NCAA staigmena Lukošius apsisprendė: gins Vokietijos garbę

Tomas Vanagas
BasketNews žurnalistas
2022-02-23 08:34
Nuotr.: USA Today Sports - Scanpix | BasketNews iliustracija/A.Zaikauskas
Nuotr. USA Today Sports - Scanpix | BasketNews iliustracija/A.Zaikauskas

Šį sezoną NCAA debiutavęs ir tikra staigmena tapęs 19-metis lietuvis Simonas Lukošius dar niekada nežaidė jokioje Lietuvos rinktinėje.

Ir niekada to nedarys.

Nuo gimimo Vokietijos pasą turintis 201 cm ūgio krepšininkas jau kurį laiką yra apsisprendęs žaisti Vokietijos jaunimo rinktinėje, o jeigu ateityje gaus kvietimą – ir Vokietijos vyrų rinktinėje, tinklalapiui BasketNews atskleidė žaidėjo tėtis Mindaugas Lukošius.

Simonas Lukošius

Simonas  Lukošius
Pozicija: SG, SF
Amžius: 19
Ūgis: 200 cm
Svoris: 95 kg
Gimimo vieta: Lietuva

Buvęs krepšininkas, o dabar jau keturis dešimtmečius treneriu dirbantis Mindaugas Lukošius sūnų Simoną individualiai treniravo nuo vaikystės, o tuomet, kai Lietuvoje Simonas buvo niekam nereikalingas, būtent tėčio ryšiai atvėrė kelią į didįjį krepšinį.

Ryšiai nuvedė į Vokietiją, kurioje Simonas praleido dvejus metus, o antraisiais metais debiutavo pajėgiausioje šalies lygoje.

2021 metų vasarą Bonos „Telekom Baskets“, kuri šiuo metu Vokietijos lygoje žengia trečioje vietoje (15-7), Lukošiui siūlė ketverių metų sutartį, tačiau vėlyvo brendimo krepšininkas vietoje to pasirinko žaidimą NCAA – įsipareigojo Indianos valstijoje įsikūrusiam Butlerio universitetui.

Panašiu metu dar vieną pasirinkimą jis priėmė dėl rinktinės. Nors Lukošių šeima visada kartu su savimi nešė Lietuvos trispalvę ir Simas yra lietuvis, kalbantis lietuviškai, o ne vokiškai, pastaraisiais metais buvo nutarta pasukti Vokietijos rinktinės pusėn.

Plačiau apie tai – BasketNews istorijoje apie Simoną Lukošių.

Jokio dėmesio Lietuvoje

Pirmasis šioje istorijoje kylantis klausimas – iš kur Simonas gavo Vokietijos pilietybę? Jo mama buvo vokietė, o tais 2002-aisiais, kai Simonas gimė, tėtis treniravo Vokietijos Viurcburgo miesto klubą.

Šeima nutarė sūnui suteikti Vokietijos pilietybę.

Po maždaug šešerių metų Simonas jau turėjo du pasus – jam buvo suteikta ir Lietuvos pilietybė.

„Man praėjus kryžiaus kelius“, – apie pilietybes gavimo procedūrą pridėjo Mindaugas Lukošius.

Simonas nuo vaikystės rankose turėjo kamuolį. Kai jis gimė, tėtis jau du dešimtmečius dirbo treneriu, o šeima gyveno krepšinio ritmu bei keliavo iš vienos šalies į kitą.

Lankyti krepšinio treniruotes Simonas pradėjo Arvydo Sabonio krepšinio mokykloje, bet po metų šeima persikėlė į Vilnių ir jaunasis krepšininkas ėmė sportuoti Šarūno Marčiulionio mokykloje.

Simonas komandoje žaidė kartu su Augustu Marčiulioniu ir Hubertu Pivoriumi, kurie šį sezoną taip pat debiutavo NCAA.

Visgi Simonas legendinio Lietuvos įžaidėjo krepšinio mokykloje kalnų nenuvertė. Jo geriausi vidurkiai iki šešiolikmečių moksleivių čempionato buvo 2,9 taško ir 1 rezultatyvus perdavimas. Jis rungtyniavo įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijose.

Šarūno Marčiulionio krepšinio mokyklai iširus, Simonas persikėlė į Vilniaus krepšinio mokyklą (VKM) ir šioje sportavo dvejus metus. Jaunuolis pateko į antrąją bendraamžių rinktinę, o jo vidurkiai daugiausiai pakilo iki 9,6 taško ir 3 rezultatyvių perdavimų.

Tokie rezultatai nesuviliojo ir įvairių Lietuvos krepšinio stovyklų, ir rinktinių trenerių.

„Jis yra vėlyvo brendimo, tai buvo pagrindinis dalykas, kodėl negaudavo vaidmens, – sakė M. Lukošius. – Ir, aišku, tuo metu treneriai matė perspektyvas kituose žaidėjuose. Buvo gana talentinga grupė, tuo metu buvo daugiau kreipiamas dėmesys į stipresnius vaikinus.

Buvo daug visokių rinktinių, stovyklų – U15 karta, aš pats ten ne kartą treniravęs, daug būdavo vasaros stovyklų, tačiau ne, jis nesudomino iš tikrųjų nieko. Todėl nusprendėme eiti tokiu keliu.“

Persikėlimas į Vokietiją

Dar 2018 metais Simonas Lukošius, būdamas 16-os metų, nuvyko į Bambergo „Brose“ klubą bei sudalyvavo komandos peržiūroje, kurioje paliko gerą įspūdį.

Po to jis metus žaidė Vilniaus KM ir tik tada persikėlė į Vokietiją, tik jau į kitą klubą.

Kaip MKL antroje komandoje žaidęs jaunuolis sulaukė dėmesio iš gerai žinomų Vokietijos klubų?

„Gerai, kad turėjau ryšius, galimybes. Aišku, nei statistika, niekas negalėjo jų sužavėti, tik per asmeninius ryšius, – pasakojo M. Lukošius. – Mačiau perspektyvą ir mačiau, kokiu geriausiu keliu jis gali tobulėti. Paprasčiausiai jis tuo metu Lietuvoje nesulaukė dėmesio, treneriai į jį rimtai nežiūrėjo. Mes nusprendėme, kad geriausias kelias bus tobulėti užsienyje, ne Lietuvoje.

Turiu Vokietijoje nemažai ryšių, esu ten dirbęs. Apie Simoną vis pasidomėdavo vienas ar kitas klubas. Tuo labiau, kad jis turi vokišką pasą. Jo pirmas klubas buvo Bambergas, jis nuvažiavo ten į peržiūrą, tuo metu Bamberge sporto direktoriumi dirbo Ginas Rutkauskas. Po peržiūros jie buvo labai susidomėję, susižavėję, nors jam buvo tik 16 metų. Jis dar mokėsi Lietuvoje, todėl pasiūlė nuo kitų metų atvažiuoti.

Praėjo pusmetis ir atsirado kitas variantas, Bonos „Telekom Baskets“. Mes nusprendėme, kad geriau bus šioje komandoje, nes tuo metu Bamberge vyko pertvarkos, jų tikslai pasikeitė. Taip gavosi, kad nuvažiavome į Boną.

Ne jis vienas čia toks, kuris turėjo talento, bet reikiamo dėmesio nesulaukė. Galbūt tik kiti neturėjo tokios pasirinkimo galimybės.“

Treneris pridėjo ir dar vieną apsisprendimo vykti į Vokietiją kampą.

„Gal aš kažkam patinku, kažkam nepatinku, ir tada jie savo simpatijas ar antipatijas perkelia ant žaidėjo. Ne kartą esu tai jautęs ir paprasčiausiai to sprendimo viena dalis ir buvo, kad atsiribotume nuo Lietuvos krepšinio, jog ateitume į kitą rinką, kurioje tavęs niekas neslegia. Tave tada vertins pagal sugebėjimus, o ne pagal kažkieno aštresnį žodį ar kitas aplinkybes“, – pasisakė treneris.

Pirmąjį sezoną Simonas žaidė Bonos dukterinėje komandoje „Dragons“ ir jaunimo pirmenybėse fiksavo 16,3 taško rezultatyvumą. Tą patį sezoną jis su Miuncheno „Bayern“ dalyvavo Eurolygos jaunimo turnyre, kuriame vidutiniškai pelnė po 13,5 taško, atkovojo po 3,8 kamuolio bei atliko po 2,5 rezultatyvaus perdavimo.

Antrąjį sezoną Simonas žengė į aukščiausią Vokietijos lygą – „Bundesliga“. Su Bonos klubo apranga jis sužaidė 14 rungtynių ir užfiksavo 2,9 taško bei 1 sugriebto kamuolio vidurkius.

„Vokietijos klubams labai imponavo tai, kad Simonas turėjo vokiečių pasą. Jis ten iškart gavo vaidmenį, o jų perspektyva buvo ta, kad Simonas galėtų žaisti Vokietijos rinktinėje pagal turimas galimybes“, – pažymėjo M. Lukošius.

Apsisprendimas žaisti Vokietijos rinktinėje

2021 metais vienintelė Lietuvos devyniolikmečių rinktinė dalyvavo oficialiame čempionate, mat dėl COVID-19 viruso kiti jaunuoliai žaidė FIBA Iššūkio turnyruose.

Lietuvos devyniolikmečių kandidatų sąrašas jau buvo paskelbtas viešai, o po to Mindaugas Lukošius gavo netikėtą skambutį iš Lietuvos krepšinio federacijos atstovų. Tuomet dar dirbo Arvydo Sabonio vadovaujama LKF.

„Sulaukiau skambučio iš LKF, paklausė „Tai už ką jis žais?“ Tačiau jau buvo išspausdintas kandidatų sąrašas be jo, tai galima sakyti, kad tas skambutis toks... Nežinau, ar iš mandagumo, ar kas“, – pasakojo Mindaugas Lukošius.

Šeimyna nutarė pasukti link kitos rinktinės.

Lukošius gavo kvietimą atvykti į Vokietijos U20 rinktinę, kurią treniravo praeityje gerai žinomas Vokietijos krepšininkas Patrickas Femerlingas.

Taip praėjusią vasarą Simonas Lukošius, būdamas 19-os metų, atsidūrė Vokietijos dvidešimtmečių rinktinėje. Jis žaidė draugiškuose turnyruose, žengdavo į starto penketą, bet po to patyrė traumą, kuri jam užkirto kelią oficialiai debiutuoti komandoje.

2022 metų Europos dvidešimtmečių čempionate Juodkalnijoje dalyvaus tiek Lietuva, tiek Vokietija, bet Lukošius pretenduoja apsivilkti tik Vokietijos U20 komandos marškinėlius.

Pagal taisykles, jaunimo krepšinyje užregistruotas krepšininkas savo komandos keisti nebegali. Taip Lukošius gali žaisti tik Vokietijos jaunimo rinktinėje, nes FIBA sistemoje yra registruotas kaip vokietis.

Rudens pradžioje LKF perėmė naujoji valdžia, o geras Mindaugo Lukošiaus bičiulis Valdemaras Chomičius tapo Lietuvos rinktinės vadovu. Chomičius per savo vizitą JAV buvo susitikęs su Simonu, bet šaukštai buvo po pietų.

„Valdas jau žino tą situaciją. Dėmesio buvo daug, pakalbėjome, bet tuo viskas ir pasibaigė. Jie būtų kvietę į Lietuvos U20 rinktinę“, – sakė Mindaugas Lukošius.

Mažai abejonių, kad Lukošius bus Vokietijos jaunimo rinktinėje, mat jau pernai buvo kviečiamas į metais vyresnių žaidėjų komandą. Beje, komandos treneris Femerlingas nuolat palaiko ryšį su Lukošiais.

Teoriškai Simonas Lukošius galėtų žaisti Lietuvos rinktinėje, o jo situacija galėtų būti palyginta su Igno Brazdeikio, kuris žaidė Kanados jaunimo rinktinėje, bet dabar gali ginti Lietuvos garbę.

Visgi jau nuspręsta tokį variantą atmesti.

„Čia yra moralinis dalykas, ne klubo keitimas, iš „Ryto“ į „Žalgirį“, ar atvirkščiai, čia truputėlį kiti dalykai, kurių negali pakeisti taip, kaip tau labiau apsimoka. Čia yra kiti dalykai ir man atrodo, čia sprendimas jau yra padarytas.

Mes esame dėkingi, kad Vokietija atkreipė dėmesį ir sudarė šansą jam žaisti, tęsti rinktinių karjerą, tad turi įsipareigojimus. Jeigu bus dėmesys iš vienos ar kitos rinktinės, mes jau esame apsisprendę, kad Simonas žaistų Vokietijos rinktinėje“, – sakė M. Lukošius.

Netikėtai sėkmingi debiutiniai metai NCAA

Kai Lukošiai prraėjusią vasarą nutarė nepriimti Bonos klubo ketverių metų kontrakto, jie pasuko link NCAA. Mindaugas manė, kad sūnui pradėti profesionalo karjerą dar per anksti.

Butlerio universiteto pasiūlymas atsirado vėlokai, bet Lukošius jis iškart sudomino.

Stipri konferencija, geras universitetas ir krepšinį mylinti Indiana. Dar visai neseniai Butlerio universitetas buvo elitinis – 2010 ir 2011 metais, treniruojamas vėliau į NBA pasukusio Brado Stevenso, suklupo tik NCAA finale.

Šiuo metu „Bulldogs“ komanda NCAA pagal pajėgumą tarp 358 komandų yra įvertinta 127 vieta. „Bulldogs“ žaidžia „Big East“ konferencijoje, o ji NCAA yra vertinama kaip ketvirta pajėgiausia.

Pirmamečiai NCAA, ypatingai europiečiai, įprastai itin neišsiskiria ir kartais net nuolat lieka sėdėti ant suolo. Lukošiaus atvejis netikėtai yra kitoks.

Devyniolikmetis kartais žaidžia ir prieš penkeriais-šešeriais metais vyresnius krepšininkus, mat dėl COVID-19 viruso NCAA buvo padarytos išimtys ir žaidėjai gali ilgiau studijuoti bei žaisti.

Lukošius NCAA jau sužaidė 27 rungtynes ir gauna daug progų pasireikšti – žaidžia po 21 minutę ir pelno po 6,4 taško, atkovoja po 3,1 kamuolio bei atlieka po 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

„Iš tikrųjų, kad šitaip seksis, tikrai nesitikėjau, – sakė M. Lukošius. – Žaidžia po 20 minučių, turi savo vaidmenį, tad viršija visus lūkesčius. Ir ne tik mano, bet ir komandos trenerių bei aplinkos. Iš Simono, kaip iš pirmamečio, jie dabar tikisi labai didelės perspektyvos, nes pirmamečiai labai retai iškart turi tokį vaidmenį.“

Prieš savaitę Lukošius NCAA surengė įsimintiną pasirodymą. Dvikovoje su „DePaul Blue Demons“ per 35 minutes pelnė 19 taškų (5/7 dvit., 3/7 trit.) ir atkovojo 4 kamuolius, bet svarbiausią pasiliko pabaigai – pataikė pergalingą tritaškį nuo lentos.

„Visas rungtynes pažiūriu tiesiogiai. Tai po tokių rungtynių, kai pataiko pergalingą metimą, ir užmigti negali, ir daug skambučių susilaukti. Labai malonūs dalykai“, – džiaugėsi tėtis.

Lukošiai planuoja, kad Simonas universitete žais visus ketverius metus, o tuomet pradės krepšininko karjerą. 

Kokį įspūdį treneriui palieka sūnaus žaidimas?

„Lietuvoje jis daugiausiai žaidė pirmoje ir antroje pozicijose, o dabar jau yra pasiekęs dviejų metrų ūgį, sustiprėjęs, tad gali laisvai žaisti per 3-4 pozicijas. Dažnai pasiima kamuolį ir pažaidžia įžaidėju, įgyvendina trenerio užduotis, jeigu tuo metu pagrindinis įžaidėjas sėdi ant suolo. Įprastai jis žaidžia nuo 2 iki 4 pozicijos, keičiasi gynyboje ir net prieš penktą atsiduria. Sutvirtėjęs kūnas, o kas daugiau – jo labai teisingi sprendimai krepšinyje. Jis gal nėra atletiškas, greičiausias ar šokliausias, bet jo sprendimai yra teisingi.

Gal ne viską išpildo techniškai, bet tai yra dėl jaunumo. Taip pat jo ginklas yra tritaškiai. Gal šiemet NCAA tai neatsispindi, nes ten jam visus tritaškius reikia susikurti pačiam, tie metimai yra sunkūs. Šiemet jo pataikymas yra apie 30 procentų, bet anksčiau tiek Vokietijoje, tiek Lietuvoje buvo vienas taikliausių, mesdavo virš 40 procentų. Mes ir dirbdavome tam, kasdien atlikdavome po 400-500 metimų, metimai iš distancijos yra viena stipriausių pusių“, – sakė Mindaugas Lukošius, savo sūnaus karjerą po studijų matantis Europoje.



Komentarai:

Paparazzi
nieko jus nesuprantat, pagrindine Lukosiaus apsisprendimo priezastis ir zinute lkf'ui, kad tie, kurie nera anksti subrende / perbrende is vaiku treneriu nesulaukia jokio demesio, dirbama su 2-4 pirmos komandos zaidejais, visi kiti del skaiciaus ir ju kaip ir galetu nebuti. Tai jei nedirbat su tokiais ir jie jums nereikalingi, tai ner ko pykti, kai jie ka nors pasieke renkasi atstovauti kita sali. Pamenu, kai Simas Lukosius Marciulionkej antroj komandoj sedejo ir niekam nebuvo reikalingas, tai nenuostabu, kad kazka pasiekes renkasi kir geriau. Linkiu Lukosiui dideles sekmes ir man jis mazesniu lietuviu neatrodys.
2022-02-24
+15
Atsakyti
Israelis
jo agentas labiausiai padejo prasimusti ir i vokietijas ir i amerikas. butu taip toliau ir besismaukes su 2taskais lietuvoj niekam nereikalingas...
2022-02-24
+2
Atsakyti
sharas
kas tas Lukošius?
2022-02-24
+7
Atsakyti
Visiskai px
2022-02-23
+15
Atsakyti
Jurgis
cia mat turejo atspet, kad kazkada kazkas gausis. per rysius ji i rinktines turejo prastumt kai netempe lygio ar kaip? pasirinko tai pasirinko, nei silta nei salta.
2022-02-23
+2
Atsakyti
Daktaras Aiskauda
Na matant kokiam š murkdosi lt krepšinis pastaraisias metais, tikrai geras pasirinkimas norint pakovot dėl medalių, vokiečiai turi schroderį,būsima nba zvaigžde wagneri, dar pora talentingu kasioru is ncaa, o lt ka turi kai vienas doncicius visa lt rinktine nuzudo, jau nekalbant apie fuxines pergales pries belgus, cekus ir t. t
2022-02-23
-16
Atsakyti
matosi laiko pykti ant Lietuvos krepsinio,vokietija tai vokietija.I jo vieta ne vienas kandidatas atsiras net neabejoju
2022-02-23
+15
Atsakyti
ciongas
Pasirinko ir viskas gerai, bet nuo šiol jokių striapsnių apie šį žaidėją. Ar mažai talentingų vokiečių, olandų, italų ir belgų? Apie juos norite kažką žinoti? Tai ir atsakymas. Kita vertus, vaikis bus geras žmogus, o žaidėjas kol kas tik vidutiniokas. Tegul įrodo darbais, kad šio to vertas, nes kol kas tai tik daug ambicijų, o jos nėra pagrįstos pasiekimais. Iš 100 vaikų tik vienas tampa profesionalu, o iš tų profesionalų tik talentingiausi tampa rinktinės nariais. Aišku, Sabonio vadovavimas buvo tragedija, visi tai matė, suprato, tik ne jis pats.
2022-02-23
+12
Atsakyti
Anonimas
Jeigu norės - galės pasirinkti Lietuvą. Niekas nestabdys. Čia jau dabar visiškai jo pasirinkimas ar jis nori būt lietuviu ar vokiečiu. Visada priimsim kaip savą. Tik nereikia tikėtis, kad visi puls ant kelių maldauti, kad jungtumeisi prie Lietuvos rinktinės, bei visada bus garantuota vieta. Ją reikia išsikovoti. O jeigu nebus noro, tai ką padarysi. Noro niekas priverstinai neįskiepys.
2022-02-23
+8
Atsakyti
TTT
Bl;e Sabai Sabai...
2022-02-23
-4
Atsakyti
Racionalus sprendimas
Visvien didesnis sansas 🏅 laimet uz deutchland zaidziant negu uz lt...
2022-02-23
-21
Atsakyti
Tik noriu pridėti, kad jis žaidė toj pačioj kartoj kaip Tubelis, Marčiulionis, Rubštavičius, Stenionis, Pivorius, Rubinas, kurie buvo lyderiai tada ir dabar sėkmingais skinasi kelią. Kai šitai kartai buvo 12-17 metų, tai dar buvo daugiau žaidėjų, kurie išsiskyrė savo sugebėjimais, gerai žaidė rinko įspūdingus skaičius, kurie šiai dienai jau nebe tokie pastebimi. Tai kodėl jis turėjo būt paimtas tuo metu į rinktines su 2-3 taškų vidurkiu? Ir dėl to dabar atsisakyt žaist savo šalies rinktinėj? Juokinga...
2022-02-23
+28
Atsakyti
Ponulis
tėvukas čia panašiai, kaip Mačiulis dėl Žalgirio pavirkiojo, lyg visi aplink kalti. O šiaip išpūtė burbulą, nei aišku kaip jam čia seksis, nei ką. Pasirinko Vokiečius, tai pasirinko. Tik tėvui mažiau fantazuoti reiktų.
2022-02-23
+10
Atsakyti
Dar vienas 10-iai metu perspektyvus zaidejas. Ka su juo darytu LKF? I bananu respublikas siust atrankines zaist nuo suolo? Cia tik del Buzelio reik rupintis.
2022-02-23
+11
Atsakyti
...
kas cia per komenatoriai ir dar bando lukosiu 19.5m su buzeliu 17.5m sieti, lukosius tik 1 karta issove geriau sulose ir jau zvaigzde ar kazkoks vertas demesio prospektas, kai buzelis jau keli metai kaip rodo savo talenta, tokiu kaip lukosius lietuvoj pilna ir niekaip nesulaukiam neisauga iki elitinio lygio kur zaidimo kokybe ir forma pastovi, buzelis pagal rodoma lygi ir augimo kreive yra numatoma zvaigzde o kaip bus neaisku, lukosius aisku gerai pasirinko ten didesne salis didesni pinigai daugiau klubu tiesiog daugiau sansu, su vok. rinktine jam aisku nepaeis nes konkurencija per didele su busimais atletiskais juodaodziais vokietukais
2022-02-23
+11
Atsakyti
eee
Dar Brazdeikį prisiminiau.. pasidarė pilietybę ir net nepasirodė Lietuvoje. Tai matyt tam ir darėsi jei kartais tektų į Europą važiuoti užsidirbti nepaėjus su NBA, kad europiečio pasą turėtų ir "vietinis" skaitytusi
2022-02-23
+3
Atsakyti
akivaizdu
d. dulkio level max zaidejas.
2022-02-23
+2
Atsakyti
Pipa
Mūsų dėmesys užsienio lietuviams nulinis. Tas pats Buzelis dės skersą. Tipo jam labai kažką reiškia, kad Chomičius, kurio jis nei pats matęs nei girdėjęs buvo, paskubom atvažiavo maikę paduot? Vien kūno kalba rodė, kad jam nė velnio ten nerūpėjo. Kitas paprastas dalykas - mūsų žmonių vis mažėja, kašio talentų irgi. Laimėt ateity medalius žymiai bus sunkiau negu su tokių šalių kaip Vokietija ar juolab US komandomis. O ir dar, millenialsams tikrai patriotiškumas ar tautybė nėra kažkas, kas labai svarbu būtų
2022-02-23
+13
Atsakyti
Anonimas
Su visa pagarba Lukošiams, tikiuosi, kad jiems pasiseks ir artėja puiki karjera...bet nėra ko čia graužtis dėl to, kad Vokietijoj gavo dėmesį, kai Lietuvoj visa sauja trenerių apžiūrėjo, bet matė kitus, labiau patinkančius variantus. Dar kartą, pažiūrėkit kokia buvo jo statistika. Tipo reikia graužtis, kad niekas neatspėjo, jog jis bus rimtesnis žaidėjas po X kiekio metų? Žinot primena kartais pasitaikantį atvejį, kai nusiperki kokių nors akcijų, paskui jas išmainai ir staiga nutinka kažkas rinkoje ir iššauna tos anksčiau turėtos akcijos. Visada atsiranda toks žmogus, kurio reakcija "chacha, ot kvailys!", nors nieko panašaus nesakė prieš tau jas išmainant... nes tada ir jis žinojo, kad logiškai žiūrint tu priimi teisingą sprendimą pagal tuometinį laiką ir visą surinktą informaciiją. Taip ir čia, po X kiekio metų pradėsim iš tų kurie niekam nebuvo reikalingi susirasti pačius sėkmingiausius iš vėlyvos brandos žaidėjų(atmetant visus kurie buvo teisingai atspėta, kad nebus geri krepšininkai) ir rankioti juos kaip vyšnaites iš nepavykusio torto, tam kad badytume akis treneriam ir LKF "Va, matot kokius jūs išmetat?! Čia per jus viskas! Nieko jūs nesugebat!"
2022-02-23
+13
Atsakyti
Anonimas
Jeigu įsižeidė dėl to, kad nebuvo sąraše, tai ką padarysi. Nu kiek žiūriu jo istorines statistikas niekur ir nebuvo pyragai. Dabar toks vaizdas, kad paskambino ir tiesiog paklausė atstovaus Lietuvą ar Vokietiją, bet kadangi Lietuvoj į sudėtį netilpo, tai kažodėl įsižeidė dėl to klausimo. Atrodo čia kaip tik turėjo būt ženklas "ok, dar iki rinktinės reikia patobulėti, bet vistiek kažkam rūpi ar norime atstovauti Lietuvai". Jeigu nebūtų įdomu - niekas nebūtų skambinęs. Arba įsižeidė dėl to, kad skambino ir kažkas to paklausė nemandagiu tonu - ok, tada vadinasi prastas darbuotojas LKF'e dirbo komunikacijos sferoj. Cool, jeigu dėl dvigubos pilietybės sulaukė dėmesio iš Vokietijos klubų ir rinktinės, nes jo nereikia registruot kaip užsieniečio. Tiesiog Vokietijoj panašiai kaip Rusijoj, neužtenka vietinių krepšininkų todėl jų paklausa didesnė ir to pasekoje automatiškai daugiau susidomėjimo. Tarp vietinių krepšinis toli gražu nėra toks populiarus, kad klubams būtų galima užsipildyti kokybiškais vokiečiais žaidėjais. Tai yra suprantama. Ta prasme, Lietuvos ir Vokietijos rinktinės yra žaidę viena prieš kitą 8 kartus. Visas laimėjo Lietuva, 22 taškų vidurkiu. O į tai įeina ir Nowitzkio era ir t.t. O Vokietija kiek kartų didesnė ir turtingesnė šalis.
2022-02-23
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 122

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.