Įvertinimai žalgiriečiams: įspūdinga Gebeno atkarpa, Walkupo tritaškiai ir gynybos stebėtojas Landale'as

Jonas Lekšas
„BasketNews.lt“
2019-12-05 23:51

Kauno „Žalgiris“ ne tik nenutraukė pralaimėjimų serijos Eurolygoje, bet ir patyrė labai skaudų smūgį Maskvoje. Pavyzdingai kovoję Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai per pratęsimą 82:85 pripažino CSKA pranašumą.

Žalgiriečiams pergalės negarantavo ir įspūdingai laimėta kova dėl kamuolių – 48 prieš varžovų 30.

Lietuvos čempionus metimu su sirena pražudęs Mike'as Jamesas per 26 minutes pelnė 19 taškų, išprovokavo 7 pražangas ir surinko 18 naudingumo balų.

Fotogalerija

Naudingiausiai „Žalgirio“ gretose žaidė Thomasas Walkupas. Amerikietis per 36 minutes įmetė 19 taškų, atkovojo 7 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, tačiau suklydo net 7 kartus ir surinko 22 naudingumo balus.

BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių pasirodymą skaudžiu pralaimėjimu pažymėtoje dvikovoje.


Lukas Lekavičius – 8,5 balo
21 min., 15 tšk. (6/9 dvit., 0/1 trit., 3/4 baud.), 3 rez. perd., 0 kld., 15 naud. balų.

Nuotr. Gavriil Grigorov/TASS-Scanpix

Lukas šiose rungtynėse floateriais ir prasiveržimais nuostabiai baudė varžovus, o su juo aikštėje „Žalgiris“ žaidė geriausias atkarpas (+11). Nepaisant to, jog porą kartų gynėjas sužaidė savanaudiškai, Maskvoje Jasikevičius galėjo pasitikėti savo įžaidėju, kuris ne tik pats užtikrintai užbaigdavo atakas, bet kelis sykius ir gražiai iškišo perdavimus komandos draugams.


Martinas Gebenas – 8 balai
11 min., 8 tšk. (1/2 dvit., 6/6 baud.), 4 atk. kam., 4 išpr. praž., 13 naud. balų.

Nuotr. BNS

Karjeros rungtynes sužaidęs Gebenas ne tik puolime, bet ir gynyboje atrodė žymiai geriau už klaidžiojusį Landale'ą. Taip, sykį aukštaūgis neatsilaikė prieš nugarą į krepšį žaidusį Bolomboy bei kartą neužbaigė atakos iš geros padėties, bet pirmoji Martino atkarpa, pasirodžius ant parketo, buvo įspūdinga. Centras ir pats sužaidė nugara į krepšį, ir rinko taškus po komandos draugų perdavimų, ir provokavo pražangas būdamas be kamuolio, o gynyboje kelis sykius puikiai atėjo į pagalbą ir jau po pirmųjų savo trijų minučių buvo surinkęs 10 naudingumo balų.


Thomasas Walkupas – 7,5 balo
36 min., 19 tšk. (5/10 dvit., 3/4 trit.), 7 atk. kam., 6 rez. perd., 7 kld., 6 išpr. praž., 22 naud. balai.

Nuotr. TASS – Scanpix

Walkupas ketvirtajame kėlinyje pataikė tris tolimus metimus, kurie „Žalgiriui“ leido išlikti kovoje, bet bent jau pirmus du tritaškius logiškais pavadinti neapsiverčia liežuvis ir šį kartą amerikietį aplankė didelė sėkmė. Jei ne fantastiniai Thomaso tritaškiai lemiamu metu, jo rungtynių negalėtume vadinti solidžiomis, nepaisant ir kelių gerų prasiveržimų bei solidžių skaičių. Įžaidėjas ne vieną, ne dvi ir net ne tris atakas visiškai neįtraukė komandos draugų į žaidimą ir rinkosi neparuoštus metimus, o taip pat suklydo 7 sykius, kartą praradęs kamuolį ir paskutinėje „Žalgirio“ atakoje ketvirtajame kėlinyje.


Artūras Milaknis – 7 balai
25 min., 8 tšk. (0/1 dvit., 2/2 trit., 2/4 baud.), 2 atk. kam., 7 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Milaknis per visą mačą turėjo vos dvi pusproges išmesti tritaškį ir abi jas realizavo. Snaiperis pirmąjį tolimą metimą pataikė trečiojo kėlinio pabaigoje, kuris buvo pirmasis ir visam „Žalgiriui“. Jei Artūrui būtų pavykę įmesti visus baudos metimus, jo rungtynes būtų galima vadinti daugiau nei solidžiomis.


Zachas LeDay – 6 balai
32 min., 11 tšk. (4/12 dvit., 3/4 baud.), 9 atk. kam., 4 išpr. praž., 9 naud. balų.

Nuotr. BNS

Amerikietis energingai pradėjo rungtynes ir greitai pelnė 6 taškus bei rinkosi vieną po kito kamuolius puolime. Vis dėlto vėliau LeDay buvo pristabdytas ir gavo tris stogus, puolime rinkdamasis sunkiai paaiškinamus metimus. Kartais Zachas pataiko metimus iš labai sudėtingų padėčių ir tai trukteli komandą. Vis dėlto dažnai susidaro vaizdas, jog aukštaūgis verždamasis neatsižvelgia į savo oponentus ir net jei prieš jį stovėtų mūrinė siena, jis ją bandytų pramušti.


Jockas Landale'as – 5 balai
33 min., 12 tšk. (5/9 dvit., 0/3 trit., 2/2 baud.), 11 atk. kam., 2 kld., 12 naud. balų.

Nuotr. TASS – Scanpix

12 taškų, 11 atkovotų kamuolių ir pirmasis Landale'o dvigubas dublis Eurolygoje. Skamba nuostabiai? Taip, bet gaila, jog pats vaizdas aikštėje su australu nebuvo toks nuostabus, kaip sako skaičiai. Jockas neužbaigė gerų metimų tiek arčiau krepšio, tiek iš toli, o gynyboje aukštaūgis dažniau buvo stebėtojas nei dalyvis. Ypač sunku centrui būdavo išsikeitus prieš varžovų greitus perimetro žaidėjus, kurie Landale'ą tiesiog maudydavo ir jam belikdavo skėsčioti rankomis po oponentų taškų iš po krepšio.


Paulius Jankūnas – 4,5 balo
11 min., 0 tšk. (0/0 met.), 2 atk. kam., 3 naud. balai.

Nuotr. BNS

Jankūnas nė karto nemetė į krepšį, o puolime įstrigo epizodas, kai Milaknis perdavė kapitonui kamuolį arčiau krepšio, nors šis atšoko ant perimetro ir vėliau nespėjo sugauti jam adresuoto kamuolio. Kitoje aikštelės pusėje Paulius buvo solidus ir kelis kartus labai gudriai sustovėjo gynyboje.


Nigelas Hayesas – 3 balai
17 min., 5 tšk. (1/2 dvit., 1/3 trit.), 3 atk. kam., 4 naud. balai.

Nuotr. BNS

Nigelas daug žaidė lengvuoju kraštu ir buvo mintis su juo atakuoti žemesnius oponentus, tačiau amerikietis puolime to neišnaudojo. Hayesas per pratęsimą pramušė nesėkmių seriją prie tritaškio linijos, pataikydamas metimą nuo lentos, tačiau paskutinėje atakoje Fortūna atsisuko prieš jį patį, kai Jamesas pataikė metimą per aukštaūgio rankas. Įdomu, jog per pratęsimą Hayesas dengė CSKA perimetro žaidėjus ir bus smalsu pamatyti, ar ateityje dažniau išvysime tokius taktinius sprendimus „Žalgirio“ žaidime.


K.C. Riversas – 2 balai
21 min., 2 tšk. (1/2 dvit., 0/4 trit.), 2 atk. kam., -2 naud. balai.

Nuotr. ITAR-TASS – Scanpix

Ne tik pirmųjų solidžių Riverso rungtynių Eurolygoje su „Žalgirio“ marškinėliais teks palaukti, bet vis dar laukiame ir pirmojo amerikiečio tritaškio. Vietinėse pirmenybėse užtikrintai tolimus metimus realizuojantis gynėjas Eurolygoje prametė visus 8 tritaškius. Maskvoje krepšininkui nekrito metimai iš ne pačių sudėtingiausių padėčių, o gynyboje veteranas porą kartų nespėjo su greitesniais Hackettu ir Jamesu.


Edgaras Ulanovas – 2 balai
17 min., 2 tšk. (1/4 dvit., 0/1 trit.), 2 atk. kam., 2 kld., -2 naud. balai.

Nuotr. ITAR-TASS – Scanpix

Prieš dvikovą Jasikevičius akcentavo, jog CSKA galima atakuoti trečioje pozicijoje, nes jie dažnai žaidžia trimis gynėjais, tačiau Ulanovui dvikova absoliučiai nesusiklostė. Puolėjas buvo sunkiai pastebimas aikštėje, o kai bandydavo kažką nuveikti, tai pasibaigdavo klaida arba pramestu metimu, neskaitant to dvitaškio iš super sudėtingos situacijos. Matydamas, kaip Edgarui nesiklosto rungtynės, Jasikevičius jį pasodino ant suolo ketvirtojo kėlinio pradžioje ir nuo jo nebepakėlė.



Komentarai:

ATI
Nesutinku su Milo ivertinimu (peraukstass balas, gi zaide net 25min!!!), beje pradekit rasyt vienetus rungtyniu nevykeliams!
2019-12-06
-14
Atsakyti
geben isleido tik todel kad australas su jankiu centre isvis skyliu skyle,o leday is eiles ar ne 2 blokus gavo.na o medinis walkup ir toliau visus juokino savo "izaidimu" bet sanso jokubaiciui milijona uzdirbantis treneris net nedave.jokubaitis jau antri metai marinuojamas ant suolo,duodant zaist tokiems plugams kaip "pagr vykdytojas" nors plika akim visi mato kad jis ne is tolo netraukia but pagrindiniu izaideju.bet jaska vistiek isikales savo nes nera kas jam pasakytu "stop,gana drozt ta medi,leisk jaunimui zaist nes sezonas palaidotas".ar nba ilgai dirbtu toks treneris kuris sededamas dugne ir turedamas buri perspektyviu zaideju laikytu juos ant suolo,o duotu zaist kreivarankiams kurie vos kamuoli persivaro per viduri?
2019-12-06
-10
Atsakyti
aa
Lekavicius su Gebenu tikrai patiko galejo Gebenui dar daugiau duot zaist,o Jankuna jau reiktu Masiuliu keist bet kitais metais nebent:))
2019-12-06
+13
Atsakyti
..
Ulanovui tik prieš Rytą žaisti, toks jausmas, kad tik dėl to, kad Rytą jis tvarko jam tokia alga mokama. Riversas parodė dėl ko niekas iš Eurolygos ar Eurocup klubų jo neėmė į komandas
2019-12-06
+3
Atsakyti
Na ir aš jau gal nebetylėsiu. Visų pirmą tai jau užteks tyčiotis iš fanų ir leist dar žaist Ulanovui, Jankūnui ir Milakniui. Jankūnas su kreivom rankom ir Ulanovas su savo plytiniu metimu kartu sudėjus gauna 1.1mln euro per metus. Per varžybas įmeta po 2-3 taškus ir toliau viskas tiesą pasakius ZJBS. Milaknis - šitam žalgirį jis gali žaist max 10 min, va kaip vakar, įmest du tritaškius vos vos ir toliau sėstis ant suolo, nes daugiau iš jo naudos nėra. Už praeities nuopelnus mokėt Jankūnui tokius pinigus yra apgailėtina. Stebiuos, kaip du metus iš eiles pripažintas metų vadovu Motiejūnas pateikė jam tokį kontraktą, kai buvo aišku, kad jo forma kris ir jis tikrai nebejaunės. Ulanovui pateikt 650k už metus išvis buvo juokinga. Per sezoną iššaunantis žaidėjas, po 2-3 kartus prieš žemesnius lengvus kraštus ir tai retai ir pateikiamas toks kontraktas.. -.- Nupirko Landale kaip CENTRĄ, kuris kaip visi matėm australijos rinktinėje yra geresnis kai žaidžia sunkių kraštu, bėga, deda, meta, bet tikrai ne kaip vidurio puoolėjas, kurį kaip sasiską visi laužo puolime ir taranuoja kaip įmanoma. Jo žaidimas nugara į krepšį - patylėsiu šitoje vietoje. Tritaškiai - labiau orientuoti kaip pataikyt į lentą, o ne į lanką. LeDay yra karštas žaidėjas, jam dar reikia truputį paaugt, kaip buvo su Davies kai bandydavo žūt būt pralaužt sienas, tai dabar turim Zachą, na bet gal gal Šaras jam įkals į galvą, kad reikia kamuolį atsimest. Nigelas - nuviliantis mane žaidėjas, manau kaip ir visus kitus. Aišku gal stebimės, kad taškų neįmeta, bet Turkijoj praeitą sez. turėjo didesnę laisvę, ko pas Šarą jam nebus. Lekavičius - gauna 450k eurų, čia turbūt už tai, kad du sezonus pabuvo Calatheso pašonėje ir pasitreniravo kažkada buvusiam elitiniam eurolygos klube, tai paskaičiuokim kokį žaidėją žalgiris galėjo pasiimti sudėjus nevykusio Perezo ir Luko algą. Net ir už šias varžybas aš Lekavičiaus nežadu girt, nes čia buvo taisyklė iš išimties, kai per sezoną iššauna panašiai kaip Ulanovas. Sezonas jau praktiškai oficialiai yra palaidotas, dabar svarbu nelikt bent paskutiniams. Na ir tikriausiai ruoštis jau kitam sezonui, grūdint naujokus (jeigu nesugalvos pusę atleist po šio sezono), ir jaunimą. Šį sezoną su sudėtim smarkiai prašauta, net ir pažiūrėjus praeito sezono highlightus kai skraidė White, Davies, Wolters, Westermann, visai kita ir graži komanda buvo. Šiemet išvis kai nėra įžaidėjo yra tragedija. Tegu man paaiškina žalgiris faktą, kaip jie gali neturėt resursų įžaidėjui, kai tokie klubai kaip Baskonia, kurių biudžetas beeveik toks pat kaip žalgirio, sugeba sezonui įsibegėjus rast vokietijos lygoj gan padorų įžaidėją. Ok, nupirko K.C. kuris akivaizdžiai arba neįsipaišo į Šaro schemas arba nėra padorioj fizinėj kondicijoj. Tegu dabar pradeda taupyt pinigus padoriam įžaidėjui ateinančiam sezonui ir normaliam centrui. Gaila, kad Jankūnas tikriausiai dar kitam sezonui turi kontraktą, tai vėl matysim vaidybą su alkunėm priešakyje. Būtų logišką jeigu Landale perstumtų į Jankūno vietą, ir į Landaleo vietą nupirktų centrą. Toks sprendimas gal jau ir būtų suprantamas. Milakniui jau eurolygos pakaks. Na o Ulei tik galima palinkėt pradėt normaliai stengtis ir žaist, o ne aikštei bimbinėt ir pastoviai centruot prieš žemesnius lengvus kraštus, kai jo žaidimą jau visos komandos eurolygoj yra atkalusios kaip 2x2.
2019-12-06
+5
Atsakyti
VaidasKLP
Dabar visiems aisku kodel Riversas niekam is normaliu eurolygos komandu nereikalingas?
2019-12-06
Atsakyti
Norite susirasti merginą vienai nakčiai? Sveiki atvykę - http://getmeets.com
2019-12-06
+2
Atsakyti
uljanovas-leninas saunuolis. issiaugino kosmini atlyginima ir tempia zalb.ybi i dugna. Savas bicas. Nu suzais jis lkl pries kokius prienus gerai ir busit patenkinti zali ona.nis.tai :D . jankis su mil.Kaksiu irgi superiniai. Ir kas geriauisa abu turi kontraktus kities metams. Jegele. Na o nigeriai irgi geri pirkiniai. tik lkl losti :D
2019-12-06
-4
Atsakyti
Akmenskaldys
Aš vieno nesuprantu. Man kaip Žalgirio gerbėjui visiškai po**ui tas Jasikevičiaus noras gerinti žaidimą. Man, o ir rėmėjams, ir aplamai FANAMS svarbiausia yra pergalė. Aš niekada nesu girdėjąs ir neisivaizduoju kaip kasnors galėtų šnekėti po varžybų :" agirdi pralošėm tai pralošėm, nu bet matei kaip jau juda žaidėjai, užtvaros va, kaip jie pasikeičia ginamaisiais..ane?" . Man nusispjauti. Kam išviso yra dar keliami reikalavimai? Čia ką b**t talentų kalvė kokia kad Jasikevičius mokintų žmones lošti, Lietuviai pirktų bilietus i areną, viską pralošiam ir vėl laukiam kito sezono. Tada vėl auginam kažką, vėl perkam, parduodam ir tt... Tai čia tokia b**t vizija? Išloš ta Mindaugo taurę, išloš LKL ir ką? Milaknis imes du tritaškis, Ulanovas taps MVP ir vėl megamilijoniniais kontraktai jiems? Nu nafik rimtai.
2019-12-06
+12
Atsakyti
O chebra, jus suvokiat ka is tikruju pasake Saras po rungtyniu? Viskas. Sezonas palaidotas, jau oficialiai. Gruodzio pradzioj. Laiminti organizacija, su super vadyba. Su tokiu treneriu kaip Saras. Man tai mazu maziausiai koktu, kaip senam Zalgirio fanui. Pergales "dzin" - svarbu zaidimas. Dabar jau svarbu nelikt paskutiniems. Juokingiausia, kad is musu visi priesininku "silpnais" vadinami zaidejai issitycioja. Siandien buvo niekam "nevykes" CASK pirkinys Bakeris. Zalgiris man nukrito iki kontoros lygio, per siuos du menesius. Viskas, duokit dabar jau zaist Gebenui, Lukosiunui, Jokubaiciui, reikia ruostis kitam sezonui. Tragedija :(
2019-12-06
+12
Atsakyti
x
su Jankiu ejom į minusą viskas tuo ir pasakita. ir vakar ir prieš alba irkitą savaitę bus tas pats
2019-12-06
Atsakyti
E
Daviesas atvažiavo - treniravosi ir mates kad judesiu nauju atsiranda. o koks arsenalas pas Edgara ir Milakni? Nematau kad treniruotusi.
2019-12-06
+11
Atsakyti
mauglis
E gi cia juokesi ale ekspertai kad tas Ron Baker konkretus grybas ir t.t. gynyboje puikiai uzdare Ulanova ir israse stoga Hayes,puolime uztikrintai meta tritaskius ir gali net prasiverzti...tai jei is ron baker zvengiate,tai ka kalbeti apie tokius kaip jankunas,ulanovas,milaknis kuri dviem galvom prastesni uz ta bakeri
2019-12-06
+12
Atsakyti
alioalio
as manau reikia maldauti Jankuno,kad baigtu karjera,nes jei jis liks dar kitam sezonui pagal kontrakta,tai cia isvis tragedija butu...jei jis nori buti salia zalgirio kaip simbolis,galetu jam zalgiris pasiulyti kontrakta buti tuo zalgiriniu per pertrauka kur isbega palinksminti zmones
2019-12-06
+14
Atsakyti
babu
liko 22 macai eurolygoje..tai is 22 macu zalgiriui reikia maziausiai laimeti 14-15 rungtyniu.....is esmes ,manau po 16 turo bus galima laidoti oficialiai sezona...nes laimes pries valencia,gaus namie pries efesa,sveciuose gaus pries chimki ir bayern...ir is esmes sezonas baigtas
2019-12-06
-5
Atsakyti
ddadu
As jei buciau legionierius atvaziuociau i zalgiri..ir suzinociau kad balvonai kaip jankunas ir Ulanovas gauna 550-600K euru algas,o kartu jie sudeja vos 2-3 taskus isbezda...mane irgi nervas paiimta,kai as ariu tempiu komanda i prieki,o du zalgirio geriausiai apmokami zaidejai,zaidzia uz varzovus,ir daro viska kad varzovai laimetu..
2019-12-06
+6
Atsakyti
RENO
Gaila dėl pralaimėjimo, bet kova buvo puiki. Pagaliau, mūsų Žalgiris kaunasi. O dėl Thomo klaidų-kas mažai daro, mažai ir klysta. Šaunuolis, patirtis ateis bekovojant. Didelės sekmės ateityje.
2019-12-06
+9
Atsakyti
Butva
Kova del kamuoliu laimeta 30-48
2019-12-06
+4
Atsakyti
as
man buvo per baisu australo zaidimas nesuprantu uz ka ji aikstei laike
2019-12-06
+20
Atsakyti
alio
labiausiai patinka tai Ulanovas...gavo kosmini kontrakta,ir tiesiai sviesiai dejo savo b.ybi ant viso kauno ir komandos fanu...mazdaug aciu d.uchai kad mokate man 600K i metus...laikas baliavoti
2019-12-06
+52
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 32

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.