„Tesonet“ įsigijo „Žalgirio“ akcijų, Saboniui siūlomas naujas postas

2022-04-22 10:54
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Iki šiol su Kauno „Žalgiriu“ sėkmingai bendradarbiavęs technologijų akceleratorius „Tesonet“ vienija jėgas ir tampa „Žalgirio“ organizacijos akcininku, skelbiama pranešime spaudai.

Legendinis sporto klubas ir „Tesonet“ šiemet taip pat kartu įsteigė sporto technologijų startuolį „Žalgiris Ventures“ bei toliau bendroje veikloje koncentruosis į sporto klubo komercinės veiklos plėtrą, verslo auginimą bei inovacijų kūrimą.

„Žalgirio“ organizacija per paskutinius kelerius metus įrodė, kad gali pasiekti gerų rezultatų sporto versle ir su stipria vadybos komanda plėsti komercinius projektus. Dabar prisijungus strategiškai stipriam partneriui su vertinga tarptautine patirtimi, įgyvendinsime dar didesnius planus. „Tesonet“ investuos į mūsų verslo modelį ir suteiks galimybes augti ir užsidirbti daugiau pinigų patiems, juos reinvestuojant į stipresnę komandą“, – apie sandorio esmę kalbėjo Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

„Dabartinė „Žalgirio“ vadybos komanda – teisingo požiūrio partneriai, kurie kelia sau aukščiausius tikslus ir demonstruoja puikius verslo rezultatus. Suvienijus šį sporto verslo „know-how“ (liet. žinoti kaip) ir „Tesonet“ atsineštas IT žinias bei tarptautinių prekės ženklų kūrimo patirtį, kartu įgyvendinsime ambicingus planus. Ateiname inovuoti bei kurti skaitmeninę transformaciją. Naudodami moderniausias technologijas suteiksime sirgaliams unikalią patirtį ir galimybę pasijusti komandos dalimi.

Taip pat padėsime „Žalgiriui“ generuoti papildomus pajamų srautus, kurių neribos arenų vietų skaičius ar valstybių sienos, o gautos lėšos vėliau bus naudojamos komandos formavimui bei infrastruktūros tobulinimui“, – teigė vienas iš „Tesonet“ įkūrėjų Tomas Okmanas.

Naujos technologijų galimybės

Vienas pirmųjų žingsnių, padarytų dar prieš mėnesį, kartu su „Tesonet“ įkurtas sporto ir technologijų startuolis „Žalgiris Ventures“.

„Esame parengę savo ilgalaikę inovacijų strategiją, kurios vizija yra Kauno „Žalgiriui“ tapti tarptautiniu mastu pripažintu prekės ženklu sporto inovacijų srityje. Tai taptų proveržiu mūsų veikloje, pasitelkiant inovacijas bei modernias technologijas. „Žalgiris Ventures“ įkūrimas ir partnerystė su „Tesonet“ taps stipria šios strategijos varomąja jėga“, – teigė Motiejūnas.

Turima penkerių metų strategija apibrėžia organizacijos judėjimo kryptis sporto vadybos, klientų patirties bei įsitraukimo ir verslo partnerysčių srityse.

Sporto vadybos srityje bendradarbiaujant su inovacijų kūrėjais ir naudojant naujas technologijas bus didinamas darbo našumas, vykdomas geresnis duomenų surinkimas bei analizė. Tai leis priimti protingesnius, greitesnius ir efektyvesnius sprendimus treniruojant komandą. Naujas technologijas numatoma pasitelkti ir sportininkų sveikatai prižiūrėti.

Dar viena vystymo kryptis – aistruolių patirties gerinimas, naudojant modernius sprendimus ir technologijas, įskaitant ir turinio platformos „Žalgiris Insider“ plėtojimą.

Struktūros pakeitimai

Dar iki sandorio užbaigimo įsteigta ir nauja visas grupės įmones apjungianti UAB „Žalgiris group“, po kuria veiks visos kitos organizacijos įmonės, – tokios kaip „Kauno Žalgirio“ futbolo klubas, atributikos platintojų UAB „Delegatai“ (Žalgirisshop.lt), Kauno „Žalgirio“ Garbės Klubas ir kt. Visų įmonių apjungimas po bendra grupės vėliava efektyvins projektų ir žmogiškųjų resursų valdymą bei įves aiškumo ir išorinėje komunikacijoje.

Įvairiuose objektų operavimo konkursuose ir toliau dalyvaus „Žalgirio“ areną valdanti UAB „Kauno arena“, kurios patyrimas ir žinios leistų prisidėti prie dar daugiau infrastruktūros projektų vystymo Lietuvoje.

„Tesonet“ įsigijus 25 proc. holdinginės kompanijos „Žalgiris Group“ akcijų, prie valdybos prisijungia ir vienas iš akceleratoriaus valdybos narių Jonas Karklys. Likusi akcijų dalis – 75 proc. – lieka Motiejūno rankose, kuriam akcijas pardavė ir neatsiejama „Žalgirio“ dalis – Arvydas Sabonis, liekantis aktyviai dalyvauti organizacijos vadyboje. Jis yra pakviestas tapti Kauno „Žalgirio“ organizacijos garbės prezidentu.

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

Dabar butinai reik nuimt savivaldybes parama, arba zenkliai ja sumazint!
2022-04-23
-23
Atsakyti
Pagal 2020metu duomenis rekvizitai.lt puslapyje tra berods 4 tesonet firmos. Nurodysiu siu firmu 2020m pajamas bei nuostolius Tesonet idejinis meniu - 21k Tesonet assets grynasis pelnas 59k Tesonet global - 28k Tesonet ventures - 822. ar jie per du metus sugebejo is tokiu na ganetinai smulkiu pajamu isgimdyti simtatukstantines pajamas jog dabar galetu stipriai paremti zalgiri? abejoju
2022-04-22
-3
Atsakyti
faktas tas, kad jei ne savivaldybe tai sis klubas net ir siai diebai bankrutuotu, kaip ir visi kiti lietuviski klubai. be savavivaldybes milijonu lieyuvoje krepsinio nebutu ir man tai nepatinka, geriau musu pinogus kistu i futbola, ten bent pelnas butu, o cia ne tik musu pinigus kisa, bet dar ir pastovus dugnas
2022-04-22
-23
Atsakyti
sdf
faktu iskraipymas nera faktai. jei ziuri rusu tv ne faktas, kad ten tiesa rodo
2022-04-22
Atsakyti
Kaunas tiek babkiu kasmet kiša ir neturi nei vienos akcijos, pastatė arena ir jokiu teisiu neturi, maximos savininkams dar reiktu pasimokyti iš motiejuno apsukrumo....
2022-04-22
+2
Atsakyti
ateis galbut laikas kai prokurorai pasibels i pono motiejuno duris. nes tik kubilistane imanoma neidejus ne cento uzvaldyt milijonini turta kuris apmoketas is biudzeto. tesonet panasu ateina paciulpt savivaldybes papa, savu pinigu nieks nesiruosia investuot i Zalgiri.
2022-04-22
-13
Atsakyti
Čia labiau viešųjų ryšių triukas. Alio įsigijo akcijų bet Žalgiris savo akcijų viešai nekotiruoja biržoje tad čia viskas viduje vyksta. Kiek telesonet pasiryžę reinvestuoti atgal į klubą su aiškiomis sumomis. Labai jau čia viskas miglotai skamba
2022-04-22
-6
Atsakyti
O kaip gali pirkti tokius dalykus ? kai nesi ten surištas ? Jei aš būčiau klube dirbęs ir turėjęs priėjimą prie to tai aišku būčiau tą patį daręs kaip Motiejūnas.
2022-04-22
+7
Atsakyti
Jūs man parodykite darbą kuriame paprastas žmogus dirbamas 10 metų nuo paprasto darbuotojo nueidamas į vadovus susikrauna milijonus ar bent jo turtas toks tampa ar akcijos.
2022-04-22
+6
Atsakyti
savivaldybė rėmė ir prie ankstenių savininkų. Tai šitas nesikeitė. Tuo labiau nėra garantijų , kad rems kai valdžia pasikeis.
2022-04-22
+5
Atsakyti
Butu idomu suzinoti kiek Motiejunas yra sumokejes uz turimas Zalgirio akcijas.
2022-04-22
+10
Atsakyti
o stai ka kalba biski protingesne auditorija nei cia https://www.vz.lt/inovacijos/technologij...
2022-04-23
-1
Atsakyti
Tesonet klubo vertę tai pakels, bet neaišku, kokia įneš pinigų sumą į biudžetą. Nesitikėčiau, kad bus ten 5 milijonais daugiau negu šiais metais.
2022-04-22
+7
Atsakyti
Kokios DIDŽIAUSIO komandos savininko-šeimininko investicijos į komandą per paskutinius 5 metus? Kiek Motiejūnas už savo 75 akcijų sumokėjo??
2022-04-22
-19
Atsakyti
O kokios čia investicijos? kad klubas gyvavo išlaikomas iš Savivaldybės, ne Motiejūnas kišo pinigus ne jis investavo milijonus, jis stengėsi, kad klubas nežlugtų, kadangi turėjo akcijų paketa, tai jis viską dėl to ir darė.
2022-04-22
-1
Atsakyti
siaip atsimenu,dar neseniai sitie alia ekspertai podcaste su sudais male neptuno akcininkus,kad kokie cia akcininkai pinigu neduoda neptunui ir t,t.....man idomu,kiek savo lesu idejo i zalgiri Sabonis su Motiejunu per pastaruosius 10 metu....galiu garantuoti..lygiai NULI...net kai ataskaita duoda,sezono gautu pajamu-islaidu...niekur nerasta,kiek savininkai idejo pinigu i biudzeta
2022-04-22
-11
Atsakyti
Neptūno kita situacija - ten akcijas nusipirko būrelis verslininkų, su mintim, kad gelbės klubą, bet nieko nedaro. o Motiejūno atvejis kitoks - jis į klubą investuoja savo darbu. Neįsivaizduoju kokią algą jis Žalgiryje išsimoka, bet rinkoj tokio lygio vadovo alga tikrai viršytų 10k / mėnesiui.
2022-04-22
+8
Atsakyti
tai Sabonis pardave Motiejunui akcijas...dabar tas akcijas parduoda Motiejunas...garantuojiu,is parduotu akcijiu,nej cento zalgiriui neduos...nenustebsiu,jei koki nama,masina nauja pirks netrukus....
2022-04-22
-37
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.