Džordževičius: „Po dešimties metų būsime pasirengę kovoti su JAV“

2016-08-22 07:57

Serbijos rinktinės vyriausiasis treneris Aleksandras Džordževičius Rio de Žaneirą palieka kaip pirmasis žmogus olimpinio krepšinio turnyro istorijoje medalį laimėjęs ir kaip žaidėjas, ir kaip treneris.

1996 metais su tuometinės Jugoslavijos marškinėliais Atlantos žaidynėse rungtyniavęs Džordževičius finale nukėlė kepurę prieš galinguosiuos amerikiečius, o po dvidešimties metų padarė tą patį ir Rio žaidynėse.

Po pasibaigusio šių metų olimpiados finalo Džordževičius buvo linkęs ironizuoti. Jis prisiminė 2014 metų pasaulio pirmenybes Ispanijoje ir faktą, kad tąkart jų nesėkmė finale prieš JAV buvo dar didesnė.

„Mes didžiuojamės šia komanda ir jos pasirodymu finale. Paskutinį kartą finale prieš juos pralaimėjome 37 taškų skirtumu, dabar liko tik 30. Po dešimties metų būsime pasiruošę su jais varžytis“, – ironiškai savo komandos progresą įžvelgė Džordževičius.

Visgi netrukus specialistas surimtėjo. Džordževičius pripažino, kad finalo mače dominavusi JAV buvo pranašesnė už jo treniruojamą komandą.

„JAV yra geriausia komanda. Durantas mūsų gynybai buvo didelis klausimas ir mums nebuvo įmanoma jį sulaikyti. Jie tiesiog buvo gudresni ir sėkmingesni už mus. Visko buvo per daug. Po pirmos rungtynių pusės mes nebesugebėjome atsigauti. Tai buvo ne pačios sėkmingiausios rungtynės mūsų metikams“, – konstatavo specialistas.



Komentarai:

Laimės serbai tuo atveju, jei Marse ar kokiam Plutonyje ras 1000 ateivių, padarys iš jų atranką ir treniruosis kokius 99 metus, o tai išrinktųjų komandai vadovaus visų garsiausių trenerių klonas.

O jei rimtai, tai viskas paremta komandų modelinėmis varžybinės veiklos charakteristikomis.

Net jei serbai pagerins keletą jų, to nepakaks galutinei pergalei. JAV krepšinio industrijos pažanga taip įsukta, kad nuolatiniu tobulėjimu paremtos visos jų pastatytos piramidės grandys. Jie pelnytai daugelį metų diktuoja krepšinio madas būdami krepšinio išradėjai (nors, Naismitas kanadietis), o mes be pavydo turėtume gerbti ir laipsniškai perimti jų gerąją patirtį. Be jų sukurto krepšinio neturėtume savo antrosios religijos. Gal būt žaistume kokią ripką ar povandeninį krepšinį.
2016-08-22
+1
Atsakyti
oooooooo
prieš JAV neįmanoma kapotis kai taip žiauriai yra pralaimima lenta po savo kašiu. Tokiai komandai galima suteikt tik max kelis antrus šansus puolime, tada viskas norma, bet tiek ispanai pusfinalyje, tiek serbai finale į vienus vartus pralaimėjo lentą po savo kašiu. JAV turėdavo po 2-3 papildomas progas atakoms, o tokiai komandai tai kaip saldainis.

Ispanai tą dalyką kažkiek kompensavo puolimu ir pataikymu, o serbai nieko nepataikydami buvo pasmerkti sutriuškinimui.

Net statistiškai, jei pažiūrėt JAV rungtynes, kurias jie pralaimėjo arba buvo apyligis rezultatas - visose tose varžybose buvo lygi kova dėl atšokusių kamuolių, o puolime JAV nusiimtų kamuolių kiekis nebuvo didelis arba bent ne didesnis nei varžovų.
2016-08-22
-2
Atsakyti
marokak
Tai turbut ,Durantas ne ta dopinga vartoja...nes liesas bachuras kaip reikalas
2016-08-22
+4
Atsakyti
Ljonia
kai USA krepsininkai bus tikrinami lygiai taip pat kaip ir likusio pasaulio, tuomet ir galimybes pries juos laimeti atsiras.
2016-08-22
+3
Atsakyti
ii
gales aisku nes nba jau nebezais krepsininkai tik studentai nes laiko gaisimas tik
2016-08-22
-2
Atsakyti
Anonimas
Lygtais jav krepšinis stovės vietoj :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-22
+5
Atsakyti
taigi
Tuom serbai ir skiriasi nuo LKF kad jie zino ko nori ir turi strategija. O mūsų LKF plaukia pasroviui.
2016-08-22
-2
Atsakyti
Ha
Gal ir galetu po 10 metu.... jei USA netobuletu,deja to nebus, USA sparciaitobuleja + pazemino serbus su antrine sudetimi....
2016-08-22
-6
Atsakyti
Anonimas
Daunas apacioi nesugeba juokelio trolinimo primt :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-22
+4
Atsakyti
išeitis yra!Gal serbams ir reikes 10metu,bet musu rinktine jau dabar galetu pažeminti amerikiečius,jei tik rinktineje žaistu tik žalgiriečiai.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Taaip vaikeli,patariu kreiptis kuo greiciau pas psichijatrus:))
2016-08-22
-1
Atsakyti
išeitis yra!
Gal serbams ir reikes 10metu,bet musu rinktine jau dabar galetu pažeminti amerikiečius,jei tik rinktineje žaistu tik žalgiriečiai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-08-22
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 11

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.