18-mečių rinktinė susirinko į stovyklą Druskininkuose

2012-07-20 20:12
Nuotr.:
Iš JAV grįžusios Lietuvos vaikinų 18-mečių rinktinės treneriai liko labai patenkinti draugišku „Nike Global Challenge“ turnyru. Lietuvoje vyksiančioms Europos pirmenybėms besirengiantys lietuviai už Atlanto sužaidė ketverias rungtynes, per kurias iškovojo vieną pergalę. 
 
Lietuviai nugalėjo bendraamžius iš Puerto Riko, tačiau triskart nusileido iš trisdešimties geriausių JAV krepšininkų sudarytoms JAV Vidurio vakarų, Vakarų ir Rytų rinktinėms. Paskutinius du mačus mūsiškiai pralaimėjo vos 2 taškų skirtumu. 
 
„Išvyka buvo labai naudinga. Dalyvavome tikrai aukšto lygio turnyre, viskas buvo puikiai organizuota, o vaikinai pasisėmė nemažai patirties. Į JAV vykome po sunkios fizinio pasirengimo stovyklos, todėl nedemonstravome geriausio savo krepšinio. Tačiau turnyrui įsibėgėjant rungtyniavome vis geriau. Vaikinų darbu likau patenkintas“, – tvirtino Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Arūnas Visockas. 
 
Jį džiugino vaikinų žaidimas per paskutines dvejas rungtynes su amerikiečiais, nors pergalių iškovoti ir nepavyko.
 
„Amerikiečiai savo šalyje pralaimėti labai nenori. Ilgą laiką mes kontroliavome mačo eigą, tačiau šeimininkams padėjo teisėjai ir mums laimėti neleido“, – pasakojo Visockas. 
 
Ketvirtadienį Druskininkuose prasidėjusioje dar vienoje 18-mečių treniruočių stovykloje sportuoja penkiolika rinktinės kandidatų: Tomas Galeckas, Lukas Lekavičius, Jokūbas Gintvainis, Mantvydas Stašelis, Justas Tamulis, Tomas Dimša, Tautvydas Jodelis, Denisas Krestininas, Simas Raupys, Augustinas Jankaitis, Tomas Miškinis, Rokas Gustys, Paulius Šatkus, Benas Griciūnas.
 
Kartu su jais yra ir po apendicito operacijos sveikstantis Marius Grigonis, tačiau jis dar kurį laiką negalės žaisti kontaktinio krepšinio. 
 
„Medikai Mariui vos prieš dvi dienas iš pilvo ištraukė siūlus, todėl dabar jis atlieka reabilitaciją baseine. Druskininkų stovykloje kontaktinio krepšinio jis tikrai nežais. Tikimės, kad čempionate jis mums padėti galės“, – teigė A. Visockas. 
 
Treniruočių stovykloje Druskininkuose liepos 26-ąją lietuviai išbandys jėgas su bendraamžiais iš Suomijos, o liepos 28 ir 29 dienomis — su Kroatijos 18-mečiais. 
 
Europos 18-mečių čempionatas rugpjūčio 9-19 dienomis vyks Liepojoje ir Vilniuje. Lietuvos rinktinė visus mačus žais mūsų šalies sostinėje. Pirmojo etapo B grupėje mūsiškiai kovos su Italijos, Graikijos ir Danijos komandomis.


Komentarai:

asd
ka jus daunai
2012-07-20
+5
Atsakyti
kea
bet rimtai nx tiek daug turnyru jaunimui,geriau viena koki u20 ir viskas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-20
+6
Atsakyti
arturasssssss77
nesamone, pridare visokiu 18 16 21meciu rinktiniu, padarytu geriau viena jauniu ir viskas
2012-07-20
+2
Atsakyti
Anonimas
Nori užsidirbti tiesiog naršydamas internete ? Registruokis : https://www.jointopline.com/register?fid...
2012-07-20
-3
Atsakyti
li
cyplius mvp
2012-07-20
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.