Oficialu: Žiemelio projektas įsigijo Alytaus „Dzūkiją“

2022-06-02 09:50
Nuotr.:

„Basketball Holding Company” projektas su verslininku Gediminu Žiemeliu priešakyje įsigijo LKL besivaržančią Alytaus „Dzūkijos” komandą, skelbiama pranešime.

Naujasis Vilniaus krepšinio klubas dėl „Avia Solutions Group” arenos rekonstrukcijos 2022-23 metų sezone namų varžybas planuoja žaisti Alytuje.

„Basketball Holding Company” prezidento Rimanto Kaukėno teigimu, komandos įsigijimo procesas šiek tiek užsitęsė, todėl ir apie klubo įsigijimą pranešama vėliau, nei planuota. 

Kaukėnas didžiuojasi, kad naujojo krepšinio klubo šaknys bus kilusios iš Dzūkijos, nes dzūkai įkūnija siektinas vertybes.

„Įsigijome Alytaus „Dzūkijos“ klubą. Tai iš principo buvo geriausias, finansiškai tvarkingas variantas. (...) Dėl dokumentų pildymo ir užbaigimo tas, taip vadinamas, visko uždarymo procesas kažkiek užtruko. (...) Dzūkai yra kovingi, ryžtingi, kovotojai – tikime, kad mūsų klubas bus lygiai toks pat.“, – pridūrė Kaukėnas.

Būsimo klubo namų aikšte tapsiančioje „Avia Solutions Group” arenoje rudenį planuojama rekonstrukcijos darbų pradžia, tačiau startuoti 2022-2023 metų LKL sezone naujajai komandai tai nesutrukdys. Kitą sezoną namų rungtynes klubas planuoja žaisti 5,5 tūkst. žiūrovų talpinančioje Alytaus arenoje.

Kaukėnas atskleidė, kad „Basketball Holding Company“ šiuo metu dirba ties galimybe varžytis viename iš Europos turnyrų, tačiau pabrėžė, kad artimiausiu metu bus susitelkta ties komandos trenerio ir sudėties paieškomis bei klubo administracijos formavimu.

„Renkamės informaciją, darome savo namų darbus, analizuojame. Norime suprasti žaidėjų ir trenerių motyvus. (...) Mūsų tikslas įgyvendinti trenerio viziją kiek įmanoma daugiau, nes nuo to priklauso daug faktorių, kurie atsispindi aikštelėje. Norėtųsi dirbti kryptingai su treneriu”, – akcentavo BHC prezidentas.

Alytaus „Dzūkijos” vairą perduodantis Tomas Pačėsas, dešimt metų ėjęs klubo prezidento pareigas, teigė besididžiuojantis komandos demonstruotu progresu nuo pat jos įkūrimo 2012 metais.

Alytiškis įsitikinęs, kad „Basketball Holding Company” sėkmingai pratęs jo ir komandos pradėtus darbus.

„Noriu pasveikinti būsimus savininkus. Tas dešimties metų laikotarpis buvo iš tikrųjų įspūdingas, nes mes irgi praėjome labai sunkų kelią. (...) Procesas buvo gan sėkmingas, gyvenome pagal savo išgales, pagal resursus, stengėmės į jokias skolas nelysti. Smagu, kad tuo akcentu, džiugia gaida ir baigiam. Būsimas sezonas bus siejamas su Alytaus miestu, kuo labai džiaugiuosi”, – sakė „Dzūkijos“ klubo prezidentas.

„Ateina žmonės, kurie nori investuoti, kurti konkurencingą aplinką ir taps akivaizdu, kad jie konkuruos su dideliais žaidėjais. (...) O sportine prasme jau nuo šio starto gali pasiekti akivaizdžių rezultatų. Man svarbu, kad yra tęstinumas. Koks jis bus, kokiam išmatavime – metus, du, tris, gal visą gyvenimą, kas čia žino. Dabar visi klausimai bus ten. Man bus smagu iš šono pažiūrėti, ateiti į varžybas ir pasidžiaugti”, – pridūrė Pačėsas.

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

keisti tie kawenski zmones, loja kad Vilniuje antras stiprus klubas atsiranda, ka atejo laikas buti ketvirtiems?
2022-06-03
-5
Atsakyti
realus
man del Rimanto liudna. susidejo su ... na kaip cia pasakyti, abejotinais zmonemis.
2022-06-03
+15
Atsakyti
hm
Kad Kaukėnas jau nuo senų laikų toks ir su Romanovu į seimą buvo lindęs, paramos fondas gera užsklanda viskam.
2022-06-03
-10
Atsakyti
Teisybė
Žiemelis plauna pinigus, o viena lengviausių vietų tam yra sportas, kur dauguma sporto fanų nėra mąstantys žmonės. Kaip jūs galvojate kodėl visokie ruskių oligarchai ir arabų šeichai yra įlindę į sportą? Šitas asmuo, tarp kitko, oficialiai atstovavo rusijos delegaciją derybose su kinija, nu tikrai čia jums ne šiaip sau verslininkas pasidaręs pinigų ruskyne. Jeigu jam rūpėtų krepšinis tai tikrai negriautų Alytaus klubo, o įsteigtų atskirą klubą nuo pat pradžios. Tiesiog reikia kuo greičiau jam sporto klubo kad save legitimizuoti prieš liaudį, just in case. O tas svaigimas apie kažkokius titulus biški juoką kelia. Pradžiai palaukite ar iš viso čia kas nors gausis, kiek fanų iš viso palaikys šitą dirbtiną projektą, ir jau tada svaikite apie dalyvavimus Europoje. Yra n pavyzdžių kaip sporte sukišami pinigai į balą.
2022-06-02
Atsakyti
dsadsa
kai fantazijose tu gyveni zmogeli, nebuvo jis joks oficialus derybu narys, maziau shudo i galva kisht ir ismok vertinti paskaicius abi puses, o ne viena saliska, idijote tu...
2022-06-03
-13
Atsakyti
Anonimas
Dauguma is jusu cia komentuojanciu tai galetumete dirbti ligoninej vietoj tomografo.Ant tiek viska numano,kas kada ir kaip bus..😀😀😀
2022-06-02
+11
Atsakyti
susigadinsi kauke savo gera varda manau ilindes ten...
2022-06-02
+24
Atsakyti
A.
ai, ir komentaruose matyti daug suinteresuotų asmenu, aišku, kad prasidejo komunikacija. nebutu nuostabu, kad ir oats Pacesas komentuotu.:)
2022-06-02
+1
Atsakyti
A.
o kodel nebuvo einama i lyga finansiniu principu ir reikejo tuomet is viso pirkti ekipa ir ja kelti i kitą miestą, tokiu budu neturint vietos autentikos isdraskant Alytaus?
2022-06-02
+8
Atsakyti
dsadsa
atsakymas labai paprastas, Ziemelis verslininkas, kaip bus pigiau, taip ir padarys ! negi sunku suvokti... jam ka reikia taskyti pinigus ne i tema, kai yra pigesniu alternatyvu ? del to jus ir busite visa gyvenima pilka mase, nieko nesukure...
2022-06-03
+1
Atsakyti
Anonims
zalkurviai bus rurinami dvieju Vilniaus komandu. oi skaudes vargsams
2022-06-02
-16
Atsakyti
Tavo tevas
plytfani tu plytfani.. jusu cirkas isnyks is krepsinio zemelapio po sito ziemelio projekto , dvasios ubage tu. O del rurinimo, tai paskaityt wikipedia kas ka rurina pastaruosius 32 metus , balamute tu , gyvena kazkokiuose savo sovietinio plytu fabriko sapnuose...
2022-06-03
+1
Atsakyti
Gerai, pagaliau dings Pacesas is Alytaus krepsinio.
2022-06-02
+14
Atsakyti
MM
Kad ir alytus dings, ponas verslininkas pardave alytaus komanda kuri po metu isnyks, saunuolis stengiasi del savo miesto!
2022-06-02
-3
Atsakyti
Idomus laikai atejo
Kitu metu LKL finalas bus tarp Alytaus ir Panevezio. Nes Dzukija pusfinalyje pades "Motiejuno cchebrike" vel del bronzos kovoti :D
2022-06-02
-3
Atsakyti
Grigonis
jo kauno žalgirio vieta šikinyke...kol ten valdys vienas genialusis GM su savo vienu pasakymu "vėl", "vėl mes", "vėl gi", "vėl jūs" žurnalistai, ekspertai...
2022-06-02
-13
Atsakyti
Anonimas
nu saunu rytas tampa cempionais ir traukiasi i pavesi tapdami Sakalais2 is pradziu kovos del brondzos o paskui nugrims i nebuti ..nelinkiu jiems to bet kaip vainauskai stengesi visa sostines krepsinio istorija istrint kad liktu tik lietuvos rytas taip manau ir Ziemelis suvalgys ryta.
2022-06-02
-12
Atsakyti
Karma is a bitch
Labai gerai! Dabar prasides totalus raudonos qurwos isnykimas. Tiek metu degradavo, siemet issisoko, bet dabar Ziemelio projektas galutinai nuleis sudryti i kracha. Senai to reikejo. Kitamet Zalgiris tures saves verta varzova LKL finale.
2022-06-02
-4
Atsakyti
Visu pirma kitais metais Žiemelio klubas dar neturės normalaus biudžeto, visu antra žalgiris su tikio dydžio biudžetu šiasi metais nepateko, tai klausimas ar kitais metais pateks į tą svajonių finalą.
2022-06-02
-2
Atsakyti
Vikipedija Dzūkija atsiranda
Alytaus „Dzūkija“ – profesionalus vyrų krepšinio klubas iš Alytaus, įkurtas 2012 m. Šiuo metu rungtyniauja LKL. 2014 m. RKL pirmenybėse startavo ir Alytaus „Dzūkijos“ jaunimo komanda – Alytaus „SRC-Dzūkija“. 2011 m. bankrutavus Alytaus „Alytus“ klubui, pietų Lietuva liko be pajėgios vyrų krepšinio komandos. Alytaus miesto savivaldybei ir Lietuvos krepšinio federacijos vadovybei pritarus krepšinio Alytuje atgaivinimo planui,[1] iš Alytaus kilęs krepšininkas, o dabar treneris – Tomas Pačėsas tapo naujai įkurto krepšinio klubo – Alytaus „Dzūkija“ – prezidentu. 2012 metais komanda įsigijo Kauno „Erelitos-KTU“ teisę žaisti NKL – antrose pagal pajėgumą šalies pirmenybėse. Debiutas NKL Skirtingai nei ankstesnių Alytaus krepšinio klubų, „Dzūkijos“ branduolį sudarė ne Alytuje gimę, o įvairių varžybų patirties turintys ir NKL pirmenybėse nugalėti galintys krepšininkai, prieš pat sezoną ekipą papildė NBA patirties turintis vidurio puolėjas – Cezary Trybanski.[2] Sezonui įpusėjus prie trenerių štabo prisijungė Robertas Kuncaitis, o prie klubo vadovybės – buvęs ilgametis Vilniaus „Lietuvos Ryto“ krepšinio klubo vadovas – Jonas Vainauskas. Pirmąsias oficialias varžybas Alytaus „Dzūkija“ žaidė savo arenoje, tačiau jas pralaimėjo Vilniaus „Statybos“ ekipai. Šis pralaimėjimas ekipos neišmušė iš vėžių, reguliariajame sezone iškovotos 26 pergalės ir patirti 8 pralaimėjimai, turnyrinėje lentelėje užimta antroji vieta. Alytaus „Dzūkija“ tapo rezultatyviausia ir naudingiausia reguliariojo sezono NKL komanda, o klubo varžybos namų aikštėje sutraukdavo daugiausiai lygoje – vidutiniškai po 1142 žiūrovus.[3]
2022-06-02
+2
Atsakyti
Vikipedija
Štai ką rašo Vikipedija apie Alytaus Dzūkija- BC Alytaus „Alita“ – istorinis profesionalus krepšinio klubas iš Alytaus. Įkurtas 1995 m., kai Vilniaus „Savy“ komandos vadovai siekdami išplėsti LKL geografiją, klubą perkėlė į Alytų. Jau kitais metais klubui buvo suteiktas naujo pagrindinio rėmėjo „Alita“ pavadinimas. Ekipa egzistavo iki 2005 m., kuomet BC Alytaus „Alita“ pasitraukė iš LKL dėl finansinių problemų, o netrukus ir bankrutavo. Pirmasis Alytaus klubas LKL dukart iškovojo bronzos medalius, kartą nugalėjo ir kartą pralaimėjo NEBL Iššūkio taurės finale ir svariai prisidėjo atsiskleidžiant brolių D. Lavrinovičiaus ir K. Lavrinovičiaus talentui. Buvęs BC Alytaus „Alita“ žaidėjas S.Medvedenko yra tapęs NBA čempionu.
2022-06-02
+7
Atsakyti
Neteisybė. Čia rašo apie Alytaus "Alitą" ("Savy"). O Alytaus "Dzūkija" yra visiškai kitas klubas, kuris neturi nieko bendro su pastaruoju ir tarp šių dviejų krepšinio klubų istorijos įsiterpia dar trečias klubas - Alytaus "Alytus", kuris neturi nieko bendro su abiem prieš tai paminėtomis komandomis. Čia ne pavadinimų kaita, o trys skirtingi krepšinio klubai su skirtingomis istorijomis, kurie savu laiku rungtyniavo LKL.
2022-06-03
-10
Atsakyti
Tomis
Pačėsas ant botokso jau sėdo ar čia tik iš nuotraukos atrodo?
2022-06-02
-2
Atsakyti
Kaukėnas
Alytaus komanda pradėjo savo franchize nuo NKL lygos ten gimė Vilniaus Savy, po to Vilniaus Savy atėjo į LKL bet Vilniuje neturėjo savo arenos tai persikėlė i Alytu kur buvo arena tada atsirado rėmėjai, komanda pasivadino Alytaus Savy, po to Alita ir dabar Dzūkija, kaip matote Alytaus komandos pradinės šaknys prasidėjo Vilniuje NKL lygoje, tad būsima Vilniaus komanda gryžta atgal į namus ten kur ir prasidėjo Vilniaus Savy istorija dabar pratęs Vilniaus Wolves.
2022-06-02
-3
Atsakyti
Anonimas
vilniaus rabbits
2022-06-02
+9
Atsakyti
Žibėnas
Pizdiec kauno žalgiriui amen atia lkl čempionų titulai atia pergalės kaip buvo metai iš metų, ateina nauja eurolygos lygio super komanda Žiemelio, baigėsi žalgirio dominavimas era atia.
2022-06-02
-3
Atsakyti
realus
jo jo, tikrai. dar nesuzaide nei vienu rungtyniu. gal zinai, ar i EL F4 pateks?
2022-06-02
+15
Atsakyti
Anonimas
dabar dar truksta sitoje kompanijoje trenerio kurtinaicio, kleizos ir maciulio
2022-06-02
+1
Atsakyti
Anonimas
du juokdariai nuotraukoje
2022-06-02
+31
Atsakyti
Anonimas
dar babrausko reiketu i kompanija
2022-06-02
+16
Atsakyti
va cia skaitau,kad Pacesas teske su gyslociu Alytui per zanda !!
2022-06-02
+48
Atsakyti
atia
Ir dar sėdi miesto savivaldybės taryboje. :D
2022-06-02
+9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 109

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.