Bręsta precedento neturinti idėja: Eurolyga gali sustoti bent keliems mėnesiams

2020-11-02 11:36
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Europoje blogėjant koronaviruso situacijai, Eurolygos vadovai svarsto net ir pačius drastiškiausius galimus sprendimus.

Tinklalapio SDNA atstovas Sotiris Vetakis praneša, jog Eurolygos vadovai artėjančiam ketvirtadieniui sukvietė įvairių Europos šalių krepšinio lygų atstovus, tarp kurių bus ir Lietuvos krepšinio lyga (LKL).

Pagrindinės nuotolinės konferencijos temos bus koronaviruso grėsmė sezono eigai, rizika jo nutraukimui ir alternatyvų ieškojimas.

Eurolygoje jau buvo atidėtos aštuonerios rungtynės, kuomet Europos taurėje – šešerios.

Vetakis praneša, jog viena iš alternatyvų, kuri bus siūloma susitikime – sezono skėlimas į dvi dalis. 3-4 mėnesiai būtų skiriami nacionalinių pirmenybių užbaigimui, o per likusius 3-4 mėnesius būtų užbaigti tarptautiniai turnyrai.

Jog toks scenarijus būtų patvirtintas, tam reikės ne tik Eurolygos klubų bei nacionalinių šalių pirmenybių vadovų sutikimų, tačiau ir FIBA organizacijos, kuri rengia Čempionų lygą. Tiesa, teigiama, jog FIBA jau žino apie šią Jordi Bertomeu idėją.

Pridedama, kad jei toks scenarijus būtų patvirtintas, tuomet realiausia, jog pirmiau būtų užbaigti nacionaliniai čempionatai ir taurių turnyrai, o tarptautinės varžybos būtų sustabdytos.

Tuomet Eurolyga, Europos taurė ir kiti tarptautiniai turnyrai greičiausiu atveju galėtų būti atnaujinti vasario mėnesį.

Šiuo klausimu pirmadienio rytą žinutę išplatino ir Milano „AX Armani Exchange“ strategas Ettore Messina. Italas palaiko tokį sprendimą ir taip pat siūlo sustabdyti Eurolygą bent keliems mėnesiams.

„Mieli krepšinio draugai, po ilgų svarstymų nusprendžiau išsiųsti šią žinutę tiems, kurie nepagailės 5 minučių savo laiko.

Man pasisekė, kad buvau pakankamai sėkmingas, jog turėčiau ilgą karjerą tarptautiniame krepšinyje. Mano komandos garbingai dalyvavo FIBA, Eurolygos ir ULEB organizuojamuose turnyruose.

Nepaisant nesutarimų, visada gerbiau anapilin iškeliavusio pono Stankovičiaus ir pono Baumanno viziją bei lyderystę. Taip pat didžiuojuosi, jog esu ilgametis pono Portelos, pono Bertomeu ir dabartinio ULEB prezidento, pono Van Den Spiegelio, draugas.

Gyvename labai sunkiais ir daug reikalaujančiais laikais. Daugumos Europos šalių vyriausybės nusprendė sugrąžinti pilną arba bent jau dalinį karantiną, kad apsaugotų gyventojus nuo COVID-19. Kiekvieną savaitę turime vis daugiau užsikrėtusių krepšininkų, trenerių ar klubo narių.

Vis daugiau ir daugiau rungtynių yra atidedama. Greitu metu nebeturėsime laisvų vietų sužaisti atidėtus mačus.

Panašu, jog dabar vienintelis logiškas sprendimas yra Europos turnyrų sustabdymas ir leidimas nacionalinėms pirmenybėms užbaigti sezonus per artėjančius keturis mėnesius, nes keliavimas tarp savo šalies yra kur kas lengvesnis.

Po to, kovo arba balandžio mėnesį visi tarptautiniai turnyrai galės būti užbaigti. Tikėkimės, jog tai padaryti pavyks iki Tokijo olimpinių žaidynių pradžios ir, galbūt, tuomet koronavirusas jau bus pristabdytas arba visiškai įveiktas.

Žinoma, šioje situacijoje reikės ir TV transliacijų partnerių bei rėmėjų palaikymo, tačiau tikiu, jog mūsų lyderių sukurta bendrystė leis jiems stoti į mūsų pusę.

Dalyvių sveikata ir turnyro sąžiningumas yra pagrindinis prioritetas ir mes, kaip fanai, būsime amžinai dėkingi savo lyderiams už jų sprendimus“, – savo laiške rašė Messina.



Komentarai:

R
Virusas tikrai egzistuoja, bet pasidomėkit kas iš viso vyksta...Kažkodėl kai kurios šalys atsisakė dalyvauti šiame cirke. Pagaliau čia ne maras. Kodėl niekas nebijo tuberkuliozės, kuri žymiai pavojingesnė. Griaunamos ekonomikos, liaudis praranda darbą ir pasekmės ateityje bus siaubingos. O Covid testais bent aš nepasitikiu, nes jie nerodo tikro vaizdo. Kaip sakė mokslininkai jei teste randa bent 5 proc viruso turinio, tai skelbia kad tai teigiamas. Tai kuo daugiau testų, tuo daugiau abejonių. Tai vadinasi nauja pasaulio tvarka...Eurolygą stabdyti 2 mėnesiams yra beprotybė:(
2020-11-03
+1
Atsakyti
Ragai greit tai Eurolygai bus.
2020-11-03
-6
Atsakyti
Anonimas
Tas Covid gi netrukdo žaisti, gali žaisti ir užsikrėtes, truputi temperatūra pakilus ir viskas, išgėriai vaistų nuo karščiavimo ar temperatūros ir pirmyn į aikštę, netrukdo žaisti, čia gi ne kojos trauma ar rankos,sportas kaip tik padeda įveikti ligas virusus.
2020-11-02
-3
Atsakyti
Cercas
Sezono stabdymas yra kvaila įdėja, nes niekas nežino kas bus 3-4 mėnesių, gal situacija bus dar blogesnė. Reikia žaist ir nukelti rungtynes. Nes mes nežinom kiek efektinga bus vakcina, nes virusas gali mutuoti greitai. Corona ilgam atėjo, reikia išmokti gyventi su ja.
2020-11-02
-6
Atsakyti
15min ziniomis
15min Duomenimis sezono standymas ivykti neturetu Musu ziniomis susitikimas tarp Eurolygos ir nacionaliniu lygu vadovu vyks del lankstesnio poziurio runktyniu perkelimo klausimais
2020-11-02
+17
Atsakyti
LKl
reikia baigti tuos cirkus ir grazinti ziurovus i sales
2020-11-02
+4
Atsakyti
Eurolyga
Bet tai padarius pertrauka uzsitestu Eurolygos sezonas
2020-11-02
+2
Atsakyti
djgaffer
Sumanymas vertas dėmesio,bet jam įgyvendinti reiks nemažai padirbėti.Jei su federacijom dar galima susitarti,tai kaip daryti su transliuotojais?Viskas juk jau sutarta,pinigai sumokėti,tai čia rimta diskusija nusimato.Nors aš tai už tokią idėją,vis mažiau makalynės būtų ir nacionaliniai čempionatai lengviau kvėpuotų,kai daugiau dienų atsirastų sužaisti rungtynėms.O tada jau būtų galima tik Europos turnyrus orientuotis.
2020-11-02
-9
Atsakyti
rx
Tai kas jau puse zaidejo prasirgo. Jei jau pasirinkom "kas bus tas" strategija, keisti viduryje - kvailytes. Prasirgs likusi puse (arba ne nes ju aplinkoje bus daug kas prasirge)
2020-11-02
+8
Atsakyti
Propeleris
Butu kur kas idomiau nei dabar, pora macu lkl per savaite, po to pora macu eurolygos per savaite.
2020-11-02
-6
Atsakyti
Rytui būtų naudinga, jei butu 2 lkl rungtynes per savaitę , legionieriai liktų visam sezonui , o tada Fiba pakeistu formata ir butu zaidziama tik CL.Be to, FIBA issireikalautu ,kad EL visada isleistu zaidejus i rinkinių atrankų langus. Is Ryto ir FIBA puses tai tik pliusai.
2020-11-02
+14
Atsakyti
uz zalgiri
manau visi nac cempai parodys vidurini pirsta isnaglejusiai eurolygai
2020-11-02
+15
Atsakyti
Anonimas
samokslas,eurolyga nenori,jog zalgeris butu pirmas.Krc jankunui badas ateina
2020-11-02
+1
Atsakyti
50kapeiku
nevykelis jordi ir visa eurolyga, nieko nepadare per vasara ir nieko nepasiruose, dabar gi turi gelbet juos CL ir nacionalines lygos, apgailetina. Niekada nesutiks fiba su tokiom nesamonem, ka Oly daryt 4 men idomu? ar asveliui, kuriam bent pora menesiu nevyks cempas? visiskas chaosas eurolygos kabinetuose, tikiuosi supurtys ten viska sita krize
2020-11-02
+5
Atsakyti
Anonimas
Butu naudinga Zalgiriui, gi vis tiek ziurovams Lietuvos valdzia neleidzia ziuret gyvai.
2020-11-02
+1
Atsakyti
alioalio
geriausia ideja,kazkaip susitarti su salies cempionatais,kad eurolygos komandos nezaistu salies cempionatuose bent iki sausio,ir daryti kazkokem mieste burbula,gal komandas i dvi grupes paskirstyti,puse komandu vienoje salyje burbule,kita puse kitoje salyje burbule iki sausio menesio,o poto spresti ka toliau daryti
2020-11-02
+11
Atsakyti
alioalio
ideja kvaila...bet tada tarkim LKL komandos turi zaisti maziausiai 2-3 kartus i savaite kad kuo greiciau uzbaigti cempionata..nes jei viena karta i savaite zais tai koks tikslas zalgiriui tarkim laikyti legionierius??
2020-11-02
-15
Atsakyti
Lol
tai ka tipo po keliu men viruso jau nebebus? reik daryt burbula, kaip nba, nes kitaip nieko nebus
2020-11-02
+8
Atsakyti
Anonimas
Pagaliau apie tai pradėta šnekėti
2020-11-02
+18
Atsakyti
LKL
reiktu burtu keliu issiaiskint nugaletojus
2020-11-02
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 52

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.