Artimiausias rezervas: paaiškėjo Lietuvos studentų rinktinės kandidatų sąrašas

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“
2017-05-02 13:29
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Lietuvos studentų rinktinės treneris Tomas Masiulis jau ėmėsi darbo renkant sudėtį 2017 metų Taivane vykstančiam universiados krepšinio turnyrui, o specialisto kandidatų sąraše atsidūrė studijuojantys ne vyresni nei 1993 metų gimimo krepšininkai.

Iš studentų sudaroma ekipa yra laikoma rezervine Lietuvos krepšinio rinktinės komanda, todėl Masiulis kandidatų sąrašą dėliojo kartu su Lietuvos nacionalinės komandos treneriu Dainiumi Adomaičiu. Pasak Masiulio, dalyvauti sutiko visi kviečiami krepšininkai.

„BasketNews.lt“ žiniomis surinktas Lietuvos studentų rinktinės kandidatų sąrašas:

Žaidėjas  Amžius  Ūgis Komanda
Paulius Valinskas 21 191 cm „Žalgiris“
Rytis Juknevičius 23 187 cm „Sūduva-Mantinga“
Kristupas Žemaitis 20 192 cm „Vytautas“
Justas Tamulis 22 196 cm „Pieno žvaigždės“
Evaldas Šaulys 24 190 cm „Sūduva-Mantinga“
Tomas Dimša 23 195 cm  „Vytautas“
Ignas Vaitkus  24 196 cm „Nevėžis“
Mindaugas Kačinas 23 205 cm „Neptūnas“
Donatas Tarolis 23 202 cm „Lietkabelis“
Matas Jucikas 23 205 cm „Neptūnas“
 Laimonas Chatkevičius 24 211 cm MKS (Lenkija) 
Martynas Sajus  21 208 cm  „Polpharma“ (Lenkija)
Martinas Gebenas 22 206 cm „Notre Dame Fighting Irish“ (NCAA) 
 Regimantas Miniotas 21 206 cm „Vytautas“

„Dėl žaidėjų tarėmės su Adomaičiu, sprendėme, kuriuos pakviesti, kurie yra įdomūs ir turi ateitį. Yra noras pasižiūrėti ir į tuos žaidėjus, kurie rungtyniauja JAV, nes mes jų nelabai matome. Rinkome tokius žmones, kurie nori kažką parodyti ir kažko pasiekti.

Studentų rinktinė yra lyg rezervinė Lietuvos vyrų rinktinės komanda. Tai pirmasis rezervas po rinktinės. Kiekvienam žaidėjui turėtų būti dar didesnis stimulas žaisti žinant, kad juos stebi Lietuvos rinktinės treneris. Krepšininkams Universiada yra geras būdas parodyti savo vertę. Visi supranta, kad važiuojame ne turistauti, o ginti Lietuvos garbę“, – apie studentų rinktinę atsiliepė strategas Masiulis. 

Klaipėdos „Neptūne“ žaidžiantis Mindaugas Kačinas ir Dombrovos Gurniča MKS garbę Lenkijos lygoje ginantis 24-erių metų 211 cm ūgio Laimonas Chatkevičius dar pernai kartu baigė JAV Pietų Karolinos universitetą, tačiau jiems gauti kvietimą į rinktinę padėjo taisyklių išimtis – baigę mokslus sportininkai po metų dar gali dalyvauti universiadoje.

Vienintelis tarp pakviestųjų iš NCAA pirmenybių lietuvių atsidūrė 22-ejų metų 206 cm ūgio centras Martinas Gebenas, kuris šį sezoną vilkėjo „Notre Dame Fighting Irish“ marškinėlius ir vidutiniškai pelnė po 3,1 taško bei atkovojo po 3,4 kamuolio.

Į sąrašą neįtrauktas vienas geriausių NCAA kovotojų dėl kamuolių Rokas Gustys, kuris šį sezoną vidutiniškai pelnydavo po 9,2 taško ir sugriebdavo po 12,1 kamuolio.

„Kontaktavimo su Gusčiu nebuvo, tikrai turime toje pozicijoje daug žaidėjų ir jo į sąrašus neįtraukėme. Yra Gebenas, Chatkevičius, Martynas Sajus. Mes tikrai daug laiko neturėsime, todėl privalėjome pasirinkti 14-15 žaidėjų. Nėra kada 20 ar daugiau žaidėjų kviestis, negali į vieną poziciją penkių žaidėjų surinkti“, – sprendimą aiškino Masiulis.

Į rinktinę nėra kviečiami 1997 metų gimimo krepšininkai, kurie šią vasarą žais Europos dvidešimtmečių pirmenybėse. Buvo nuspręsta jiems leisti žaisti tik viename čempionate. Europos dvidešimtmečių čempionatas vyks liepos 15-23 dienomis.

Universiada rugpjūčio 19-30 dienomis vyks Taivane. Studentų rinktinė į pirmąją treniruočių stovyklą Lietuvoje susirinks liepos antroje pusėje, o po savaitės jau vyks į Kiniją. Šioje šalyje krepšininkai toliau ruošis čempionatui ir dalyvaus turnyruose, o tuomet persikels į Taivaną dalyvauti universiadoje. Taip kelionėse rinktinė išbus visą mėnesį.

Į Kiniją ketinama vežtis 14 žaidėjų, o vėliau du krepšininkai turės sugrįžti į Lietuvą.

Masiulio asistentu taps LCC universiteto treneris Marius Tamolis, fizinio parengimo trenerio pareigas užims Kauno „Žalgiryje“ dirbantis Justas Grainys, o skauto – dar vienas „Žalgirio“ treneris Evaldas Beržininkaitis.



Komentarai:

mare
Aurimas Majauskas ???
2017-05-03
+1
Atsakyti
Anonimas
Pagal amziu tiktu Olisevicius ir Lekunas. LKL turi geresnius sezonus, negu visi, esantys sarase.
2017-05-03
-5
Atsakyti
Wtf
Bevertis cempionatas kurio neaiskumkam reikia.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-03
+2
Atsakyti
"Iškur jūs ė galva isikalėt kad smaukytis vienam prie štangos vasara yra naudingiau nei žaidimas rinktinese."

Kodel prie stangos? Pripazistu, gerai nezinau tos virtuves, bet kazkaip man atrodo, kad Lietuvoje nelabai priimta pasisamdzius individualu treneri dirbti ant igudziu, kaip pvz. praeita vasara dare Lukas Lekavicius (buvo ikelti video). Igudziu kaip kamuolio varymas, metimai is ivairiu padeciu po driblingo. Ne siaip pasimetimu, bet kartojimo to pacio metimo is tam tikros padeties kai perbegi visa sale kelis simtus kartu. Nemanau, kad reikia butinai kazkokiu auksciausio lygio treneriu, tiesiog reikia gero plano ir noro dirbti.

Sakyciau yra skirtumas tarp komandos treniruociu kai vis tiek prioritetas komandiniams deriniams (ir kiekvienam zaidejui laiko nera) ir kai tarkim paskiri idividualiai visa diena (4-5 valandas) ir tuos kelis elementus slifuoji be perstojo kol tie visi judesiai tampa iauge i krauja. Tarkim kelias dienas paskiri metimui is vidutinio po driblingo, kitas kelias dienas floateriams, metimai po verpsciu, verziantis i kaire ir i desine ir t.t.

Ar galejo toks zaidejas kaip Kawhi Leonardas per 3-4 vasaras tapti is gynybos specialisto i tasku darimo masina kai ryskiai pagerino atskirus elementus kiekviena vasara (tritaskiai, po to post play ir pan.) jei reiktu jam menesi vasaros paskirti rinktinei kur reikia rezultatu cia ir dabar?

Tiesiog manau, kad pas mus neturint geru fundamentaliu igudziu "paketo" iskart prasoma zaisti komandini krepsini. Reikia ir to ir to, bet musu sistemoje per daug atsverta i viena puse.

Aisku, viskas priklauso nuo zaidejo, galima ir po rinktiniu rasti to laiko kazkiek ir turbut yra daug zaideju kurie be rinktiniu ir spaudimo is treneriu patys nedirbtu ir praplavinetu tas vasaras. Bet daugiau laiko skiriant individualiam igudziu gerinimui, kai turi kamuoli savo rankose tas kelias valandas per diena ir gali driblinguoti, atlikti tam tikrus judesius, vietoj to kai lakstai pagal derini ir statai uztavaras, duos daugiau naudos jaunam zaidejui.
2017-05-03
-5
Atsakyti
heh
gal tiesiog praktiskiau viska matome. Pats zinai kiek jau buvo auksiniu U rinktiniu, kur zaidejai dingo, tuo labiau dingo visas tas komandinis zaidimas. Antra, rinktiniu vasara buna net ne viena, tai kartais gali likti ir kelios savaites jaunam zaidejui is vasaros.

X100 didesne JAV kas 2 metus terenka geriausius jaunus zaidejus i u17 cempionata, o Lietuva??
2017-05-02
+5
Atsakyti
sabeckį pašalino
iš studentų sarąšų dėl skolų :)))
2017-05-02
-6
Atsakyti
to heh
Iškur jūs ė galva isikalėt kad smaukytis vienam prie štangos vasara yra naudingiau nei žaidimas rinktinese. Blt suprasciau jeigu pasisamdytum geriausius NBA trenerius ir treniruotumeisi Gotlando saloje uzsidares kaip koviniuose filmuose, visu pirma tiems kas nori gerai padirbbti individualiai tai tam dalykui laiko ras, visu antra tokios universiados jauniems zaidejams tikrai patirties ir pasitikejimo priduoda, gali smaukytis jaunas budamas prie stangos visa vasara bet iseisi rudeni i aikste ir išsigasi, nematęs rimto krepšinio. Visu pirma zaideju rezultatus lemia psichologija o ne smaukymasis prie stangos. Aisku kaikada rami vasara treniruotese gali padeti sustipreti ir atsigauti, bet menesiukas rinktineje tikrai nepakenks, lieka du menesiai individualizmui jei nori kraupkis kuprine ir medituok himalajų kalnuose. Kažkoki bibiena cia nuolat rasinejat neva rinktine tai šūdas. Čia gal iš tokių esate feminisciu kur visus sexistais ir naciais vadinate rinktine tai nacizmas ane o NBA pinigai zjbs. Kiaruos galvos jūsų. Kiek cia tokių individualistu pasieke kazka? Ilgauskas?
2017-05-02
+2
Atsakyti
heh
JAV rezervas niekada nedalyvauja tokiuose renginiuose, kaip U19,U21, universiados, o pas mus LKF ismone, kad geresnius tos kartos krepsininkus reikia nutasyti po bereiksmius cempionatus?? cia tam, kad Masiulis pabutu treneriu?

Siuskite tikrus studentus, kurie nezada zaisti profesonaliai ir nera profesonalai. Kas ruosiasi zaisti krepsini, turetu vasaromis treniruotis.
2017-05-02
-1
Atsakyti
GG
Tik laiko ir savo potencialo gaisimas. Geriau jau kiekvienas individuliai stiprintu save vasara, kaip kos Lukas dare praejusia vasara, nei po kazkokius antraeilius turnyrus vazinetu.
2017-05-02
-5
Atsakyti
neutralus
Jei metai po NCAA dar galima kviesti, kodel cia nera Egidijaus Mockeviciaus? Nes "yra kitu" jo pozicijos? :)

Mockevičius 1992 m. gimimo.
2017-05-02
+2
Atsakyti
TTT
Zemaitis ir Valinskas tik idomus zaidejai. Del kitu labai abejoju ar kada pravers rinktines duris
2017-05-02
-2
Atsakyti
keisti kriterijai
Kacinas per prastas? Neskamba argumentas kad "yra kitu". Gal jis ten geriausias savo pozicijos butu? Kitu visada "yra" tik klausimas kokie tie kiti ir kodel tie kiti? Nes treneriam lengviau jiems prisiskambinti?

Jei metai po NCAA dar galima kviesti, kodel cia nera Egidijaus Mockeviciaus? Nes "yra kitu" jo pozicijos? :)
2017-05-02
-7
Atsakyti
Anonimas
Cha cha poros dienų pritrūko

☺️

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-02
-4
Atsakyti
chromas
Et... Sabeckis 1992-12-30 :) beveik 1993 :)
2017-05-02
+2
Atsakyti
Blabla
O kur Normantas uz puse zaideju jis geresnis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-02
+3
Atsakyti
Anonimas
Sabeckis 93 ir yra

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-02
-2
Atsakyti
Anonimas
idomu ar sitie turistai vaziuotu i taivana jei reiketu is savo kisenes moket uz viska?ir garantija kad sita rinktine eilini syki "netiketai" aplos tikri studentai is serbijos ar jav.
2017-05-02
+5
Atsakyti
djgaffer
Gebeną vietoj Gusčio?Nu čia jau totalus pravalas.Patys kalba,kad nori pažiūrėti į tuos,kurie žaidžia,bet iš ten vienintelį Gebeną pakvietė.Tai kvieskit ir Gustį,tada ir pamatysit,ko jis vertas.Ir toks čia rezervas rinktinės-2,maximum 3 gal kada ir prasimuštų,bet ne daugiau.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-02
+15
Atsakyti
Ps
Koks dar sabeckis ? jis per senas jau, vyriausi 1993m gime zaidejai :)
2017-05-02
-4
Atsakyti
Nets
Laba diena, gal ponas Masiulis galetu pateikti argumentu, kdl Gebenas pranasesnis us Gusti? Kod butent pastarasis su kuklesniais rezultatais buvo kvieciamas o gustys, kuris zaidzia tikrai solidziai ne pirma sezona net nebuvo kalbintas? Ar cia lkf sprendimas, kad neimti tu zaideju kurie individualiai treniravisi su A. Javtoku ar kurie isvaziavo i usa per agentus D.Visocka ar D.Baziuka?

Kiekvienas turi teise rinktis! Negalima nuspresti uz pacius zaidejus kas jiems geriau! Juolabiau, kad agentai kurie buvo pamineti buvo linksniuojami per susitikima!!!manyciau, kad treneriu stabui ir paciai federacijai turetu buti geda!!!kisa i rinktines savus,nei ziuri i ateiti. Galbut sulauksiu kritikos is laido riteriu, bet tokia mano nuomone.

P.s. Zinau, kad mano vieno pastebejimai nieko nepakeis, gal sukels juoka kazkam, bet jei daugiau atsirastu taip mastanciu-butu galima pasidaryti isvadas kam reikia.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-02
-9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 31

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.