Bangavęs „Žalgiris“ neišsikapstė iš antrojo kėlinio duobės

2019-02-28 20:30
  • Kauno „Žalgiris“ išvykoje 73:80 pralaimėjo Vitorijos „Baskonia“

  • Kauniečiai antrąjį kėlinį užbaigė pralaimėdami atkarpą 1:20

  • Deonas Thompsonas pelnė 11 taškų ir sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes Eurolygoje

  • „Baskonia“ į priekį vedė 5 tritaškius iš 8 pataikęs ir 16 taškų įmetęs Luca Vildoza

  • Statistika

Dvi galingas atkarpas sužaidęs Kauno „Žalgiris“ (9-15) visų rungtynių metu atkakliai kabinosi į pergalę, tačiau galų gale turėjo pripažinti Vitorijos „Baskonia“ (12-12) pranašumą.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai permainingai Vitorijoje vykusiose rungtynėse nusileido 73:80 (12:17, 13:23, 27:19, 21:21).

Didžiąją dalį besivejančių vaidmenyje buvusių žalgiriečių viltis ketvirtajame kėlinyje pažadino Artūras Milaknis, kuris ketvirčio pradžioje pataikė pirmąjį savo tolimą metimą ir priartino „Žalgirį“ iki 6 taškų (55:61).

Foto galerija

Ir toliau apylygiai vykusiame kėlinyje svečiai dar kartą priartėjo 37-ąją minutę. Paulius Jankūnas realizavo baudų metimus ir sumažino „Žalgirio“ atsilikimą iki 6 taškų (63:69). Vis tik tuomet Voigtmannas pataikė baudos metimą, Luca Vildoza smeigė tritaškį ir „Baskonia“ susigrąžino dviženklę persvarą – 73:63.

Paskutinį pasispardymą „Žalgiris“ suorganizavo iki rungtynių pabaigos likus kiek mažiau nei dviems minutėms.

Marius Grigonis pataikė baudų metimus, Artūras Milaknis perėmė kamuolį bei pelnė taškus iš po krepšio ir deficitą vėl nurėžė iki 6 taškų (67:73). Vis tik Shavonas Shieldsas realizavo 3 baudų metimus paeiliui ir galutinai palaidojo kauniečių viltis (76:67).

„Viską lėmė detalės ir smulkmenos, – paklaustas, apie rungtynių pabaigė sakė Deonas Thompsonas. – Kai kuriais rungtynių momentais nebranginome kamuolio, leidome jiems rinkti lengvus taškus puolime. Tokios svarbos mačuose viską lemia detalės.“

Amerikietis šį vakarą sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes Eurolygoje. Thompsonas per 21 minutę pelnė 11 taškų (4/6 dvitaškių, 3/4 baudos), atkovojo 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo metimą ir surinko 14 naudingumo balų.

Nerezultatyviai prasidėjusiose rungtynėse iniciatyvą perimti sugebėjo šeimininkai. Shavonas Shieldsas surinko 4 taškus iš eilės, o Mattas Janningas pirmojo kėlinio pabaigoje pataikė tritaškį nuo lentos ir baskai atsiplėšė 17:12.

„Žalgiris“ antrąjį ketvirtį pradėjo itin aukšta nata. Thomas Walkupas greitajame puolime pelnė lengvus taškus, Brandonas Daviesas persivarė kamuolį per visą aikštę ir pataikė metimą su varžovo pražanga, o Deonas Thompsonas pataikė puskablį ir 8:0 spurtavę žalgiriečiai išsiveržė į priekį – 20:17.

Vis tik neilgai trukus, gerus momentus pakeitė kur kas liūdnesni. Marcelinho Huertas pataikė dar vieną tolimą metimą nuo lentos, Poirier realizavo du dvitaškius iš eilės, o tuomet greitų atakų mašiną užkūrusi „Baskonia“ antrąjį kėlinį užbaigė spurtu 20:1 bei nutolo 15 taškų persvara (40:25).

„Daugiau mažiau žinojome, kad rungtynės mums bus sunkios. Manau, kad su jais kovojome lygiai. Aišku, visada bus problemų, neišpildytų dalykų. Antrojo kėlinio pabaiga absoliučiai nužudė. Šiuo metu esame komanda, kuri yra lengvai pažeidžiama psichologiškai. Mums tikrai trūksta lyderių ir lyderystės. Net ir su tomis problemomis mes sugrįžome į rungtynes, bet tuomet kelios detalės mus pražudė“, – su savo auklėtiniu sutiko Šarūnas Jasikevičius.

Trečiojo kėlinio pradžia ir vėl nuteikė optimistiškai. Brandonas Daviesas sėkmingai užbaigė dvi atakas iš eilės, Edgaras Ulanovas pataikė iš vidutinio nuotolio, o „Žalgiris“ pataikė pirmuosius 8 dvitaškius ir 12:2 spurtavę kauniečiai priartėjo iki 5 taškų – 37:42.

Kaip bebūtų, po šios atkarpos prabilo „Baskonia“ toliašaudė artilerija. Iš pradžių tolimą metimą pataikė Darrunas Hilliardas, o jo pavyzdžiu pasekęs Johannesas Voigtmanas atseikėjo du tritaškius paeiliui ir prieš prasidedant ketvirtajam kėliniui, baskai vėl padidino pranašumą (59:52).

„Šiai dienai reikia pripažinti, kad nesame tokie alkani, kokie buvome praėjusiais metais. Galvoju, kad absoliučiai dėl to komandoms sekasi prieš mus. Labai daug į sėkmės faktorių neapeliuosiu, bet kiekvienose rungtynėse mums komandos primeta nuo lentos, greitajame puolime pameta kamuolį, o jis atšoka į lentą ir Vildoza vėl įmeta tritaškį.

Čia, manau, vėl visų pirma reikia žiūrėti į save. Nesame tokie alkani kaip pernai, truputį daugiau galvojame apie save nei apie komandą. Taip jau yra, čia yra mūsų didžiausia mūsų problema, kaip ir traumos“, – reziumavo Jasikevičius.

„Baskonia“: Luca Vildoza 16 (5/8 trit.), Shavonas Shieldsas 14 (10 atk. kam.), Johannesas Voigtmannas ir Vincentas Poirier (6/8 dvit.) po 13, Marcelinho Huertas 11.

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 13 (5/11 dvit., 4 kld.), Deonas Thompsonas (4/6 dvit.) ir Marius Grigonis po 11, Artūras Milaknis 10 (2/4 trit.).

Šarūno Jasikevičiaus komentaras:

Deono Thompsono komentaras:

Edgaro Ulanovo komentaras:



Komentarai:

Siaip
Mano nuomone zaidejams labai truksta laisves ir galimybes improvizuoti. Saro bekompromisis sustatymas visu zaideju i tam tikrus remus, atrodo, ir neleidzia komandai zaisti bent kiek akiai patrauklesnio ir ne gimdyma primenancio zaidimo. Jasikevicius yra, mano nuomone, geriausias treneris visoj eurolygoj pagal zaidybinio plano paruosima pries rungtynes. bet beda atsiranda kai tas planas nesigauna. tuomet labai truksta reagavimo i ivykius ir iseiciu ieskojimo. cia Sarui reiktu stipriai pasitempti.
2019-03-01
Atsakyti
Kazys
Jasikeviciu lauk
2019-02-28
+15
Atsakyti
Joker
regbistu komanda bando ibegt i lanka 😀neegzistuoja praktiskai metimai is vidutinio arba troicu
2019-02-28
-2
Atsakyti
Bananymous
Pastoviai pries zal ;D jei ne senis granger sulosia tai kazkoks vildoza atsibunda pries zalius
2019-02-28
-6
Atsakyti
Anonimas
nusivyliau rungtynemis, baskonia akivaizdziai nenorejo sumalti zalgirio, pasigailejo, bet pilna jega butu sukrove virs 30 tasku. kitavertus zaide be lyderiu, o kiti pasitaupe, kad taip pat negautu traumu. siaip ar taip be lyderiu zaidusi baskonia zalgiriui neleido ne svajot apie pergale, kad ir kaip rezultatas neatitiktu bendro vaizdo.
2019-02-28
-12
Atsakyti
Anonimas
surinko didziausia biudzeta visu laiku lietuvos sporto istorijoje, o susikomplektavo kaip uz paskutinius grasius. va ka reiskia kai komanda ir arena priklauso vienam zmogui, o grupele dalinasi visus pelnus. nereikia turet iliuziju, kad nusikaltamumu pagarsejusio miesto komanda tvarkysis skaidriai kai vadovauja vienas zmogus ir niekas nekontroliuoja.
2019-02-28
-15
Atsakyti
ernestas
Sia vasara galetu rimciau parinkt izaideja , ir neveltui cska praspyre westermana , pazaidzia ir trauma , pazaidzia ir trauma. White nesiseke visai snd ir galejo jo neleist 4 kelini paskutinem minutem , thomsona geriau
2019-02-28
+3
Atsakyti
Anonimas
nu ka gali ruostis lkl auksui, zalgiris karta i desimtmeti pasirodo gerai eurolygoje o visi kiti kartai va tokie...tai vel zaidejai netinka tai dar kazkas blogai.
2019-02-28
+2
Atsakyti
Wolf
O kam tas lkl įdomus? Eurolyga turi būt nr1 dėl kurios turi būt stengiamasi. O kas lkl tas pats per tapati.
2019-02-28
-8
Atsakyti
nu
nėrs šiemet žaidėjo, kur pabaigoj ištemptų... prie ko čia treneris...dadėkit tiek pergaliu kiek pernai komandų Pangosas nužudė trajakais pabaigoj... būtų visai kiti rezultatai, o dar ir psichologija nebūtų sušlubavusi....kaip šiemet vidury sezono.
2019-02-28
+7
Atsakyti
Galima pradėti delioti kito sezonus sudetiės kontūrus. White į NBA, Davies kažkur į EL grandą arba gal irgi NBA, su Thompsonu turbūt nebus pratesta sudėtis, Westermann, nežinau ar kontraktas sudarytas dar metams. Lieka Grigonis, Walkup, Ulanovas, Milaknis galėtų jau nepasilikt, užtenka juokint pasaulį su snaiperio sugebėjimais, Wolters (1+1?), Jankis galėtų sutikt algą jau susimažint. O toliau lieka jaunimėlis, Jokubaitis, Birutis. LKL viena koja žaisdami ir taip pasiims.
2019-02-28
+7
Atsakyti
Delis
Nesuprantamas Jasikeviciaus keitimas (Thompsona ant suoliuko ir White i aikstele) 4 kelinuke, likus zaisti 3-4 min. Taip, Jasikevicius sakytu, as norejau zaisti su tais zaidejais, kuriais labiau pasitikiu. Bet White siandien buvo 0, tiek ginyboje, tiek puolime. O 4 kelinuke jis ir neatstovejo ginyboje bei puolime nepataike.

Grigonio lipimai i medi kazkokia tragedija, kartais pasiteisina.. bet persistengia.

Na ir siaip, ka cia jau komentuoti. Tiesiog nera izaidejo aiksteleje ir normalaus lyderio, kuris galetu patempti. Gaila, jog taip sunkiai atrodo Zalgiris puolime.
2019-02-28
+10
Atsakyti
Op
geras tas saras ten puse komandos reikia pakeisti ir plius traumos siemet, todel is veziu ir ismuse. saras atgaivino zalgiri, o kad sis sezonas nepaejo tai lauk. nebesvaikit uz saro geriau tikrai nebus. dziaugites kad kita sezona dar linktu .
2019-02-28
-2
Atsakyti
Baskonijos komandoj kas meta trajakus tas įmeta, po aikšte strakaliojantis snaiperis Milaknis viena šiaip ne taip imeta kitus pro šali švaistydamas, apie gynyba jo net nepradėsiu. Vienu žodžiu sudėtis šiemet tragiśka. Atsikandau Žalgirio rungtyniu šiemet nebežiūrėsiu daugiau.
2019-02-28
-1
Atsakyti
kaunietis
sveikinimai Baskonia komandai iškovojus pergalę prieš zalgerį, kurio nekenča visa Lietuva!!!
2019-02-28
-15
Atsakyti
Wolf
Reikia keist jasikeviciu, jankuna milakni Grigoni mest lauk
2019-02-28
-11
Atsakyti
Anonimas
sanai tas zalgiris issprestas kitu komandu, nors rezultatas nera triuskinantis, sansu realiai nebuvo pakovot del pergales.
2019-02-28
-16
Atsakyti
argonas
Pasakysiu taip , aciu milui uz viska bet po sio sezono buk zmogus eik tu velniop is zalgirio ginyboj pasimetes , snaiperis net babune geriau pataikytu , jankunas omg letas pasimetes jau nusileiskit ant zemes seniai eik i savo lygi i nkl ar rkl jau galit baigt karjeras, o ule ule ule pervertintas zmogau uz ka tau alga tokia moket nematau tolko po sezono lauk tave ir uz tavo suma dar du gero lygio zaidejus, o is uzsienieciu tai tik davies palikt , tas white gali eit nba juokint svieto o visi valkupai waltonai woltersai i vokietija ten antra trecia lyga, siemet zalgirio nera apsoliutus nulis, ten tik treneris geras o daugiau zluges reikalas jus siemet ir tai daug kartu per fuksa laimejot
2019-02-28
+19
Atsakyti
??
saras geras treneris, cia vienas geresniu bajeriu realiai :) apart tu geru 4 menesiu praejusiame sezone, kurie ne del saro kazkokie buvo net, o del zaideju geru komandoje, tai vapse jis nieko neparode ir tu sudina zaidima realiai rodo ir negrazu dar
2019-02-28
+16
Atsakyti
zinovas
Tiesa sakant geda, graudu ziureti, jei jau tokios komandos triuskina...
2019-02-28
+10
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 137

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.