Naujuoju „Žalgirio“ treneriu tapo Schilleris

2020-07-14 09:25
Nuotr.: Imago – Scanpix
Nuotr. Imago – Scanpix

Pastarosiomis dienomis intensyviai vykusios Kauno „Žalgirio“ komandos vyriausiojo trenerio paieškos baigtos. Lietuvos čempionai pasiekė susitarimą su 38-erių metų specialistu iš Austrijos Martinu Schilleriu.

Su už Atlanto vis geriau vertinamu ir NBA klubų jau stebėtu treneriu Kauno „Žalgiris“ sutarė dėl dvejų metų sutarties.

„Man bus garbė dirbti klube, turinčiame tokias gilias tradicijas. Esu dėkingas, kad galėsiu treniruoti tokią gerą komandą. Nekantrauju pradėti darbą Lietuvoje – šalyje, kuri yra viena iš dominuojančių krepšinio valstybių Europoje, – „Žalgirio“ gerbėjams skirtame video įraše sakė Schilleris. – Manau, kad komanda, kuri yra kuriama, yra labai stipri.

Šį sezoną pelnomi taškai

50%
89,0
Pelno taškų: 89,0
Taiklumas: 50,4%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 108
Blogiausias pasiekimas: 71
Daugiausia pelno: Zach LeDay

Man patinka, kad turime tvirtą branduolį žaidėjų, kurie yra savo karjeros pike arba netrukus jį pasieks. Turime ir veteranų kuriamą lyderystę, ir jaunų, bet labai talentingų krepšininkų. Laukiu, kada galėsiu susisiekti su savo žaidėjais, ir nekantrauju pradėti darbą su jais.“

2004-aisiais metais trenerio karjerą pradėjęs strategas yra sukaupęs nemenką patirtį Europos krepšinyje – didžiąją karjeros dalį Schilleris praleido dirbdamas Vokietijos klubuose, taip pat buvo šios šalies vyrų krepšinio rinktinės trenerio asistentas.

Nuo 2017-ųjų metų treneris dirbo Solt Leik Sičio „Stars“ komandos vyriausiuoju treneriu NBA G lygoje, o šiemet buvo pripažintas geriausiu šios lygos treneriu.

Dėl COVID-19 viruso protrūkio NBA G lygos sezonas buvo nutrauktas anksčiau laiko, bet iki tol Schillerio treniruojamas Solt Leik Sičio klubas iškovojo 30 pergalių ir patyrė 12 pralaimėjimų. Tai buvo antras geriausias rezultatas visoje lygoje.

Naujasis „Žalgirio“ vairininkas garsėja kaip aiškią sistemą turintis ir žaidėjus į ją įtraukti sugebantis treneris, kurio komanda NBA G lygoje išsiskyrė šiai lygai neįprastai protingu krepšiniu, rašoma „Žalgirio“ pranešime.

„Pastaraisiais metais „Žalgiris“ nuveikė labai daug ir aš noriu ir toliau kelti organizacijos lygį, judėti į priekį bei būti šios kelionės dalimi. Kalbant apie mano krepšinio filosofiją, žinoma, mes norime būti stiprūs gynyboje. Mes turėsime aiškias gynybos taisykles, kurių turėsime laikytis, ir taip sukursime vieningą kaip kumštis gynybą. Puolime mes turime išnaudoti aikštelės plotą, dalintis kamuoliu, turime priimti greitus sprendimus ir išnaudoti baudos aikštelę. Norime sukurti gražų akiai krepšinį, kas buvo daroma ir iki šiol“, – teigė Schilleris.

Po pokalbių su kandidatais į trenerio vietą „Žalgirio“ vadovybei didžiausią įspūdį paliko būtent Schilleris, kuris papirko dideliu savo žinių bagažu, įvairiapusiškumu, disciplina ir gebėjimu išreikalauti iš savo žaidėjų maksimalaus rezultato.

„Martinas yra dar gana jaunas, bet jau nemenką patirtį sukaupęs treneris, kuris atitiko mūsų keliamus reikalavimus. Jo turima vizija atitinka klubo vertybes. Bendraudami su treneriu pamatėme, koks ambicingas jis yra – mūsų požiūriai į darbą visiškai sutapo. Manome, kad kartu su šiuo treneriu mes galime ir toliau tobulėti kaip organizacija“, – apie naują komandos vairininką atsiliepė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Kauno „Žalgiris“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Lukas Lekavičius  26 181
PG Rokas Jokubaitis 19 192
SG/PG Thomasas Walkupas 27 193
SG Marius Grigonis 26 198
SG Tomas Dimša (naujiena) 26 196
SG/SF Steve'as Vasturia (naujiena) 25 196
SG Karolis Lukošiūnas 22 195
PF Paulius Jankūnas 36 205
PF Nigelas Hayesas (+1)  25 203
C Martinas Gebenas 25 208
C Jockas Landale'as (+1) 24 211
C Marekas Blaževičius (naujiena) 18 207
Treneris Martinas Schilleris (naujiena)
Sutartys baigėsi: Edgaras Ulanovas (negrįš), Artūras Milaknis, KC Riversas (negrįš), Šarūnas Jasikevičius (negrįš), Gytis Masiulis (negrįš), Zachas LeDay (negrįš)
Domina:  Artūras Milaknis, Augustine'as Rubitas



Komentarai:

In vino veritas
Nu sprendimas, aisku, visiskai outside the box. Ziuresim, gal ir pasiteisins. Belieka tik palinket sekmes naujam treneriui. Ir daug kantrybes ir jam, ir fanams, kad nepradetu atleidinet po menesio Eurolygos, kas, zinant grafika, visai nebutu netiketa. Sioks toks minusas, kad sutartis garantuota, jei jau ziauriai failins, teks moket kompensacija uz kontrakto nutraukima. Bet gal nors alga nebus labai didele. Dabar idomu, kaip atrodys stabas ir kas bus fizo treneris. Galetu Sigita Kavaliauska istraukt is Kinijos. Babkiu jau kaip ir uzsikale, laikas sugrizt i Kauna ;)
2020-07-15
+7
Atsakyti
jabtoko erudicija:(
eeee, man atrodo bus gerai , as su tokia gera galva padesiu treneriui , ir lektuva apziuresiu, ir vilniu parodysiu
2020-07-15
-8
Atsakyti
idomucha
mano manymu čia geriausia pasirinkimas, centras -- tai pliuso zalgiris nedaro ...
2020-07-14
-14
Atsakyti
Minedas
Aš jau dabar MYLIU nauja trenerį.
2020-07-14
-4
Atsakyti
Anonimas
nu ok, svarbu to turko nepaeme
2020-07-14
+10
Atsakyti
djgaffer
Atrodo atsirado jis iš niekur,bet įspūdį gerą jau palieka.Turi savo specialią sistemą,savo naujų idėjų,mėgsta gerą gynybą.Tai tikėkimės,kad pratęs Šaro darbą ir bus ne ką mažiau pergalių.
2020-07-14
+12
Atsakyti
susiklosčius tokiai padėčiai, manau, geras sprendimas imti jauną, jau nemažai mačiusį trenerį... dabar labai svarbu komandai ir treneriui rasti bendrą kalbą ir varyti pirmyn... labai geros sąlygos po krizės pasikelti tiek žaidėjams tiek treneriui.. aišku, reikės mums visiems kantrybės...
2020-07-14
+22
Atsakyti
PULKOVSKIS
Tas Schilleris kaip naujas treneris tikrai geresnis už Jasikevičių, Šaras mokėjo tik keiktis, rėkauti ir gerti, kaip treneris su Žalgiriu jis nieko nelaimėjo eurolygoje skirtingai nei Kazlauskas savo laiku du trofėjus europos ir eurolygos laimėjo. Schilleris kultūringas, perspektyvus treneris amerikietiško braižo kaip ir Donaldas Kairys Ryto, manau su Schilleriu tikrai bus geresni Žalgirio rezultatai nei kad su Šaru buvo, aišku LKL kita sezona jis ir Žalgiris nelaimės nes ten dominuos Kairio treniruojamas Rytas, bet manau Žalgiris su Lietkabeliu pasikapos dėl 2 vietos LKL.
2020-07-14
-6
Atsakyti
Anonimas
sitas treneris tikrai geresnis negu Plaza, Zalgiriui reikia jauno trenerio, dirbes G lygoj, gan greitas krepsinis buvo tos komandos kuria jis treniravo.... sekmes treneriui ir kantrybes musu komandos fanams.. ZALIA BALTA
2020-07-14
-4
Atsakyti
Yey
Nu gal zalgiris su tokiu treneriu intriga del 1-2-3 vietu tikrai sukels.Aciu Motiejunai!!!
2020-07-14
-9
Atsakyti
bl
Na, manau su šiuo treneriu, kartelė žemyn nesileis. Gal irgi sulauksim 0-9 serijų bet tikėkimės perspektyvą matysis. Šaras ir taip minėjo, kad klubas negrįš į tą sitaucija kurioje buvo prieš 10 metų. Pats treneris tikrai atrodo intriguojančiai, o visiems dabar reikia palikėti kantrybės, tiek klubui tiek tautai.
2020-07-14
-19
Atsakyti
Gal
Zinot kokiu gandu kuo Zalgiris domisi? Nesamoningu rytfaniu komentaru nereikia:) peace
2020-07-14
-11
Atsakyti
Coach
Pacaniukas
2020-07-14
-27
Atsakyti
hmm
ka zinau, man atrodo viskas ok su situo treneriu
2020-07-14
-1
Atsakyti
mod123
viskas bus gerai su juom.
2020-07-14
Atsakyti
krebsinio_egzpertas
oi ble tik dabar paamciau kad jis austras ;DD galvojau kad australas ;DDD
2020-07-14
+13
Atsakyti
Blagadariniskas
zjbs suspardys Saro barca i vienus vartus
2020-07-14
-20
Atsakyti
TDaY
Manau neblogas treneris bus. Gan jaunas, cia irgi pliusas. Tobules ir komanda ir treneris kartu.
2020-07-14
+1
Atsakyti
Kostas
Manau liux pasirinkimas, tik ziurint video kur prisistato fanams, is veidelio atrodo kad jam koks 50metu,nepasakyciau kad 38 :D
2020-07-14
+12
Atsakyti
O
Čia tai puikus ėjimas Žalgirio - įdomu bus stebėti komandos pasikeitimus ir pažangą rudenį.😉
2020-07-14
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 138

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.