Kučiauskas: Atkrintamosios – puiki galimybė reabilituotis po reguliariojo sezono

2013-03-05 17:17
Nuotr.:

Erikas Kučiauskas tiki savo auklėtiniais
Erikas Kučiauskas tiki savo auklėtiniais
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Vilniaus „Perlo-MRU“ komandos vyriausiasis treneris Erikas Kučiauskas oficialiai klubo internetinei svetainei apibendrino reguliarųjį sezoną. 

Jeigu reikėtų įrašyti pažymį dešimtbalėje sistemoje, strategas geriausiu atveju rašytų ketvertą. „Neatskleidėme savo pajėgumo“, – konstatavo tryliktą vietą užėmusios sostinės ekipos vairininkas Kučiauskas.

Tačiau atkrintamosios varžybos, kurias ketvirtadienį „Perlas-MRU“ išvykoje pradeda su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, yra visiškai kita istorija. Nuo aštuntfinalio visos pergalės ir pralaimėjimai nebeturi prasmės. Toliau žengs tie, kurie laimės dvejas rungtynes.

Taigi, nors liko antroje lentelės pusėje, „Perlo-MRU“ krepšininkai sieks reabilituotis ir sekti kitos Vilniaus komandos praėjusį sezoną pademonstruotu pavyzdžiu. 

– Kaip vertinate pasirodymą reguliariajame sezone?
– Jausmas – dvejopas. Vadovai mums buvo iškėlę visai kitokius tikslus – patekti į aštuntuką. Bet išėjo taip, kad jų neįvykdėme. Apibendrinant, buvo ir gerų rungtynių, bet manau, kad visą sezoną vyko savojo žaidimo paieškos. Prieš sezoną manėme, kad stipriausia mūsų pusė – atakuojančių gynėjų ir lengvųjų puolėjų grandys. Tačiau sezonas parodė, kad galingiausia mūsų pusė – aukštaūgiai. Mantas Virbalas su Antanu Udru beveik visą sezoną ištempė komandą. Ir, ačiū Dievui, tai sugebėjo tai padaryti be traumų.

Įžaidėjo pozicijoje turėjome Žydrūną Kelį. Jis – aukšto lygio žaidėjas, bet mums pritrūko jo stabilumo. Su Žydrūnu rungtyniavome kaip amerikietiškuose kalneliuose. Nusprendėme jį pakeisti. Labai gerai į žaidimą įsiklijavo Dovis Bičkauskis. Jis turėjo būti dvyliktas žmogus, bet laikui bėgant Dovis beveik išsikovojo vietą starto penkete. O vėliau atsirado ir Keyronas Sheardas.

Manau, kad dabar esame susibalansavę visose pozicijose. Tik dabar dar šlubuoja atakuojantys gynėjai ir lengvieji puolėjai, bet šiose pozicijose rungtyniauja patyrę krepšininkai, todėl aš jais tikiu. Esame susikomplektavę taip, kaip, mano akimis, galėjome pradėti šį sezoną. Tuomet vaizdas būtų visai kitoks. Bet, žinoma, belieka tik spėlioti.

– O ko komandai pritrūko, kad rezultatai būtų geresni?
– Jeigu komanda neranda savo žaidimo viso sezono metu ir dar darai pakeitimus, sezono pabaigoje vis tiek ateina bendras supratimas bei žaidėjų tarpusavio ryšys. Nuo praėjusio sezono komandoje buvo likę 3–4 žaidėjai, o lipdyti viską iš naujo reikia laiko. Kaip žinome, laiko trūksta. Jeigu dabartinę sudėtį pavyktų išlaikyti kitam sezonui, rezultatai būtų kur kas geresni. 

Apibendrinus, dešimtbalėje sistemoje rašyčiau arba stiprų trejetą, arba silpną ketvertą. Šį sezoną nesugebėjome laimėti dvejų rungtynių iš eilės per tą patį savaitgalį. Tai rodo, kad galbūt nebuvome tinkamai pasiruošę fiziškai. Jeigu būtume laimėję bent 4 kartus iš eilės, atsirastų nugalėtojų mentalitetas ir pasitikėjimas viskuo – savimi, komandos draugais, treneriais. Būtent tai pademonstravo „Mažeikiai“. Atrodo, kad jie neturi nieko įspūdingo, bet visą sezoną žaidė stabiliai gerą krepšinį ir pelnytai užėmė pirmą vietą.

– Prasideda atkrintamosios varžybos. Viduje nebaisu, kad sezonas gali baigtis per kelias dienas?
– Nebėra jokių baimių. Reikia išeiti ir žaisti. Viskas sprendžiasi iš 2–3 rungtynių, kuriose turi atiduoti visą dūšią. Tai – žiauriausias etapas. Praėjusį sezoną Vilniaus „Statyba“ įrodė, kad reguliariajame sezone pralaiminti komanda gali daug pasiekti – buvusi antroje lentelės pusėje, tapo vicečempione. O kita komanda, kuri užtikrintai žaidė reguliariajame sezone, iškrito pirmame atkrintamųjų etape ir baigė sezoną. Atkrintamosios yra toks dalykas, kai kiekviena klaida, pramestas metimas, perimtas kamuolys gali lemti galutinį rezultatą. Būtina koncentracija, ką dabar ir akcentuojame.

Su žaidėjais susitarėme, kad nepriekaištausime, kas įvyko sezono metu. Kaip buvo, taip. Visą energiją stengsimės nukreipti į žaidimą, o ne kaltų ieškojimą. Tai pašaliniai dalykai, kurie išmuša iš vėžių. Turime susikoncentruoti rungtynėms su „Sūduva-Mantinga“.

Labai gerai, kad visi žaidėjai sveiki. Į žaidimą įsitraukia ir Tadas Padegimas. Manau, kad 6–7 krepšininkai tokioje serijoje komandos nepatemptų – reikia galvoti apie didesnę rotaciją. Bent jau pirmoje mačo pusėje, taip išsaugant daugiau jėgų antrajai.

Atkrintamosiose galioja labai paprastos taisyklės – kas laimi, eina toliau. O niekas anksčiau baigti sezono nenori. Beje, atkrintamosios yra gera galimybė reabilituotis prieš sirgalius ir vadovus dėl reguliariojo sezono. Tai mūsų, trenerių, ir visos komandos šansas įrodyti, kad sezono metu vyko paieškos, o dabar pasiekėme optimalią formą.



Komentarai:

kenny
Komandos lygios.Teneriai irgi.Komandos neblogos,treneriai visiskas niekas.Kuris "niekas" bus geresnis,ta komanda laimes.Manau Kuciauskas yra ,kad ir labai silpnas treneris,bet pora galvu aukstesnis,uz suaugusiu kasyje lyg katakombose besiblaskanti ,maximum vaiku komandas galinti treniruotii Regina.Statau uz Muraska,nors jis ir svaisto pinigus ,turedamas tuscia vieta-gaidieti.Tokia komanda,vos istrauke,nes tas erelis matosi itin kisa nosi kur neismano. Navicko pinigu irgi gaila.

Statau uz loterijas:D
2013-03-06
+6
Atsakyti
Statybininkas
Kova bus sunki ir įtempta, bet Statyba laimės.
2013-03-06
+5
Atsakyti
to Statybininkas
O tu jau taip 100% kalbi apie ketvirtfinali? Cia labai tinka posakis "Nepersokes griovio, nesakyk OP". Visu pirma Statybai dar reikes gerai pakovot su SMKA, ir dar klausimas, ar pavyks nugaleti. Cia dar didelis klaustukas, kas nugales..
2013-03-06
+7
Atsakyti
ooooooooo
baikit čia lot ožiai... apie tuos sirgalius. Kokie dar Jums turi būti sirgaliai kai mieste komandų 3 kart daugiau nei salių? tai viena, o antra: Perlas praktiškai visas rungtynes namie žaidžia kaip išvykoje, nes jei tik atvažiuoja komanda iš kito miesto, nesvarbu iš kur ar iš Birštono, ar iš Alytaus ar Gargždų, tai ateina visi iš tų miestų suvažiavę studentai besimokantys MRU... Vienintėlis Perlo pranašumas nebent, kad lankai 'savi'... o trečia, visą sezoną buvo daromi pakeitimai sudėtyje, kad ištaisyti prieš sezoną ir sezono metu padarytas komplektacijos klaidas. Ketvirta, Kučia kaip treneris gal visai ir nieko - su gerom idėjom, bet, kad jis per mninkštas - tai faktas. Viena yra idėjos, o visai kas kita yra privertimas tas įdėjas paversti realybe... Šios dvi savaitės nuo reg. sezono pabaigos bus labai į nauda, nes ir Sheard bus manau 100 proc apsipratęs ir pasiruošęs+Padegimui labai reikėjo tų poros savaičių...

Aš asmeniškai manau, kad Perlas praeis Marijamplę ir tam net nereikės 3 rungtynių, o toliau jau bus matyt...
2013-03-06
-15
Atsakyti
Statybininkas
svarbu kašio nenulaužkit ar alaus puslėm savų žaidėjų neužmėtikit, tuomet tikėtina, kad Statybai ketvirtfinalyje pralaimėsite tik 1-2.
2013-03-06
-4
Atsakyti
a
stai kas laukia komandu, stocianciu mazeikiai skersai kelio. http://www.youtube.com/watch?v=P5gV7rsmD...
2013-03-06
-5
Atsakyti
DZHIT
Geriau pasidomėk, yra NKL puslapyje visa reikiama informacija.
2013-03-06
-1
Atsakyti
to dzhit
Is kur zinai tu jau datas ir antru rungtyniu? Juk niekas neskelbe dar

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-03-05
+5
Atsakyti
To antanas
Treneris tikrai geras, jai molis esi,tai ant kitu nestumk...
2013-03-05
+3
Atsakyti
Pirmyn vilnieciai
O aš visad einu į Statybos varžybas!
2013-03-05
-17
Atsakyti
Man atrodo
- O ko komandai pritrūko, kad rezultatai būtų geresni?

- Gero trenerio.
2013-03-05
-2
Atsakyti
Na nieko nuostabaus, kai Vilniuje yra tiek komandų. Kai Vilnius turi tokią komandą kaip Lietuvos Rytas, kuris žaidžia tokiuose turnyruose kaip VTB, Eurolygoje, tai žmonėms paprasčiausiai nuobodu eit į tokias rungtynes. Į Statybos varžybas susirenka nemažai žmonių, nes čia gerai žinoma komanda, su gilia praeitimi. Labai sunku dideliame mieste, kai yra nemažai gerų komandų surinkt pilna salę žiūrovų, ypač kai komanda žaidžia antroje lygoje ir dar nedemonstruoja gerų rezultatų. Lygiai ta pati situacija ir su ŠMKA. Čia yra normalu. Komandoms reikėtų gerai pagalvoti, kaip pritraukt daugiau žmonių į jų rungtynes.
2013-03-05
+9
Atsakyti
DZHIT
Oi, net perlenkiau lazdą su tuo 80-100 žmonių... na iki 50 tada... ką žinau... pas mus miesto lygos rungtynėse daugiau žmonių būna, negu čia NKL'e. Kam to perlo išvis?
2013-03-05
-1
Atsakyti
Juodai baltas
80-100? Tiek tik į derbius susirenka, o siaip iki 50 ateina....
2013-03-05
+4
Atsakyti
Antanas
koks treneris tokie ir rezultatai.
2013-03-05
+7
Atsakyti
DZHIT
Reabilituotis prieš sirgalius? Kad jūs jų neturite. Į namų rungtynės susirenka geriausiu atveju 80-100 žiūrovų, ir tai giminės, draugai, artimieji... kam tokio klubu reikia, jeigu nėra sirgalių, palaikymo? Kučiauskas jaučia tik nesako, kad pasibaigs jo komandos žygis jau šeštadienį, kai antrą kartą pralošite Marijampolės ekipai. Sėkmės kitame sezone, nes šis sezonas praktiškai jau baigtas.
2013-03-05
-17
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 16

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.