Prezidentas Nausėda teigia, jog svarstytų Brazdeikio pilietybės prašymą

2019-09-09 08:53
Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Jau kurį laiką netylant kalboms apie potencialią Niujorko „Knicks“ naujoko Igno Brazdeikio galimybę apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius, savo žodį tarė ir Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

„Šiuo metu aš neturiu nei Brazdeikio, nei Lietuvos krepšinio federacijos prašymo tai (suteikti plietybę) padaryti“, – bendraudamas su BNS korespondentu Vaidotu Beniušiu teigė Nausėda.

„Jeigu toks prašymas bus pateiktas, mes tikrai labai rimtai svarstysime, įvertindami aspektus, kurie yra būtini pilietybei išimties tvarka suteikti. Tai – žmogaus nuopelnai, pasiekimai ir jo integravimasis ar sąsajos, šaknys su Lietuva“, – pridėjo prezidentas.

Ignas Brazdeikis

Ignas  Brazdeikis
Pozicija: SF
Amžius: 20
Ūgis: 201 cm
Svoris: 98 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Tiesa, prezidentas daugiau spekuliuoti linkęs nebuvo, nors apie teigiamą atsakymą ir užsiminė.

„Jeigu šios abi dedamosios bus užtikrintos, manau, kad sprendimas gali būti ir teigiamas. Tačiau šiandien apie tai dar negalėčiau tvirtai teigti“, – BNS sakė Nausėda.

Sausio mėnesį bendraudamas su tinklalapiu „BasketNews.lt“, Brazdeikis teigė, jog jis atstovauti Lietuvai tikrai norėtų.

„Būtų nuostabu atstovauti savo šaliai, Lietuvai. Jei pavyktų kokiu nors būdu gauti dvigubą pilietybę, tai atvertų labai daug durų man ir mano šeimai“, – sakė šiuo metu Kanados piliečiu esantis Brazdeikis.

Kaune gimęs Brazdeikis, legendinės krepšininkės Linos Brazdeikytės sūnėnas, Lietuvą paliko būdamas vos dvejų metų, kai persikelti į Čikagą nusprendė jo tėvas Sigitas bei mama Diana.

Netrukus šeima dar porą kartų persikraustė ir galiausiai apsistojo Kanadoje, visai netoli Toronto esančiame Oukvilio mieste.

Tuo metu balandžio mėnesį LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas portalui „24sek.lt“ teigė, kad ryšys su krepšininku užmegztas buvo.

„Jis patvirtino, jog nori gauti Lietuvos pilietybę, nes čia yra gimęs ir augęs iki ketverių metų. Pakalbėjome – jis puikiai supranta lietuviškai, – ir susidėliojome planus“, – tąkart sakė Špokas.



Komentarai:

Tadas
Lekaviciu reikejo leisti i startini ir viskas butu gerai, tas kalnietis visa gyvenima buvo medinis ir liks. Manau duos ta pilietybe ir viskas bus gerai. Turim tikrai gera rinktine pries visus mes losiam tolygiai. Pergyvenau del ateities bet po sito champo mantau kad ateiti viskas bus tik geriau!
2019-09-11
+6
Atsakyti
Sirvydis kur? 2
Startas Galėtu taip atrodyti Lekavičius Grigonis Brazdeikis Domas Jonas Tada sodinam visus ir leidžiam Ulanovas Sirvydis Butkevičius Kuzminskas Motiejūnas na tada prie visko bendziu ir grigaiti, viskas eisim toli. 😄
2019-09-10
Atsakyti
Sirvydis kur?
Sirvydis kur? Sirvydis Brazdeikis Domas Jonas 4 NBA kashiorai, dar jei kuze atsigautu.. grįžtu į 2016m kokius. :)
2019-09-10
-1
Atsakyti
Valera
Kuziai ir toliai gylėja depresija. Mačiulis bent jau ginyboje ataria. tas tai absoliučiai beviltiškas ginyboj, gaila. Manau pirėjuje gaus max 15-18min lošt
2019-09-09
-1
Atsakyti
latvis
Tai gal tegul Ignas pagaliau pateikia prasyma, nes puse metu apie tai visi skiedzia, o nieko nevyksta.
2019-09-09
+11
Atsakyti
Įvertink mano plikas krūtis - http://inx.lv/CdN
2019-09-09
+1
Atsakyti
Rondo
tame ir beda pilietybe brazdeikiui suteikt juokas bet istatymai jau kliuna del dvigubos pilietybes, o jis tikrai nenori atsisakyti kanados pilietybes
2019-09-09
+7
Atsakyti
Sharas
2020 dvyliktukas galetu buti toks: Kalnietis Lekavicius Grigonis Giedraitis Brazdeikis Ulanovas Butkevicius Kuzminskas Sabonis Motiejunas Valanciunas Gudaitis
2019-09-09
+16
Atsakyti
Jurgis
mums kaip tik labai truksta tokio zaidejo su ziupsneliu amerikietisko perdeto pasitikejimo savim. nei vieno zaidejo nera, kuriam duodi prie vidurio kamuoli ir leidi zaist 1 pries 1, o pabaigose taip ir laimimos rungtynes.
2019-09-09
+25
Atsakyti
Opa
Man tai patinka Brazdeikis. Turi charakterį, pasitiki savimi. Man jis truputį primena Kleizą.
2019-09-09
+20
Atsakyti
che
Lubinas, net ne Lietuvon gimęs yra Lietuvos krepšinio tėvas, tai Brazdeikis tuo labiau lietuvis
2019-09-09
+19
Atsakyti
rr
Jis Lietuvis, ir tuo viskas pasakyta. Jei tik pats nori.
2019-09-09
+18
Atsakyti
kunigas
Cia greiciau Brazdeikis svarstytu o ne Nauseda
2019-09-09
-14
Atsakyti
Shadow
Ką čia dar svarstyt, juk Lietuvoje gimė.
2019-09-09
+33
Atsakyti
butu
teisingas sprendimas suteikti LR pilietybe. Iggy - lengvas krastas, zinant, kad Mačiulis kažin, ar ilgai tes karjera rinktinej, o Kuzia nelabai kaip pasirode - butu rimtas pastiprinimas sitoj pozicijoj
2019-09-09
+36
Atsakyti
Donadonis
Butu super! Iggy labai reikalingas.
2019-09-09
+24
Atsakyti
Tokio žaidėjo kaip Brazdeikis Lietuvai būtinai reikia.. Nes nebeturime tokio lyderio kaip Linas Kleiza kad buvo, kuris tiesiog tempdavo rinktine sunkiu metu. Manau Brazdeikis būtų tas žmogus kuris tikrai timpteltu.
2019-09-09
+39
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 26

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.