Lietuvos krepšinio talentai, pasirinkę kitą kelią

2022-06-27 10:34
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus|BasketNews.lt/V.Mikaitis|Fotodiena.lt|BasketNews koliažas
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus|BasketNews.lt/V.Mikaitis|Fotodiena.lt|BasketNews koliažas

Lietuvoje krepšinis yra pati populiariausia sporto šaka ir joje talentų niekada netrūko. Jau nuo senų laikų galime stebėti aukščiausio lygio krepšininkus, garsinančius Lietuvos vardą visame pasaulyje. Tiesa, šalį garsinantys krepšininkai, kaip ir dauguma vaikų, jau nuo pirmųjų dienų kieme susipažįsta su oranžiniu sviediniu ir gana painiomis krepšinio taisyklėmis.

Didžiulį pėdsaką NBA lygoje yra palikęs Arvydas Sabonis, o dabar NBA lygoje galime stebėti ir jo sūnų Domantą Sabonį. Tikriausiai žinote, kad Šarūno Jasikevičiaus brolis Vytenis Jasikevičius buvo apsivilkęs ir Kauno „Žalgirio“ marškinėlius, bet ar žinote, ką jis veikia dabar?

Prieš 10 metų galėjome stebėti unikalų jaunimo rinktinės žygį, kurio metu pavyko iškovoti tris jaunimo Europos ir vieną pasaulio čempionato aukso medalius. Iš šios rinktinės stebime puikiai žaidžiančius Joną Valančiūną, Roką Giedraitį, Arną Butkevičių, Edgarą Ulanovą. Tačiau, šioje rinktinė buvo ir tokių žaidėjų, kuriems pakilti į krepšinio aukštumas nepavyko. Šiame straipsnyje aptarsime Lietuvos krepšinio talentus, kurie pasirinko kitą karjeros kelią arba dėl traumų taip ir neišpildė savo vaikystės svajonių. 

Nuotr. BNS

Aistis Pilauskas

Tautvydas Sabonis

Tautvydas  Sabonis
Pozicija: PF
Amžius: 30
Ūgis: 203 cm
Svoris: 92 kg
Gimimo vieta: Lietuva

Aistis Pilauskas yra jauniausias krepšininkas šiame sąraše. Būdamas vos 23-ejų metų jis nusprendė užbaigti savo profesionalo karjerą ir pasukti kitu keliu. Šiuo metu buvęs Vilniaus „Ryto“ žaidėjas dirba informacinių technologijų įmonėje. Nors karjerą baigė labai anksti, Pilauskas spėjo 2017 m. iškovoti Europos U18 jaunimo čempionato sidabro medalį, o 2019 m. su Vilniaus „Ryto“ komanda džiaugtis Karaliaus Mindaugo taure.

Talentingą gynėją iš krepšinio privertė pasitraukti traumos. Pirmą kartą jis rimtą traumą patyrė būdamas dar vos 16-os, kai nusitraukė vienos kojos kryžminį raištį, po kurio laiko ir kitos. Atsistatęs nuo traumų Pilauskas nepasidavė ir toliau stengėsi krepšinio aikštelėje pasiekti maksimalų rezultatą. 2020 metais jis persikėlė iš „Ryto“ į Šiaulių komandą, kuri bendradarbiavo su Joniškio „Delikatesu“. Daug laiko praleisdamas NKL lygoje, Pilauskas 2020 m. gruodžio 19 dieną patyrė traumą, kuri užbaigė jo sezoną, o vėliau ir karjerą. Pats krepšininkas iš karto pajautė, kad jam trūko Achilas.

Aistis Pilauskas yra pavyzdys, kai talento ir didelio darbo gali neužtekti. Nuo traumų nėra niekas apsaugotas. Kai ankstyvoje karjeroje daugiau laiko praleidžiama reabilituojantis, o ne žaidžiant krepšinį, tenka priimti sunkius ir skaudžius sprendimus.

Nuotr. NKL

Deividas Pukis

Deividas Pukis yra auksinės jaunimo rinktinės narys. Viską laimėjusi rinktinė be tokių krepšininkų kaip Valančiūnas, Ulanovas, Rokas Giedraitis, sudėtyje turėjo ir Pukį, kuris tuo metu buvo vienas iš svarbiausių žaidėjų komandoje. Tuo metu JAV mokykloje mokęsis ir žaidęs gynėjas pasižymėjo puikiu pataikymu, sprogstama jėga ir kartais net susilaukdavo palyginimų su Arvydu Macijausku.

Ypač sėkmingi čempionatai krepšininkui buvo U16 ir U18. 2008 metais vykusiame U16 čempionate Pukis rinko po 8,6 taško, o 2010 metais Lietuvoje vykusiame U18 čempionate net po 15,8 taško. Finalo rungtynėse prieš Rusijos jaunimo rinktinę gynėjas iš 10 tritaškių pataikė 5 ir rungtynes baigė pelnydamas 21 tašką.

Pasaulio čempionate su U19 rinktine Pukis rinko jau tik po 5 taškus, o paskutiniame U20 čempionate tik po 1,7 taško. Minučių skaičius aikštėje ženkliai sumažėjo ir jau atsirado kalbos, kur prapuolė vienas iš talentingiausių jaunimo rinktinės žaidėjų. Baigęs mokyklą JAV, jis persikėlė į Lietuvą, kur 2011-12 m. žaidė Vilniaus „Sakalų“ komandoje. Įsitvirtinti Vilniaus komandoje nepavyko ir snaiperis išvyko rungtyniauti į antrą Ispanijos lygą. Po metų sugrįžo į NKL, kur gynė savo gimtojo miesto Šilutės komandos garbę, bet ir ten rungtynes dažnai Pukis užbaigdavo su neigiamu naudingumu. Paskutinė karjeros stotelė 2015 m. krepšininkui buvo Prienų komanda, kurioje neužsibuvęs užbaigė krepšinio karjerą. 

Galima sakyti, kad profesionaliame krepšinyje įsitvirtinti sutrukdė traumos, kurios nors ir nebuvo labai stiprios, bet gana dažnos. Taip pat fizinis krepšinis aukštame lygyje yra daug didesnis ir prie to Pukiui prisitaikyti buvo sunku. Tai galima buvo matyti jau U19 ir U20 jaunimo rinktinėse.

Nuotr. V.Mikaitis

Dovydas Redikas

Tai dar vienas auksinės rinktinės narys, kuriam buvo prognozuojama labai solidi karjera. Dominavęs jaunimo rinktinėje, krepšininkas į aukštesnį lygį taip ir nebepakilo. Vilniaus „Ryto“ komandos auklėtinis sostinės ekipai priklausė 2011-2014 metais. Paskutiniame sezone gynėjas buvo paskolintas Pasvalio komandai, po kurios į aukštesnį lygį taip ir nepakilo. Persikėlė rungtyniauti į Rygą, vėliau sugrįžo į Šakius bei į jau buvusią Pasvalio komandą. Skandalų persekiojamas persikėlė rungtyniauti į žemesnes Graikijos lygas. 

Nors Redikas krepšinio taip ir neatsisakė, karjeros į aukštesnį lygį pakelti taip ir nesugebėjo. Jeigu daugeliui žaidėjų dažniausiai pagrindinė priežastis būna traumos, tai Redikas turėjo nemažai psichologinių problemų, kurios neleido susikoncentruoti krepšinio aikštelėje. Skandalai už aikštelės ribų, kaltinimai vagystėmis ir nuolatiniai persikėlimai iš vienos komandos į kitą privedė prie to, kad taip ir nepamatėme vieno iš talentingiausių Lietuvos žaidėjų aukščiausiame lygyje.

Nuotr. BNS

Gilvydas Biruta

Gilvydas Biruta savo jaunystę praleido tobulėdamas JAV. Iš pradžių mokėsi „Saint Benedict's“ mokykloje, o po jos persikėlė žaisti į Naujojo Džersio „Rutgers“ universitetą. Po dvejų metų jame persikėlė į „Rhode Island“ ir 2015 m. baigęs mokslus savo profesionalią karjerą pradėjo Klaipėdos „Neptūno“ komandoje. 

Biruta labiausiai įsiminė U16 jaunimo rinktinėje, su kuria iškovojo bronzos medalius ir buvo komandos lyderis. Per rungtynes jis rinko po 14,6 taško, atkovojo po 8 kamuolius, perėmė po po 1,8 kamuolio ir atliko po 1,3 bloko. Savo talento dėka U18 rinktinėje žaidė du kartus – vieną kartą būdamas metais jaunesniu, kur laimėjo sidabro medalius. Šioje rinktinėje lyderiu buvo Donatas Motiejūnas. O savo metų rinktinėje Biruta iškovojo ketvirtą vietą. 

Pradėjęs profesionalo karjerą, krepšininkas labai greitai pradėjo mėtytis tarp komandų. Jau po pusės sezono „Neptūne“, jis persikėlė į Graikijos lygą, o dar kitais metais jau žaidė antroje Italijos lygoje. 2020 metais jis buvo sugrįžęs į Lietuvą, kur savo sėkmę išbandė „Lietkabelio“ komandoje, bet čia irgi nepritapęs jau tais pačiais metais persikėlė į Nyderlandų lygą. Paskutine stotele Lietuvoje buvo 2021 m. sezone Prienų komanda, o dabar Biruta žaidžia trečioje Prancūzijos lygoje, kur akivaizdu, kad krepšinis nebėra pagrindinė veikla gyvenime. 

Į šį sąrašą Birutą įtraukėme todėl, kad jaunimo lygyje jis buvo labai vertinamas aukštaūgis. Baigęs mokslus JAV, savo šansą turėjo ir NBA lygoje. 2015 metais vasaros lygoje atstovavo Denverio „Nuggets“ komandai, taip pat dalyvavo ir „Wizards“ peržiūroje. Negavęs šanso užsikabinti NBA lygoje, profesionalo karjera lietuviui taip ir nesusiklostė. Šiuo metu galima rasti informacijos, kad lietuvis užsiima investavimu į nekilnojamąjį turtą.

Nuotr. BNS

Tautvydas Sabonis

Tautvydas Sabonis užaugo Ispanijoje, kurioje ir praleido visą savo krepšininko karjerą. Apie šį krepšininką, be to, kad jis yra legendinio Arvydo Sabonio sūnus, sužinojome jaunimo rinktinėje. Jis žaidė visose keturiose auksinės rinktinės čempionatuose, tačiau svarbaus vaidmens niekada neturėjo. U16 čempionate rinko po 3,4 taško, U18 ir U19 po 2,9, o U20 tik 0,4 taško.

Nors duomenis turėjo neblogus, profesionalo karjera nesusiklostė. Būdamas vos 27-erių, metų krepšininkas paskelbė, kad baigia savo profesionalo karjerą ir visą dėmesį skirs treniravimui. Profesionalaus krepšininko karjerą jis praleido rungtyniaudamas antroje Ispanijos lygoje ir supratęs, kad aukščiau kilti galimybių daug nėra, pasirinko kitą kelią. Jau kitą sezoną buvęs krepšininkas prisijungė prie „Žalgirio“ dublerių trenerių štabo, o nuo 2020-21 m. sezono jis dirba Kauno „Žalgirio“ komandos vyr. trenerio asistentu.

Vytenis Jasikevičius

Apie Šarūną Jasikevičių daug kalbėti tikrai nereikia, tai ne tik vienas iš talentingiausių Lietuvos krepšininkų, bet dabar ir vienas iš geriausių trenerių Europoje. Vis tik ši pavardė krepšinio aikštelėje skambėdavo ne tik po Šarūno vardu, bet ir jo brolio – Vytenio. Lietuvoje augęs ir JAV mokslus baigęs krepšininkas 2006 m. buvo NKL tritaškių konkurso nugalėtojas, o 2007 m. atstovaudamas Kauno „Žalgiriui“ tapo ir LKL čempionu. Kitą sezoną žaidėjas persikėlė į Marijampolę, o vėliau į Kauno „Baltus“, taip pat žaidė ir Kėdainių „Nevėžyje“. Paskutinė krepšininko stotelė buvo Kauno „Žalgirio“ dublerių komanda.

Būdamas 29-erių, krepšininkas nusprendė baigti krepšininko karjerą ir krepšinio aikštelę iškeisti į biurą bei JAV išmoktas verslo pamokas pritaikyti Lietuvoje. Šiuo metu Jasikevičius yra informacinių technologijų „SoHo Dragon“ įmonės padalinio Lietuvoje direktorius. Niujorko mieste įsikūrusi įmonė turi padalinius Didžiojoje Britanijoje, Indijoje ir Lietuvoje. Jasikevičius yra pavyzdys, kaip laiku pasitraukus iš krepšinio aikštelės, nėra vėlu karjerą pradėti visai kitoje srityje.

Nuotr. Fotodiena.lt

Žydrūnas Kelys

Žydrūnas Kelys savo metu buvo laikomas vienu iš talentingiausių Lietuvos krepšininkų, kuriam buvo piešiama šviesi ateitis krepšinio pasaulyje. Įžaidėjo pozicijoje žaidęs lietuvis būdamas vos 18-os metų į save atkreipė dėmesį tokių komandų kaip „Barcelona“, „Benetton“ ir „Žalgiris“. 

1987 metais gimęs krepšininkas, pajautęs didžiųjų Europos grandų dėmesį, juo taip ir nepasinaudojo. Kalbama, kad aikštingas charakteris, nesutarimai su treneriais ir skandalai neleido krepšininkui pasiekti aukščiausio lygio bei pamatyti jį žaidžiantį ten, kur buvo matomas paauglystėje. Šansą jam suteikė ir „Žalgiris“, ir Vilniaus „Rytas“, tačiau nė vienoje komandoje neužsibuvo, o paskutinius savo sezonus leido net trečioje pagal stiprumą Lietuvos lygoje – RKL. Galutinai karjerą baigė būdamas vos 30-ies metų. 

Priežasčių, kodėl įsitvirtinti profesionaliame krepšinyje Keliui nepavyko, yra nemažai. Be jau minėtų charakterio savybių, pats krepšininkas yra minėjęs, kad prie to prisidėjo ir disciplinos nesilaikymas. Galima sakyti, kad šį kartą anksti gautas dėmesys iš ryškių Europos komandų lietuvio karjerai nepadėjo. Vis tik nepamiršti reikėtų ir traumų, kurios galutinai užbaigė Kelio karjerą. 2010-aisiais krepšininkas gavo ilgalaikį kontraktą iš Vilniaus „Ryto“ komandos, bet į komandą atvyko traumuotas, nes buvo susilaužęs riešą. Krepšininkas norėjo priimti rizikingą sprendimą ir žaisti su trauma, bet gydytojai liepė atlikti operaciją, dėl ko teko praleisti beveik visą sezoną. Neįsitvirtinęs „Ryto“ komandoje, po kurio laiko karjerą atgaivinti pavyko Šiauliuose, tačiau tada trūko Achilas. 

Jeigu karjerą užbaigė traumos, tai karjeros pradžioje įsitvirtinti neleido fiziškumo trūkumas. Kelys buvo labai liesas žaidėjas, kas profesionaliame krepšinyje buvo didelis minusas. Būdamas 188 cm ūgio, jis svėrė vos 65 kg. 

Paulius Staškūnas

Tikriausiai mažai kam Lietuvoje yra žinomas Paulius Staškūnas, tačiau to paklausus Panevėžio gyventojų, atsakymas turėtų būti visai kitoks. Tai yra Panevėžio miesto legenda, rezultatyviausias visų laikų „Lietkabelio“ žaidėjas. Iš viso krepšininkas yra sužaidęs net 184 rungtynes už Panevėžio klubą, iš viso pelnė 2085 taškus ir atkovojo 857 kamuolius. 

Perkopęs 30-ies metų ribą, vieną dieną Staškūnas liko be kontrakto ir turėjo apsispręsti, ką daryti toliau. Kaip pats krepšininkas sako, pasirinkimo didelio nebuvo, tuo metu turėjo du mažus vaikus ir reikėjo ieškotis darbo. Tuomet jį sužavėjo dideli atlyginimai logistikoje ir jau daugelį metų buvusi Panevėžio krepšinio legenda vairuoja vilkiką. 48-erių metų vyras teigia, kad tuo metu be krepšinio daugiau nieko daryti nemokėjo ir tai yra dar vienas pavyzdys, kaip galima tęsti karjerą pasitraukus iš krepšinio pasaulio.

Nuotr. BNS

Martynas Purlys

Tai dar vienas vyresnės kartos atstovas, kuris šiuo metu labiau žinomas kaip Panevėžio „Lietkabelio“ klubo direktorius. Pirmuosius savo sezonus kaip krepšininkas Purlys pradėjo Vilniaus „Statyboje“, su kuria 1994 metais laimėjo LKL bronzos medalius. Kitą sezoną prieš svarbiausias kovas Purlys patyrė traumą. Amerikiečio Richardo Thomaso smūgis sulaužė krepšininkui žandikaulį. Praradusi pagrindinį įžaidėją, „Statyba“ užbaigė sezoną itin prastai – reguliariajame sezone užėmė 6-ą vietą, nors turėjo galimybių kilti iki trečios, o ketvirtfinalyje užbaigė savo sezoną.

Paskutinį sezoną LKL lygoje Purlys sužaidė 2000 metais, kai jam buvo vos 29-eri. Simboliška tai, kad visą karjerą persekiojamas įvairių traumų, jis paskutinį LKL sezoną užbaigė irgi patirdamas traumą. Tuo metu Panevėžio komandai atstovavęs krepšininkas susižeidė ketvirtfinalyje prieš Vilniaus „Sakalus“ ir į seriją nebegrįžo. Panevėžio komanda sezoną baigė pralaimėdama ketvirtfinalį. Vėliau žaidėjas dar rungtyniavo Kinijoje, Lenkijoje ir Estijoje, bet nuolatinės traumos privertė baigti profesionalią krepšinio karjerą. 

Vilnietis būdamas 16-os metų atstovavo jaunimo SSRS rinktinei, su kuria laimėjo bronzos medalius. Jeigu ne nuolatinės traumos, Purlys turėjo galimybių susikurti solidžią gynėjo karjerą. Dabar galime matyti, kad savo žinias, sukauptas krepšinio pasaulyje, perduoda sėkmingai dirbdamas komandos direktoriumi.

Nuotr. Dainius Lukšta

Aurimė Rinkevičiūtė

Į sąrašą įtraukti reikėtų ir vieną iš talentingiausių Lietuvos krepšininkių, kuri dėl traumų buvo priversta karjerą baigti vos 21-erių metų. Nors profesionaliame krepšinyje didelių aukštumų pasiekti nespėjo, krepšininkei buvo piešiama šviesi ateitis. Būdama vos 16-os metų tapo jauniausia Lietuvos krepšininke, debiutavusi Lietuvos moterų krepšinio rinktinėje. 2006 m. ji buvo išrinkta tarp penkių geriausių U16 jaunimo čempionato krepšininkių, o 2008 m. tapo naudingiausia jaunimo čempionato žaidėja. Čempionatas buvo itin sėkmingas, kadangi Rinkevičiūtė ne tik buvo išrinkta čempionato naudingiausia žaidėja, bet ir atvedė Lietuvos U18 rinktinę ant čempionių pakylos.

Nuo 18-os metų jausdama skausmus kirkšnies srityje, ji toliau žaidė krepšinį. Galiausiai skausmas taip išplito, kad tapo fiziškai sunku žaisti krepšinį, kas privedė ir prie psichologinių pasekmių. Pasitarusi su gydytojais, kurie konkrečių traumos priežasčių įvardinti negalėjo, Rinkevičiūtė nusprendė sustabdyti krepšininkės karjerą ir po kelių metų pasidaryti operaciją.

Pasitraukusi iš krepšinio kaunietė baigė bakalauro sociologijos mokslus ir magistrantūros rinkodaros studijas. Šiuo metu krepšininkė užima rinkodaros vadovės pareigas „Kauno Grūdų“ įmonėje. Taip pat kartais krepšininkę galima išvysti žaidžiančią moterų mėgėjų lygoje.

Kur Lietuvoje tobulinti krepšinio įgūdžius?

Ne paslaptis, jog didelę įtaką krepšinio populiarumui ir talentų gausai turi miestų infrastruktūra – bene kiekvienam Lietuvos mieste galite rasti bent kelias viešas krepšinio aikšteles, kurios jums suteiks galimybę tobulinti įgūdžius individualiai ar draugų būryje. 

Taip pat bene kiekvienam mieste ir miestelyje galite rasti mėgėjų lygas, organizuojamas draugiškas rungtynes ar vykstančius draugiškus turnyrus, kuriuose ne tik patobulinsite savo krepšinio įgūdžius, bet ir smagiai praleisite laiką bei sutiksite bendraminčių.

Jeigu namuose auginate mažąjį talentą arba netoliese neturite viešos krepšinio aikštelės – siūlome pasvarstyti apie nuosavos krepšinio aikštelės įsirengimą. Nuosava krepšinio aikštelė augančiam talentui gali tapti asmenine „Madison Square Garden“ arena, kurioje jis ne tik tobulina įgūdžius, bet ir išplešia pergalę savo mylimai komandai, o jums tai gali tapti puikia vieta netradicinei terapijai po įtemptos darbo dienos. Įsirengti nuosavą krepšinio aikštelę jums padės mūsų parengtas gidas „Kaip įsirengti krepšinio aikštelę?“.



Komentarai:

Pravalas cia pas jumis
kaip suprast? kai kurie dar zaidzia is cia paminetu, o prancuzijos trecia lyga tijrai suteikia geras salygas ir nebloga atlygi, kuri ne visi lt klubai gali pasiulyt. tai prie ko cia negali but pagrindine veikla? nejuokaukit.
2022-12-16
-14
Atsakyti
Deja
Biruta ko gero labiausia nuvylusi krepšinio viltis. Žvėriški fiziniai duomenys, neužgesinamas kovingumas. Ŗyškus startas ir visiškai beviltiška pabaiga trečiojoje Prancūzijos lygoje. Matyt sutrukdė charakteris ir kažkas galvoje. Nei vienoje LKL komandoje visiškai neįsipaišė, bet užtekdavo vienų sėkmingų rungtynių ir iš karto pagyrūniškas interviu. Paskui sunkios traumos prasidėjo. Gaila. Šis vaikis tikrai atrodė vertas jeigu ne NBA, tai bent jau sekmingos karjeros Europoje ir galbūt net LT rinktinėje...
2022-10-05
+2
Atsakyti
Apie Dilį tikrai galėjo užsiminti,jis net savotiška legenda tapo.Nuo labai talentingo,kuriam net NBA karjerą daug kas prognozavo,iki visiško cirko su Bunke ir dingimu bala žino kur.Kas straipsnyje patiko,kad dauguma anksti baigę karjeras atrado save kitose srityse.Bet tokie,kaip Redikas ar Kelys nelabai tikiu,kad kažkur kitur gali save atrasti,tiesiog per daug arogantiški yra.
2022-06-27
+5
Atsakyti
Kur Andriuskevicius? :D
2022-06-27
-4
Atsakyti
Šeškus
O kur Belickaitė?
2022-06-27
+6
Atsakyti
O tai
kur Dilys ??
2022-06-27
+6
Atsakyti
Besidomintis
p.s. tas pats Pilauskas, nors baigė karjerą, bet ambicingoje RKL Riviles komandoje buvo pagrindinis įžaidėjas, žaidė daug minučių šiais metais
2022-06-27
+8
Atsakyti
Besidomintis
Pukis iš pradžių laimę bandė Norgėj, kaip ir dauguma lietuvių sužavėti puikiais atlyginimais už bet kokį darbą. O šiuo metu yra LK karys. o Kelys panašu, kad turėjo talentą ne vien krepšiniui, vietineje miesto futbolo lygoje dominavo ir prieš tuos, kurie augo futbolą lankydami, Kelys mušdavo ne vieną įvartį.
2022-06-27
+16
Atsakyti
Anonimas
susiskaite kaip moksleivio straipsnis - headline'as neatitinka turinio. kalbama apie kita kelia, bet aprasyti zmones dar yra krepsinyje, kas yra tas pats kelias. Skaitydamas nesupratau, koki kelia pasirinko Deividas Pukis.
2022-06-27
-11
Atsakyti
WiM
Puikus straipsnis, nors daug kas žinoma, tačiau tikrai įdomūs faktai apie Purlį, Staškūną ir Rinkevičiūtę.
2022-06-27
-17
Atsakyti
Blaževiči nepaminėjo, labai anksti į cirką pasuko....
2022-06-27
-7
Atsakyti
Anonimas
https://krepsinioideja.lt/algirdas-vaitk... Tačiau sklinda legendos, kad jam labiau rūpėjo kiti dalykai, tuo pačiu buvo ir aistringas žvejys. Tad būdamas vos 24 metų baigė žaisti krepšinį.
2022-06-27
-6
Atsakyti
Anonimas
O Janulio ir nepaminejo
2022-06-27
-5
Atsakyti
Smauglys
Vytenis Jasikevicius yra pasakes ,,busiu geresnis uz Sara''
2022-06-27
-9
Atsakyti
Žmogiškomis savybės manau ir tapo.
2022-06-27
+12
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 15

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.