Projektuoja ne tik klubą: Gediminas Žiemelis ruošiasi naujos arenos statyboms

Lukas Malinauskas
BasketNews žurnalistas
2022-01-12 17:05
Nuotr.: BNS | BasketNews iliustracija/E.Alšauskas
Nuotr. BNS | BasketNews iliustracija/E.Alšauskas

Naujo dalyvio atėjimas į Lietuvos krepšinį žada infrastruktūros plėtrą šalies sostinėje.

Tinklalapio BasketNews šaltiniai informuoja, kad verslininkas Gediminas Žiemelis su bendraminčių komanda projektuoja naują krepšinio areną. 

Joje šeimininkautų nuo 2022-2023 m. sezono startuoti ketinantis naujas Vilniaus krepšinio klubas, mat „Avia Solutions Group“ arena nuo rudens užvers duris rekonstrukcijai.

Nauja arena turėtų išdygti netoli Vilniaus oro uosto, Dariaus ir Girėno gatvėje esančiame „AeroCity“ miestelyje.

Žiemelio valdoma aviacijos kompanija „Avia Solutions Group“ ten praėjusį birželį iškilmingai atidarė Aviatorių skverą. Jame įsikūrė „Avia Solutions Group“ būstinė bei verslo grupei priklausančių įmonių biurai, teritorijoje veikia keturių žvaigždučių viešbutis.

Pasak BasketNews šaltinių, naujos arenos statyboms buvo siekiama įsigyti papildomą plotą Dariaus ir Girėno gatvėje. Dabar baigiama ruošti treniruočių arenos koncepcija, o startą darbų pradžiai turėtų duoti reikiamų leidimų gavimas.

Tinklalapis BasketNews kreipėsi į „Avia Solutions Group“ arenos komunikacijos komandą, kuri gavusi klausimus atsakė „kol kas negalinti plačiau komentuoti situacijos“.

Žiemelis tinklalapiui BasketNews prieš metus pristatė naujos Vilniaus komandos viziją, pagal kurią klubas turėtų startuoti ne anksčiau kaip nuo 2022-2023 m. sezono. 

Krepšinio komandos kūrimąsi praėjusią savaitę išplatintame pranešime spaudai patvirtino „Avia Solutions Group“ arenos vadovas Andrius Žiauberis.

„Jau greitai Vilniuje turėsime naują, modernią ir labai ambicingą krepšinio komandą. Dideli tikslai komandai bus keliami nuo pat pirmos dienos, todėl Lietuvos rinka klubas tikrai neapsiribos. Klubas bus paremtas inovatyviausiais technologiniais sprendimais ir tvariu investavimo verslo modeliu. 

Sirgalių bendruomenė bus kertinis klubo veiklos akmuo, todėl nuo pat pradžių bus kuriama krepšinio bendruomenė, kuri prisidės tiek prie klubo kūrimo, tiek prie jo valdymo. Taip pat aktyviai planuojami krepšinio eksporto elementai. Apie būsimą klubą netrukus viską sužinosite, tačiau galiu atskleisti, jog tai vienas ambicingiausių projektų, prie kurio yra tekę prisiliesti“, – cituojamas Žiauberis.

Tinklalapio BasketNews žiniomis, Žiemelio įkurta komanda kitą sezoną taptų dvyliktąja LKL čempionato dalyve, prisijungdama prie lygos komerciniu būdu. Tam dar turėtų pritarti dvylikos asmenų LKL valdyba.

Pagal lygos valdybos patvirtintą prezidento Remigijaus Milašiaus trečiosios kadencijos programą ir pirmenybių plėtros planą, čempionate žaisti norinčiai naujai komandai už licenciją tektų pakloti 200 tūkst. eurų.

UAB „LavTwins“, tarp kurios akcininkų – ir su Žiemeliu siejama įmonė UAB „Greenvesta“, pernai sausį užregistravo du prekės ženklus – „BC Vilnius City“ ir „BC Vėjas“. Rugpjūčio pabaigoje buvo pateiktos dar dvi paraiškos registruoti pavadinimus „BC Vilkai“ ir „BC Wolves“. Viena jų – dėl „BC Vilkai“ – buvo atšaukta.

Tinklalapio BasketNews žiniomis, praėjusį rudenį Žiemelio atstovai perpirko angliško pavadinimo „Wolves“ internetinį adresą.

2020 m. spalį Žiemelis įsigijo „Avia Solutions Group“ areną, kuri nuo artėjančio rudens užsidarys apie metus truksiančiai rekonstrukcijai.

2021 m. rudenį susidomėjimas buvo parodytas nusipirkti ir šalia esančią „Jeep“ areną, kai ją parduoti panoro Vilniaus „Ryto“ mažasis dalininkas Jordanas Kenstavičius.

Tačiau pirmenybė įsigyti areną priklausė patalpas besinuomavusiam „Rytui“. Didžioji komandos dalininkė Vilniaus miesto savivaldybė gruodžio viduryje pasiekė susitarimą dėl pirkimo už beveik 3,6 mln. eurų.

„Jeep“ arena priklausė UAB „Saulės kopos“, kuri – pavaldi „Norvelitos“ savininkui Kenstavičiui.

Žiemelis spalio viduryje pasidalijo „AeroCity“ miestelio vystymo vizualizacijomis:



Komentarai:

mano_nuomone
pasakorius ir snekorius...
2022-01-14
+2
Atsakyti
lol
As kazko itariu tokios naujienos eis kas pora menesiu kad jau tuoj tuoj bus kazkokia nauja komanda su nauja arena. Greiciau tas liberasto simasiaus fules stadikas uz 10x kaina bus pastatytas nei kazkokia nauja inovatyvi krepsinio komanda isdygs Vilniuje. Gal dar su Elonu Musku tegul atidaro krepsinio komanda kitoje planetoje?
2022-01-13
-3
Atsakyti
Eina sau koks Vilniaus patriotas!😂😂😂
2022-01-13
+3
Atsakyti
Tiatis Girts
tikekimes kad sukurs Nba lygio komanda
2022-01-13
Atsakyti
Juoku maišas
blemba, va cia tai pasakorius
2022-01-13
+8
Atsakyti
Tuoj paaiskes, kad visai ne Vilniuje o naujame mieste(kuri irgi statys) su nuju oro uostu...
2022-01-13
+9
Atsakyti
x
kiek sumokėjo žiemelis už straipsnį , jei valar dienos runktynių straipsnis jau kažkur apačioje , o šis vis dar puikuojasi antroje vietoje. ar reklama neturi būti pažymėta ?
2022-01-13
+11
Atsakyti
LT
Zalgiris turi gerbeju visoj Lietuvoj ir i eurolygos varzybas vezdavo uzsakytais autobusais is visos Lietuvos,zalgiriui jokios gresmes,gal jazkiek renginiu sumazes zalgirio arenoj.Idomu kaip Vikniuje dvi komandos isilaikys,rytas taos Lietkabelio lygio komandele finansuojama is savivaldybes su sporto sale 2 tukst. vietu
2022-01-13
-3
Atsakyti
taigi nusipirko juk arena, ar as kazka ne taip supratau? aisku, jei saibos i bagazine netelpa, tai reikia dar viena statyti.
2022-01-13
-19
Atsakyti
Www
ziemelis pristatys daugiau arenu nei prekybos centru
2022-01-13
+13
Atsakyti
In vino veritas
Suprantu, kad Milasius, del vienokiu ar kitokiu priezasciu, nori butent sito klubo, o ne kokiu nors ten Gargzdu ar net Marijampoles. Bet... Ziurint is LKL klubu grynai savanaudisku poziciju, ar tikrai jie labai nori tureti finansiskai pajegu varzova is Vilniaus? Ir kodel jie turetu palengvinti tam naujam klubui kelia priimdami i lyga komerciniu budu? Tegul issikovoja sau vieta sportiniu principu. Apskritai tegul pirma irodo visai krepsinio bendruomenei, kad organizacija galima pasitiketi, kad ji yra skaidriai ir efektyviai veikianti realiame gyvenime, o ne tik kazkieno vizijose. Ir ta tegul pirma padaro NKL. Bent jau viena sezona. O jau tada gal ir butu galima kazka svarstyt apie priemima. O gal uztektu ir to vieno sezono laimet NKL ir taip patekt i LKL? Beje, normaliose Europos krepsinio lygose nauji klubai taip ir pradeda - nuo zemesnes lygos ir nera iskart priimami i auksciausia salies lyga. Nes ta vieta reikia uzsitarnauti, tam reikia idirbio, patirties, o tai neateina spragtelejus pirstais ir tiesiog nusipirkus ta vieta. Bet, ko gero, LKL, sorry, JKL mano kitaip ;)
2022-01-13
+8
Atsakyti
Jo
is karto planuoju atsisakyti Z abenemento ir palaikysiu si nauja krepsinio kluba! as uz modernu krepsinio kluba su tvariu verslo modeliu! labai tikiuosi kad isspirks is Z eurolygos licencija - girdejau is patikimu saltiniu kad Motiejunui labai reikia babkiu uz Z akcijas nes reikia statytid nama ir dar zmona nori sodybos
2022-01-13
-3
Atsakyti
Pranas
Berniukų kliedesėliai apie Vasiukus...Rimti verslininkai net ir Lietuvoj investuotų į futbolo klubą...ten galima uždirbti kažkiek,o krepšinis europoje tik pinigų išmetimas
2022-01-12
+4
Atsakyti
A.
2022 geri metai atsirasti naujam klubui. rimtai. sostineje esantis laikrascio lrytas (slykstaus bjauraus bulvarinio laikrascio) tesinys mires. moraliskai ir visaip kitaip. kaip galima megti komanda, kuri nesiojo bjauriausio lietuvoje laikrascio vardas. lqikrascio, kuris manipuliavo, itakojo sprendimus politinius, santazavo, itakojo emigrantu srautus i uzsieni (netiesiogiai - neigiamomis antrastemis) ir t.t. pakeistas pavadinimas tai nugriuvus pilis!
2022-01-12
-36
Atsakyti
overrated
Ne gatves muzikantui interviu su rimtais dedem daryt. Graudu klausyti, geriau tegul gatves muzikos dienai ruosiasi
2022-01-12
-2
Atsakyti
Bee
kokia dar sirgaliu bendruomene klounai jus :D gal is smalsumo pradzioj ateis tukstantis kitas bet sekmes persiviliojant tikrus ryto ar zalgiro sirgalius :D cia nebent tuos paimsit, kurie per pastaruosius metus uz zalgiri sirgt pradejo (pats pazistu kokiu 15-20) nes gerai sektis pradejo, bet cia iki pirmo blogesnio sezono. kitaip tariant sliuxas susirinksit :) galit ir komanda taip pavadint
2022-01-12
+13
Atsakyti
Pyzdabolas
nieko cia jis neikurs. eilinis aferisto triukas ir tiek
2022-01-12
+17
Atsakyti
siaip geresnio momento kurti nauja stipria komanda kaip ir nebus artimiausiu metu. zalgiris susenes, be vizijos ir silpniausias per 10 metu. jie bet kokiu atveju vasara nuo nulio viska komplektuos. na isskyrus lyderius - cavanaugh, milakni ir kalnieti. rytas tuo tarpu nors gerai zaidzia ir greiciausiai laimes lkl, vis dar yra komanda su 3 milijonu biudzetu. tai ar gali buti palankesnis momentas kai kylanti komanda dar nepakilusi o aukstumoj buvusi komanda visu grazumu dejus veidu i mesla? is kitos puses, kiek tos kalbos apie nauja kluba realios - neaisku. pagal infrastruktura logiska butu startuot nuo 2023.
2022-01-12
+10
Atsakyti
bet jis nesiskiepijes ar jam leis ?
2022-01-12
-2
Atsakyti
Acb
Jei viskas pavyks, busiu gerbejas numeris vienas. Manau aplink sita projekta suksis nemazai retirinusiu lt zvaigzdiu. Idomus projektas ir tai duos Zalgiriui pasitempti galimybe, nes 10 metu konkurencijos nebuvimo rezultatus matom vegetuoja komanda.
2022-01-12
+14
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 55

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.