Savo auklėtinių nesupratęs Šarūnas Jasikevičius: „Žiauriai skaudu“

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“ iš Milano (Italija)
2019-01-25 00:32

Kauno „Žalgiris“ patyrė nesėkmę Milane prieš vietos „AX Armani Exchange“ 70:80, o po šios akistatose treneris Šarūnas Jasikevičius suabejojo, ar jo auklėtiniai suprato šių rungtynių svarbą.

„Labai skausmingas pralaimėjimas. Pralaimėti gali, bet tu negali pralaimėti, kai toks vaizdas, jog kita komanda, tokia kaip Milanas, labiau nori laimėti. Aš tikrai nesupratau, kas čia įvyko, ir kodėl mes taip žaidžiame, kur mūsų lyderiai, kur jie buvo pastaruoju metu. „Žalgiris“ Milano komandą gali įveikti tik keliais būdais: turime būti labiau disciplinuoti, turime kovoti už kiekvieną centimetrą, turime laikytis koncentracijos, bet to neturėjome. Mes negalime laimėti... Jie talentingesni už mus, nepasakysiu jokios paslapties. Vienintelis šansas mums persilaužti per save yra tai suprasti.

Šiandien per rungtynes pakeitėme tris gynybos sistemas ir nė viena neveikė. Jau sausio mėnuo, o mes dar neįsisavinome gynybos taisyklių. Man tai yra skaudžiausia. Jeigu iki sausio mėnesio žaidėjai nesupranta mūsų taisyklių, tai aš nepadarau darbo. Iš pradžių pradėjome su agresyvių stepoutu, tai mus baudė su kampiniais tritaškiais. Vėliau paėmėme dviejų žmonių darbą ir labai gerai sekėsi. Antrą kėlinį užbaigėme besikeisdami ginamaisiais, kad nuimtume kamuolio judėjimą, tai irgi atrodo visai nieko. Antrai mačo pusei pasilikome du variantus, kurie anksčiau sekėsi, bet tada jie absoliučiai sulūžo. Mes neturime jokių šansų, jeigu antroje pusėje praleidžiame 46 taškus. Dėl to žiauriai skaudu. Aš nesuprantu, ar mes nelabai supratome rungtynių svarbą. Jau sekmadienį buvo labai blogas ženklas“, – po rungtynių kalbėjo Jasikevičius.

Foto galerija

– Antroje pusėje labai skausmingi buvo Kuzminsko tritaškiai ir Micovo taškai. Kaip paaiškinti tas gynybines situacijas?
– Per daug pagalbos, kai kuriose situacijose – išvis nereikalingos, kai Kuzminskas metė tritaškį, o Bertans atakavo prieš mūsų suoliuką. Milanas visada žaidžia su viena gynybos sistema, o mes nesuprantame, kas mums veikia. Momentais buvo gražių epizodų, kai kamuolys judėjo, bet tai buvo per mažai. Čia yra auksinė taisyklė – jeigu tu neapsiginsi, tai nieko nepataikysi ir puolime. Aš pasigedau tos „Žalgirio“ dvasios ir kovojimo. Skausmingas pralaimėjimas, bet man nepatiko mentalitetas, kas tikrai šį sezoną „Žalgiryje“ yra svarbiausias dalykas. Gal nesupratome, kad čia buvo vienas iš vadinamųjų finalų.

– Šiandien Pauliaus Jankūnas žaidimas išsiskyrė. Jis atsigauna?
– Taip, bet mums reikia suprasti, kad jam vienam labai sunku. Jis yra priklausomas nuo mūsų įžaidėjų. Momentais mes tikrai išnaudojome Milano centrų lėtumą, bet jeigu to negalime daryti ilgą laiko tarpą, tai man dėl tokių dalykų yra skausminga. Mes 3-4 kartus po minutės pertraukėlių išeiname su nubraižytu deriniu, bet iki pusės aikštės jau užmiršdavome derinius. Šituo klausimu aš apstulbęs. Tos gynybos sistemos… Nežinau, kažkur yra neatliktas darbas, bet aš šiandien ir ambicijų pasigedau.

– Kas Brandoną Daviesą eliminavo antroje rungtynių pusėje?
– Eliminavo tai, kad kai turime sudėtį, kuomet visi keičiamės ginamaisiais, tai jis tikrai kelis kartus labai sulaužė gynybos taisykles. Taip šiam momentui prarandi pasitikėjimą. Sakau, bandėme vėl keisti į kitą gynybos sistemą, nes Paulius nelabai gali tuos Jamesus ir Jerrellsus vaikyti, bet ir ta gynybos sistema nebeveikė. OK, dar viską galiu suprasti, bloga diena, bet aš pasigedau daugiau kiaušinių, daugiau kovos. Galbūt aš peržiūrėjęs video pakeisiu nuomonę, bet dabar visi kalbame, kad man norisi daugiau. Pralaimėjome daug 50-50 kamuolių, atrodo, savo rankose jau turime dėjimą, bet neįdedame, turime kamuolį savo rankose, bet nepaimame. Sunku pasakyti kažką daugiau.

– Turbūt pritrūko energijos iš tų žaidėjų, kurie įprastai jos įnešdavo, pavyzdžiui Aarono White’o.
– Taip, nesuradome daug žmonių, ant kurių galėtume kabintis. Walkupas žaidė pagal planą ir gerai dirbo su Jamesu, išnaudojo tuos masyvius centrus, ypač su greitais nusimetimais. Mažai, mažai.

– Buvote persvėrę rezultatą, bet neužsikabinote.
– Sakau, sekė tie du tritaškiai, tokie žiaurūs iš mūsų gynybinių klaidų. Vieną sykį atrodo, kad Brandonas turi Jamesą priešais save, bet einame į nereikalingą pagalbą. Kitą sykį, atrodo, Kuzminskas buvo po krepšiu, o mes einame nuo Bertanio. Tie tritaškiai buvo žiaurūs, bet čia grynai mūsų koncentracija, už dyką atidavimas. Planas buvo kažkiek išimti Gudaitį ir tai pavyko, vėliau rizikuoti ir dvigubinti – irgi pavyko su Pauliumi. Daug dalykų pavyko, bet mes gynyboje negalime praleisti tokių skaičių. Mes tikrai nelaimėsime.



Komentarai:

djgaffer
d
2019-01-27
+4
Atsakyti
Linkėjimai
Reikėtų pripažint, Šarūnai, kad ir pats netobulėji kaip treneris. Galėtum išsikelt sau pradžiai, kad ir nedidelį tikslą - išmokti mažiau rėkti ant žaidėjų, kaip ant gyvulių. Nes tai jau seniai nebeveikia teigiamai. Krepšininkai bijo mest į krepšį, net užkietėję metikai, kur tai matyta?..
2019-01-25
-1
Atsakyti
tony
nera 2 3 numerio pas zalius ,ir nieko cia nepadarysi. uzpraeitais metais buvo atakos per mazus daromas, siemet nera nei metiku nei kureju. Del to ir zaidimas sudinai ziurisi. Jaskai kaip treneriui cia pamoka, kad be atakuojanciu ir be kurianciu komanda toli nenueis. Siemetpamegino per aukstus visa zaidim statyt.
2019-01-25
-3
Atsakyti
Anonimas
Žaidėjai tai ir vėl pametę galvas.. Davies kiek atakų lipa, laužia belenkaip, kad atmestų atgal kam nors, tai ne.. Kiti(walkup) bijo mest net ir būdami laisvi, po ko visai išdeginamas atakos laikas ir išmetamas bet koks neparuoštas metimas.

Grigonis per tą didelę energiją ir entuziazmą šį mačą pagrybavo.:) žodžiu, buvo stabdžių.
2019-01-25
+2
Atsakyti
mod123
jei ne tas saras voliotusi tas zalgiris dugne isvis
2019-01-25
+4
Atsakyti
Nesvarbu
Paziurekit su kokiais zaidejais zalgiris zaidzia, ir tai kapojasi dazniausiai su visais, prie kito trenerio su tokia kokanda butu tas pats senasis zalgiris kur isvykoj pastoviai minus 20, o namie gal ikastu kartais kam nors
2019-01-25
-5
Atsakyti
Lj
Ir kaip jum negeda stumt ant Jankuno... Zalgirio legenda, zaidzia beveik visa karjera Kaune ir dar jus kalbat kad Jankinas per daug gauna,. GEDA
2019-01-25
-12
Atsakyti
mod123
na nebukit isverstskuriai, pernai klyket sarai pasilik, o siemet varot lauk, tiesiog nepataike ant komplektacijos todel ir zaidzia per baudu aikste nes niekam izaidejai nesukuria laisves mest is perimetro, bei isretino traumos ir visas rezultatas.
2019-01-25
+4
Atsakyti
Taip
Aciu sarai uz pernai, bet buk malonus palik jau zalgiry, tavo atsibodes zaidimas per davies ir daugiau nieko jau zudo zalgiry. Imti maskvyti i jo vieta ar plaza susigrazinti reiketu:)
2019-01-25
Atsakyti
Dilmah
Sveikinu visus zalgerio sektantus su nuostabiu pralaimėjimu! Šaras yra totalus klounas, net Krapikas už jį geresnis!!!
2019-01-25
-6
Atsakyti
To dfager
Cia jau anekdotas su tais planais,nes kai tik pralosia,visada sako kad nesilaike PLANO,o kai laimi,tada jau laikesi.galima pagalvot kad jo planas visada nepriekaistingas,o kitose komandose sedi dundukai nesugebantys numatyt ka darys jaska.lakas pripazint kad su turimais zaidejais jo planas neefektyvus,kad ji perkando ir butent todel pergales tokios retos siemet
2019-01-25
+13
Atsakyti
djgaffer
Štai kur tikras treneris,kuris ir pripažįsta,kad pats kažko nedadirba.Jokių kaltinimų kitiems,už tai Šarui pagarba.Taip,jau sausio mėnuo,bet žaidėjai dar žaidžia taip,lyg tik savaitę būtų kartu.Šansų dar yra,bet būtinai reikia kažką keisti.Dabar arba niekada.
2019-01-25
+9
Atsakyti
Anonimas
Juokingos trenerio atmazkes.galima pagalvot milanas laimet nenori,ten slunkiai surinkti.laikas pripazint kad godumas dave savo,kai treneris gauna beveik ketvirti zaidejams skirto biudzeto,pritraukt pajegius atletus yra neimanoma.as net nekalbu apie ispustas jankuno,ulanovo ar kavaliausko algas. Stai jums ir atsakymas kodel siemet playoff nuplauke.
2019-01-25
-21
Atsakyti
Rojonokunigas
primena rajono kuniga jau kai kas nors nepadoneitina sako ziauriai skaudu draugai :)) clown
2019-01-25
+3
Atsakyti
thomas
žalgiris aukštaūgių komanda, o jis dar sako nėra aukštaūgių :D :D :D
2019-01-25
Atsakyti
JONAS
Ne.... ne... ne.. nemegstu zalgirio
2019-01-25
-6
Atsakyti
Vanga
Labai geras rezultatas, turint omenyje, kad jie pataikė fantastiškai, o mes taškus rinkome nepataikydami iš 100% padėčių. Išvadas padarys patys.
2019-01-25
-8
Atsakyti
Valdas
1.2. Variantas vargu ar išsipildys
2019-01-25
-1
Atsakyti
Jonas
Daugiau kiausiniu pasigedai??? Nuo taves pradedant iki milo, kiausiniu kiausiniai! Gal dar isdalink sasiuvinius su 20 gynybos sistemu o milanas su 1 laimi ! Jau ir gudrusis Sarunas supranta kad per gudrus.
2019-01-25
+10
Atsakyti
Sezonas baigtas
Bet lukesciai islieka. Todel nebusiu kuklus ir pasakysiu ko noriu :)

1. Šarai, pasilik

2. Vasa (Micic), sugrizk

3. Zuikiai laik issilaksto ir gyvena linksmai bei laimingai

4. Kuzia - nesirodyk, please
2019-01-25
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 24

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.