Casey įspėjimas Valančiūnui: „Nori žaisti? Tuomet dominuok“

2017-01-05 20:47
Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) po truputį keičiasi. Klasikiniai vidurio puolėjai, kurie negali pasigirti solidesniu pataikymu iš toliau jau stumiasi į antrą planą.

Madas NBA diktuoti pradeda gerokai mobilesni ir geresniu pataikymu pasižymintys aukštaūgiai, tokie kaip Joelis Embiidas, Karlas-Anthony Townsas ar Kristapas Porzingis.

Šios permainos NBA pasaulyje gali skaudžiai paliesti ir Toronto „Raptors“ lietuvį Joną Valančiūną, o jo treneris Dwane'as Casey jau nusiuntė jam aiškų signalą. Specialistas tikino, kad jei Valančiūnas nepagerins savo žaidimo, jis praras vietą startiniame Kanados ekipos penkete.

Jonas Valančiūnas

Jonas  Valančiūnas
Komanda: Toronto Raptors
Pozicija: C
Amžius: 24
Ūgis: 211 cm
Svoris: 116 kg
Gimimo vieta: Utena, Lietuva

„Jei tavo aukštaūgiai negali dominuoti, tu ieškai išeičių ir žaidi mažesniu penketuku. Pasakiau Jonui: „Ei, tu nori žaisti? Tuomet dominuok“. Nenoriu matyti metimų atsilošus per kelių vyrukų rankas. Noriu matyti jį besibraunantį link krepšio. Noriu, kad jis griebtų visus kamuolius puolime. Jei to nebus – jis sės ant suolo“, – negailestingai konstatavo Casey.

Tiesa, Memfio „Grizzlies“ komandos aukštaūgio Marco Gasolio patirtis parodė, kad persilaužimas metant iš tolimesnės distancijos įmanomas.

Per aštuonis sezonus ispanas kartu sudėjus pataikė 12 tolimų metimų, o vien šį sezoną Gasolis smeigė jau 51.

Valančiūnas šį sezoną vidutiniškai renka po 11,8 taško ir atkovoja po 9,5 kamuolio.



Komentarai:

Anonimas
nereikejo jam tiek mases prigauginti, galima peikti valanciuna del jo pastangu i darba bet nu raptors irgi krc padare is jo tanka surudijusi. Gi pries pirma sezona buvo mobilus centras, dabar kaip tik tokiu reikia, bet vietoj to nulipde is jo leta centra kai sioje nba kartoje tokiems centrams nera vietos nba. Tiek rinktinej tiek ir rapsuose naudojasi jo trukumais ginyboj
2017-01-06
-9
Atsakyti
Anonimas
Taigi tokie lietuviu prigimtis, loja tiktai kokie visi idijotai o jie visi protingiausi. Bet kaip buvo ubagai taip ir yra. Proto butu uz kelis simtus euru i menesi nereiktu chujarint ar norvegijoj silkes valyt..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-06
+5
Atsakyti
Kontrimas
Tai paskambinkit tam Jonui ir pasakykit kad is ten begtu. Nutrauks kontrakta arba savavaliskai lai nebeina i rungtynes ir issikviecia laida Sroves. Tie padarys reportaza apie tai kaip Joneli skriaudzia. Vis jus viska zinot, viska ismanot apie uzkulisius, apie ta nba lyga. Pavarge jus nuo savo paties durnumo.

Treneris blogas? Antra sezona paeiliui komanda losia savo geriausia zaidima ir rodo geriausius rezultatus, o tokie isminciai kaip jus zino daugiau. Jis ir savaites treneriu juk nepelnytai tapo. Abugeliai jus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-06
-2
Atsakyti
beiskrepsis
nera jonas toks medis kaip jus cia dauguma stumiat, bet toronte jis niekada nebus kazkas daugiau nei dabar yra. komandos zvaigzdes atlieka dauguma metimu, kiti pagalbiniai jiems. kol komanda iskovoja pergales niekas keiciama tikrai nebus. kitas dalykas tai pacio valanciuno zaidimas. nors sezono pradzia buvo tikrai gera, bet dabar vel gryzo i iprastini ritma. manau jis pats jauciasi bejegis kazka daugiau padaryti toje komandoje. is visko sprendziant su visais gerai sutaria, buvo sakes, kad miestas patinka, alga nebloga, nieko keist nenori. turi 64 limonu kontrakta, manau, ne vienas gaves tiek pinigu susimastytu kokia prasme toliau draskytis... per praejusius playoffus tikrai dominavo, nes lyderiai buvo uzdengti ir reikejo komandai ieskot kitu variantu ir pas pati valanciuna kitokia motyvacija buvo, manau, tas pats pasikartos ir siemet, o reguliariam sezone derozanas su lowriu toliau temps , o kiti statys jiems sieneles ir pades apsigint
2017-01-06
-5
Atsakyti
idomu sitas spoku saitas supranta kokia lempa deda,ar stengiasi del komentatoriu spoku, kad nesamoniu prisapaliotu:D
2017-01-06
-5
Atsakyti
Aaa
kam dominuot kai gali figureles daryt???
2017-01-06
-2
Atsakyti
Partynas Mocius
Bl jus derozano galit nemegti bet vienas dalykas aiskus jog jis labai sunkiai dirbo ir dirba kad butu toks zaidejas kuriam leidziama tiek ismest, o valancius kaa? O gi nieko 3 sezona is eiles galbama kad bus break out sezonas o jis toliai suda mala. PS derozanas net per olimpini cikla su asmeniniais treneriais dirbo kol JV aiksteleje tiesiog tragiskas budavo ir teisindavosi jog jam su galva kazkas negerai ( del sito pritariu jam).

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-05
+1
Atsakyti
so
Nesuprantu. Ko kentet Jonui to debilo svaiciojimus? Tai treneris, kuris nieko gero neduoda nei Jonui, nei komandai. Jona sugadino. komanda vercia zaisti pagal priesininku dudele, nebandydamas naudoti savo komandos stipriu pusiu, nes turbut ju niekad ir nezinojo ar nemate.

Pavydu ziuret i porzingi. Is jo niujorkas nedare roboto ir tas budamas dratas puikiai tvarkos puolime, kovoja del kamuoliu ir ginasi. Kokiais tikslais tas casey gadina Jono karjera?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-05
+4
Atsakyti
djgaffer
Stipriai čia Casey pasisakė žinant,kad jo sistemoje tik du žaidėjai dominuoja.Duokit Jonui po 20+ metimų išmest,tai ir jis uždominuos.Pasodins ant suolo ir ką,leis puolime nieko nepadarantį Nogueirą?Tegul nejuokina.JV jau ir taip pagerino metimą iš vidutinio bei vis dar jaunas.Tik kantrybės ir laiko su juo reikia.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-05
-8
Atsakyti
Kazkas blogai
Olimpiada Jonui turejo buti kaip aliarmo skambutis ,bet panasu ,kad i ji nebuvo sureaguota...Nematau esminio tobulejimo jau trecius metus is eiles...
2017-01-05
+5
Atsakyti
Anonimas
Eikit jus systemos nejuokinkit.. Raptors antra visoj lygoj pagall efficiency ir pelnomus taskus. Bet ne reikia kazka keist kad musu malkele daugiau metimu gautu. pasakykit nors viena normalia komanda kurioj jis butu ale zvaigzde per kuri puolimas suktusi? ir kaip jus tai isivaizduojat atrodytu kai jis tik viena judesi turi? Taskus jis gali pelnyt tik tuomet kai jam visiskai laisvam po kase imete, nes kitaip vienas pries viena zaizdamas jis dazniausiai nezino ka daryt arba praranda kamuoli. Net rinktinej budamas pries daug levesnius centrus nieko nedominavo, o jus isivaizduojat kad nba vos ne komandos zvaigzde turi but.

Vucevicius su daug geresniu puolimo arsenalu zaizdamas grybu komandoj ir tai sedi ant suolo ir per ji zaidimo nesuka.
2017-01-05
-17
Atsakyti
Yra du momentai
1. Casey yra vidutinybė geriausiu atveju. Nei jis žino ką daryti su centrais, nei jis supranta. Jam geriausiu laiku Shaq duok, jis vis tiek leis derozenui mesti po 25 tragiškus metimus.

2. Valanciunas taip pat netobuleja. Matosi ir trūksta motyvacijos. Speju ta barakuda gerai nugrezia. Trūksta idėjų. Trūksta visko. Per keturis metus taip ir neišmoko papasuoti iš dvigubos gynybos. Nesupranta komandinės gynybos. Nesupranta kad krepsinis žaidžiamas 5 vs 5. Letumas čia tik pasiteisinimas. M. Gasolis vienas geriausių gynėjų pasaulyje, nors geras teslius. Reikia su galva žaisti, o Valanciunas nežaidžia su galva.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-05
-18
Atsakyti
o siaip tai noretusi paklaust,kada jam dominuot?tie du metys,o centras tegu dominuoja be kamuolio.va cia tai nenugalima taktika!belieka palinket torontui tokio dominatoriaus,o jonui kuo greiciau pradet ieskot naujos komandos su normaliu treneriu
2017-01-05
+2
Atsakyti
Kristaps Porzingis
Call me JV I will learn you a lil bit about b-ball,couse i see you are ZERO!!! I think Jakob have brighter future!!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-05
-10
Atsakyti
MIRKA3
Čia yra tobulas pavyzdys, kaip žaidėjas visiškai nemasto apie savo galimybes ir tenkinasi tik užtikrintu kontraktu. Niekam ne paslaptis kad Raptorsuose Casey niekad nematė ir nematys Valančiūno savo sistemoj, jam jis per sudėtinga dedamoji detalė. Po eilės metų iš Valančiūno padarys eilinę statistinę malką ir tiek. O buvo žaidėjas su aukštom galimybėm. Deja po pasirašyto kontrakto jis save pasmerkė būti statistu, nieko jam geriau nesišviečia, nėr prasmės ardytis, bent senatvėj bus ne sudrožtas invalidas.
2017-01-05
+10
Atsakyti
begt jonui is tos stritboleriu komandos nes taip ir praleis geriausius metus prasydamas kamuoliu is allstar.na ir vasara aisku kaip reikiant pasportuot o ne vartyt bamba ir gaudyt zuvi
2017-01-05
+2
Atsakyti
Anonimas
Visi centrai tokie kaip valanciunas ant bankes nuejo jau.

''Post up bigs who can't shoot 3's or defend smaller players -- Greg Monroe, Jahil Okafor, Al Jefferson, Enes Kanter, Nikola Vucevic-- have all been relegated to the bench roles. The nostalgic worry Houston-style offenses might play them out of the league entirely.''

Ir visi cia isvardinti puolime daug geresni uz Joneli (gal tik iskyrus Kanteri), bet sedi nes apsigint nesugeba. Taip kad cia tik laiko klausimas
2017-01-05
+1
Atsakyti
nu
tai kaip pas kleiza atsirado papildomo svorio, jei ne del apsileidimo? plius paskutinius 2 metus kleiza nebuvo toks, koks anksciau ir nebuvo nei fenerbache, nei armani lyderis
2017-01-05
Atsakyti
ss
superstar center of toronto raptors tskant
2017-01-05
+4
Atsakyti
išeitis yra!
Jonui reikia kuo greičiau išsiskirti su žmona ir štai tada jis galingai uždominuos.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-05
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 34

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.