Pokyčiai LKL ekipose: stabiliausias – „Žalgiris“, daugiausiai žaidėjų prarado „Šiauliai“

2017-02-23 16:43
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

Nuo sezono pradžios ne vieną LKL čempionato komandą sudrebino pokyčiai. Kai kurios ekipos atsisveikino su vienais krepšininkais ir sveikinosi su naujais, kitos – keitė trenerius. LKL.lt apžvelgia, kurių komandų sudėtys išliko stabiliausios nuo čempionato starto, o kur pokyčių įvyko daugiausiai.

Praėjusių metų turnyro čempionas Kauno „Žalgiris“ išlaiko stabiliausią sudėtį. LKL lyderiai šį sezoną neatsisveikino dar nė su vienu krepšininku. Be to, žalgiriečiai savo sudėtį papildė. Spalio pabaigoje prie komandos prisijungė NKL siautėjęs Gytis Masiulis. Tiesa, NKL ir LKL licencijas turintis krepšininkas „Žalgirio“ gretose kol kas sužaidė vos vieną mačą. Rungtynėse su „Nevėžiu“ jaunasis žalgirietis per 10 minučių spėjo surinkti 4 taškus ir atkovoti 2 kamuolius.

Stabilumą demonstruoja ir nė vieno legionieriaus neturinti Prienų–Birštono „Vytauto“ ekipa. Pirmieji pokyčiai komandoje užfiksuoti vos prieš porą savaičių. Vasario pradžioje ekipą paliko vienas iš komandos lyderių Mindaugas Kupšas. Aukštaūgis persikėlė į Ispaniją, tačiau jį komandoje pakeitė kiek anksčiau prie „Vytauto“ prisijungęs buvęs „Neptūno“ krepšininkas Tadas Klimavičius.

Tadas Klimavičius
Tadas Klimavičius
Nuotr. Fotodiena.lt

Vieni iš čempionato lyderių Panevėžio „Lietkabelis“ yra vienintelė turnyro komanda, kurios nuo sezono pradžios iki dabar nepapildė nė vienas naujas žaidėjas. Tiesa, du žaidėjus panevėžiečiai prarado – Tomą Rimšą ir „Šiauliams“ paskolintą Luką Aukštikalnį. Pokyčių „Lietkabelyje” dar laukiama. Panevėžio ekipos vadovas atskleidė, kad ekipa dairosi pastiprinimo.

Didžiausius praradimus visoje lygoje skaičiuoja turnyro autsaideriai „Šiauliai“. Ekipa nuo sezono pradžios atsisveikino jau net su 8 žaidėjais. Šiauliuose nebėra Arūno Sajavičiaus, Devino Pattersono, Tado Pažėros, Alleno Westo, Domagojaus Bubalo, Asenso Ampimo, Maurice Bowmano.  „Šiauliuose“ vos porą mėnesių praleido ir lapkritį atvykęs iš „Neptūno“ pasiskolintas Matas Jucikas. Šių metų pradžioje krepšininkas grįžo į uostamiestį. Kamšydamas skyles Šiaulių klubas pasikvietė veteraną Arvydą Čepulį, Vladyslavą Koreniuką, jaunąjį Mantvydą Žukauską bei iš „Lietkabelio“ pasiskolintą Aukštikalnį.

Nemaži pokyčiai vyko ir „Lietuvos ryte“, „Neptūne“ bei „Dzūkijoje“. Vilniaus ekipa nuo sezono pradžios atsisveikino su 5 krepšininkais bei pakeitė trenerį, o iš „Neptūno“ ir Alytaus ekipos išvyko po 4 žaidėjus. Iš viso, skaičiuojant nuo sezono pradžios, su LKL čempionatu atsisveikino 16 legionierių ir 10 lietuvių. Jamesas Baronas, Tadas Klimavičius ir Lukas Aukštikalnis liko stipriausioje šalies lygoje, tačiau pakeitė komandas, o Matas Jucikas spėjo ne tik pakeisti komandą, bet ir sugrįžti į tą, kurioje pradėjo sezoną.



Komentarai:

hihi
ne james baron, o jimmy

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-24
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.