Šaras konstatavo: „Crvena Zvezda“ mus pastatė į vietą“

Vilius Stalgaitis
„BasketNews.lt“
2017-01-06 22:20

Galima rėkti visa gerkle ir trankyti kėdes per pertrauką norint pažadinti auklėtinius, tačiau jei žaidėjams aikštelėje trūksta energijos, jokie emociniai Šarūno Jasikevičiaus užvedinėjimai nepadės.

Būtent apie tai po katastrofiškai kauniečiams susiklosčiusių rungtynių „Žalgirio“ vairininkas ir kalbėjo.

„Crvena Zvezda“ mus pastatė į vietą, – iškart rėžė Jasikevičius. – Reikia suprasti, kad nesame tokie geri. Lietuviai gal persiskaitė spaudos, kad „Žalgiris“ turi protingą trenerį, kuris padaro gerą darbą, kad žaidėjai atsidavę ir tai mums tas faktas, kad per rungtynes treneris sudurnėjo, o žaidėjai nebe tokie geri.

Foto galerija

 Artūras Milaknis ieško progos išmesti kamuolį
Su kamuoliu – Branko Lažičius
 Leo Westermanno prasiveržimas
Brockui Motumui oponentas suteikia erdvės
Savo progą pažaisti gavo ir Isaiah Hartensteinas
Luko Lekavičiaus metimas
Edgaras Ulanovas veržiasi arčiau krepšio
Brcokas Motumas lieka prieš žemesnį varžovą
Šarūno Jasikevičiaus emocijos
 Paulius Jankūnas tarp varžovų
Leo Westemannas ieško atakos tęsinio
Isaiah Hartensteinas ieško komandos draugų
 Marko Simonovičius atakuoja iš toli
 Šarūnas Jasikevičius stebi įvykius aikštėje
 Antanas Kavaliauskas
 Paulius Jankūnas
Leo Westermannas prieš oponentą
 Edgaras Ulanovas atakuoja krepšį
Belgrado komandos treneris Dejanas Radonjičius
 Lukas Lekavičių pasitinka Ognjenas Kuzmičius
 Marko Simonovičius meta iš po krepšio
Šarūnas Jasikevičius gauna techninę pražangą
 Lukas Lekavičius veržiasi po krepšiu
Leo Westermanno prasiveržimas
 „Žalgirio“ šokėjos

Mūsų biznyje tai vyksta greitai ir tikiuosi, kad tai yra vienadienis dalykas. Tikiuosi, jog vyrai supras, kad neinant į aikštę numirti, bus daugiau tokių rungtynių. Jie turi suprasti, kad esame nebloga komanda, kai atsiduodame, žaidžiame kaip kumštis ir dirbame nuo rungtynių pradžios gynyboje, ko šiandien nebuvo.

Tikiuosi, tai bus gera pamoka. Šiai dienai Europa jau kalba apie „Žalgirį“ kaip apie vieną didžiausių siurprizų, o dabar nieko nenustebinsime. Visi atvyksta žinodami, kad žais su gera komanda. Dabar pažiūrėsime, ar vyrai pasiruošę į tai atsakyti.“

Bedvasį Kauno klubą šį vakarą puikiai iliustravo epizodas, kuomet iš kito aikštelės krašto atskubėjęs Nemanja Dangubičius prie kamuolio atsidūrė kur kas anksčiau nei netoliese jo buvęs Brockas Motumas.

Šie ir kiti „Žalgirio“ sirgaliams akis badę epizodai byloja tik vieną – komandos atsipalaidavimą. Tokios minties šalin neveja ir pats Jasikevičius.

„Gal komanda neįvertino varžovų, kas būtų absurdiškas dalykas, nes žinote, prieš kokias komandas ši ekipa jau laimėjo. Prasidėjo antras ratas, svarbus yra užsivedimas, ypač prieš komandas, kurias jau nugalėjome, nes jos yra su dar didesniu noru revanšuotis. Tai nepavyko.

Man nesuprantama, jei mes turime šansą kabintis į aštuonetuką ir eilę rungtynių pralaimime rungtynes, kurias, pagal spaudą, ramiau paimamos. Vienas specialistas sako, kad „Žalgiris“ laimės dviženkliu skirtumu prieš komandą, kuri neseniai guldė grandus. Gal lietuviams nereikia skaityti tokių dalykų. Daug faktorių, galima kalbėti per naktį. Reikia užmiršti ir eiti ruoštis rungtynėms su „Lietkabeliu“, – sakė Šaras.

Jasikevičiaus komentarai:

Kauno krepšininkai jiems adresuotus švilpimius namų arenoje išgirdo itin anksti – jau antrajame kėlinyje. „Žalgirio“ sirgaliai niršo ne veltui – jų akyse mylima komanda pralaimėjo jau trečią kartą iš eilės, kuomet išvykose nuskintos dvi pergalės paeiliui.

„Nežinau, gal viešbutis blogas, – ironizuodamas prasto žaidimo namuose priežasčių ieškojo Jasikevičius. – Nežinau, kas atsitinka, kuomet žaidžame namie. Per pirmus du kėlinius Milane ir Stambule tikrai ėjome luptis. Jei paimsime du kėlinius rungtynių UNIKS ir „Crvena Zvezda“, nežinau ką ėjome daryti.

Gal namie yra noras daugiau įmesti… Reikia suprasti, kad viskas prasideda nuo gynybos, bet šiandien buvo svarbu rungtynes gerai pradėti puolime, nors pradėjome su 7 klaidomis, absoliučiu plano nesilaikymu bei energijos neturėjimu šiam lygiui.

Pasakiau, kad jau nebūsime niekam siurprizas, ypač prieš komandas, kurias nugalėjome. Jos ateis su dviguba energija revanšuotis. Nežinau, kodėl namie žaidžiame prasčiau, ypač gynyboje, nes su 10 tūkst žmonių turėtume gauti daugiau energijos žaisti agresyviau. Šiandien buvo vienetai, kurie bandė varžovus išmušti iš vėžių“, – nusivylęs dėstė Jasikevičius.

Mačo metu jis nuolat žvelgė į savo auklėtinius sėdinčius ant suolo, nuolat kėlė vieną po kito savo auklėtinį žengti į aikštę ir galbūt perkreipti rungtynių eigą. Visgi visi kortų traukimai iš švarko kišenės baigėsi nesėkmėmis.

Viena didžiausių „Žalgirio“ nesėkmių tapo brazilas Augusto Lima. Aukštaūgis susitikimą pradėjo startiniame penkete, aikštėje praleido 5 minutes, tačiau netrukus sėdo ant suolo ir nuo jo taip ir nebepakilo.

„Taip, trūko energijos, – nusivylimą Augusto Lima išreiškė Šaras. – Prašome tik energijos. Bet ne tik jo. Žmogus turi suprasti, ką gali duoti komandai. Gintis turi visi, planą turi sekti visi. Šiandien pirmoje pusėje mes nesigynėme visiškai. Puolimo detalės atliktos labai lėtai, neparuošiant dvejojant. Antrą pusę gal daugiau pavargę laimėjome.

„Ieškojau žmogaus su energija. Labai norėčiau turėti ir Valinską. Ieškai žmonių, ieškai, kad įtrauktų ir sirgalius, nes atmosfera šiandien buvo numirusi, bet tai būna dažnai, jei iškart nepataikome. Vėliau pradėjome galvoti ir apie Panevėžį, nes sekmadienį laukia sunkios rungtynės. Bandėme bent jau atlošti skirtumą. Nepavyko. Tada pradėjome galvoti apie „Lietkabelį“. Manau, kad Isaiah gerai žaidė su „Nevėžiu“, reikia duoti šansą. Daug detalių, bet svarbiausia buvo nepasiruošimas rungtynėms savo galvose ir mentalitetu“.

Vaizdo reportažas ir krepšininkų komentarai:



Komentarai:

Gintaras
As is Kauno, bet jau nebepalaikau zalgirio ir ne as vienas taip

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-08
-1
Atsakyti
Atvyko stipri komanda - juk prieš tai nugalėjo Madrido Realą ir net garsiąją rusų CSKA. Bet mūsiškai tai žinojo ir reikėjo gerai sukovoti nuo pat pradžių. Bet... atrodo koją pakišo Naujieji metai, buvo pauliota "iš dūšios", trūko treniruočių.... Kodėl nėra tritaškių? Todėl, kad pagiriomis jie niekada nekrinta.
2017-01-07
+4
Atsakyti
aa
Tu komandos neparuošei slabake tu. Pirma ataka parodė, kad nėra variantų užpult. Ir taip visas varžybas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-07
+1
Atsakyti
Dede Rolkis
As manau kad zalgiris po gero starto ikrites i duobe jau pora savaiciu

Duok die kad neuzsitestu, nes mes ne cska, kad turim rezervu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-07
-4
Atsakyti
bulve
saro vietoj sakyciau zaidejams kad jie yra sudu kruvos kaip kokioj rusu armijoj. net jei ir laimetu vistiek sakyciau kad lavonai turejo daugiau ir lengviau laimet. tada gal nusiteiktu o dabar ir zaidzia kaip panos. vienam lomkes kitam lomkes ir rezultatas toks kad vyrai atejo ir per du kelinius mergaites sudauze.
2017-01-07
-5
Atsakyti
Šarūnai nesiparink
Ne tavo ir komandos kalte treneri,kad šendien pralaimejot,o kalti teisejai ir Pačesas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-06
+1
Atsakyti
hythtrt
Na krepsinis tai idomus toks darbas ypac poto interviu. Namus jeigu taip statytu zmones kurie viena diena nusiteike sumurinti plyta o kita diena nelabai tai tas namas aisku kad sugriutu. Kaip galima nenusiteikti kai tai tavo darbas ir gauni atlyginima.
2017-01-06
+3
Atsakyti
djgaffer
Tikrai keista,kai komanda jau geriau išvykose žaidžia,nei namie.Atrodo,kad ta namų atmosfera žaidėjus tiesiog slegia ir jiem sunku atsipalaiduoti.Nu duok Dieve,kad šitas pralaimėjimas išeitų į naudą ir žaidėjai pradės geriau mąstyti savo aikštėje.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-06
+3
Atsakyti
marokak
Seibuciui reikia statyti paminkla Kaune,tokio lavono ir pyderasto seniai neteke matyti,senis juokina visa Lietuva savo zaidimu....manau su tokiu zverim zlagiris tikrai prates kontrakta dar keliems metams :PP
2017-01-06
Atsakyti
O kur Valinskas?
2017-01-06
-3
Atsakyti
cia cirkas su tuo nusiteikimu :D cia po kiekvienu rungtyniu galima atmazkes saudyt nenusiteike buvom ir tiek butume nusiteike tikrai laimetume graudu :DD
2017-01-06
+2
Atsakyti
Amžinos kalbos apie pasiruošima mirti... Sezonas persirito į antrą pusę, o dar visi visvien amžinai nepasiruošę... Tiesiog tragedija jau Jankūno ir kitų komentarai po rungtynių daug pasako - Na taip žinojom kad jie taip žais ir taip bus, mūsų tai nenustebino, na mes tiesiog nebuvom nusiteikę... Amžinai nenusiteikę, tai kaip tu gali imti pinigus už tai kad tu nenusiteikęs... Nusiteikit tada bent savo noru dalies algos atsisakyti... Nes tokios amžinos nusiteikimo bėdos yra visiškai neprofesionalu ir net gėdinga atrodo.
2017-01-06
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 12

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.