„Lietuvos rytas“ po atkaklios kovos įveikė „Neptūną“ ir pusfinalį pradėjo pergale (video, foto, komentarai, statistika)

Rytis Vyšniauskas
„BasketNews.lt“ korespondentas
2015-05-14 17:30

Rungtynių pabaigoje užtikrinčiau rungtyniavę Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo krepšininkai pergalingai pradėjo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio kovas.

Marcelo Nicola auklėtiniai pirmajame susitikime namuose 88:79 (28:23, 8:21, 22:15, 30:20) tik po atkaklios kovos nugalėjo pirmenybių vicečempionus – Klaipėdos „Neptūno“ žaidėjus ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

Rungtynių žaidėjas
Antanas  Kavaliauskas
PTS 19 | REB 10 | EFF 28
Antrosios rungtynės pirmadienį bus žaidžiamos Klaipėdoje. Mačo pradžia – 18.30 val.

Prasidėjus priešpaskutinei ketvirtojo kėlinio minutei po Donato Zavacko dviejų taškų „Neptūno“ deficitas buvo minimalus (78:77).

Bet tuomet Antanas Kavaliauskas realizavo baudų metimus, Martynas Gecevičius pataikė iš vidutinio nuotolio ir „Lietuvos ryto“ pranašumas išaugo iki penkių taškų (82:77).

Po minutės pertraukėlės varžovų pražangas išprovokavę Zavackas ir Simas Galdikas pataikė tik po vieną baudos metimą ir kiek sumažino savo komandos atsilikimą (79:82).

Visgi tada galutinį smūgį „Neptūnui“ sudavė iš itin sudėtingos padėties besibaigiant atakai skirtam laikui tritaškį pataikęs Gediminas Orelikas, po kurio metimo „Lietuvos ryto“ persvara padvigubėjo ir tapo pergalinga (85:79).

„Lietuvos rytas“: Antanas Kavaliauskas 19 (10 atk. kam.), Martynas Gecevičius 17 (5/12 trit.), Gediminas Orelikas 14, Aidas Juškevičius 8, Kšištofas Lavrinovičius 8.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 21, Donatas Zavackas 17, Martynas Mažeika 11.

Marcelo Nicola („Lietuvos ryto“ vyr. treneris): „Tai buvo rungtynės, kokių ir tikėjomės. „Neptūnas“ stipri komanda, kuri gerai kovoja ir turi daug metikų. Pradžia buvo sunki, turime surasti priežastis. Galbūt, dėl to, kad nežaidėme savaitę. Šiaip ar taip pasiekėme svarbią pergalę, aš sveikinu savo žaidėjus. Mes buvome prisnūdę, tačiau pabudome ir grįžome į kovinį rėžimą. Suaktyvinome gynybą, bet „Neptūnas“ ir toliau pataikę. Kai gerai ginamės, įgyjame pasitikėjimo ir viską darome lengviau bei su didesne energija.

Pataikėme ir neįtikėtinų metimų, bet tik todėl, kad gerai dirbome iki tol. Pirmoje dalyje buvome užstrigę, nesigynėme ir prastai puolėme prieš aikštės gynybą. Viską lemia energija ir tinkamas nusiteikimas. Vienareikšmiškai sveikinu savo auklėtinius, nes panaikinti deficitą ir laimėti buvo sunku. Pirmadienį vyksime į Klaipėdą kautis.

Visada kalbu apie komandą. Ilgosios pertraukos metu pasikalbėjome, supratome klaidas. Visi pataikė svarbių metimų ir gynėsi. Žinoma, Kavaliauskas mūsų pagrindinis aukštaūgis ir jis prideda daug jėgos. Tai, ką Antanas mums duoda, stumia visą komandą į priekį. Be abejo, jis buvo labai svarbus, bet čia atkrintamosios varžybos, negalime galvoti apie pergales remiantis tik vienu žaidėju, turime būti vieninga komanda.“

Kazys Maksvytis („Neptūno“ vyr. treneris): „Buvome ryžtingai nusiteikę ir manau tai matėsi nuo pat pradžių. Gaila, kad antra pusė nepasisekė taip gerai, ypatingai gaila ir pikta, kad eilinį kartą pasyviai pradėjome trečiąjį kėlinį. Leidome varžovams mus pavyti, o tada žaidėme katės ir pelės žaidimą. „Lietuvos rytas“ pataikė daug sunkių tritaškių metimų, bet tame nieko stebėtino, vilniečiai turi tokią komandą ir mes patys kalti. Serija nesibaigia, aš tikiu savo komanda, dabar viskas grįžta į Klaipėdą.

Komandai duobių sezono eigoje išvengti neišeina. Neblogai žaidėme ir paskutines rungtynes su „Dzūkija“, išskyrus tą vieną pralaimėjimą Alytuje. Reikėjo perkrauti baterijas, persiorientuoti, dabar tikiuosi, kad mūsų forma tik gerės.

Dabar sunku pasakyti, kokie mūsų rezervai. Turime apsiginti nuo tritaškių metimų. Vilniečiai, kaip ir mes labai priklausomi, nuo puolimo. Jeigu jie gerai pataiko, tai ir ginasi si didesne energija. Esame dvi panašios komandos, kurios nervai ir meistriškumas didesni pamatysime serijos pabaigoje.“

Oreliko metimas:



Komentarai:

>Prisipiripitipičipindeilindaventysis<Džiaugiuosi, ne dėl to, kad "Neptūnas" pra..so, o dėl to, kad žali su špygom visas rungtynes maldavę Dievų liko nieko nepešę ir galėjo pasitenkinti tik šmeižiančiais komentarais interneto portaluose. Kažkaip keista, jog nenori jie "Ryto" finale, nejaugi bijosi? Ar nėra taip (kaip beje pas daugelį) kad norisi laimėt lemiamas kovas prieš principinius varžovus, sąžiningai, pilnom sudėtim, ką? Kaip bebūtų, tikiuosi, jog nevisi žalių fanai tokie. Laukiam sekančių kovų.


Nežinau, ko čia reikia bijot.. :) Tiesiog atsibodo jau tas varganas klubelis, jau laikas užleisti antrą vietą kitam klubui - Neptūnui. Ačiū už konkurenciją LKL iki 2010 metų, tos kovos atėmė daug nervų, bet suteikė ir daug gražių akimirkų. Dabar jau žlugęs Rytas. Už areną Rytas nebesusimoka, nes niekam nebėra tikslo vaikščiot į Ryto rungtynes. I LKL pusfinalio rungtynes vakar nesusirinko nė 2000 fanų. Europos taurėj sezonas pasibaigė AŠTUNTFINALYJE. Kokiam Podgoricos "Budučnost" ar makedonų komandai gal tai ir neblogas pasiekimas, bet tikrai ne antrai Lietuvos komandai. Maža to, dabar tenka plėšytis iš paskutiniųjų prieš Neptūną, kad pasiekti LKL finalą, kas anksčiau nebuvo problema. Jei ne amžini fuksiniai tritaškiai vakarykščių rungtynių gale, tai po mačo Klaipėdoje rytas jau galbūt atsilikinėtų 0:2.. Apie ateities perspektyvas daug nerašysiu, nes ateinančio tarpsezonio planas visiems aiškus. Ką Europoje galima doro nuveikti su visokiais Udrais, Jucikais, Giedraičiais? Kas čia iš vis per taktika susipirkti visus, kas gerai LKL sezone sužaidė? Ką Šeškus dar klube veikia? Gauna algą, kad ateitų Ryto rungtynes pažiūrėt? Čia irgi kažkoks naujas planas pritraukti žiūrovų? Mokėti jiems už rungtynes? Pasakysiu taip - prie Vainausko buvo geriau.. Stumkit ant jo, bet skirtumas tarp jo buvimo ir nebuvimo valdžioje matomas aiškiai. Griūna projektėlis, griūna.. Ir nedaug trūksta, kas sugriūtų iki pamatų. Normalūs fanai jau seniai nusisukę nuo Ryto. Linkiu Vilniui į tą vietą pastatyti naują, padorią komandą ir nelaukti, kol šitas raudonas spuogas pats pasišalins iš Lietuvos krepšinio.
2015-05-15
+22
Atsakyti
Georgy CekovskiMalonus akiai zaidimas del savo atkaklumo.Gaila, kad Neptunas nepatempe paciam gale.Nezinau, jei Kazlas vel nepasiims Gailiaus i rinktine? O los visokie skystablauzdziai Kuzios ir kiemo zaidejai Orelikai, tai bus isties apmaudu.P.s. Niekada nemegau ir turbut nepamegsiu LR del ju keletos myzniu zaideju. Miltanosiuko kumiras ryzikas, visada su savo ironiska sypsenele- niekad neprasizengiantis, nors gynyboje kiauresni zaideja vargiai ar rasi visoje LKL? Dar naujos popieriuko zvaigzdes Orelikas su Antaneliu.


Kažin kuo Antanas neįtinka? Nes žaidžia gerai, skriaudžia tamstos numylėtinius?

Palyginus tikrai šaunus žmogus, svarbiausias Ryto žaidėjas, kuris tikrai turi būt antru rinktinės centru.
2015-05-15
+3
Atsakyti
ZaliaBaltaZaliaBaltaDuok Dieve, kad tie raudonzalupiai nelaimetu!--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


https://www.youtube.com/watch?v=9n3QNtio...
2015-05-15
-1
Atsakyti
Malonus akiai zaidimas del savo atkaklumo.

Gaila, kad Neptunas nepatempe paciam gale.

Nezinau, jei Kazlas vel nepasiims Gailiaus i rinktine? O los visokie skystablauzdziai Kuzios ir kiemo zaidejai Orelikai, tai bus isties apmaudu.

P.s. Niekada nemegau ir turbut nepamegsiu LR del ju keletos myzniu zaideju. Miltanosiuko kumiras ryzikas, visada su savo ironiska sypsenele- niekad neprasizengiantis, nors gynyboje kiauresni zaideja vargiai ar rasi visoje LKL? Dar naujos popieriuko zvaigzdes Orelikas su Antaneliu.
2015-05-15
-7
Atsakyti
Džiaugiuosi, ne dėl to, kad "Neptūnas" pra..so, o dėl to, kad žali su špygom visas rungtynes maldavę Dievų liko nieko nepešę ir galėjo pasitenkinti tik šmeižiančiais komentarais interneto portaluose. Kažkaip keista, jog nenori jie "Ryto" finale, nejaugi bijosi? Ar nėra taip (kaip beje pas daugelį) kad norisi laimėt lemiamas kovas prieš principinius varžovus, sąžiningai, pilnom sudėtim, ką? Kaip bebūtų, tikiuosi, jog nevisi žalių fanai tokie. Laukiam sekančių kovų.
2015-05-15
-2
Atsakyti
„Lietuvos rytas“ nori, kad LKL pusfinaliams ir finalams teisėjautų arbitrai iš užsienio

Viskas tuo pasakyta... Šiandiena teisėjai dirbo, taip, kad neatvažiuotu iš užsienio arbitrai :D Eilinis Lryto vadovybės paleistas straipsnis prieš mačą, kad tik sumutinti, komandą ar arbitrą... apgailėtina, kaip nori tokiais būdais laimėti.... tfu...
2015-05-15
+10
Atsakyti
Panašu Neptūnas serijos nepatrauks. Abi komandos rungtynes pradėjo iš jėgos ir kadangi Neptūnas fiziškai stipresnis iki pertraukos spėjo pabėgti. Tačiau antroje sezono pusėje jėgų iki rungtynių pabaigos Neptūnui pritrūksta vis dažniau. Ištvermė nebe ta kaip rudenį ar pirmaisiais metų mėnesiais. Šiandien Maksvytis perlaikė aikštelėje pagrindinius žaidėjus ir rungtynių pabaigoje nebeliko taiklumo. Paskutinės atakos, baudų metimai - nenusisekę. Žinoma, teisėjų darbo šiandien irgi neįvertinsi dešimtuku.
2015-05-14
Atsakyti
Tai sneka nesamones Gecas, tai geriau aplamaI tyletu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-05-14
-3
Atsakyti
To Priest

Siaip tai kam idomu tas ziuri rungtynes, o ne sedi cia, jums tai zinoma, kai svarbiau izeidinet zmones, nei ziuret idomias rungtynes, tai ir nesuprantate, tik jus, zalfanai, ne tie normalus, o agresyvus arba siek tiek psichai kuria cia aistras tarp fanu, nesvarbu ar Rytas su Neptunu ar su Siauliais ar su Dzukija.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-05-14
-3
Atsakyti
cia tikrai bus atkakli serija - jei neptunas namuose gerai atrodys, imanomos ir 5 rungtynes
2015-05-14
+1
Atsakyti
Sveikinu Ryta, geras grajus buvo.
2015-05-14
-3
Atsakyti
ZaliaBaltaZaliaBaltaRytfaniai, pradejot lyst kaip ziurkes.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


O tai kaip gi kitaip? Taigi cia ju pastovi taktika pasislepus sedeti matant toki rezultata, o jau po vis pituchams sparnai greitai uzauga.
2015-05-14
-11
Atsakyti
Jau apsidziauge Neptuno fanai :D, o Zalgirio eilini karta izeidineja Ryta, ziurekit i savo darza, nes favoritai ne visada laimi LKL, ta isitikinome praeita sezona, grazios rungtynes siaip, ploju Neptuno zaidejams, jie uz Ryto buvo visa galva geresni 2 pirmus kelinius, po to irgi nepaluzo, laukiame karo Klaipedoje.

©Asterix

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-05-14
+4
Atsakyti
a girdi muchamoras?!Orelikui riebalų perteklių nusiurbt ir gal net būtų neblogas kraštas, nes rankelę neišpasakytą turi.


Kokį dar riebalų perteklių?.. Kelių metų informacija gyveni? Numetė Ryte jis tą viršsvorį, kuri Prienuose turėjo, laba diena.
2015-05-14
-4
Atsakyti
DarkOgiTagul tyli Gecevicius, Klaipedoje gausit I duda.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


tai bent logika, duodant interviu tylet :) intelektualiai "apdovanotas" esi :DD
2015-05-14
-6
Atsakyti
Tagul tyli Gecevicius, Klaipedoje gausit I duda.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-05-14
-3
Atsakyti
grazios rungtynes. respects klaipeda. laimejo stipresni.
2015-05-14
-2
Atsakyti
Orelikui riebalų perteklių nusiurbt ir gal net būtų neblogas kraštas, nes rankelę neišpasakytą turi.
2015-05-14
-2
Atsakyti
Kai žaidi du kėlinius, o likusius du puolime stovi ir žiūri, ką daro žmogus su kamuoliu, nelabai gali laimėt
2015-05-14
+3
Atsakyti
Blem blem.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-05-14
-4
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.