„Žalgirio“ arena sužavėtas Ginzburgas: „Tai yra puiki vieta Eurolygos finalo ketvertui“

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2022-11-30 22:01

Slobožianskės „Prometey“ treneris Ronenas Ginzburgas dėkojo Kaune susirinkusiems sirgaliams bei patvirtino, jog prieš sezoną buvo kalbos apie klubo žaidimą „Žalgirio“ arenoje bei varžymąsi LKL.

Nuotr.: FIBA Media

Slobožianskės „Prometey“ trumpam iš šio sezono namų, Rygos, persikėlė į Kauną, kur surengė tikrą krepšinio fiestą. Ukrainiečiai per ketvirtą kėlinį panaikino 18 taškų deficitą, tačiau galiausiai paskutinę sekundę pralaimėjo Ulmo „Ratiopharm“ krepšininkams – 105:106.

Po pralaimėjimo Ronenas Ginzburgas neslėpė apmaudo, tačiau pasidžiaugė palaikymu „Žalgirio“ arenoje, kur su Ukrainos vėliavomis susirinko būrys ukrainiečių bei lietuvių.

Iš viso gyvai rungtynes stebėjo 807 žiūrovai, o per minutės pertraukėles „Žalgirio“ arenoje skambėjo ukrainietiškos dainos.

„Mes jautėmės lyg žaisdami namie, buvo gera atmosfera, – sakė Ginzburgas. – Mums patiko, kad žmonės atėjo ir mus palaikė. Pagarba jiems, buvo nuostabu. Negalvojau, kad ateis daug lietuvių, bet šiandienos skaičius mums buvo didelis. Kiekvienas žiūrovas mums ir Ukrainai daug reiškia.“

Ginzburgas, paklaustas apie „Žalgirio“ areną ir jos galimybes surengti Eurolygos finalo ketvertą, atsiliepė tik gražiausiais žodžiais.

„Esu anksčiau vadovavęs „Žalgirio“ arenoje porą kartų. Pirmiausia, kai čia įžengi, iškart pajauti krepšinio tradicijų energiją. Tai tikrai yra puiki vieta vykti Eurolygos finalo ketvertui ir net nesvarbu, ar čia bus „Žalgiris“, ar ne. Gera vieta žaisti“, – šiandienos namus gyrė specialistas iš Izraelio.

„Manau, kad „Žalgirio“ arena ir fanai yra geriausi Europoje. Kartu su „Maccabi“, „Panathinaikos“ ir „Olympiakos“ sirgaliais“, – pratęsė Ginzburgas.

Ginzburgas šią vasarą suvienijo jėgas su lietuviu Mantu Šerniumi, kuris „Prometey“ klube užima trenerio asistento pareigas.

59-erių treneris lietuviui negailėjo pagyrimų ir išskyrė jo stiprybes.

„Mantas atlieka gerą darbą su komanda, fantastiškas treneris, – Šernių gyrė Ginzburgas. – Esu laimingas, kad jį pasirinkau. Jis puikiai perteikia savo žinias puolime, taip pat gynyboje, ko šį vakarą tik neparodėme. Tai tikrai geras papildymas klubui.“

Šiuo metu Ukrainos klubas Europos taurėje yra iškovojęs 3 pergales ir patyręs tiek pat pralaimėjimų. Tokį patį pergalių ir pralaimėjimų balansą A grupėje turi ir Panevėžio „7bet-Lietkabelis“.

„Prometey“ tikslas yra gerinti žaidimą ir kilti aukščiau.

„Lygus balansas, pusę grupės yra panašioje situacijoje. Mes kenčiame dėl traumų, šiandien praradome Calebą Agadą bent mėnesiui. Negaliu pasakyti, kad esu patenkintas rezultatu 3-3. Manau, kad galime žaisti žymiai geriau“, – dėstė Ginzburgas.

Treneris taip pat pakomentavo kalbas, kiek realu buvo pamatyti „Prometey“ besivaržančią Lietuvos krepšinio lygoje.

„Stipriai nedalyvavau tose kalbose, bet buvo momentas, kuomet žadėjome visą sezoną žaisti čia. Galiausiai šis planas nepavyko. Žinoma, Lietuvoje žaisti būtų puiku, bet ir Latvija yra gerai“, – tikino strategas.



Komentarai:

Anonimas
Kodel ne 15tukst susirinko? aiii,gi i eurolyga eina tik selfius norintys darytis ir apie krepsini nieko neismanantys.
2022-12-01
-19
Atsakyti
Ateina žiūrovai, nereikia myžti į batą, aukštesnio lygio rungtynes ateina daugiau. Galite būti ramūs į final 4 ateis, ne kiekvieną dieną tokia krepšinio fiesta. Sėkmės Ukrainos klubui.
2022-12-01
+11
Atsakyti
Antanas
matyt gi.rtas budamas sumaise vilniu su kawno tvarteliu
2022-12-01
-13
Atsakyti
r
netikiu kad Gazprom sutiks Kaunui duot Final4, nors...
2022-12-01
+5
Atsakyti
Ekspert
net 800 susirinko. neblogai
2022-12-01
+6
Atsakyti
Kokia gėda Kaunui. Per pačių rungtynes gali skanduoti Putinui skirtus tekstus. Bet kai galėtų ateiti ir palaikyti Ukrainietišką klubą, bei tiem 800 ukrainiečių parodyti supportą. Tai staiga visi pasipustę padus. Visų pirma abonementai buvo nemokamai įleidžiami, tai čia verkti dėl kainos nereikia, kaip kai kurie komentarai. Ar Kaunas 200 abonementų pardavęs ir visi ir atėjo (+500 mokinių kuriuos įleido nemokamai)? Visų antra bilietas kainavo vos 10 EUR ne abonementams! Damn. Kauną visad tokiu stiprios dvasios miestu laikiau, bet čia tai parodė...
2022-12-01
-10
Atsakyti
abcdef
O pats ar buvai? :DDD
2022-12-01
+16
Atsakyti
Anonimas
kaunas myli krepsini bet kad ne kauno komanda zaide
2022-12-01
-11
Atsakyti
To r
o tu buvai?
2022-12-01
+1
Atsakyti
Anonimas
Va taip va Kaunas myli krepsini, 800 ziurovu, tai cia ukrainieciai atejo kuriuos veze is visu rajonu palaikyt savo komanda.
2022-12-01
-13
Atsakyti
ops
807 ziurovai,tai cia praktiskai tuscia arena,reikejo daryti nemokama iejima
2022-11-30
+10
Atsakyti
Silkė
praeita sezoną aikšku
2022-12-01
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 18

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.