Įvertinimai žalgiriečiams: geriausias priverstinis dalykas, atsitikęs „Žalgirio“ rotacijoje, ir bachūras Jankūnas

Jonas Lekšas
„BasketNews.lt“
2020-12-30 05:43

Kauno „Žalgiris“ fantastiškai užbaigė 2020-uosius, Eurolygoje iškovodamas penktąją pergalę paeiliui. Paskutine šių metų žalgiriečių auka tapo Berlyno ALBA, kuri po atkaklios kovos buvo priversta kapituliuoti savo aikštėje – 71:74.

Martino Schillerio auklėtiniai pirmoje mačo dalyje buvo priversti vytis šeimininkus ir turėjo dviženklį deficitą, tačiau po pertraukos atsitiesė ir iškovojo jau 10-ąją pergalę šį sezoną.

Naudingiausiu dvikovos žaidėju tapo Nigelas Hayesas – 18 taškų, 6 atkovoti kamuoliai ir 24 naudingumo balai per 33 minutes.

Fotogalerija

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių individualų pasirodymą pirmąjį Eurolygos reguliariojo sezono ratą uždariusiose rungtynėse.


Nigelas Hayesas – 10 balų
33 min., 18 tšk. (4/5 dvit., 3/4 trit., 1/1 baud.), 6 atk. kam., 2 per. kam., 2 blk., 24 naud. balai.

Nuotr. Imago Images – Scanpix

Neabejotinai geriausias „Žalgirio“ žaidėjas abiejose aikštės pusėse. Amerikietis fantastiškai atakavo krepšį ir trečiajame kėlinyje inicijavo svečių spurtą, leidusį perimti iniciatyvą. Hayesas savo pranašumais naudojosi baudos aikštelėje bei baudė varžovus ant perimetro beveik už kiekvieną riziką. Gynyboje, be pirmoje mačo pusėje sykį į stiprią pusę praleisto Luke'o Sikmos, priekaištų Nigelui nelabai galime turėti – gera individuali gynyba bei savalaikės pagalbos. Galime drąsiai sakyti, jog priverstinis Schillerio manevras, iš rikiuotės iškritus Steve'ui Vasturiai paslinkti Hayesą atkarpomis į lengvojo krašto poziciją – vienas geriausių dalykų, kas šį sezoną galėjo atsitikti „Žalgirio“ rotacijoje.


Joffrey Lauvergne'as – 9 balai
25 min., 16 tšk. (8/13 dvit., 0/1 baud.), 7 atk. kam., 2 rez. perd., 19 naud. balų.

Nuotr. Imago Images – Scanpix

Nepaisant kelių nesėkmingų išsikeitimų perimetre, kuomet Lauvergne'as nespėdavo prieš varžovų gynėjus, labai solidus prancūzo pasirodymas. Joffrey visos dvikovos metu buvo agresyvus ir išmetė daugiausiai metimų šį sezoną (13) bei pakartojo naudingiausią pasirodymą per karjerą „Žalgiryje“ (19). Taip pat Lauvergne'as pademonstravo gražių klaidinamų judesių arsenalą ir tik sėkmė kartais šypsojosi ALBA krepšininkams, kurie negalėjo atsakyti dydžiu Lietuvos čempionų centrui. Negalime nepaminėti legionieriaus atkovoto labai svarbaus kamuolio puolime paskutinėmis rungtynių sekundėmis.


Paulius Jankūnas – 8 balai
17 min., 6 tšk. (1/2 dvit., 1/1 trit., 1/2 baud.), 7 atk. kam., 2 blk., 13 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Kas bachūras, kas bachūras – Paulius Jankūnas! Negalima nesižavėti fantastiška veterano atkarpa, kuri sutampa su „Žalgirio“ pergalių serija – 5 rungtynės ir 5 sykius surinktas dviženklis naudingumo skaičius, vidutiniškai fiksuojant po 12,2. Jankūnas vėl gerai įėjo į rungtynes ir iškart laimėjo porą mikrodvikovų, o taip pat smeigė antrąjį sezono tritaškį. Taip, sykį Jankis prametė iš patogios padėties ir per giliai nuėjo į pagalbą, kas kainavo tritaškį, bet reziumė – labai smagu matyti taip solidžiai Eurolygoje atrodantį kapitoną.


Marius Grigonis – 7 balai
28 min., 12 tšk. (4/6 dvit., 0/3 trit., 4/4 baud.), 3 atk. kam., 5 rez. perd., 4 kld., 5 išpr. praž., 14 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Iki ketvirtojo kėlinio Grigonis prieš buvusį klubą atrodė labai sunkiai – ALBA neleido lengvai kurti atakų žalgiriečių lyderiui, kuris dažnai perlaikydavo kamuolį, nesėkmingai įvertindavo situacijas, o neretai jo atakos tęsiniai pasibaigdavo klaidomis. Vis dėlto visa tai ir dar kelias klaideles gynyboje atpirko Mariaus šaltakraujiškumas mačo pabaigoje – krepšininkas ne tik realizavo baudų metimus, bet ir pataikė porą floaterių bei asistavo Lauvergne'ui, o tai tik dar kartą įrodė, kokį ryškų lyderį „Žalgiris“ turi šį sezoną.


Rokas Jokubaitis – 6 balai
20 min., 6 tšk. (2/3 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), 2 rez. perd., 3 kld., 7 naud. balai.

Nuotr. BNS

Dvikovą Jokubaitis pradėjo blankokai, pramestu metimu ir klaida, o po pertraukos taip pat suklydo, kuomet „Žalgiris“ galėjo susikurti dviženklę persvarą ir galutinai perlaužti rungtynes. Vis dėlto atsižvelgiant į parodytą ALBA agresiją perimetre, Jokubaitis buvo vienu geriausių svečių kūrėjų aikštėje ir pelnytai ant parketo praleido 20 minučių.


Augustine'as Rubitas – 5 balai
11 min., 5 tšk. (2/3 dvit., 1/2 baud.), 4 atk. kam., 2 kld., 4 praž., 3 naud. balai.

Nuotr. Imago Images – Scanpix

Rubitas Berlyne ant parketo išbuvo mažiausiai laiko šį sezoną, o tam buvo dvi aiškios priežastys – greitai susirinktos pražangos ir solidus Lauvergne'o žaidimas. Nepaisant trumpo pasirodymo, amerikietis turėjo gerą atkarpą trečiajame kėlinyje, kuomet porą atakų sėkmingai sužaidė ant ūselio.


Artūras Milaknis – 4 balai
21 min., 3 tšk. (0/2 dvit., 1/2 trit.), 2 rez. perd., 1 naud. balas.

Nuotr. BNS

Iki 40-osios rungtynių minutės Milaknis aikštėje nerodė nieko, už ką jam būtų galima parašyti teigiamą balą, bet tas šaltakraujiškas tritaškis, atakuojant iš pirmosios opcijos, eilinį kartą įrodė veterano pasitikėjimą savo metimu ir tai, dėl ko jis vis dėlto yra elitinis Eurolygos snaiperis. Iki tol visi trys Artūro pramesti metimai atrodė labai neužtikrintai, o gynyboje žalgiriečio silpnybėmis ant ūselio ypatingai naudojosi Simone Fontecchio.


Lukas Lekavičius – 3 balai
17 min., 4 tšk. (2/4 dvit., 0/1 trit.), 2 rez. perd., 2 per. kam., 3 kld., 3 naud. balai.

Nuotr. Imago Images – Scanpix

Pirmasis Lekavičiaus įžengimas į aikštelę atrodė labai neužtikrintas – krepšininkas nuolat ieškojo pražangų, bet teisėjų švilpukai tylėjo ir tai kainuodavo „Žalgiriui“ įstrigusias atakas. Vėliau Lukas savo situaciją šiek tiek pataisė pataikytais floateriais, bet reikia pripažinti, jog ALBA agresyvi gynyba išmušė lietuvį iš įprastų vėžių ir jis buvo toli nuo savo geriausio pasirodymo.


Thomasas Walkupas – 3 balai
23 min., 1 tšk. (0/2 dvit., 0/3 trit., 1/2 baud.), 4 atk. kam., 4 rez. perd., 2 per. kam., 2 kld., 4 išpr. praž., 4 naud. balai.

Nuotr. BNS

Dažnai „Žalgirio“ bėdos puolime, ypatingai pirmoje mačo dalyje, prasidėdavo nuo Walkupo kamuolio perlaikymo. Amerikietis nesugebėjo rasti gerų sprendimų prie ALBA dvigubinimų ir tiesiog išnykdavo kauniečiams atakuojant krepšį. Taip, Thomasas ir vėl turėjo solidžių epizodų prie savojo krepšio, tačiau neišvengė ir grubių klaidų, tokių kaip Maodo Lo prasiveržimas ir taškai su pražanga ar rungtynių pabaigoje dar kartą praleistas dvitaškis, suteikiant šansą varžovui vėl stoti prie baudų metimo linijos.


Pirmojo kėlinio pabaigoje ant parketo pasirodęs Martinas Gebenas aikštėje praleido 4 minutes ir tikrai pasirodė solidžiai – krovė kamuolį iš viršaus, vėliau išprovokavo pražangą, blokavo varžovo metimą bei geroje situacijoje pats pažeidė taisykles prieš oponentą. Lietuvio paslaugų Schilleriui daugiau neprireikė dėl nuostabaus Lauvergne'o pasirodymo.



Komentarai:

A.
faina antraste. galetu dar drasiau. pvz. rasyti 10,5 balu. jauciasi, kad kai myli darba ir turi humoro jausma, gaunasi geras rezultatas.
2020-12-30
+8
Atsakyti
djgaffer
Hayesą galima vadinti antru svarbiausiu žaidėju komandoje po Grigonio.Viską daro,puikiai ginasi ir dabar sakyčiau jis yra nepakeičiamas.Ir Jankūnu negalima nesižavėti.Pagaliau pagavo gerą formą ir primena geriausių savo laikų versiją.
2020-12-30
+1
Atsakyti
Schmitt Trigger
Jankunui ir milekniui abiems is subines pelenai byra, o tokius balus duodat. :DDDDD
2020-12-30
-1
Atsakyti
Klausimas
Jokubaičiui 6 balai čia avansu , kad jaunas ir perspektyvus?
2020-12-30
-3
Atsakyti
Juventus fanas
ko cia piktinates antrastemis. Tiesiog zurnalistas prie cionykscio kontingento taikosi. Kad prie komentaru derintusi...
2020-12-30
+11
Atsakyti
litas
reliai Jokubaitis prie Saro sedetu it ikaltas ant suolo, minus 6 jam balo, jam butu labai gera taktika parinkta valdzios kaip kad buvo Donciciuj, jokiu intervu jokiu zinesklaidos ir ypac soc tinklu, nes akivaizdziai matosi kad paveike ji visos liaupses.
2020-12-30
+17
Atsakyti
Antanas
Komentatorius ir rašytojus už Lietuvių kalbos darkymą reiktų iš kastruot! Komentuoja ir rašo bachūrų žargonu!
2020-12-30
+10
Atsakyti
Nu
nu ne krc buratinui 4 balai už tai , kad vieną trapaką įmetė!
2020-12-30
-3
Atsakyti
Antraštė
tai sorry. Dar ir narkomanų žargoną panaudokit ateičiai
2020-12-30
+3
Atsakyti
Rokas visiskai pervertintas
nesuprantama,apie koky nba cia skiedziama?!eilinis lkl lygio zaidejas,tik sileris po eilinio grybo pjovimo nepasodina
2020-12-30
-5
Atsakyti
Varlius
Kad laimėjo Žalgiris tai labai gerai, tačiau Walkup ir Lukutis pastaruoju metu lavonai, ypač Walkup. Na ir Jokūbaitis pridvisęs.
2020-12-30
+3
Atsakyti
Anonimas
Grigoniui permazai paraset. Jei ne jo zaidimas 4 kelinyje - butu pralaimejimas. Milo tritaskis gale irgi buvo gyvybiskai svarbus, tad reikejo labiau vertint pagal ta kas vyko 4 keliny o ne tai kas buvo iki tol, nes iki tol visi nebuvo verti daugiau kaip 5 balu.
2020-12-30
+3
Atsakyti
Vasturia
Can i start packing my luggage?
2020-12-30
+1
Atsakyti
Zalgiris
nepatogi Pergale apsunkintas Zalgirio gyvenimas Berlyne ir M. Schillerio Pamegtas ginklas
2020-12-30
+2
Atsakyti
Anonimas
bet is kur ta tas balu kelimas lietuviams? milaknis 3, jokubaitis 3, grigonis 5 max., ar skirtingas rugtines mes ziurejom?
2020-12-30
-2
Atsakyti
Bachuras jankunas
really bnews? lol geresniu antrasciu nesugalvojat?
2020-12-30
+18
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 28

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.