Ant ko po rungtynių pyko Šarūnas Jasikevičius?

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Mytiščių (Rusija)
2017-10-21 10:25
  • Jasikevičius po nesėkmės Rusijoje buvo nusivylęs dėl kai kurių žaidėjų, tačiau jų neįvardino
  • Pirmiausia akys krypsta į įžaidėjus Vasilije Micičių ir Paulių Valinską, kurie niekuo nepasižymėjo. Tuščias buvo ir Artūras Milaknis
  • „Žalgirio“ augimas priklausys nuo Micičiaus, Bosto ir Valinsko tobulėjimo
  • Praėjusį sezoną daugiausia pylos kliūdavo įžaidėjams Lekavičiui ir Pangosui, o vėliau jie persilaužė

Šarūnas Jasikevičius nėra linkęs viešai badytis pirštais į auklėtinius, kurie kažko nepadarė. Jis pabrėš, kad nevykdomas planas, daromos klaidos gynyboje, nesiaukojama dėl kiekvieno kamuolio, bet to nedarančio krepšininko pavardės neįvardins.

Tas pats buvo po penktadienio dvikovos Mytiščiuose, kur Kauno „Žalgiris“ 77:85 nusileido Maskvos srities „Chimki“ ir patyrė pirmą nesėkmę Eurolygoje.

Šaras kelis kartus pakartojo, kad buvo neįvykdytas jo išdėstytas planas, o įdomiausiai nuskambėjo pasakymas apie žaidimą skirtingomis kortomis.

Foto galerija

„Jeigu vienas žaidėjas žaidžia su savomis kortomis, o keturi – su komandos, tai veikiausiai turėsime skylę“, – teigė treneris.

Kas tas vienas, žaidžiantis savomis kortomis? Čia veikiausiai treneris turėjo omenyje net ne vieną, o kelis žaidėjus skirtingais rungtynių momentais. Ir kaip įprasta Jasikevičiaus komandoms, įtariamųjų reiktų ieškoti įžaidėjų gretose.

Šioje pozicijoje pirmiausia akys krypsta į Vasilije Micičių ir Paulių Valinską. Abu jie vakar nepelnė taškų, nors kartu sudėjus žaidė 23 minutes. Per šį laiką prametė visus 5 metimus ir 5 kartus suklydo.

Micičiui nesėkmingiausias buvo išėjimas pirmajame kėlinyje, kai per pusantros minutės jis gynyboje „per galines duris“ praleido Aleksejų Švedą, po to suklydo perduodamas kamuolį, o dar kitoje atakoje nepataikė būdamas visiškai laisvas. Per 97 sekundes varžovai pelnė 6 taškais daugiau ir Šaras serbą pakeitė.

Jį pakeitęs Valinskas atrodė kiek geriau, tačiau daugiausiai strėlių iš trenerio jis gavo antroje mačo pusėje.

Kai trečiajame kėlinyje jaunasis gynėjas du kartus paskubėjo atakuoti iš vidutinio nuotolio, Jasikevičius Valinską pasodino ant suolo ir keliolika sekundžių jį garsiai auklėjo, žodžius pastiprindamas rankų mostais.

Valinskui sveiko įžūlumo aikštėje netrūksta ir paskutinę mačo minutę jis nusprendė imtis iniciatyvos puolime, kai su kamuoliu nuskuodė į greitą puolimą trise prieš vieną. Nors šalia turėjo du aukštesnius partnerius, Valinskas krepšį atakavo pats. Tai baigėsi netaikliu metimu ir sulig tuo užgeso paskutinė viltis kovoti dėl pergalės.

Jasikevičiaus kritikos kliuvo ir žaidėjams, kurie „sistemą jau turėtų žinoti“. „Jie irgi pridarė per daug klaidų“, anot trenerio, o čia veikiausiai turėtume žiūrėti į Artūrą Milaknį, kuris per 19 minučių prametė visus 6 metimus, įskaitant 4 tritaškius.

Kai trys rotacijoje esantys gynėjai nepelno nė taško, sunku tikėtis pergalės. Juolab, kai ketvirtasis, Kevinas Pangosas, pataiko tik 2 metimus iš 10.

Jasikevičiaus kritika kai kuriems žaidėjams teko ne tik dėl plano nevykdymo, bet ir dėl menko kovingumo.

„Čia lemia vienas kamuolys, viena klaida, vienas nenukritimas, vienas nesusiklausymas. Jie gal to ir nesupranta, kad šiame lygyje vienas kamuolys yra auksas“, – pyko treneris.

Šaras tokių dalykų savo žaidėjams neatleidžia, tačiau buksuojančiam gynėjų žaidimui galima rasti kelis pasiteisinimus.

Pirmiausia, Vasilije Micičius į „Žalgirį“ atvyko po visiškai kitokios vasaros, nei jis (ir „Žalgiris“) planavo. Jeigu ne pagrindinių Serbijos rinktinės gynėjų traumos, Micičius tikrai nebūtų žaidęs Europos čempionate ir būtų turėjęs visą mėnesį perprasti „Žalgirio“ sistemą.

Vietoje to, jis buvo mestas į ugnį, kai po čempionato atvyko tiesiai į LKL rungtynes, be jokios treniruočių stovyklos su komanda. Nereikia net aiškinti, kad naujam įžaidėjui tai – sudėtinga situacija, ir dabar viskas priklauso tik nuo to, kaip greitai Micičius mokysis.

Po pastarosios LKL dvikovos su „Šiauliais“ Jasikevičius netgi viešai įvardijo, kad tas pats Micičius žaidžia „senais įpročiais“, o ne taip, kaip nori jo dabartinis treneris.

Nuotr. Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Valinskas – jaunas žaidėjas ir atlikti tokį didelį šuolį po pernai metų, kai jis Eurolygoje net nebūdavo rotacijoje, reikia laiko. Lygiai taip pat, kaip reikia tokių rungtynių su „Crvena Zvezda“ ar „Chimki“, kur gali mokytis iš savo klaidų. Jeigu nesulūš emociškai, jis augs.

„Žalgiriui“ trūksta ir Dee Bosto, kuris dėl čiurnos traumos Eurolygoje šiemet dar nežaidė. Galbūt jis kalnų irgi neverstų, bet būtų bent dar vienas pasirinkimas gynėjų rotacijoje.

Penktadienį Pamaskvėje nepadėjo ir tai, kad „Žalgiriui“ fatališkai nekrito iš toli – jie prametė pirmus 12 tritaškių, nors progos buvo susikuriamos neblogos. Nepaisant tokio (ne)pataikymo, kauniečiai kabinosi ir praktiškai panaikino 14 taškų deficitą.

„Žalgirio“ strigimas sezono pradžioje ir Šaro kritika įžaidėjų atžvilgiu nėra nieko naujo. Tereikia prisiminti praėjusį sezoną, kai Lukas Lekavičius buvo tarkuojamas kiekvienai progai pasitaikius, o Pangosui daugiausiai kliūdavo nuo fanų, nesuprantančių, kodėl kanadietis žaidžia starto penkete.

Galiausiai Lekavičius persilaužė ir sužaidė puikią antrą sezono pusę, lėmusią jam kontraktą su Atėnų „Panathinaikos“. Tuo metu didelį Jasikevičiaus pasitikėjimą nuo pirmosios dienos turėjęs Pangosas taip pat tapo tvirtesniu žaidėju.

Kad „Žalgiris“ turės augimo skausmų, buvo akivaizdu. Micičius, Bostas ir Valinskas neturi daug patirties tokiame lygyje. Nuo to, kaip greitai jie augs, gali priklausyti ir tai, kaip greitai įsibėgės ar neįsibėgės „Žalgirio“ traukinys Eurolygoje.



Komentarai:

georgy cekovsky
As taip pykau ant Saro, kad isleido 4 kel Valinska.

Tai totalus grybas. Atleiskit, bet jokio talento as jame neiziuriu. Vaikis driblingo neturi. Metimas irgi nera klasikinis ir taisiklingas.Verztis jis bijo. O pasuot nemoka. Isvis tragiskai atrodo, kai ji uzspaudzia truputi ir jis iesko laisvo zaidejo uz trajako pasuodamas skersa pasa.

Bet didesne beda yra su centrais. Tas Davis yra LKL lygio. Jokios jegos. Apgailetinai atrodo kai jis pasokes issiriecia ir ji tada gesina 10cm zemesnis.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-21
-12
Atsakyti
miciciui
bet jeigu viskas klostysis taip ir toliau zalgiris tures rimtu problemu
2017-10-21
-1
Atsakyti
krepsinis.net
serbas nepelne ne tasko ir prastai valde komanda tikra tai nera leo westermanas nors planas zaideju panasus micicius prasciau ginasi uz prancuza tai pat jis vis dar neranda saves atvyko velokai galbut jam dar reikia laiko
2017-10-21
-17
Atsakyti
milaknis
bus supikes ant saves kai po vakar liejo apmauda kai nekrenta tai nekrenta bet su barca real nepataikyt bus bloga reikes atsigriebt
2017-10-21
+20
Atsakyti
Jonas
Ant lanzbergio uz isardytus kolukius.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-21
-4
Atsakyti
mantis
O dar pries sezona sakiau,kad reikia zalgiriui isigyti Thoma Robinsona:

Pries zalgiri per 23 minutes: 19 tasku,10 atk kam,4 blokai,2 assistai
2017-10-21
-25
Atsakyti
mauras
Kai milaknis imes 5 tritaskius pries vytauta vel dievinsite ji...tas pats buvo pries tai,kai visi suda pyle kad pries zvezda gryba pjove,o poto pries siaulius imete 5 tritaskius ir dievinote ji,sake net daug zmoniu kad Milaknio nekeistu net i Klay Thompson...
2017-10-21
+15
Atsakyti
To g
Eik miegot,sapneli.Laisvas,,,

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-21
+9
Atsakyti
Anonimas
Ant mvp zalgirio milaknio ir micicius je gi lidereplanavo but

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-21
-2
Atsakyti
nujo
jei toliau nebus is miciciaus prasvetejimo eurolygoi bus blogai tai ir toliau saras kritikos tures
2017-10-21
-8
Atsakyti
greiciam
prisijunktu bostas kad tik zaistu jau su barca valinska ant suolo palikt
2017-10-21
+6
Atsakyti
G
Jeigu ir toliau toki gryba pjaus micic teks ji atleisti, pamoka bus zalgiriui negerbti savo zaideju (ypatingai luko), ypatingai, kai sarui tai gali moketi puse limono

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-21
+10
Atsakyti
milaknis
jau kelintose parodo jega su neveziu 3 ar 4 tritaskiai su pasvaliu 3 atrodo su siauliais 5 tritaskiais
2017-10-21
-17
Atsakyti
krepsinis.net
3 pries 3 zalgirio - chimki runktyniu dziaugsmai ir nusivylimai
2017-10-21
-2
Atsakyti
eurolyga
geceviciu imam
2017-10-21
+6
Atsakyti
komentaras
Kas per zaidejas Valinskas yra? Ka jame mato Zalgiris? Ta prasme, Saras tikrai turi jame kazka izvelgti. Jis praktiskai yra Geceviciaus fiziniu duomenu zaidejas, kas reiskia, kad realiai kas antras miesto megeju lygoj uz ji atletiskesnis. Bet tas pats Gecevicius susimeta trajakus ir 2x2 palosia, kas leidzia jam bent Europos vidutinioku but. O tas pats Valinskas neturi nei snaiperio savybiu nei atletiskumo, kas leistu ginybinio plano zaideju but. Cia rimtai idomu kas per talentas jis. Kuom uz kitus savo amziaus geresnis? Cia ta prasme nei Europoj, o Lietuvoj bent jau.
2017-10-21
-10
Atsakyti
auris
milaknis parodys pries vytauta savo jega :PP
2017-10-21
+2
Atsakyti
eurolyga
ipac reikes namie milaknio bombu tritaskiu pries real kad netik lkl apsisaudo
2017-10-21
+6
Atsakyti
eurolyga
o tai dabar kad ir pralaimejo zalgiris o tai idomu jankunas bus 5 1 vietoi su 36 balais arne
2017-10-21
Atsakyti
auris
milaknis atsigriebs su barca??LMAOkada jis paskutini karta eurolygoje suzaide gerai??pries 3 metus nebent gal koki karta
2017-10-21
-11
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 38

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.