X faktorius: italai neatsilaikė prieš Juškevičiaus vedamą Lietuvos rinktinę

2017-09-03 17:30

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė atrado netikėtą lyderį ir Europos čempionate į savo sąskaitą įsirašė antrąją pergalę iš eilės.

Puikiai iš toli atakavę Dainiaus Adomaičio auklėtiniai trečiosios B grupės rungtynėse Tel Avive 78:73 (23:23, 18:9, 16:17, 21:24) pranoko Italijos krepšininkus.

39 proc. taiklumu (11/28) tritaškius metusi Lietuvos nacionalinė komanda Italijos rinktinę oficialiose rungtynėse nugalėjo devintąjį kartą iš eilės.

Foto galerija

Itin maloniai šiame susitikime nustebino Adas Juškevičius. Karjeros rezultatyvumo rekordą rinktinėje pakartojęs gynėjas per 22 minutes į varžovų krepšį įmetė 20 taškų (4/4 dvitaškiai, 4/6 tritaškiai) ir surinko 18 naudingumo balų.

Tiek pat taškų jis buvo įmetęs prieš trejus metus pasaulio čempionate į Pietų Korėjos krepšį.

„Tiesiog šiandien man pasisekė laisvam gauti galimybių atlikti metimus, – po dvikovos šnekėjo Juškevičius. – Atlieku savo rolę, keičiu Mantą Kalnietį, stengiuosi įnešti energijos ir kietai gintis. Mane rado komandos draugai, pastatė užtvaras, o aš visada galiu pataikyti į krepšį. Nesu tas, kuris nepataiko. Gavau metimus ir juos sumečiau, buvo mano diena.“

Italai sėkmingai pradėjo susitikimą ir paliko lietuvius už nugaros 8:0. Susitikimo pradžioje italų lyderį Marco Belinelli dengti buvo patikėta Mariui Grigoniui, tačiau per pirmąsias tris minutes italas lietuviams atseikėjo penkis taškus.

Savo balsą parodyti suskubo Lietuvos rinktinės kapitonas Kalnietis, kuris grįždamas į gynybą nurodė Grigoniui dengti nebe Belinelli, o Danielį Hackettą. Tai davė rezultatų – Belinelli buvo prigesintas ir taškų nepelnė iki pat trečiojo ketvirčio.

„Jie gerai pataikė, o vėliau dar agresyviau gynėmės, arčiau, – pasakojo Grigonis. – Jie visada mes tuos metimus. Jei būsi arčiau, tai daugiau prames nei įmes. Mano darbas, kad Belinelli mestų apmaudžius metimus. Jei įmeta, tai nieko nepadarysi, todėl jis ir žaidžia NBA. Manau, kad jį pristabdėme“, – pasakojo Grigonis.

Italijos rinktinės krepšininkai pirmajame kėlinyje pataikė visus 4 mestus tritaškius, tačiau ketvirtį lietuviai baigė atsakydami tuo pačiu ir išlygindami rezultatą 23:23. Tris tritaškius smeigė Mindaugas Kuzminskas, o vieną su sirena pataikė Juškevičius.

Netrukus Lietuvos rinktinė pradėjo dėti pamatus pergalei. Gynyboje pradėję keistis ginamaisiais, lietuviai surengė fantastišką spurtą, kuris prasidėjo pirmojo kėlinio pabaigoje ir tęsėsi iki antrojo vidurio. Lietuviai laimėjo šią atkarpą 24:4, taip 7 taškų deficitą (14:21) paversdami 13 taškų persvara (38:25). 

Po ilgosios pertraukos Adomaičio kariauna nemažino apsukų. Nuostabiai trečiajame kėlinyje žaidęs Juškevičius surinko 10 taškų per kiek daugiau nei 8 minutes ir leido savo komandai prieš pat lemiamą ketvirtį pirmauti 57:45.

„Rūbinėje sakiau, kad ambicingi žmonės įrodo, jog esi neteisus. Jei Adas taip man nori įrodyti, kad buvau neteisus, tai jam pavyko. Šaunuolis, galiu paploti“, – auklėtinį gyrė Adomaitis.

Lietuviai toliau kontroliavo rungtynes ir paskutiniajame kėlinyje, kurio viduryje komandas skyrė 9 taškai – 68:59. Ettore Messina auklėtiniai paskutiniosiomis minutėmis dar bandė gelbėtis ir priartėjo 66:72, tačiau Valančiūno dėjimas ir baudų metimai (76:68) garantavo lietuviams pergalę.

Lietuva: Adas Juškevičius 20, Mindaugas Kuzminskas 14, Jonas Valančiūnas 13 (8 atk. kam.), Mantas Kalnietis 12 (7 rez. perd.), Marius Grigonis 8.

Italija: Luigi Datome 24, Marco Belinelli 14, Arielis Filloy 10, Nicolo Melli 8, Danielis Hackettas 7.

Rinktinė šiltai sutikta po rungtynių:

Ado Juškevičiaus komentaras:



Komentarai:

a_White37
gudaicio net nereik skaityt laikrascio zaideju, laikrascio zaidejai lkl bronzai vos tinkami, o gudaitis solidus net rinktineje - tai zalgirio idirbis
2017-09-04
+15
Atsakyti
Dilmah duchas
cia apie savo teva kalbi, nuopisa? :D ar apie vietine visu pisama kekse motina?
2017-09-04
+22
Atsakyti
Visiskai kitoks adomaicio veidas gynybos atzvilgiu(aisku nereikia nuvertint skautingo).manau kad zmogus supranta savo klaidas,ko pasekoje ir del VAdo juokais bet pripazysta.gynyba buvo tokia universali tie keitimaisi tiesiog zude italus ir jie gali dekoti dievams,kad vel sukrito sunkus metimai ir vel pries lietuva bus sulose geriausias cempionato rungtynes.

Zodziu visi uzsivede visi pasitempe taip kad laukiam sekancios pergal3s pries ukraina

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-04
-15
Atsakyti
Adas mldc
Jis man toks kaip delnas savo geriausiais laikais buvo. Uztikrintas pakeitinis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-04
-15
Atsakyti
vokieciai nuo izraelio gavo :)))
2017-09-03
+4
Atsakyti
Ltu
https://youtu.be/uqzCZabi7-Q

Greece France highlights

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-03
+8
Atsakyti
PriestLabai protingas Adomo zingsnis siandien buvo neleisti i aikste gecofalo. Ir taip turejom problemu su italu snaiperiais, o per kiauragalvi gynybos "specialista" visi is eiles butu saude be sustojimo.


Siame cempionate puikiai pamateme kad be gynybos nieko nebus ir tokie kaip geceviciai aplamai turejo net nevaziuoti i Israeli. Neveltui Kazlauskas jo net nekviesdavo uz rinktine, o kazkada budamas Olympiakose istisai sededavo ant suolo nes Oly pasizymejo puikia gynyba, o tokie kaip gecas visada budavo kiauras. Tas pat Milas gynyboje aria uz du ir siandien zaide pries italu snaiperius.
2017-09-03
Atsakyti
Einikis
Tai sakei adas grybas?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-03
+9
Atsakyti
Puikus irodymas kad ir siam treneriui draugai svarbiau uz kokybe, paeme visiskai rinktines lygio per draugiskas netraukusi milakni kuris ir cempionate apgailetinas o adas net minuciu negaudavo, dabar matom kas yra kas ;) panasu kad luko nebuvimas iseis i nauda nes adas siuo metu daug geresnis uz luka

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-03
-2
Atsakyti
bln po rungtyniu
sugebat priesininku komandos treneriu komentarus apie rungtynes idet?
2017-09-03
-9
Atsakyti
Labai protingas Adomo zingsnis siandien buvo neleisti i aikste gecofalo. Ir taip turejom problemu su italu snaiperiais, o per kiauragalvi gynybos "specialista" visi is eiles butu saude be sustojimo.
2017-09-03
+16
Atsakyti
Einikis>asas
Pagausiu tave urodas,perpisiu per puse.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-03
-10
Atsakyti
asas
Kai sakiau kad adas geresnis uz kalnieti ir jis tai irode tada kai Klaidietis gavo trauma pries cempionata tai visi zvenget is manes..urodai jus urodai..Adas ir Lukas uz klaidieti 10kart geresnis, net denisas lukasovas 11ast 0kl padare pries gruzija..nebegarbinkit to kalniecio nes jis yra sudo kruva..Maciulis taip pat jau pensija..
2017-09-03
-32
Atsakyti
nzn
Kas zinot, kodel Messina vadinamas krepsinio profesorium? Jau seniai ta girdziu, bet nesuprantu, jis laikomas geriausiu visu laiku strategu ar kas? Pabandziau ivest i google "why messina is called basketball professor?" , tai nieko neradau. Tik neptuno puslapy angliskai dar kazkas parasyta apie profesoriu messina. Jauciu pas lietuvius jis tik profesorius, kik neaisku kodel?
2017-09-03
+2
Atsakyti
Dilmah
Gal kas žinot, kiek kreivanosė dvėseliena šiandien taškų įvaldė, per savo galingą pasirodymą?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-03
+3
Atsakyti
Patriotas
Sudo kruva tas tavo kuzia
2017-09-03
-16
Atsakyti
19gaga99Užtenka nulinį geceviciu paėmė....


Tai siandien kiauragalvio lavono neleido net i aikste ir iskart ispudinga pergale.
2017-09-03
-6
Atsakyti
15min
adomaitis jei adas taip nori man irodyti kad as buvau neteisus tai jam pavyko
2017-09-03
Atsakyti
CorinthiansO juk galejo visokie lavonai gailiai, giedraiciai bei visokios panasaus lygio siuksles buti rinktineje, bet pagarba Adomaiciui kad paeme Ada.


Užtenka nulinį geceviciu paėmė....
2017-09-03
-2
Atsakyti
to Gggcia rungtynes su stipriu varzovu, kurie meta per rankas ir pataiko is bet kur, atsilaikem, jei dasikrapstysim iki pusfinaliu sirgaliai apie kazka gales svajot...bet astunfinalis ketvirtfinalis, cia ne grupe, cia jau visai kita visata


Paradoksas, bet ir rinktinė po grupės pradeda kiečiau žaisti....
2017-09-03
+37
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 226

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.