Įvertinimai žalgiriečiams: varžovus provokavęs Lekavičius ir Zdovcą supykdęs Ulanovas

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2021-11-06 01:00

Specialistas Israelis Gonzalezas nepaėmė nė vienos minutės pertraukėlės „Žalgirio“ arenoje, o jo vadovaujama Berlyno ALBA buvo per kietas riešutas šeimininkams – 79:71.

Žalgiriečiai jau pirmajame kėlinyje paleido varžovus į priekį dviženkle persvara, niekada nepirmavo rungtynėse ir toliau Eurolygoje lieka be pergalių.

Rezultatyviausiai šeimininkų gretose žaidė Tyleris Cavanaugh, kuris per 28 minutes pasižymėjo 17 taškų, 6 atkovotais kamuoliais ir 14 naudingumo balų.

Fotogalerija

Tinklalapio BasketNews žurnalistas Jonas Lekšas įvertino kauniečių individualų pasirodymą aštuntajame Eurolygos ture.


Lukas Lekavičius – 7,5 balo
23 min., 11 tšk. (4/8 dvit., 0/3 trit., 3/3 baud.), 4 rez. perd., 2 kld., 7 išpr. praž., 10 naud. balų.

Nuotr. BasketNews/D.Repečka

Jau įpratome, jog Lukas vienintelis puolime duoda reikiamo agresyvumo ir įeina į baudos aikštelę. Sunkiausiomis akimirkomis būtent Lekavičiaus pastangomis sunkus „Žalgirio“ puolimas išsijudindavo ir įpūsdavo kažkiek tikėjimo susirinkusiems fanams. Įspūdingas faktas, jog lietuvis išprovokavo 7 pražangas, kai likusi komanda tai padarė 6 sykius. Gaila, bet šeimininkų mažyliui nepavyko pataikyti nė vieno tritaškio.


Tyleris Cavanaugh – 7 balai
28 min., 17 tšk. (5/7 dvit., 2/5 trit., 1/1 baud.), 6 atk. kam., 2 kld., 5 praž., 14 naud. balų.

Nuotr. BasketNews/D.Repečka

Geriausias Cavanaugh mačas „Žalgiryje“ ir būtent jo dėka antrajame kėlinyje šeimininkai grįžo į rungtynes. Vis dėlto gynyboje Luke'as Sikma iš buvusio komandos draugo pasipriešinimo nesulaukė, o rungtynių pabaigoje sekė ir blogi sprendimai – sunkus dvitaškis ir pražanga bonuse.


Janis Strelnieks – 6,5 balo
30 min., 16 tšk. (2/5 dvit., 4/7 trit.), 4 atk. kam., 4 rez. perd., 2 kld., 13 naud. balų.

Nuotr. BNS

Statistikos eilutės atrodo labai gražiai, bet ne viskas buvo taip gerai latvio žaidime. Pirmajame kėlinyje Strelnieks prasižengė prieš iš toli atakuojantį Marcusą Erikssoną, o trečiajame kėlinyje atliko ne vieną neatsakingą perdavimą, kas pasibaigė dviem klaidomis. Taip pat gynėjas bent dukart neišlaukė komandos draugo užtvaros, dėl ko buvo fiksuojamos pražangos puolime Blaževičiui. Vis dėlto Janiui noro netrūko ir be realizuotų keturių tritaškių jis puolime atkovojo net tris kamuolius, už ką reikia pagirti gynėją.


Mantas Kalnietis – 5,5 balo
18 min., 7 tšk. (2/2 dvit., 1/2 trit.), 3 atk. kam., 3 rez. perd., 3 kld., 8 naud. balai.

Nuotr. BasketNews/D.Repečka

Momentais Mantui pavykdavo gerai įsiveržti ir nusimesti perdavimus, tačiau 3 klaidos yra per daug, atsižvelgiant į tai, kokiose vietose jos buvo padarytos. Gynyboje buvo gražus epizodas, kuomet Kalnietis blokavo Maodo Lo, tačiau apskritai veteranui buvo sunku spėti prieš varžovų perimetro krepšininkus close out situacijose.


Nielsas Giffey – 5 balai
17 min., 5 tšk. (1/1 dvit., 1/3 trit.), 4 atk. kam., 2 per. kam., 7 naud. balai.

Nuotr. BasketNews/D.Repečka

Daugiausiai vokiečiui prieš buvusią komandą teko žaisti ketvirtoje pozicijoje, o čia jo nevengė atakuoti geras draugas Sikma. Giffey žaidime dar būna per daug dvejonių, bet jo universalumas dabar yra ypatingai svarbus Jure Zdovcui, kuomet komandoje vyksta permainos ir auklėtiniai vienas po kito krenta iš rikiuotės.


Joshas Nebo – 4,5 balo
26 min., 8 tšk. (4/9 dvit.), 6 atk. kam., 5 naud. balai.

Nuotr. BNS

Noro ir energijos iš Nebo neatimsi, bet norėtųsi matyti ir didesnį progresą žaidimo elementuose. Šį vakarą ir vėl Joshas skubėjo su metimais per kelis žmones ir kartais, atrodo, jau net komandos draugai nebesitiki, kad kamuolys grįš iki jų iš amerikiečio rankų. Gynyboje centras buvo baudžiamas ne tik pikenrolais, bet ir prastai saugojo krepšį pagalbose, kuomet per toli atsitraukdavo ir dėl to „Žalgiris“ stipriai kentėjo.


Artūras Milaknis – 4 balai
23 min., 5 tšk. (1/2 dvit., 1/3 trit.), 2 rez. perd., 5 naud. balai.

Nuotr. BasketNews/D.Repečka

Praėjusios savaitės „Žalgirio“ lyderis šį vakarą aikštėje buvo sunkiai pastebimas, tačiau ir būtų naivu tikėtis, jog veteranas kiekvieną vakarą temps komandą į priekį. Labiausiai turbūt visiems įsiminė epizodas pirmajame kėlinyje, kuomet Artūras prametė laisvas iš po krepšio, o tai puikiai iliustravo šeimininkų vargus puolime.


Marekas Blaževičius – 3 balai
13 min., 2 tšk. (1/4 dvit.), 3 atk. kam., 3 kld., 4 praž., -4 naud. balai.

Nuotr. BasketNews/D.Repečka

Marekas užsidirbo tris pražangas puolime, tačiau tai daugiau būdavo gynėjų klaidos, kurie neišlaukdavo jo užtvarų. Vis dėlto ir be to Blaževičiui mačas buvo sunkus. 20-metis iš pradžių prametė iš po krepšio, o gynyboje buvo atakuojamas varžovų. Jaunuoliui kiekvienos tokios rungtynės yra puiki pamoka ir reikia tikėtis, kad jos padės ateityje.


Edgaras Ulanovas – 1 balas
12 min., 0 tšk. (0/3 dvit.), -2 naud. balai.

Nuotr. BasketNews/D.Repečka

Antrą mačą iš eilės Ulanovas baigia su 0 taškų ir minusiniu naudingumo balų skaičiumi, o šį sezoną apskritai yra neatpažįstamas. Nepasitikėjimas savimi matosi akivaizdžiai, dvejojama atakuoti iš gerų pozicijų, o sykį ir Zdovcas, neapsikentęs auklėtinio baime mesti į krepšį, apšaukė Edgarą. Zdovcas mato, jog puolėjas yra toli nuo savo optimalios sportinės formos ir mažina jo žaidimo laiką. Įdomu, jog LKL kovose paskutinių dvejų jo rungtynių vidurkiai yra 17 naudingumo balų, tačiau kol kas mūšiai vietiniame fronte netampa atspirties tašku.


Zoranas Dragičius
9 min., 0 tšk. (0/1 trit.), 2 atk. kam., 2 naud. balai.

Nuotr. BasketNews/D.Repečka

Slovėnas buvo įmestas į ugnį, bet jam reikės laiko įeiti į ritmą. Krepšininkas dar nežino visų derinių ir aikštėje tiesiog stengėsi duoti geros energijos. Kad ir kaip liūdnai skambėtų, net ir ne geriausios formos Dragičius šiai dienai yra geriausias „Žalgirio“ žaidėjas gynyboje tarp perimetro krepšininkų.



Komentarai:

nusisneki. Komandos vadovui nebutina suprast kases visiskai. Jis turi but geras marketingo ir biznio menedzeris. Sudeciai yra treneriai, skautai, sporto direktoriai ir t.t..
2021-11-06
-3
Atsakyti
vienareiksmiskai uz sita katastrofa atsakingas tik motiejunas. jei ne jis, komandoj nebutu nei vieno is dabartiniu lietuviu, nebutu ir abejotinos kokybes legionieriu. visa komanda vasara sukomplektuota tragiskai, be jokios minties i ateiti, bet ir dabar nesugebanti duot rezultato. is ko galima tiketis pagerejimo tai nebo, lekavicius, blazevic ir ulanovas. dar gal tas naujokas isizais po kokio menesio. ar su tiek zaideju imanoma kazka nuveikt el? faktas kad ne.
2021-11-06
+13
Atsakyti
kam cia tie vertinimai, kuola visiems.
2021-11-06
+7
Atsakyti
nervas ima negaliu,lietuviu zaidimas zemiau plintuso spgailetina kas jiem yra bllll
2021-11-06
+14
Atsakyti
kai komanda buvo su saru motiejunui reikejo ismokti viena pamoka - treneris puse komandos. ne paslaptis kad mokejo sarui arti milijono. bet jam isejus pasamdo trenerius uz 200k ir reikalauja tokiu paciu kompetenciju ir rezultato. tik geras treneris sugebes surinkti tinkamus zaidejus ir is ju padaryti komanda. pirdamas zapa negali tiketis kad jis vaziuos kaip ferarri. o visos kitos klaidos yra tik blogo treneriu parinkimo pasekme.
2021-11-06
+28
Atsakyti
ulanovą out, koks skirtumas ar žalias ar geltonas ar raudonas kraujas, amerikietis ar lietuvis jei netempi lygio, tai netempi. jokian darbe nelaiko tokių žmonių kur du menesius grybą pjauna.
2021-11-06
+30
Atsakyti
Kodėl Kalniečio toks aukštas balas?
2021-11-06
+5
Atsakyti
Blyn Ulanovas 1. ..jaučiu prasčiausias jo mačas šį sezoną Eurolygoj. kol kas forma ir toliau krenta.
2021-11-06
+16
Atsakyti
Viskas realiai del to, kad Mudiay pirko, kuris, dar vasara sakiau, yra klisas ir Europos krepsiniui netiks, nes cia ne NBA, cia kiekviena ataka aukso vertes. Kai NBA ner ginybos, tai ir jo ginyba buvo sunku vertint. Dabar pamatem, kad ir joje jis baisus. Zodziu good job Zalgirio skautai ir good job Shilleris su PM.
2021-11-06
+11
Atsakyti
Lekšai čia jau nėra ką vertint, jei mums namie net Alba neįveikiama
2021-11-06
+23
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.