Valančiūno treneris Regina: „Ateis diena, kai jis taps vienu geriausių auštaūgių NBA“ (video)

2015-02-12 15:53
Nuotr.:

Gintautas Regina neabejoja Valančiūno galimybėmis tapti ryškia NBA žvaigžde
Gintautas Regina neabejoja Valančiūno galimybėmis tapti ryškia NBA žvaigžde
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix
Šį savaitgalį Niujorką sudrebins NBA „Visų žvaigždžių“ šventė. Į ją susirinks visi geriausiai pasaulio krepšininkai. Tiesa, tarp jų neišvysime nė vieno lietuvio. Tiek Jonui Valančiūnui, tiek Donatui Motiejūnui šis sezonas – geriausias jų karjeroje. Vis tik nei sirgaliai, nei treneriai jiems vietos geriausiųjų rungtynėse neskyrė.

„Nelabai daug žaidėjų sulaukę 22-23 metų jau žaidžia „Visų Žvaigždžių“ mače. Jiems yra skirtos „Kylančių žvaigždžių“ rungtynės. Tiesiog reikia kantriai dirbti“, – SPORT1 televizijai telefonu sakė Rimas Kurtinaitis.

Jonas Valančiūnas rinkimuose sulaukė daugiau kaip 200 tūkstančių balsų. Tarp Rytų konferencijos puolėjų jis užėmė septintą vietą, o į starto penketą pateko trys geriausi. Tačiau buvęs Valančiūno treneris Gintautas Regina mano, kad jam dar viskas priešakyje.

„Jis dabar pačiame jėgų žydėjime ir dar tikrai turėtų tobulėti. Smagu, kad žaidėjas juda į priekį. Svarbiausia, kad jo nepersekiotų traumos. Manau, kad tikrai ateis ta diena, kai Jonas taps vienu geriausių aukštaūgių NBA lygoje“, – apie Toronto „Raptors“ komandoje žaidžiančio 22-ejų uteniškio perspektyvas kalbėjo Regina.

Pirmuosius dvejus sezonus NBA lygoje Motiejūnas turėjo trinti atsarginių žaidėjų suolelį. Tačiau šiemet jis gavo puikią progą ir ją su kaupu išnaudojo. Dabar jis – vienas Hjustono „Rockets“ komandos lyderių. Vidutiniškai šiame sezone lietuvis renka po 12 taškų ir atkovojo po 6 kamuolius, o aikštelėje praleidžia net po 28-ias minutes. Tai dvigubai ilgiau nei pirmaisiais sezonais.

„Donatas turi didžiulį norą žaisti. Ir jam nesvarbu kur žaisti. Pernai jis buvo siunčiamas į dukterinę NBA lygą. Bet jis nenuleido rankų. Pavadinčiau jį darbštumu įsikūnijimu. Per sunkų darbą jis pasiekė tai, ką turi dabar“, – 24-erių kauniečio pastangomis žavėjosi Kurtinaitis.

Vienintelis „Visų žvaigždžių“ rungtynėse kol kas yra žaidęs tik Žydrūnas Ilgauskas. Į geriausių lygos naujokų mačą buvo patekę Arvydas Sabonis, Šarūnas Jasikevičius ir Jonas Valančiūnas. Šarūnas Marčiulionis yra dalyvavęs įgūdžių konkurse, o Kurtinaitis 1989 metais buvo pakviestas dalyvauti snaiperio konkurse.

„Tuo metu NBA lygos rungtynes mes galėdavome matyti tik retkarčiais. Kai pirmą kartą nuvažiavau į Ameriką, prisipirkau NBA vaizdo kasečių, kad galėčiau pamatyti, kaip jie žaidžia. Apie šią lygą mes tik iš nuogirdų žinojome“, – Tarybinius laikus prisiminė Maskvos srities „Chimki“ vyr. treneris.

Buvęs žaidėjas pripažįsta tąkart patyręs tikrą kultūrinį smūgį. Vis tik jis džiaugiasi turėjęs galimybę viską patirti savo kailiu.

„Buvo super perdėtas žiniasklaidos dėmesys. Dieną ir naktį neleisdavo miegot. Nuolat aplink sukiojosi 30-50 reporterių su kameromis iš viso pasaulio. Tarsi didelis krepšinio turgus.

Jaučiau labai didelį psichologinį spaudimą. Buvau pirmas ne NBA žaidėjas, dalyvavęs tritaškių konkurse. Buvau iš Tarybų Sąjungos ir mane visi vadino rusu. Man buvo skirtas padidintas dėmesys. Visi sakė: nu ką rusas, atvažiavai, tai dabar parodyk, ką sugebi. Su tokiu spaudimu tikrai nebuvo lengva susitvarkyti“, – apie neeilinį savo karjeros įvykį pasakojo Kurtinaitis.

Tąkart jis 20-ies tūkstančių sirgalių akivaizdoje stebuklų Kurtinaitis nepademonstravo ir konkurse liko paskutinis. Anot jo, buvo labai sunku priprasti prie toliau esančios tritaškio linijos.

„Daug kas man buvo nauja, neįprasta, todėl nekeista, kad nieko nelaimėjau. Juk buvo susirinkę patys geriausi pasaulio snaiperiai. Bet aš džiaugiuosi, kad mane pakvietė ir suteikė garbę sudalyvauti šiame konkurse“, – pokalbį baigė buvęs krepšininkas.

Pirmą kartą Lietuvos televizijų istorijoje krepšinio gurmanai visus NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginius galės išvysti tiesioginiame eteryje. Šią galimybę Lietuvos žiūrovams suteiks SPORT1 televizija.

Išsamus reportažas:

Transliacijų tvarkaraštis:

Vasario 14 d. (šeštadienis) 4:00 - NBA „Visų žvaigždžių“ kylančių žvaigždžių rungtynės.

Vasario 15 d. (sekmadienis) 3:00 - NBA „Visų žvaigždžių“ šeštadienio nakties šou.

Vasario 16 d. (pirmadienis) 3:00 - NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynės.



Komentarai:

Sunkus darbas su laiku atsiperka,dar jaunas yra kur tobulet,ziurint db i ji atrodo kad solidziai po 3-4 metu turetu but savo pike va tada ir bus matyt kas is jo bus,kolkas as nenoriu nieko apie ji sneket,nes pas reptorius ant jo nera jokiu deriniu,kamuoliu praktiskai negauna,viska pasidaro pats is po krepsio,taisydamas metimus,taigi manau jis jau db gautu apie 7-10mil kontrakta
2015-02-13
+2
Atsakyti
UUU
Valanciunas gana techniskas, atsirado po trenkiu su Hakimu nauju judesiu, bet jis letas. Jam reikia numesti svorio ir sustiprinti koju raumenis, nes dabar virsaus neislaiko ir isaugus traumu galimybe.
2015-02-12
-4
Atsakyti
lietrytis
viens du trys J.V zjbs :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-02-12
-1
Atsakyti
JV
Jono pasirodymas pries wizards https://www.youtube.com/watch?v=mTkqcYYe...
2015-02-12
-5
Atsakyti
Jau atsibodoJau uzkniso tie komentarai apie medzius ir pumpfake'us. Ka jus besakytumet tai tas medis turi gera statistika ir yra dviem metais jaunesnis nei Donatas. Tad dar viskas pries akis ir bus tie geresni rezultatai. O del tiesioginiu visu zvaigzdziu manau nusisnekejo, tiksliai pamenu, kad mokyklos laikais keliausi ir tiesiogiai ziurejau kaip Big Z all stare lose, ir dar kai Jordanas Wizards buvo grizes ir All stare lose. Tada rode tiesiogiai.


rode tik all star pagrindini matcha ,o cia all star weekend
2015-02-12
+1
Atsakyti
Jau atsibodo
Jau uzkniso tie komentarai apie medzius ir pumpfake'us. Ka jus besakytumet tai tas medis turi gera statistika ir yra dviem metais jaunesnis nei Donatas. Tad dar viskas pries akis ir bus tie geresni rezultatai. O del tiesioginiu visu zvaigzdziu manau nusisnekejo, tiksliai pamenu, kad mokyklos laikais keliausi ir tiesiogiai ziurejau kaip Big Z all stare lose, ir dar kai Jordanas Wizards buvo grizes ir All stare lose. Tada rode tiesiogiai.
2015-02-12
+3
Atsakyti
Jo
Sinilga pirma Jona treniravo o ne Regina.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-02-12
-1
Atsakyti
Regina
Asilas tas Regina is visu kaimu renk plugus ir veza i VKM, nieko jis nesugeba....
2015-02-12
+6
Atsakyti
lis
arba neateis.. vienas is dvieju
2015-02-12
Atsakyti
sudelis
arba neateis.. vienas is dvieju
2015-02-12
Atsakyti
lietrytis
NBA jį laikot atsiprašant Š... o kai už rinktinę žaidžia tai tada jau afigenas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-02-12
+2
Atsakyti
Sitas pumpfake'as niekada nemetantis is vidutinio :DDD. Bet bent jau lavonciunas prajuokina kitus savo puolimo arsenalu :DD
2015-02-12
-7
Atsakyti
Anonimas
Taip durniau treneris o ne trenere

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-02-12
-2
Atsakyti
Boratas
Pirmasis J.Valančiūno treneris Regina???!!! Straipsnio autoriui nereikėtų rašyt to ko nežino nes pirmoji Jono trenerė - Sinilga Bartaševičiūtė. O Regina jį treniravo kai Jonas atvažiavo į Vilnių treniruotis
2015-02-12
+4
Atsakyti
Cia kai beveik visi auktaugiai gaus traumas? Medis ir liks medziu, jei nesistengs zaidimo gerint ir pridet nauju elementu puolime.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-02-12
+6
Atsakyti
Donce_3000_Gryzo
Be sansu, nebent budamas apie 30 metu suzydes kaip Gasolis bei prades dirbti su puolimu, kitaip bus Javtoko atitikmuo NBA su medinemis rankomis
2015-02-12
-5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 16

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.