Foote'as: „Mėgstu blokuoti metimus ir kovoti dėl kamuolių“

Mantas Bertulis
„BasketNews.lt“ korespondentas
2012-09-07 19:04
Nuotr.:

Jeffas Foote'as (dešinėje) buvo vienas geriausių universiteto žaidėjų
Jeffas Foote'as (dešinėje) buvo vienas geriausių universiteto žaidėjų
Nuotr. AFP–Scanpix
Šiandien į Kauną atvykęs naujasis „Žalgirio“ ekipos pirkinys 25 metų 213 cm ūgio Jeffas Foote'as prieš Stepo Butauto taurės turnyro rungtynes su Južno „Chimik“ klubu buvo pristatytas žiniasklaidai. 

Greitas aukštaūgis džiaugėsi galimybę apsivilkti „Žalgirio“ ekipos marškinėlius ir teigė, Kauno komandą šiek tiek pažįstantis. 

„Žinojau apie „Žalgirį“, nes 2010 metų spalį buvau sudaręs kontraktą su Tel Avivo „Maccabi“ ekipa, o ji būtent tuo metu žaidė Eurolygos rungtynes su „Žalgiriu“. Tai labai stipri komanda ir esu sujaudintas galimybės čia rungtyniauti“, – tvirtino Foote'as. 

Per minėtas rungtynes tarp Lietuvos čempionų ekipos ir „Maccabi“ Foote'as aikštėje nepasirodė ir jau po kelių savaičių buvo išsiųstas į antrąją Ispanijos lygą. 

Visgi krepšininkas tvirtina per šį laiką gerokai patobulėjęs. Paprašytas apibūdinti savo žaidimą ir įvardyti mėgstamiausius krepšinio elementus amerikietis išskyrė perdavimus bei gynybą. 

„Aikštelėje atlieku daugelį dalykų. Renku taškus, galiu perduoti kamuolį būdamas baudos aikštelėje, pastaruosius kelerius metus tobulinu metimą iš vidutinio nuotolio. Esu 213 cm ūgio, turiu ilgą kūną ir galiu gerai gintis. Labai mėgstu blokuoti metimus bei kovoti dėl kamuolių“, – pasakojo Foote'as. 

Aukštaūgis tvirtino suprantantis, ko galima tikėtis Eurolygoje, nes keletą kartų treniravosi NBA klubuose, o praėjusį sezoną trumpai vilkėjo ir Naujojo Orleano „Hornets“ komandos marškinėlius. 

„Labai norėčiau šį sezoną patobulėti kaip krepšininkas ir kartu su „Žalgiriu“ gerai pasirodyti Eurolygoje, VTB Vieningoje lygoje ir Lietuvos čempionate“, – tvirtino Lietuvos čempionų komandos naujokas. 

Savaitgalį Foote'as treniruosis individualiai, o pasibaigus Butauto taurės turnyrui prisijungs prie naujųjų komandos draugų ir sportuos su visa „Žalgirio“ ekipa.



Komentarai:

zalgiriswin
Sveiki, pardavinėjame sporto prognozes pirma diena nemokamai, kad parodytume jog mes neapsisaukėliai, kaip daugelis kitų užsiėmantys siuo verslu. Mūsų komandoje dirba 4 žmonės du iš jų yra dirbę užsienio bendrovėse bukmekeriais. Kiekvieną deną gausite po 4-6 sporto prognozes. Susidomėję rasykite pastu zalgiriswin@gmail.com
2012-09-09
+6
Atsakyti
zinovas
eilini karta cia kur komentuoja negatyvei, po keletos varzybu daugiau nekomentuos, nes jis tikrai geras grajokas. jei leis jam pasireiksti jus to javtoko net nenoresit matyt daugiau gyvenime. as apie gynyba net nekalbu, ziauriai geras kaip ginybinis zaidejas, o puolime jis irgi geras, gali imest, gerai pasuojas.
2012-09-09
-6
Atsakyti
gulesui padruske ant suolo nupirko,kelintas cia legionierius 101 ? :D
2012-09-09
+9
Atsakyti
LukisKiauleSnukis
Byberis Duxas
2012-09-08
-1
Atsakyti
Anonimas
25 metu zaidejas o rimtesnio vaidmens niekur neturejo,net antroj ispanu lygoj tebuvo atsarginis taigi kazin ar verta is jo tiketis kazko solidaus.greiciausiai bus eilinis suoliuko trynejas kuri isleis tik tam kad Darjusas galetu pailset keleta minuciu,ir jei atkovos kelis kamuolius tai jau bus geras pasiekimas.aplamai tai naivu buvo tiketis kad bus rasta lygiaverte pamaina Robertui,visgi Zalgiris tai ne CSKA kuris turi praktiskai neribota biudzeta.Kauno klubas ir taip isleido kruva pinigu sia vasara,todel ir buvo priverstas ieskoti pigaus varianto kuris gali pasiteisint,o gali ir ne.labai svarbus paties zaidejo poziuris,jei jis sunkiai dirbs per treniruotes,prie geresniu komandos draugu ir puikaus trenerio jis tikrai turi visas galimybes tapti geresniu zaideju
2012-09-08
+6
Atsakyti
lukas
plytfaniai basketnews - kodel laikrastis 16 taku SUTRIUSKINO neptuna, o Zalgiris 18 tasku tik "lengvai iveike" laikrasti?
2012-09-08
-3
Atsakyti
Normaliai ko cia verkt
2012-09-08
-6
Atsakyti
H
Butent. Broliai kad ir kokie universalus, bet gynyboje ne superiniai. Reikejo ir kitokio tipo zaidejo.

Ir dar klausimas, ar noresit paskui kad Javtokas zaistu. Turbut dar yra pamenanciu, kiek praeita sezona nervu jis sugadino :)
2012-09-08
-1
Atsakyti
mhm
taigi Plaza sake kad jam svarbiausia yra gera gynyba, todel ir paeme sita, juk pas ji 213cm ilgos rankos, todel gerai metimus blokuoja, kamuolius ima... tai jis grynai ant gynybos imamas
2012-09-08
-4
Atsakyti
Sitas zaidejas is tos pacios agenturos ir to pacio agento kai Andriuskevicius.LKL ir VTB lygoje turetu padeti,o Eurolygoje cia sunkesnis atvejis.Pigus zaidejas cia nera rizika del ismestu pinigu.10 kartu uz ji yra brangesnis Samadzinskis
2012-09-08
+4
Atsakyti
As
Kuo jis tau geras? Andriuskevicius antras pries netuna 1x1 gales kovot:-D. Cia lavonelis, nu jis nekaltas kad ji i toki auksta lygi lost paeme. Jei butu gerai zaidejas tai nebutu taip susivares karjeros kaip iki db. Niekur normaliai neloses. Is lempos geri zaidejai neatsiranda, o jis normaliai niekur nezaide. Nusivyliau zal vadyba, galejo leist centra rinktis plazai. Nes db tai broliai centrais los, o sitas sedes ant suola. Juozas ramanauskas antras:-D lietuvoj tokiu antrarusiu centru pilma. Bet aisku kai pas romanova uz maistipinigius zais tai px ai dar gaus kur gyvent:-D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-09-08
+3
Atsakyti
sony
Footh bus rimtas sustiprinimas zalgiriui po krepsiu,tai gynybinio plano komandinis zaidejas.jis gali graziai asistuoti,pelno tasku,atkovoja pakankamai kamuoliu,blokuoja metimus.tikiuosi,kad jis lb greitai pritaps komandoje.manau,Footh ne trumpam laikui zalgiryje.tikrai ne prastesnis uz javtoka gynyboje,ivairesnis puolime.tokie zaidejai nesimeto,ugis plius fiziniai duomenys.ne esme,kad jis neuzsibuvo maccabi.svarbu atrasti zaideja,ne taip kaip cska,kas suziba,tuos tik ima.zalgiris-teisingam kely!

kas link del zaidimo primose ir antrose zalgirio rungtynese,tai zaidimas tikrai neblogas,saunuolis darden'as,gerai atrodo abu lavrinoviciai,kaukenas patikimas,kalnietis nuvilia kolkas(atrodo pavargusiai),lafayette kibus gynyboje,turi metima,reiketu jam saugotis greitai neprisirinkti baudu.delas'as be motyvacijos atrodo,netobuleja,tiksliau regresuoja,ne eurolygos lygio krepsininkas,footh'as tikrai delas'a issius i kita kluba "pasitobulnti",kuzminskas gynyboje silpnas,puolime,kaip sakoma "dar dar,kenteti galima",amzinai talentingas ir perspektyvus,sergantis, greiciausiai,zvaigzdziu liga,netobulejantis jau ne pirmus metus.popovic'ius prie plazos treniravimo nemeto tiek daug aklu tritaskiu,matyt,bijo uz prasta pataikymo procenta buti pasodintu ant suoliuko,galbut plaza pripratins popovic'iu komandinio zaidimo,o ne vien sava statistika rupintis.klimavicius sezono pradzioje dar kolkas jegose,veliau tikrai "ses",juskevicius kazkaip negali"prasilauzti" aukstame lygyje,noretusi stabilaus jo zaidimo.lipkevicius buvo trifunoviciaus numyletinis,ir nezinia uz ka,dabar jis stabiliai bus suoliuko sildytojas,nors gal ir irodys ispanu treneriui kad vertas savu minuciu(niekaip nesuprantu,kodel trifunovicius laike lipkeviciu startiniame penkete,ir kodel jis tada,jei toks buvo geras gynyboje,nebuvo pakviestas i Lietuvos olimpine rinktine??)vietoj klimaviciaus,zalgiriui reikejo susitarti su songaila,tikrai butu pravertes.kalniecio zaidimas neramina,bumsena kamuoli i grindis,stringa zaidimas kalnieciui esant aiksteleje.

jei atvirai,tai zalgiris naujame sezone tikrai geriau zaidzia nei pernai.jei romanovas nesikis i plazos treniravima,tada viskas turetu buti siame sezone neblogai.jei bus romanovo kisimasis,kaip zaisti,sezonas bus toks pat,kaip pernai.noretusi tiketi,kad zalgirio laukia grazus sezonas.
2012-09-08
+11
Atsakyti
Anonimas
is ndbl buciau sita prigriebes geriau - http://www.nba.com/dleague/playerfile/be...
2012-09-07
-2
Atsakyti
nesiblaškykim kol kas. nupirko tai nupirko teks palaukti. Geroje atmosferoje žmogus gali ir atsiskleisti. Aišku neramu, akd realiai jis žaidė ispanų antroje lygoje ir antrinėje usa lygoje. jei jis gali gintis ir kovot dėl kamuolių tai iš jo būtent ir reikia. dabar palaukime nediskutavę, juk tai nieko nepakeis.
2012-09-07
-6
Atsakyti
Suklydot.Jeffas Foote'as (dešinėje) buvo vienas geriausių universiteto žaidėjųTai,kad ten Jeffas Foote'as po kaire.


Pusių neskiri?
2012-09-07
+9
Atsakyti
utiutiu
2012-09-07
-2
Atsakyti
Labai gerai, kad ginyboje atstovėt mėgsta.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-09-07
-30
Atsakyti
pagyvensim pamatysim
2012-09-07
-1
Atsakyti
ovis
jau sitas kur kas geresnis ir ginasi gerai

http://nbadraft.net/players/sean-william...

o pasieme kazkokia lempine komanda ji, miega zalgirio vadyba juodai ir kviecia lopus

http://nbadraft.net/players/sean-william...
2012-09-07
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 28

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.