Utena triumfuoja: „Tai – istorinė pergalė“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2017-02-14 21:29

Vytautas Šulskis prieš rungtynes atsiėmė naudingiausio LKL sausio mėnesio krepšininko titulą, o po pusantros valandos pademonstravo, kad šį prizą gavo ne be reikalo.

Jo atstovaujamai Utenos „Juventus“ komandai atsiliekant nuo Vilniaus „Lietuvos ryto“ 83:84, Šulskis prasiveržė po krepšiu ir išprovokavo Deivido Gailiaus pražangą.

Likus žaisti 15,6 sek., uteniškis stojo mesti baudų metimų ir abu juos realizavo – 85:84 „Juventus“ naudai.

Foto galerija

„Lietuvos rytas“ po minutės pertraukėlės patikėjo kamuolį nesulaikomai žaidusiam Drew Gordonui, tačiau čia įsikišo Vaidas Čepukaitis, perėmė kamuolį, o amerikiečiui buvo skirta pražanga puolime.

Netrukus „Lietuvos rytas“ specialiai prasižengė prieš Šulskį ir šis, likus žaisti 6,1 sek., vėl realizavo abi baudas.

Vilniečiai tada dar sykį suklydo ir pilnutėlėje Utenos sporto centro salėje ėmė kilnotis stogas – „Juventus“ žengė į KMT pusfinalį, eliminavęs vieną turnyro favoritų.

Šulskis atsidūrė komandos draugų glėbyje, o po kelių akimirkų prisipažino, kad metant 4 lemiamas baudas įtampos netrūko.

„Kai žinai, kokia yra rungtynių kaina, tikrai buvo įtampa. Esu laimingas, kad ranka nesudrebėjo“, – šypsojosi 12 taškų pelnęs ir 6 rezultatyvius perdavimus atlikęs Šulskis.

„Juventus“ krepšininkams rankos drebėjo tik tada, kai reikėjo atakuoti iš toli. Uteniškiai iškovojo pergalę nepaisant to, kad prametė visus 10 tritaškių – po 5 kiekvienoje rungtynių dalyje.

Tokiu faktu po dvikovos negalėjo patikėti Vaidas Čepukaitis.

„Geras! Nepastebėjau net, kad neįmetėme nė vieno tritaškio. Keista. Net nebuvau girdėjęs, kad tokie atvejai LKL būna“, – kraipė galvą „Juventus“ klubo milžinas.

Jis buvo pernelyg užimtas kova po krepšiais, kad pastebėtų, jog nekrito tolimi metimai.

Čepukaitis pelnė 21 tašką ir atkovojo 7 kamuolius, pataikydamas 9 dvitaškius iš 12. Jo ir Drew Gordono dvikova buvo centrinė rungtynėse ir nepagailėjo gražių epizodų iš abiejų pusių.

Gordonas baigė mačą surinkęs 25 taškus ir 15 atkovotų kamuolių, tačiau nuaidėjus sirenai jis puolė ginčytis su teisėjais, o Čepukaitis šoko pergalės šokį.

„Istorinė pergalė, – trumpai tai apibūdino Čepukaitis. – „Lietuvos rytą“ ne kiekvieną dieną nugali ir patenki į finalo ketvertą. Kuriame į istoriją.“

Šulskis pergalės nuopelnus atidavė treneriams Antanui Sireikai ir Žydrūnui Urbonui. Jie, anot „Juventus“ puolėjo, paruošė rungtynių planą, kuris suveikė.

„Tikrai atsakingai ruošėmės, nors neturėjome daug informacijos, kadangi treneris Kurtinaitis neseniai pasijungė (prie „Lietuvos ryto“ komandos). Bet viskam buvome pasiruošę, treneriai turėjo kelis planus ir tai suveikė. Mums tereikėjo planą išpildyti“, – sakė Šulskis.

KMT pusfinalyje „Juventus“ kausis su Panevėžio „Lietkabelio“ – Alytaus „Dzūkijos“ poros laimėtojais. Šios komandos trečiadienį kovos Dzūkijos sostinėje.

Vaizdo reportažas:



Komentarai:

visiskas raudonos laikrascio gedos fiasko :D saunuoliai juve ! o gailius, loganas matyt nebenori cia likti ir daro viska, apart atsisakymo zaist, kad butu ismesti :D loganas aisku ras darba kur nors, o gailius..? :D i neptuna atsiklaupes prasysis?
2017-02-15
-1
Atsakyti
tiesa
Juventus pasinaudojo istoriniu šansu -L.Ryto komandoje gana dirbtinai atsiradusia trenerio krize . R.Kurtinaitis teigia , kad visą sezoną stebėjo L.Ryto žaidimą , tačiau atėjęs į komandą visiškai nežino žaidėjų galimybių . Uždusina D.Gordoną ir nepasitiki A.Gudaičiu , perlaiko mistiškai sirgusį ir praradusį sportinę formą D.Gailių , nepasitiki R.Giedraičiu , kuriam labiau tiktų sg pozicija , jam netinka A.Lapeta ir nežinia ar įtiks A.Jomantas .
2017-02-15
+3
Atsakyti
Is pasienio tarnybos
Koks treneris tokie ir rezultatai :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-14
+7
Atsakyti
SU SVENTEM LIETUVA!
2017-01-09 15:29

palaukit, palaukit

koks dar nafig Lietkabelis darys ryta? Utena padarys ir ryta ir lietkabeli. Finale va, tai sunkiau bus...

Įvertinimas:Nėra(vertina tik prisijungę)

Kopinu savo komentara po burtu traukimo, kai dauguma kazkodel tikejosi pusfinaly isvyst ryta su kabeliu, nors buvo aisku, kad tik stebuklas gali padet rytpalaikiams iveikt Juventusa. Nei fataliskas trajaku nepataikymas, nei teiseju sou nepalauze Juventuso. Greiciau priesingai.Visas rungtynes leide rytui puolime statyt judancias uztvaras, grubiai gintis(tampymai uz ranku bei marskineliu, bent keli epizodai kai galima buvo skirt nesportine) gincytinose situacijose baust Utenos zaidejus, i rungtyniu pabaiga susvilpe pora baudu isvis is oro ir sukele isiucio banga arenoje. Maksimaliai ikaitusi publika uzvede Juventuso zaidejus , o teisejai tokioj atmosferoj bajerius krest pabijojo. Desninga pabaiga. Pelnyta pergale.

VISUS LIETUVOS KREPSINIO FANUS SVEIKINU SU PERGALE PRIES VAINAUSKO KOMJAUNUOLIUS VALSTYBES NEPRIKLAUSOMYBES DIENOS ISVAKARESE.
2017-02-14
-2
Atsakyti
Lryto ne žaidimas buvo, o palaida bala. Prie Pačėso tokio bardako nebūtų buvę.
2017-02-14
-5
Atsakyti
loganas
Galima suprast dabar jam nera nuotaikos zaisti

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-14
+13
Atsakyti
loganas
Jo ardesi su zenitu bande gelbet bet jau motyvacijos nera matesi kad norejo isvykt jei net 7 klaidas padare kas reta jo zaidime

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-14
+2
Atsakyti
Taip jums ir reikia
Loganas norejo i Italija, tai nesitykekite kad dabar zais uz jus, skandins kaip ir Gailius. Baronas tas pinigu auka, parsidavelis dar pazais kazkiek ir begs vel kur geriau. Galvojat kad pasistiprinot bet realiai komanda po Kurcio atejimo bus visiskai nedraugiska, finisuosite dar "geriau" uz neptunas
2017-02-14
+5
Atsakyti
Artiom Tai fuksu fuksas


Tie fuksai kartojasi 6 m.: Belgijos aludariai, Baltarusijos holkoznikai, Sibiro meškos, Vengrijos aliejininkai, Rumunijos čigonai, Pasvalio melžėjai, Prienų stiklintojai, Utenos velniai, ŽALGIRIEČIAI > LR.

VISI DARO JUS KAIP PASKUTINĘ STOTIES PROSTITUTĘ, PASIĖMĘ PAGALIUS, KAIP PRANCŪZŲ POLICININGAI "BANANUS" PRIEŠ AFRIKIETĮ XD
2017-02-14
+4
Atsakyti
Vainauskine parodija
Kas netingi prievartauja sita projekta karma savo daro uz kitu komandu ardima

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-14
-11
Atsakyti
rytofanas
Sekantis pirkinys Cepukaitis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-14
-1
Atsakyti
Tai fuksu fuksas
2017-02-14
Atsakyti
Raudonos komjaunimo sliuchos agonija.
2017-02-14
-9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 13

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.