia ju nuomone apie motuse rasija, nieko Kaune siu urodeliu tikrai niekas nepalaikys del to bukit ramus, o cia padaryta grinai slyksti serbiskas pilka komandele be nulio charizmos
2022-05-17
-27
Atsakyti
Vox
Pasigydyk, jei dar padės.
2022-05-17
-2
Atsakyti
Anonimas
Beje sveikinimai Panevėžio lietkabelio fanams! Pagarba jog toks mažas biudžetas daro stebuklus mokykites kiti klubai! ❤🙊💣
2022-05-16
+32
Atsakyti
Anonimas
Kaip visada viskas ramiai ir švelniai pasakyta, o mat ponas maksvytis nori keršto tegu pirma susitvarko su žaidėjais o tada bando kažką.. Pas čanaka visi ramus ir susigyvene žaidėjai kaip šeima turėtų kiti klubai tai pat tokie patys būti.
2022-05-16
+40
Atsakyti
Acb
Canakas > Maskvytis
2022-05-16
+25
Atsakyti
Acb
Canak buves zaidejas, jis man perspektyvesnis ir serbu mokyklas praejes. Nevertinu vieno menesio indelio be tsakau apkritai kad Maskvycio ziniu bagazas abejotinas ir jis abejoju ar ateinanti sezona isvis isbus. Klausyti pakvaisusio serbo su dirbusio su Zvezda ar Permes trenerio legionieriams yra skirtumas. Nemanu kad Maskvytis turi autoriteta tarp uzsienieciu
2022-05-17
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 14

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.