Dvigubi standartai: „Arba leiskite stumdytis, arba švilpkite viską“

Vilius Stalgaitis
„BasketNews.lt“
2016-10-28 22:59

„F*ck you referee“, – tokią „Žalgirio“ sirgaliams būdingą skanduotę ne vieną kartą šį vakarą buvo galima išgirsti Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Rankomis skėsčiojantis Šarūnas Jasikevičius, technine pražanga už mistines replikas nubaustas Leo Westermannas ir širstantys Kauno ekipos sirgaliai. Tai – vaizdai, kurie iliustravo Eurolygos mačą Kaune.

Taip, „Žalgirio“ aistruoliai savo skanduotes dažnai adresuoja teisėjams, tačiau šį kartą, kauniečiai nepasitenkinimą reiškė net rungtynėms baigiantis, kuomet susitikimo nugalėtojai abejonių nekėlė. Tai nėra dažnas reiškinys.

Nepatenkintas liko ir „Žalgirio“ atakų organizatorius Westermannas. Ne be reikalo – ketvirtajame kėlinyje prancūzas buvo nubaustas technine pražanga, kurios Nemuno saloje nesuprato niekas. Nesuprato ir pats Westermannas.

„Buvo ir švilpukų, kurių aš tikrai nesuprantu. Visi matė, kas įvyko – aš teisėjams nieko nesakiau ir nekeikiau jų. Taip kartais krepšinyje nutinka, bet visi žiūrėję rungtynes turėjo pamatyti, kad nieko nesakiau“, – komandos rūbinėje nuleidęs galvą aiškinosi Westermannas.

Dvigubų standartų pojūtį turėjo ir kitas žalgirietis – Antanas Kavaliauskas. Vilnietis rungtyniavo tik 12 minučių, tačiau po krepšiais grumdamasis su „Maccabi“ aukštaūgiu Maiku Zirbesu jis ne kartą jautė teisėjų atlaidumą varžovų atžvilgiu.

„Nežinau, vienoje pusėje buvo leistina žaisti vienaip, o kitoje – kitaip. Po to šiek tiek pasikeitė, o po to vėl. Nesuprasi, nežinai, kaip žaisti. Kartais tau leidžia žaisti fiziškai, o kartais negali net paliesti.

Mano manymu, arba tegul leidžia mums stumdytis, arba švilpkite viską. Bet tai nėra pasiteisinimas. Mes pralaimėjome dideliu skirtumu, todėl čia teisėjai nieko nevaidino“, – teisėjų darbą komentavo Kavaliauskas.

Teisėjų kaltinti negalima mače, kurį viena komanda pralaimi 13 taškų skirtumu, o rungtynių nugalėtojas abejonių nekelia jau įpusėjus ketvirtajam kėliniui. Tiesa, kartėlis burnoje liko visiems.

Du tolimus metimus iš 8 mėginimų pataikęs ir 6 taškus pelnęs Artūras Milaknis, aišku, nesužaidė geriausio savo sezono mačo. Vis tik puse lūpų apie teisėjavimo problemą užsiminė ir jis.

„Negalima jų kaltinti. Jie neleido kontakto. Mes buvome numatę, kad žaisime kiek galima agresyviau, būsime fizinė komanda. Gal pasirodė teisėjams, kad žaidėme per daug fiziškai“, – sakė snaiperis.

Rungtynių vaizdo reportažas:



Komentarai:

Gia_soueilinis kawianskinis verkšlenimas dėl teisėjų? t.y. žali niekada nepralošia normaliai: jei žali laimi - viskas ok, nes taip turi būti, jei pralošia, tai visada atsiranda pašalinės priežastys: teisėjai, nesisesėk, varžovai sumetė nesamones ir tt?Žali išvis yra nors kartą pralošę dėl to, kad yra tiesiog ženkliai prastesni nei varžovai ir svarbiausia - tai pripažinę?


tu gal geriau savo tvarto komanda rūpinkis
2016-10-29
-13
Atsakyti
Big_Diddy3000tai kad per kiekvienas eurolygos rungtynes zalgirio arenoje ta skanduote f you referee skanduojama....tai nori pasakyti kad per pastaruosius 3 metus ,kiekviename mace teisejai blogai svilpe ir kenke zalgiriui??nes skanduoja kiekvienam mace ta skanduote


nu tu gal pažiūrėk nors vienas rungynes o po to čia visiems protą duklink. per visą praeitą sezoną nebuvo tiek kartų suskanduota, kiek vakar. ir tam yra labai aiški priežastis - klaikus teisėjavimas. atvirai pasakius, tai tokio lygio teisėjavimo net NKL jau seniai nemačiau, o čia EL...
2016-10-29
Atsakyti
eilinis kawianskinis verkšlenimas dėl teisėjų? t.y. žali niekada nepralošia normaliai: jei žali laimi - viskas ok, nes taip turi būti, jei pralošia, tai visada atsiranda pašalinės priežastys: teisėjai, nesisesėk, varžovai sumetė nesamones ir tt?

Žali išvis yra nors kartą pralošę dėl to, kad yra tiesiog ženkliai prastesni nei varžovai ir svarbiausia - tai pripažinę?
2016-10-29
-1
Atsakyti
zalgiris
Tai neveltui skandavo runktyniu pabaigoi teisejams uz neteisingus sprendimus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-10-29
+5
Atsakyti
zalgiris
Visai ne per kiekvienas runktynes su baskonia nereikejo jei normaliai teisejai sudirba tas vakar juodukas gryba pjove

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-10-29
-4
Atsakyti
to to Big dady
"visose arenos skanduoja manau panasiai" - oi kaip tu klysti.. Kitose arenose jei tokie dalykai pasitaiko, tai retai, čia Žalgirio fanų etiketė tuoj greitai taps tokiu tempu. Kiekvienas "sunkus" švilpukas traktuojamas kaip teisėjų pagalba kitai komandai. Kiek rungtynių buvau eurolygoje, tiek girdėjau šią skanduotę..

Kadangi Žalgiris labai mėgsta įvairias akcijas, tai galėtų prieš eurolygos rungtynes po lankstinuką ant kiekvienos kėdės palikt trumpai apie krepšinio taisykles, nes daugeliui išties reiktų jomis pasidomėt.
2016-10-29
Atsakyti
to big diddy
ziuriu pagirindinis tu komentatorius po Zalgirio rungtyniu :DD o seip buna kad skanduoja po keliu abejotinu sprendimu.. visose arenos skanduoja manau panasiai( pries ulkeri ne tik teisejam skandavo), bet pirma kart maciau kad skanduotu paskutinemis sekundemis uz visu rungtyniu darba...
2016-10-29
+4
Atsakyti
tai kad per kiekvienas eurolygos rungtynes zalgirio arenoje ta skanduote f you referee skanduojama....tai nori pasakyti kad per pastaruosius 3 metus ,kiekviename mace teisejai blogai svilpe ir kenke zalgiriui??nes skanduoja kiekvienam mace ta skanduote
2016-10-29
+5
Atsakyti
petras
o tai kitaip pareiksti nepasitenkinima teiseju svilpimus is lempos,nori pasakyti ,kad patriuksmausi ir viskas,jie net nesureguos....kodel normaliam teisejavimui niekas taip neskanduoja?vadinasi zmones mato skirtuma....simta procentu palaikau sitoki skandavima
2016-10-29
+10
Atsakyti
Zzz
Nu jeigu vadovybe sugebes irodyti kad ten buvo ne fu@k u referee o dariukofakos komandos palaikymas su kuria kita savaite zais, baudos isvengs,
2016-10-29
+2
Atsakyti
Skiedalai!!! Kokie dvigubi standartai ?? Jei puolymas bedantis iš bus baudu metimai? Bijo visi veržtis

O ta skanduote kirs per kišene manau

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-10-29
-3
Atsakyti
Big_Diddy3000maccabi gavo 6 prazangas puolime tai turbut rekordas eurolygos....o zlagirio fanai arenoje apie taisykles isvis nieko nesupranta...akivaizdi bauda,o jie soukia f you referee....ir kiekviena karta,vos ne po kiekvienos baudos....manau duaguma ten zlagirio fanu pirma galetu ismokti taisykles krepsinio,poto ajti i arena


Aha.. geriausia kai vietoj dvigubo varymo taisykles pazeidimo Maccabi 10nr, kuria mate turbut ir akli zmones technine dave Sarui o po to ir Wetermanui uz tai kad ale bauda metant tritaskio linija perzenge... konkretus absurdas buvo siandienos teisejai....svilpe arba nesvilpe beleka i abi puses, tiesiog tas epizodas su technine vietoj zingsiu iliustruoja geriausiai teiseju darba.
2016-10-28
+6
Atsakyti
maccabi gavo 6 prazangas puolime tai turbut rekordas eurolygos....o zlagirio fanai arenoje apie taisykles isvis nieko nesupranta...akivaizdi bauda,o jie soukia f you referee....ir kiekviena karta,vos ne po kiekvienos baudos....manau duaguma ten zlagirio fanu pirma galetu ismokti taisykles krepsinio,poto ajti i arena
2016-10-28
+22
Atsakyti
ciuciukui
tai ir nelok ciuciuk,o zmones mato kada ir ka jiems skanduoti

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-10-28
-2
Atsakyti
...
O kada Eurolyga uždraus tą "Fuck you, referee"? Aš suprantu ten kokį kartą, kai būna labai nepatenkinti ir galbūt išsprūsta, bet kiek jau galima.. Kiekvienas rungtynes pora debilų užveda ir davai viens po kito pasifakinam, pasirodom kokie mes išprūsę. Praeitose rungtynėse visi bliaut pradėjo arenoje, kai užfiksavo nesportinę, nors jau kelias savaites visur rašoma jog pasikeitė taisykles, bet ne, mus visi skriaudžia juk.

Ir taip jau šlykštu klaustyti M-1 medinių bajerių per pertraukėles su saulėnu, tai dar ir patys fanai kaip kaimiečiai bliauna. Palaikyti reikia komandą skanduotėmis, priešininkus pasitikti švilpimu, bet neperžengti tos ribos tarp fano ir kaimiečio.
2016-10-28
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 15

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.