„Vytautas“ pasitinka dar vieną turnyrą: „Lietuvos komandos mano, kad dabar sėdime ant pinigų maišo“

Vilius Stalgaitis
„BaskeNews.lt“
2018-02-23 12:42
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Broliai Ballai oficialiai turės dar vieną savo žaidimų aikštelę. Prienų–Birštono „Vytautas“ šios savaitės pradžioje išplatino pranešimą apie naująjį „Big Baller Brand“ turnyrą, kuris šįkart gerokai skirsis nuo pirmojo blyno.

Jeigu pirmajame draugiškame turnyre dalyvavo tik Lietuvos klubai, tai šįkart prieniškiai su garsiaisiais broliais priešakyje susikaus su varžovais iš užsienio.

Rygos VEF, Ščecino „Wilki Morskie“ ir Domžalės „Helios Suns“ – tokius vardus „Vytauto“ organizacijai pavyko pritraukti į Prienus.

Šį sezoną metami tritaškiai

34%
10,8
Pataiko: 10,8
Taiklumas: 34,4%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 19
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Justas Sinica

Sėkmingai suorganizavę pirmąjį turnyrą, „Vytauto“ vadovai dar sausio mėnesį puse lūpų kalbėjo ir apie būsimą antrąjį blyną. Visgi tuomet prieniškių mintys vis dar sukosi aplink lietuviškas komandas, nors dabar Lietuvos ekipų tarp „Vytauto“ varžovų nematyti.

„Taip bus įdomiau, patraukliau sirgaliams“, – apie naujojo turnyro dalyvius tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo „Vytauto“ direktorius Adomas Kubilius.

Latvijos sostinės klubas su Arnu Labucku – daugkartinis Latvijos čempionas, Ščecino ekipa su Tauru Jogėla, Martynu Paliukėnu ir Kostu Jonuška Lenkijoje šiuo metu žengia devinta, o „Helios Suns“ per pastarąjį dešimtmetį dukart tapo Slovėnijos čempione.

„Vytauto“ organizacija trina rankomis į turnyrą pritraukę užsienio ekipas, tačiau pripažįsta – lietuviško kvapo trūksta. Prieniškiai į antrąjį turnyrą kvietė ne vieną LKL komandą, tačiau šios kvietimo atsisakė.

„Lietuvos komandoms taip pat buvo siūlyta, bet kažkaip lietuviai dabar įsitikinę, kad mes miegame ant pinigų maišo ir visiems pinigus dalijame į kairę ir į dešinę, – derybų užkuliusių užsklandą pravėrė Kubilius. – Klausia, kiek mums mokėsite…

Mes į šį reikalą žiūrime truputį kitaip, todėl kvietėme užsienio komandas. Joms užsienio rinkos ir tarptautinis matomumas veikiausiai yra įdomiau. Nors finansinis aspektas nebuvo vienintelis, kodėl Lietuvos klubai atsisakė žaisti. Buvo ir tokių, kuriems apskritai nepatinka žaidimo stilius, atviras krepšinis. Sakykime, be gynybos.“

„Vytautas“ naują turnyrą pasitinka sulaukęs būtino sustiprinimo priekinėje linijoje, mat į rikiuotę jau grįžo du aukštaūgiai – amerikietis Kervinas Bristolis ir Egidijus Dimša. Tiesa, turnyre nežais su Ukrainos rinktine šiuo metu plušantis Denisas Lukašovas.

Šeštadienį po kelionės į Didžiąją Britaniją ir JAV į Lietuvą grįžta ir LaVaras Ballas. Beje, dar prieš išvykdamas jis pasirūpino, kad klubą pasiektų moderni treniruočių įranga – du specialūs kamuolių automatai, kurio vieno vertė gali siekti iki 6 tūkst. eurų.

Modernia technika klubą aprūpinusi garsiosios šeimynėlės galva pirmąjį „Big Baller Brand“ turnyrą ir baigė kaip vyriausiasis „Vytauto“ treneris. Klubo atstovai kol kas būsimo LaVaro vaidmens neatskleidžia, tačiau galimybės jam vėl perimti komandos vairą Kubilius neatmeta.

„Su juo bus aptarta daug reikalų, įskaitant ir turnyro prizinio fondo reikalus. Dėl trenerio pozicijos kol kas dar nėra aišku. To tikrai neatmetame, visko gali būti“, – prasitarė „Vytauto“ direktorius.

„Big Baller Brand“ turnyras startuos jau šį sekmadienį, prieniškiai pirmajame mače susikaus su Labucko atstovaujama VEF ekipa.



Komentarai:

viruciai
palaikau jus 100 procentu, tiksliau neparasysi. Dekui, nereikia rasyti man.
2018-02-23
+7
Atsakyti
......
del to ir sedi dalis lietuvos klubu skolose, bei vaiksto kai valkatos i savivaldybe ir istiese rankas sako duokit pinigu, o bankrotas bus. kiek davet nepakanka nei algom. arba kai kokie neveziai sako va praplausim pinigus ir jum dar liks tik duokit. ir taip metai is metu. na vytautas irgi buvo panasiai, bet jaunas vadybininkas sutare su ballais, prisieme studijas baigusiu jauneliu naujo mastymo marketinga daryti ir eina pinigai. sedi kitur sovietiniai dedes ir nesupranta kas cia dedasi. atrodo pirma kart isgirde butu kad is maikiu galima pinigu gauti, pirma kart isgirdo kad turnyrus galima laisvu laiku rengti, o ne salej tuos pacius derinius iki apsivemino kartoti, kurie vistiek nesuveikia ir panasiai. o ka vytautas, pinigu 2 sezonams i prieki uzkals, zinomuma pakels belekaip is ko ir remejai ir visa kita, bei dar lavaras perka iranga normalia pasirodo.
2018-02-23
+3
Atsakyti
ekspertas
apgailetini tie mazuju lietuvisku klubeliu vadovai :DDDD zalgiriui ir rytui, manykime, kad nedriso juk siulyti :)) tai koks pasvalys, kedainiai, siauliai ir atsisake :DDD utenai bus europos taure, neptunui irgi bus rungtynes fibos turnyre - sitom, greiciausiai, irgi nesiule :) o ten kad zaisime baltijos lygoje tai ne argumentas :DD zodziu, tokie dar sedi pavydus supersti bebriukai tuose klubeliuose :DDD praso pinigu bl :DDD tu bl dziaukis, akd pareklamuosi savo remeju logotipus, gal net koks jankis tavo kaimo pavadinima išgirs :DDD juolab juk tie šūdklubiai gauna ir iš savivaldybiu bei rajono savivaldybiu pinigus :DDD tai jom tas interesas kaip suzinojimas miestelio pavadinimo is turizmos puses - itin aktualus, gal kosk jankis pagooglins apie ji net :DDDD bl bl kaimieciai totalus. geriaus stebes iš tolo, gadins kitiems vakarėlį ir burbes, kaip viskas blogai :DDD tokie delfio komentatoriai :DDD man tai dar geriau, atvaziuos nematytos komandos, paziuresim kokios sudetys, juolab dvejose yra ir lietuviu. tai dar idomiau, nei tuos klubelius, kuriuos vistiek matysi per 4 LKL ratus, tas pats ir prienu ziurovams. galvoja jie cia kazka labai pasokdins atsisakydami :DDD o zaidejams tu koamndu juk irgi nauda, kad juos pamatys kitos akys, o ne kokie BBL estu ir latviu kaimieciai :DDD
2018-02-23
Atsakyti
ace
Nustokit juokint zmones apie ta matomuma ir progas pasrodyt savo remejus. Cia kam tokiems pasirodys jie? Amerikos geto negrams? Jie gal yra potiancialus pirkejai vilkiskiu pienines sureliu, o gal pirks akinius is optikos peledos?
2018-02-23
Atsakyti
Nu jo..
Labai lietuviska ;DD
2018-02-23
+4
Atsakyti
Alio
Kokių dar rėmėjų logotipus ? Labai jau čia kas žiūri ? Durneliai esat ir tiek, parodyk nors vieną teigiamą dalyką to matomumo ? Ar nors vienas investuotojas buvo susidomėjęs ? :DDDDDD Juokdariai.
2018-02-23
+2
Atsakyti
djgaffer
Net keista,kai savų klubų neina prisikviest.Juk pertrauka visą savaitę laukia,tai draugiškas turnyras pats tas.Bet matai nepatinka Vytauto žaidimo stilius.Koks skirtumas,kad ir 200 taškų sumes-juk tai tik draugiškos.Reklama,matomumas,galimybė pasirodyti prieš daug žmonių-ne,mūsų klubams to nereikia.Tai tegul paskui nesiskundžia,kad atlyginimai vėluoja.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-23
-1
Atsakyti
Tikrai
Dar jauciasi sena nomenklatura ir pavydas del svetimo kiemo zalesnes zoles. Keistuoliai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-23
+4
Atsakyti
tadas
"Puikūs" kitų Lietuvos klubų marketingo įgūdžiai atsisakant daugybei transliacijas žiūrinčių akių parodyti savo rėmėjų logotipus.
2018-02-23
-8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.