Gruodžio 4-osios NBA pulsas (3 video, foto)

2014-12-04 11:27

Kurioziškai prasidėjusios rungtynės, kurioje pirmą pergalę iškovojo „76ers“, užsieniečių desantas Brukline ir techninė pražanga Markui Cubanui – tai ir daugiau – gruodžio 4-osios NBA pulse.

  • Įdomiausias akimirkas iš praėjusios nakties rungtynių rasite fotogalerijoje.

Gruodžio 4-osios rungtynių apžvalga

PA-GA-LIAU. Prireikė daugiau nei mėnesio ir 18 rungtynių, kad Filadelfijos „76ers“ iškovotų pirmąją sezono pergalę. Filadelfijos klubas išvykoje 85:77 nugalėjo Minesotos „Timberwolves“ ir išvengė blogiausio visų laikų NBA starto.

http://youtu.be/sThmSljke14

SUSIMAIŠĖ. „76ers“ ir „Timberwolves“ rungtynės prasidėjo itin komiškai. Sužaidus 16 sekundžių, jos buvo nutrauktos ir pradėtos iš naujo, nes… komandos metė ne į tuos krepšius. Todėl krepšininkams buvo liepta iš naujo šokti kovoti dėl ginčo kamuolio ir dvikova prasidėjo antrą kartą.

DVIGUBI DUBLIAI. Čikagos „Bulls“ priekinės linijos žaidėjai praėjusią naktį pademonstravo savo jėgą. Pau Gasolis (19 taškų, 15 atkovotų kamuolių), Joakimas Noah (14 ir 10) bei Nikola Mirotičius (11 ir 12) surinko dvigubus dublius bei vedė savo ekipą į pergalę prieš Šarlotės „Hornets“.

DEŠIMT. Pergalę pagaliau iškovojus Filadelfijos „76ers“ komandai, ilgiausiai laimėjimo skonio yra nejutusios dvi ekipos – „Hornets“ ir Detroito „Pistons“. Abi jos praėjusią naktį pralaimėjo ir dabar savo sąskaitoje turi po 10 iš eilės pralaimėjimų.

PRIGESO. Kobe Bryantas mačo su Vašingtono „Wizards“ pirmajame kėlinyje pelnė 15 taškų, tačiau vėliau pradėjo mėtyti pro šalį, o antroje dvikovos dalyje apskritai prametė visus 7 metimus iš žaidimo. Jis pelnė 29 taškus, bet „Lakers“ pralaimėjo.

PRO ŠALĮ. „Lakers“ įžaidėjas Jeremy Linas prametė visus 10 metimų iš žaidimo. „Pistons“ įžaidėjas Brandonas Jenningsas nesugebėjo pataikyti į krepšį mesdamas net 11 kartų. Pastarasis visgi atliko 12 rezultatyvių perdavimų.

SUGRĮŽO. Šeštuoju šaukimu šių metų NBA naujokų biržoje pasirinktas Marcusas Smartas grįžo į aikštę po kraupokos čiurnos traumos, dėl kurios jis praleido 10 rungtynių. Bostono „Celtics“ gynėjas per 5 minutes taškų nepelnė, bet jo ekipa laimėjo.

REZULTATYVUMO REKORDAS. Toronto „Raptors“ įžaidėjas Kyle'as Lowry sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes, į Jutos „Jazz“ krepšį įmesdamas 39 taškus, o jo vedama Toronto „Raptors“ laimėjo 123:104.

RETA PERGALĖ. Bruklino „Nets“ iš paskutinių 23 rungtynių su San Antonijaus „Spurs“ buvo laimėję vos 2. Praėjusią naktį „Nets“ namie po pratęsimo įrodė pranašumą 95:93 ir ne tik iškovojo retą pergalę, bet ir nutraukė San Antonijaus aštuonių iš eilės pergalių seriją.

GERIAUSIOS RUNGTYNĖS. „Nets“ į pergalę vedė geriausias karjeros NBA rungtynes sužaidęs Mirza Teletovičius. Bosnis mačą pradėjo starto penkete vietoje Kevino Garnetto ir pelnė 26 taškus bei atkovojo 15 kamuolių.

UŽSIENIEČIAI. „Nets“ ir „Spurs“ rungtynėse užfiksuotas didžiausias užsieniečių kontingentas šį sezoną. Šios dvi komandos savo sąrašuose iš viso turi 15 ne JAV gimusių žaidėjų („Spurs“ – 9, „Nets“ – 6).

NEUŽTEKO. Majamio „Heat“ praėjusią naktį pataikė 56 proc. metimų, tačiau pergalei to nepakako – Atlantos „Hawks“ laimėjo 112:102. Tai buvo vos ketvirtas kartas per 104 rungtynes „Heat“ istorijoje, kai namie mesdami geresniu nei 55 proc. taiklumu jie vis tiek pralaimėjo.

JOKIOS PROGNOZĖS. Hjustono „Rockets“ pastaruoju metu žaidžia be trijų traumuotų starto penketo žaidėjų ir vis tiek skina pergales. Kitą savaitę į aikštę laukiama sugrįžtant Dwighto Howardo ir Patricko Beverley, o Terrence'ui Jonesui kol kas nėra nustatytas joks sugrįžimo grafikas.

NEĮTIKĖTINA PERGALĖ. Monta Ellisas tapo įspūdingiausio praėjusios nakties metimo autoriumi. Jis aidint sirenai pataikė sudėtingą dvitaškį (nors prieš tai, atrodo, sužingsniavo) ir išplėšė Dalaso „Mavericks“ pergalę prieš Milvokio „Bucks“. 

http://youtu.be/4Cz0-giBN7A

TECHNINĖ CUBANUI. „Mavericks“ savininkas Markas Cubanas per savo karjerą už komentarus apie teisėjavimą ir lygos kritiką yra sumokėjęs daugiau nei 1 mln. JAV dolerių baudų, tačiau jis niekada nebuvo gavęs techninės pražangos. Teoriškai, jis jos negavo ir praėjusią naktį, tačiau po mačo su „Bucks“ prisiėmė kaltę sau. Teisėjai už Cubano komentarus techninę pražangą skyrė „Mavericks“ trenerio asistentui Monte Mathisui, kuris dėl balso stygų problemų net negali rėkti. Po dvikovos teisėjas atsiprašė Mathiso, kad jam skyrė techninę pražangą.

DALIJOSI KAMUOLIU. Los Andželo „Clippers“ 114:86 nušlavė Orlando „Magic“, o jų žaidimą geriausiai iliustruoja 32 rezultatyvūs perdavimai.

Visi praėjusios nakties rezultatai:

Los Angeles Clippers Orlando Magic 114-86 stat »
Utah Jazz Toronto Raptors 104-123 stat »
Minnesota Timberwolves Philadelphia 76ers 77-85 stat »
Milwaukee Bucks Dallas Mavericks 105-107 stat »
Houston Rockets Memphis Grizzlies 105-96 stat »
Miami Heat Atlanta Hawks 102-112 stat »
Brooklyn Nets San Antonio Spurs 95-93 stat »
Boston Celtics Detroit Pistons 109-102 stat »
Washington Wizards Los Angeles Lakers 111-95 stat »
Charlotte Hornets Chicago Bulls 95-102 stat »

Dienos rekordai:

Teletovičius
Teletovičius

Daugiausia naudingumo balų: Mirza Teletovičius (36)
Daugiausia pelnytų taškų: Kyle'as Lowry (39)
Daugiausia atkovotų kamuolių: Tysonas Chandleris ir Khrisas Humphriesas (20)
Daugiausia rezultatyvių perdavimų: Johnas Wallas (15)
Daugiausia perimtų kamuolių: Andre Drummondas, Brandonas Knightas, Jasonas Terry (4)
Daugiausia blokuotų metimų: Andre Drummondas (5)
Daugiausia pataikytų tritaškių: Danny Greenas, Jeffas Greenas (6)

Gražiausių epizodų penketukas:

http://youtu.be/YHXLu_Pynjk

Dienos akimirka: 

„76ers“ džiaugsmas iškovojus pirmą sezono pergalę
„76ers“ džiaugsmas iškovojus pirmą sezono pergalę
Nuotr. AP-Scanpix

Artėjančios nakties rungtynių tvarkaraštis: 

New York Knicks Cleveland Cavaliers 03:00
Portland Trail Blazers Indiana Pacers 05:00 
NBA tv
Golden State Warriors New Orleans Pelicans 05:30


Komentarai:

Dzimis
Nera cia jokiu zingsiu net pagal eurolygos taisykles :|
2014-12-04
-4
Atsakyti
djgaffer
Nu pagaliau ir Sixeriai laimėjo.:-)Stūmiau ant jų,bet pasirodo,kad xebra dar turi šiek tiek pagarbos sau ir fanams.Mldc,gal atsigaus.Sėkmės jiems.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-12-04
-3
Atsakyti
Žingsniai? ar tikrai ?1. Čia NBA ir ten su žingsniai viskas kitaip, bet net ir neatsižvelgiant, kad tai nba tai ir pagal europos taisykles nematau ten žigsnių.2. Pažiūrėkit video nuo 0:31. Pristabdė ir padarė visiškai normalią 2 žingsnių verpste. Iš šono pažiūrėjus matosi, kad jis ten susimakaluoja, tačiau pažiūrėjau iš kito kampo kur filmuota (nuo 0:31) ir akivaizdu, kad kamuolį jis į rankas pajamė ne ankščiau nei darydamas dvižingsnį.


Europos,Eurolygos krepšinio mėgėjams tavo paaiškinimas per sudėtingas. Jiems gi alkoholikas vaikų krepšinio treneris yra įkalęs į galva, jog du žingsniai ir meti link krepšio...:)
2014-12-04
-8
Atsakyti
Žingsniai? ar tikrai ?
1. Čia NBA ir ten su žingsniai viskas kitaip, bet net ir neatsižvelgiant, kad tai nba tai ir pagal europos taisykles nematau ten žigsnių.

2. Pažiūrėkit video nuo 0:31. Pristabdė ir padarė visiškai normalią 2 žingsnių verpste. Iš šono pažiūrėjus matosi, kad jis ten susimakaluoja, tačiau pažiūrėjau iš kito kampo kur filmuota (nuo 0:31) ir akivaizdu, kad kamuolį jis į rankas pajamė ne ankščiau nei darydamas dvižingsnį.
2014-12-04
+3
Atsakyti
kokie jum ten zingsniai, padejo du zingsnius,tik staigiai ir atrodo kad jis ten prizingsniavo,pasiziurekit suletintai. 30 sekunde 1 zingsnis 32 sekunde 2 zingsnis.....cia jum ne europos baltaodis kuris tuos zingsnius daro taip letai,kad atrodo kad suletintas vaizdas..
2014-12-04
-5
Atsakyti
lol
Basketball fan, axuienas fanas matyt esi jei elementariausiu taisykliu nesupranti. Cia bet kam kas supranta kas yra krepsinis, aisku butu jog suzingsniavo.
2014-12-04
+3
Atsakyti
Manbungo
per daug jus ziurite to niekam neidomaus europos krepsinio,neveltui da8ugumoje komandu arenos tuscios,per TV reitingai zemi,nes niekam neidomus europos krepsinis,visi ziuri profesionalu ktrepsini NBA
2014-12-04
-7
Atsakyti
To "BasketballFan"
Daroma verpstė, atraminė koja yra dešinė koja, bet neee, žengia dar vieną žingsnį ir atkelia atraminę. Nu točnai žingsniai, tiesiog labai labai svajoju, kad tu negalvotum būti krepšinio teisėju, jei nematai šitam epizode žingsnių:)
2014-12-04
-4
Atsakyti
Aš tai nesuprantu, kaip jus ten skaičiuojat, kad jum žingsniai. Po paskutinio mušimo aiškiai sukdamasis du žingsnius dėjo ir atšokęs metė.
2014-12-04
-2
Atsakyti
.
NKL top 10 daug idomiau ziuret...
2014-12-04
Atsakyti
del In your face geras :DDDDD
2014-12-04
-4
Atsakyti
elliso metimas gera baba neskaitant tu zingsniu kur bego:DDDDDD ngl vis juokinga:D
2014-12-04
Atsakyti
gede
Aš net nemoku iki tiek skaičiuoti, kiek ten žingsnių padarė :|
2014-12-04
Atsakyti
px nx tie zingsniai
juk imete, pergale valio, visi happy, afigenai ble :D
2014-12-04
+14
Atsakyti
Anonimas
Kaip galima nefiksuoti zingsniu tokiu..:DD

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-12-04
-2
Atsakyti
Anonimas
IN YOUR FACE MAZEIKIAI !

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-12-04
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 16

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.