Finansines detales atskleidęs Motiejūnas – apie „Žalgirį“ finalo ketverte ir norimą Šaro triumfą

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2022-12-19 15:22

„Žalgiris“ Eurolygai už teisę rengti finalo ketvertą sumokės 1,5 mln. eurų, o šią sumą padengs Kauno miesto savivaldybė.

Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr. Erikas Ovčarenko/BNS

Kauno „Žalgiriui“ gavus teisę surengti 2023 metų Eurolygos finalo ketvertą Paulius Motiejūnas ir miesto vicemeras Andrius Palionis specialioje spaudos konferencijoje atskleidė daugiau detalių apie tai.

„Smagu džiugiomis nuotaikomis ir naujienomis susitikti prieš Šv. Kalėdas, – spaudos konferenciją pradėjo Motiejūnas. – Šito tikslo siekėme nuo arenos atidarymo. Kaip „Žalgirio“ organizacija svajojome surengti finalo ketvertą, bet patys vieni jo būtume nepadarę ir nepadarytume. Dėkui Kauno miesto savivaldybei ir visai komandai, kad patikėjo šiuo projektu ir to mūsų bendro darbo dėka turime tokią žinią.“

„To darbo dabar bus dar daugiau, bet kai „Žalgiris“ atėjo su idėja ir tikėdami, kad realu kitąmet turėti finalo ketvertą Kaune, tai miestas vienareikšmiškai pasakė, kad bus „Žalgirio“ pusėje, – sakė Kauno miesto vicemeras Palionis. – Norėjome sukurti šventę tiek mieste, tiek visoje Lietuvoje. Džiaugiamės, kad tuos darbus, kurių buvo nemažai, „Žalgiris“ padarė ir šiandien džiaugiamės rezultatu.“

Su Kauno miesto gimtadieniu sutampantis gegužės 19-21 dienomis vyksiantis Eurolygos finalo ketvertas savivaldybei kainuos 1,5 mln. eurų.

Iš pradžių Motiejūnas kalbėjo apie didesnį reikiamą pinigų kiekį Eurolygai, tačiau galiausiai buvo išsitekta su gerokai mažesne suma.

„Sunkiausia buvo surasti finansavimą. Atsimenate iš pat pradžių, kad vien tik miestui pradinė suma buvo daug didesnė nei dabartinė. Ji buvo beveik dvigubai didesnė ir mes norėjome ją dalinti, išsiuntėme prašymus į Vyriausybę, nes žinome, kad viskas vyks ne tik Kaune, – dėstė Motiejūnas. – Tai – Lietuvos šventė. Su savivaldybe sutarėme, bet su kita puse viskas strigo, bet aplinkybės taip pat susidėliojo, kad užteko tokios sumos.

Kalbant apie pajamas, iš bilietų parduotų grįžta PVM mokestis. Taip pat atvykstantys turistai, tad ta 1,5 mln. suma jau bus vien iš to padengta į valstybės biudžetą. Viešbučiai Kaune jau užrezervuoti, vienas viešbutis VIP svečiams rezervuotas jau ir Vilniuje. O dar daug gyvens aplink Kauną, tikimės didelio kiekio turistų, aišku, tai priklausys, kokios komandos išeis į finalo ketvertą, bet nauda finansinė tikrai bus.“

Motiejūnas taip pat pridėjo, kad klubui ar arenai finansinės tiesioginės naudos iš to nebus jokios, o vicemeras Palionis pridėjo, kad skiriami pinigai bus naudojami iš 2023 m. miesto biudžeto.

– Kiek maždaug sirgaliams finalo ketverto metu bus palikta vietų arenoje?
– Skaičiavome, kad apie 8,5 tūkst. Dalis arenos vietų atitenka žurnalistams, kita dalis VIP svečiams ir dar viena dalis komandoms bus rezervuota, kurios pateks į finalo ketvertą. 8,5 tūkst. bilietų tikrai bus paleista į prekyba, o jei bus bilietų, kurių neišnaudos į ketvertą patekusios komandos, jie bus pridėti į prekybą.

– Kokio preliminariai skaičiaus sirgalių iš užsienio tikitės Kaune?
– Priklausys nuo patekusių komandų. Viršuje – turkai, graikai ir jie, be abejo, tikisi, kad jų komandos išeis į finalo ketvertą. Jie turėtų būti pirmi, kurie puls pirkti bilietus. Šitas turnyras tikrai nėra orientuotas į Lietuvos publiką, nes kainos – didelės.

– Dabar, kai jau oficialiai aišku, kad finalo ketvertas Kaune, ar nekyla minčių stiprintis?
– Netikime tokiais pinigų metimais ir statymų ant kažko. Per daug rizikingas šitas žaidimas. Orientuojamės surengti puikų renginį ir padaryti šventę kauniečiams ir miesto svečiams. Komandos rezultatai neturi nieko bendro su tuo.

– Sakėte, kad dabar laukia daug darbo su Eurolyga. Kokie tolimesni veiksmai?
– Viską sudėlioti nuo A iki Z. Bus fanų zona, kur laukia daug veiksmo, jaunimo turnyras... Visos detalės. Sudėliojome griaučius ir einame į detales.

– Dabar didėja matomumas „Žalgirio“ visoje Europoje. Galbūt tai gali padėti pritraukti naujus rėmėjus?
– Norėtųsi. (juokiasi) Žiūrint į skaičius, kuriuos Eurolyga siunčia, kiek tai prideda šaliai turnyras, skaičiuojasi dešimtimis milijonų eurų. Kalbant apie žinomumą, matomumą. Vis tiek 100 šalių transliuos. Tai yra Kaunas, tai yra Lietuva, mes bandysime prie to prisidėti, bet neturime kažkokių reklaminių pozicijų tam, kad galėtume siūlyti partneriams. Tai – ne toks turnyras.

– Kad ir kaip sunkiai skamba, vis tiek tyliai turbūt pasvajojate „Žalgirį“ pamatyti namų finalo ketverte. Sakote, kad papildymo neieškosite, bet jei viskas eis teigiama linkme ir atsiras tikrai geras variantas, kuris matysite, kad sustiprintų komandą. Keistų tai požiūrį į sudėties papildymą?
– Aš visada svajoju apie finalo ketvertą su komanda. Mes visi tai darome, čia svajonė. (juokiasi) Kiekvienais metais, jeigu matome, kad nedaug trūksta ir atsiranda tinkamų žaidėjų ir esame pajėgūs tai padaryti, visada tai darysime. Eurolygos finalo ketvertas Kaune tikrai nebus išimtis.

– Labai smagu dėl miesto ir „Žalgirio“, bet tai taip pat gali būti svajonių triumfas Šarūnui Jasikevičiui gimtajame mieste pirmą kartą kaip treneriui. Galbūt apie tai juokais jau persimetėte keliais žodžiais su Jasikevičiumi?
– Esame kalbėję. Faktas, kad visi lietuviai to norėtų ir linkėtų Šarui, be kalbų. Tokia graži šventė būtų, kaip Leo Messi pergalė pasaulio čempionate, ko trūko, taip ir Šaro pergalė Eurolygoje, ko jis neturi kaip treneris ir tai įvyktų Kaune. Kaip iš kokios fantastinės knygos.

– Apskritai, „Žalgirio“ sezono startas – viršija, pateisina ar nesiekia lūkesčių?
– Pateisina. Visi džiaugiamės po pergalės prieš Madridą. Visada norime daugiau, jūs čia kalbate apie finalo ketvertus, pridedate minčių į galvą ir tada svaigstame. Einame žingsnis po žingsnio. Kai pralaimėjome „Crvena Zvezda“, buvau labai nusivylęs, po Madrido vėl laimingi. Kiekvienas rungtynes einame, kaunamės ir pernelyg toli nežiūrime.

– Dabar buvo vienas po kito soldoutai. Ar tai kažkiek viršija numatyto biudžeto projekciją?
– Ne, sezono pradžioje iškėlėme ambicingus tikslus su bilietų pardavimais. Kol kas tuos tikslus vykdome. Kas galėtų ženkliai viršyti, tai patekimas į aštuonetą. Kol kas skaičiai tokie optimistiniai, bet kas spekuliuoja, kad čia gauname šimtais tūkstančių ar milijonų daugiau, tai tikrai to nėra.

– Sakėte, kad nežinote, ar dar kada vyks Kaune Eurolygos finalo ketvertas. Apskritai, kokia yra naujos Eurolygos valdžios pozicija dėl šio formato?
– Niekas nekalba apie kitą formatą. Finalo ketverto organizavimas lygai yra pelningas, iš to uždirba pati Eurolyga. Dėl ko sakau, kad galbūt paskutinis finalo ketvertas Kaune, tai nauja valdžia žiūri į didžiąsias rinkas. Nori daryti ten, kur didesnės rinkos, daugiau naudos rėmėjams. Mes turime pripažinti, kad esame mažas marketas. Kalbama, kad finalo ketvertai gali vykti ten, kur nėra komandų, gal net kituose žemynuose.



Komentarai:

Lodoriams viskas blogai! F4 Kaune blogai, Eglute negrazi blogai, sninga blogai, saule sviecia blogai. Sveikinu
2022-12-20
+10
Atsakyti
nelabai supratau tai nereikejo pirmiau zmoniu klausti ar nori privatu kluba remti 1.5 mln, o sito auliaus pasisakymai apie saro triumfa :D.. be zodziu.
2022-12-20
-12
Atsakyti
puikiai savivaldybė pasidarė reklamą iš mokesčių mokėtojų pinigų. ir motiejunui gerai ir ponui krabui, savivaldybe apmokejo is mokesčių mokėtojų pinigų, o motiejunas viska susirinks iš parduotų pinigų, štai kaip 21 amžiuje plaunami pinigai
2022-12-20
Atsakyti
Nuuuu PMO savam stiliuje...vasara atsargiai planuoja is bilietu surinkti kapeika,o dbr jau pasirodo, kad mes cia skaiciuot nemokam ir 5 ar 6 sold outai nieko netnese i kasa ir nieko nebus jei nebus dar 10 neispirks ziurovai.. Keiktis cia nlb galima,bet supanasejo Pauliukas iki verslinika...
2022-12-19
+33
Atsakyti
jugam balių padarys
2022-12-19
-1
Atsakyti
1.5 mln is kaunieciu paemes vadybininkas aiskina kad renginys ne LT publikai. tai grazink babkes ir daryk uz savus, paziuresim kaip seksis
2022-12-19
+40
Atsakyti
Matijosaitis pats geriausias, tik jo deka finaliniss ketvertukas vys kaune, sklinda patikimi gandi, kad matijosaitis po nauju metu zalgiriukui numes 20 milijonu ant super atleto is nba(vienas geriausiu nba zaideju, pavardes kol kas dar neminesiu), tam, kad zalgiriukas i eurolygos astuoneta ppaultu ir namie laimetume auksa
2022-12-19
-33
Atsakyti
Fredette :D
2022-12-20
-5
Atsakyti
jeigu tai visos Lietuvos svente, kodel rengini turi finansuot tik kaunieciai is savo kiseniu??? Gi savivaldybes pinigai ne is oro atsiranda!
2022-12-19
-5
Atsakyti
Todel kad vilnius chaliavnai grietinele nuo torto nusigriebs. Buvo, yra ir bus chaliavschikai.
2022-12-19
+9
Atsakyti
stiprintis reikejo vasara atleidziant inkarus Kalnieti, Lukosiuna ir Dimsa su Cavanaugh. dabar "stiprintis" kai komandoj vos ne futbolo zaideju skaicius butu labai neprofesionalu. kas del turnyro Kaune tai butu viskas puiku jei uz savo lesas ji rengtu o ne lystu i kaunieciu kisene, o tada vaizduotu baisius verslininkus
2022-12-19
+4
Atsakyti
puikus renginys ir puiki pergale zalgirio organizacijai. motiejunas ten ir yra stiprus - organizuoti tokius renginius, ten jam ir reikia dirbti bet ne komandos komplektacijoje. kad zalgiris pateks i final4 ar net top8 sansu nera absoliuciai jokiu, tikslas manau kokia 14 vieta islieka. dabar kai visos pm mintys apie final 4 panasu kad komanda bus nustumta i sona. yra ir teigiama ir neigiama to puse. neigiama - kad zalgiris nesistiprins ir toliau matysime lukosiuno ir birucio sou eurolygoje, teigiama - motiejus nenupirks dar vieno cavanaugh su triju metu kontraktu. nezinau net kas geriau, as galbut uz tai kad nenupirktu antro tylerio.
2022-12-19
-9
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.