Kito sezono „Žalgirio“ vizijoje – Lekavičiaus ir Kuzminsko pavardės, atsinaujinusi priekinė linija

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2019-04-26 11:38
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Nors iki Kauno „Žalgirio“ sezono pabaigos liko 5-6 savaitės ir viščiukai bus skaičiuojami birželio pradžioje, krepšinio rinkoje niekas darbų neatideda iki tarpsezonio. Susitarimai dėl naujų kontraktų pasiekiami dar pavasarį ir, „BasketNews.lt“ žiniomis, „Žalgiris“ jau turi ryškius kito sezono kontūrus.

Kokie pokyčiai laukia „Žalgirio“? Kas turi galiojančius kontraktus? Ir kas gali papildyti ekipą? Ieškome atsakymų į šiuos klausimus

Atsisveikinimas su priekine linija

Mindaugas Kuzminskas

Mindaugas  Kuzminskas
Komanda: Milano AX Armani Exchange
Pozicija: SF, PF
Amžius: 29
Ūgis: 205 cm
Svoris: 98 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva

Galite būti tikri, kad Brandonas Daviesas ir Aaronas White’as kitą sezoną nebevilkės žaliai baltų marškinėlių. Abiejų priekinės linijos krepšininkų vertės taip išaugo, kad jie kels sparnus kitur.

Daviesas su „Žalgiriu“ turi dar metus galiojančią sutartį, pagal kurią turėtų uždirbti 600 tūkst. eurų, tačiau rinkoje jo vertė yra maždaug dvigubai didesnė. Amerikietis jau sulaukė ne vieno pasiūlymo iš stipriausių Europos klubų ir vasarą pasirašys gyvenimo kontraktą.

„Žalgiriui“ už jo paleidimą atiteks išpirka, apibrėžta krepšininko kontrakte su klubu.

Tuo metu White’o kontraktas baigiasi ir jis bandys laimę NBA. Teisės į puolėją priklauso Vašingtono „Wizards“ ekipai ir amerikietis jau pernai tikėjosi joje žaisti. Jeigu ne NBA, tai Eurolygoje jis tikrai sulauks dėmesio.

Paulius Jankūnas turi dar dvejus metus galiojantį kontraktą
Paulius Jankūnas turi dar dvejus metus galiojantį kontraktą
Nuotr. D. Lukšta
Kontraktas baigiasi ir su Antanu Kavaliausku, kurio ateitis – miglota. Viena vertus, kol buvo sveikas, Kavaliauskas šį sezoną baudė ne vieną komandą ir sėkmingai rungtyniavo per dvi pozicijas. Jis svarbus ir rūbinėje, kur vienodai gerai sutaria su kiekvienu komandos draugu bei yra girdimas balsas.

Kita vertus, dėl traumų jis praleido 12 reguliariojo sezono rungtynių, o rugsėjį jam sueis 35 metai. Tokio pat amžiaus yra ir Paulius Jankūnas, todėl labai realu, kad „Žalgiris“ jaunins priekinę liniją ir Kavaliauskas turės ieškotis naujos komandos.

Nieko nenustebins ir faktas, kad Jankūnas „Žalgirio“ planuose yra ir toliau. Labiau stebinti gali nebent tai, kad kapitonas su klubu turi dar dvejų metų kontraktą – tai niekur anksčiau nebuvo akcentuota. Po sudėtingo, traumų sugadinto sezono Jankūnas kitąmet turės būti kur kas labiau pastebimas nei šiemet.

Deonas Thompsonas tapo svarbiu „Žalgirio“ ginklu kovo – balandžio mėnesiais, tačiau jo veikiausiai taip pat neliks – į jį buvo žiūrima kaip į trumpalaikį komandos žaidėją.

„Žalgiris“ į komandą turėtų susigrąžinti Martiną Gebeną, kurį norėjo matyti dar sezono viduryje, tačiau Utenos „Juventus“ nesutiko paleisti vieno savo lyderių.

Kol kas neaiški Lauryno Biručio, šį sezoną gulusio po chirurgo skalpeliu, ateitis. „Žalgiris“ stebės, kaip klostysis jo reabilitacija, ir tuomet priiminės sprendimus dėl ateities.

BasketNews.lt“ žiniomis, Kauno klubas jau yra susitaręs mažiausiai su vienu priekinės linijos naujoku ir tuo pačiu suplanavęs, kas užims likusias atsilaisvinančias vietas.

Pokyčiai gynėjų linijoje

„Žalgiris“ gaires yra susidėliojęs ir dėl gynėjų linijos. „BasketNews.lt“ žiniomis, čia taip pat jau susitarta su vienu naujoku užsieniečiu ir tinklai užmesti ant Luko Lekavičiaus. Realu, kad po dvejų metų, praleistų Atėnų „Panathinaikos“ komandoje, jis sugrįš į komandą, kurioje iškilo.

Lekavičius veikiausiai keistų Nate’ą Woltersą, kuris nors ir turi „pliusą“ iš „Žalgirio“ pusės, yra mažiau kuriantis gynėjas nei norėtųsi Šarūnui Jasikevičiui.

Antrąjį sezoną Atėnuose Lekavičius paskendo Nicko Calatheso šešėlyje ir yra pasiilgęs svarbesnio vaidmens bei daugiau atsakomybių. „Žalgiryje“ jis būtent tai ir gautų.

Leo Westermannas pats spręs dėl ateities „Žalgiryje“
Leo Westermannas pats spręs dėl ateities „Žalgiryje“
Nuotr. BNS
Pliusus kontraktuose turi dar du „Žalgirio“ užsieniečiai – Thomasas Walkupas bei Leo Westermannas, tik pirmojo atveju tai – klubo galimybė pratęsti arba nutraukti sutartį, o Leo atveju – paties žaidėjo. Labai realu, kad abu liks ekipoje – jie tinka trenerio Jasikevičiaus sistemai ir patys gerai jaučiasi Kaune. Westermannas apskritai yra vienas svarbiausių rūbinės žmonių.

Sutartį dar dviem sezonams turi Marius Grigonis ir, nors jo kontrakte numatyta galimybė išvykti už tam tikrą išpirką, tai neatrodo labai realu. Geriausiu praėjusio tarpsezonio pirkiniu tapęs gynėjas yra reikalingas klubui ir jau pirmaisiais metais tapo svarbia figūra už aikštės ribų.

Sutartį kitam sezonui turi ir Edgaras Ulanovas, kurio atsidavimas ir kovingumas taip pat niekam nekelia klausimų. Tiesa, jo sutartyje taip pat numatyta išpirkos galimybė.

Kontraktas baigiasi su Artūru Milakniu, tačiau jis turėtų būti pratęstas.

Bomba

„Žalgiris“ norėtų Kuzminską kitą sezoną matyti savo gretose
„Žalgiris“ norėtų Kuzminską kitą sezoną matyti savo gretose
Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta
„Žalgiris“ lieka ištikimas norui komandoje turėti kaip įmanoma daugiau vietos krepšininkų ir, „BasketNews.lt“ žiniomis, vilioja Mindaugą Kuzminską. Pusantrų metų Milano „AX Armani Exchange“ komandoje praleidusiam puolėjui netrūksta pasiūlymų iš kitų ekipų, jį išsaugoti galimai norėtų ir Italijos čempionų klubas, o „Žalgiris“ veikiausiai negalėtų pasiūlyti tiek, kiek užsienio klubai.

Visgi Kauno klubas Kuzminską bando suvilioti galimybe žaisti gimtinėje ir turėti ryškų – galbūt patį ryškiausią – vaidmenį komandoje. Šaro schemose jam būtų piešiamas vieno komandos lyderių vaidmuo.

Kuzminską „Žalgiris“ viliojo ir po jo karjeros NBA, tačiau tada puolėjas dar nenorėjo grįžti rungtyniauti į gimtinę. Dabar sprendimo priėmimas taip pat priklausys tik nuo jo paties.

Jasikevičiaus ateitis

Klausimai apie Šarūno Jasikevičiaus ateitį vasaros pradžioje vėl skambės garsiausiai, tačiau didelė tikimybė, kad treneris tęs darbus Kaune. Jis pats tai garsiai įvardijo po paskutinių Eurolygos rungtynių.

„Žinau, kur esu. Visą laiką, pabrėžiu, kad bus sunku mane iš čia ištraukti. Reikės galbūt išspirti dviem kojomis pro duris, nebent bus kažkas labai įspūdingo. Trenerio gyvenimas tikrai yra nelengvas ir aš per trumpą laiką tai jau supratau. Man kaip treneriui labai svarbu, kaip mane žmonės aplink palaiko“, – sakė Jasikevičius.

Šaras sunkiai save įsivaizduoja dirbantį kitur
Šaras sunkiai save įsivaizduoja dirbantį kitur
Nuotr. BNS
Europoje šią vasarą gali atsilaisvinti Maskvos CSKA ir Atėnų „Panathinaikos“ trenerių kėdės, tačiau abi lokacijos galimai nėra tokios, kurios labai viliotų Jasikevičių. Pirmu atveju didelę įtaką turėtų paties Šaro vertybės, antru atveju – jo atsarga renkantis stabilią organizaciją. „Panathinaikos“ tuo tikrai negali pasigirti.

Didžiausia grėsmė šią, kitą ir artėjančias vasaras išlieka iš NBA. Jasikevičiaus pavardė ten jau linksniuojama visur, kur tik gali būti linksniuojama. Tai nereiškia, kad jis tapo karščiausiu kandidatu užimti trenerio vietą kuriame nors klube, tačiau Jasikevičiaus darbai Kaune šviečia taip ryškiai, kad nuskrieja iki pat NBA komandų vadovų kabinetų.

Vienas iš pavyzdžių – Klivlando „Cavaliers“ generalinio vadybininko Koby Altmano susitikimas su Jasikevičiumi po ketvirtadienio rungtynių Kaune. Nors jis norėjo tik trumpam pasisveikinti ir perduoti linkėjimus iš Žydrūno Ilgausko, ryšiai ir pažintys JAV yra svarbūs, todėl kiekvienas toks susitikimas dabar deda pamatus galimam bendradarbiavimui ateityje.

Šiaip ar taip, kaip sakė pats Jasikevičius, turi nutikti kažkas įspūdingo, kad vasarą jis persikraustytų kur nors kitur. Komandą kitam sezonui jis galvoje jau yra susidėliojęs ir belieka laukti, kada tai pradės ryškėti.



Komentarai:

Anonimas
Vilniaus Rytas

C PARACHOUVSKIS

C ECHODAS

C BIRUTIS

PF SIKMA (Alba)

PF KULVIETIS

PF GIGA

SF BUTKEVIČIUS

SF BENDŽIUS

SF SEELEY

SG ERICK GREEN

SG GIRDŽIŪNAS

SG SIRVYDIS

PG CRAMERIS

PG NEEDHAM

PG KALNIETIS
2019-04-27
-30
Atsakyti
1
juokinga kai verkiama del didesnio jaunimo itraukimo i komanda, tai jau jaska nebestebukladarys is nieko padarantis kartais laimincia komanda ? :D
2019-04-27
-6
Atsakyti
Albinas
vilksimes lenteles gale jei zalgiris sumastys remtis jaunimu ir is dalies net keista nes tai butu konkretus susilpnejomas atsizvelgiant i finansine situacija nes zalgiris dbr turi pinigu kiek dar nera tureja.reikia stiprintis o ne silpnint komanda vien snargliais kaip gabenas birutis jokubaitis ir tttj jie gali buti kaip 3savo pozicijos zaidejas bet ne daugiau. atsiminkit kad kita sezona jau bus 18 komandu daugiau rungtuniu ir dar didesne konkurencija
2019-04-27
+10
Atsakyti
Anonimas
C-J.Landale(Partizan),J.Reynolds(Zenit)

pf-M.Kuzminskas(Milan),L.Sikma(Alba),Jankunas

sf-E.Ulanovas,R.Giedraitis(Alba)

sg-M.Grigonis,T.walkup

pg-Naujas,Lekavicius(Panathinaikos),Westermann
2019-04-27
+9
Atsakyti
Arnas Rykys
Atkreipciau demesi i tokius kaip Vince Hunter Nigel Hayes Demon Brooks kalbant apie priekine linija taip pat skaiciau komentarus niekas apie tokius zaidejus neuzsimine. Jeigu i Wolters vieta paims Cole tai realiai tada geras variantas. Lekaviciu kaip 3 izaideja paimt tai cia visai gerai tikrai geriau butu uz Walton
2019-04-27
+8
Atsakyti
Jopapa
kam tas lukas?Vietoje ko?Kaip trecias pg suaitu bet tik kaip trecias,paskui sakot vietoje davieso naujokas ir du snargliai birutis su gebenu nu nafik ar jus rimtai?Uzteks prr akis gebeno o biruti skolint jy eurolygoje visi kaip puka stumde nereikalingas,beto visi pamatem ko siemet truko baisiai tai gero metiko galincio lupti is po driblingo vat ko truko ir tikiuos tai bus padaryta ir siemet daug kam algos mazet turefu biudzetas paaugs speju iki 12milijonu pats laikas butu nusipirkti kazka tokio kas vienas pavestu komanda sunkiu momentu
2019-04-27
-20
Atsakyti
Bam Margera
Nu nx jei pasiima ta lekaviciu gebena kuzia nereik mum tu lavonu ble uzsidirbo si sez saibu biudzetas didesnis nu paimkit pagaliau kazka normalaus tikra lyderi o ne visokius Š vel bus komanda su bbz kas ir kaip. Realiai lekaviciaus ir gebeno tikrai nereik visiskai nieko gero.
2019-04-27
-5
Atsakyti
Anonimas
PG x legionierius, Westermann, Lekavicius

SG Grigonis, Milaknis

SF Giedraitis/Kuzminskas, x legionierius/Ulanovas

PF x legionierius, Jankunas

C x legionierius, x legionerius/Thompson, Gebenas
2019-04-27
-15
Atsakyti
Cavaliers
O kodel niekas neraso, kad Cavaliers GM buvo ziureti paskutiniuju Zalgirio varzybu ir po ju susitiko su Jasikeviciumi? Yra netgi sansas, kad Sarui bus siulomas vyriausiojo Cavs trenerio darbas.
2019-04-27
+1
Atsakyti
bus taip
C:

Naujas1

Naujas2

Geben

PF:

Naujas2

Jankunas

Masiulis

SF:

Ulanovas

Kuzminskas

SG:

Grigonis

Milaknis

Walkup

PG:

Westerman

Lekavicius

Jokubaitis
2019-04-27
-32
Atsakyti
e
c - landale vietoj thompson, geben vietoj kavaliausko ir mobilesnis centras vietoj davies

pf - kuzminskas ir legionierius vietoj jankuno ir white

sf/sg ulanovas, milaknis, grigonis, walkup

pg - wolters jau atkrenta kaip raso ir su nauju amerikieciu derina, o likusios vietoj westermann ir lekavicius jeigu, tai jokubaitis i lietkabeli arba neptuna
2019-04-26
-6
Atsakyti
Legionieriu
su nba patirties sprogstamaja jega verzliu
2019-04-26
-11
Atsakyti
As
Svarbiausia islaikyt branduoli, kad ir be Davies. Siu metu problema buvo ta, kad praktiskai visi gynejai buvo nauji ir jiems reikejo prisitaikyt prie Saro schemu. Beto nebuvo susizaidimo su Aukstais. Del to Zalgiris buksavo pradzioje sezono, o tai labai pasijaute gale, kai reikejo skaiciuoti pergales.

Pavydziui praeita sezona, pacioje pradzioje Zalgiri i prieky vede Pangosas, Ulanovas ir Jankunas, kurie netik zinojo Saro reikalavimus ir bet ir vieni kitus gerai suprato.

As manau sekanciam sezonui sudetis turetu buti tokia:

C: Naujas, Birutis, Geben

PF: Jankunas, Masiulis, Naujas/Kuzminskas

SF: Ulanovas, Milaknis

SG: Grigonis, Walkup, Valinskas

PG: Westerman, Lekavicius/Walters, Jokubaitis

Kalbant apie gynejus:

As kelciau klausima tik del Walters. Manau Lukas butu siek tiek geresnis variantas nei jis. Visu prima, ko siais metais labai truko pas visus Zalgirio gynejus, tai kad niekas negalejo mesti 3 po driblingo ir step backo, o Lukas gali. Wolters gerai 3 meta tik is statisku padeciu. Wolters aisku turi pranasuma gynyboje, bet manau Lukas geriau organizuoja puolima ir gali gerokai sujaukt priesininku gynyba. Tiek Wolteras tiek Lekavicius meistriskai meta floaterius. Aisku jei Luko neiseina susigrazint, tikrai pasilikciau Walters, o ne ieskociau kitos kates maise. Itraukiau ir Valinska, nes manau, kad jis turi viska (greiti, taikluma, fiziskuma), kad taptu geru SG. Si sezona jis jau rode nebloga zaidima Lietkabely (ypac gale), as manau, kad jis uzsikabins sekanti sezona.

Apie aukstus:

Manau jei yra galimybe pasiimt Kuzminska, as tikrai uz! Mums reikia panasaus tipo zaidejo i White, kur lipa ant lentos, gali uzbegt ant greito puolimo ir pataiko 3. Manau Kuzia cia tiktu. Galetu zaisti kartu su Ulanovu. Na ir aisku didziausias galvos skausmas - kaip pakeisti Davies. Reik tokio su greitom kojom (kad galetu keistis ginyboje), ir stabiliu metimu is 2 tasku zonos.

Ka manot?
2019-04-26
-22
Atsakyti
Minde7777
Arnett Moultrie i zalgiri. Turi nba patirties, beto gerus stats rodo estijoj, panasus zaidimas i Davieso. Manau butu gera pamaina, kaina jo neturetu buti auksta.
2019-04-26
+5
Atsakyti
Anonimas
Nu lietuviu lygis zalgiry tai graudokas daros, vien legionas tempia, tai nieko nuostabaus kad ziuri pasikviest kazka is geresniu lietuviu
2019-04-26
+16
Atsakyti
Paieskos
zalgiris be to kiekviena vasara vyksta i vasaros lyga
2019-04-26
+3
Atsakyti
Antano
kavaliausko nereikia
2019-04-26
+14
Atsakyti
Zalia balata
Svarbiausia kad liktu Jankunas, Milaknis ir Kavaliauskas - tuomet branduolys yra apie kuri galima lipdyti komanda - tikiuos pavyks susigrazinti Maciuli, Kalnieti, Vene, dar prideti perspektyvius ant pakeitimo Lekaviciu ir Kuzminska - ir bus tikra lietuviska komanda. Bereiks tik isigyti du legionierius ir vel busime aukstumoje!
2019-04-26
Atsakyti
x
nieko gero tas wolters, nei tritaskius pataiko, nei komandai gerai vadovauja. Jau rase urbonas kad kazkoki kita amerikieti vietoj jo nuziurejo. O lekavicius tai neaisku tada vietoj ko jei ateitu, ir kaip su westermann ir walkup butu nes sg pagrindinis vistiek grigonis
2019-04-26
-31
Atsakyti
ir tas ir tas tragedija, nepalosia visiskai kam jie reikalingi zalgiriui ?!?!?!??!?!
2019-04-26
+15
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 142

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.