NBA burbule – pirmasis krepšininkas, per himną nusprendęs neklūpėti

2020-08-01 10:12
Nuotr.: ZUMA PRESS – Scanpix
Nuotr. ZUMA PRESS – Scanpix

Orlando „Magic“ aukštaūgis Jonathanas Isaac tapo pirmuoju krepšininku NBA burbule, kuris skambant JAV himnui neklūpėjo ant kelių ir nevilkėjo marškinėlių su užrašu „Juodųjų gyvybės rūpi“ (angl. „Black Lives Matter“).

Krepšininkas tokį sprendimą priėmė prieš Orlando ekipos rungtynes su Bruklino „Nets“, kurias „Magic“ laimėjo 128:118.

Vėliau tą pačią dieną per himną nebuvo priklaupę ir San Antonijaus „Spurs“ treneris Greggas Popovichius bei jo asistentė Becky Hammon. Pirmąją pratęsto sezono dieną visų keturių komandų nariai skambant himnui buvo priklaupę.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
22
Naudingumas
26
Atkovoti kamuoliai
7
Baudų metimai
100%
5/5

Po rungtynių Isaac buvo paklausta, ar jis tiki judėjimu „Juodųjų gyvybės rūpi“.

„Absoliučiai tuo tikiu, – atsakė krepšininkas. – Daug kas ėmė vertinti mano sprendimą. Manau, klūpėjimas ant kelių ir „Juodųjų gyvybės rūpi“ marškinėlių vilkėjimas neina ranka rankon palaikant „Juodųjų gyvybės rūpi“ judėjimą. Nemanau, kad klūpėjimas ir marškinėlių vilkėjimas yra atsakymas. Manau, kad juodųjų gyvybės yra palaikomos per evangeliją, ji palaiko visas gyvybes.“

Isaac komandos draugai palaikė tokį krepšininko sprendimą.

„Jam nereikia dėl to pasiaiškinti, – sakė prancūzas Evanas Fournier. – Tai yra jo pasirinkimas. Mes visi nusprendėme, kad priklaupsime, bet jo sprendimas buvo to nedaryti. Tai jo pasirinkimas. Niekas nė vieno nespaudė kažką daryti. Mes jį palaikome.“

„Magic“ treneris Steve’as Cliffordas buvo panašios nuomonės.

„Kaip ir turbūt visos komandos, mes kartu kalbėjomės, kad tai yra kiekvieno asmeninis sprendimas. Mes visi vieni kitus palaikome. Jeigu kažkam nesinori klūpėti ant kelių, jeigu kažkas nori stovėti, aš tai palaikau, kaip ir komandos draugai bei visa organizacija“, – sakė Cliffordas.

„Nets“ treneriai ir žaidėjai taip pat palaikė tokį Isaac sprendimą.

„Žmonės protestuoja savaip, – teigė Garrettas Temple’as. – Jeigu kažkam toks protestavimo būdas nepatinka, jie to nedaro. Man dėl to nėra jokių problemų. Matyčiau problema, jeigu jis pasakytų, kad juodųjų gyvybės jam nerūpi, arba jeigu jis nesutiktų dėl to, kodėl mes kovojame.“



Komentarai:

fdfr
debiliukai neturi ka veikt, rasinejas nesamones ant marskineliu
2020-08-01
+5
Atsakyti
Basharas
A tai valanciunas irgi priklaupes buvo tikriausiai kad niekad proto nepistu.. kad sabas tai net klausimu nekyla..
2020-08-01
+11
Atsakyti
MVP
Mano naujas mestamiausias zaidejas!!!
2020-08-01
+9
Atsakyti
eflow
Pasirodo NBA dar yra žmonių, kurie mąsto galva, o nepasiduoda visuomenės psichozei. Visi supranta šitą bėdą, pasaulis keičiasi, juodaodžiai tapo lygiai tokie patys, kaip kitos spalvos žmonėmis, ankščiau taip, buvo problemų, vien dėl vergų klausimo, bet dabar viskas pasikeitė, visi turi vienodas teises ir nereikia čia priešinti visuomenės. Esu 100% įsitikinęs, kad tie priklaupimai ir marškinėlių dėvėjimas su užrašu "Black Lives Matter" visiškai nieko nereiškia, nes ir durnam aišku, kad kiekvieno žmogaus gyvybė svarbi. Kiek žūsta baltųjų nuo juodaodžių, bet niekas apie tai nekalba, taip, kad nereikia čia užsiciklinti, kad tai buvo padaryta vėl dėl to, kad jis kitokios spalvos.. Geriau užsidėtų marškinėlius su užrašu "All Lives Matter", nes dabar toks jausmas, kad jie galvoja, kad tik jų gyvybės svarbios.
2020-08-01
-2
Atsakyti
Che che.....
Man tai keista ta isterija del priklaupimo. Visame pasaulyje priklaupimas yra ypatingos pagarbos zenklas ir taip daroma per ivairiausias ceremonijas. Pvz. buciuojant veliava daroma proklaupus.... O BLM su Antifa tai atvirai rasistines organizacijos su anarchizmo ideologija.
2020-08-01
+12
Atsakyti
Antanas
Taip issiskirt is kitu gali tik gai.dys
2020-08-01
+4
Atsakyti
V
tikrai nesuprantu kaip jūs rašot tokius dalykus kaip "praplautos smegenys", "propaganda", "išpūstas burbulas" ir panašiai. jei prieš šiuos metus nežinojot/negirdėjot apie žiaurų rasizmą amerikoj, tai tikrai nereiškia, kad jo nebuvo.. jei neteko su tuo susidurt ar ten gyvent - pilna medžiagos jei tik norit kažką sužinot. pats lengviausias dalykas gyvenime yra daug šnekėt mažai žinant. ir aš taip darau kartais net nesuvokdamas to. o čia dar sunkiau suprast, kai mes taip toli geografiškai ir kultūriškai ir visaip kitaip. na bet negi nei kiek niekam nerūpi palaikyt, suprast, padėt kitiem ir galu gale būt kartu ir būt žmogiškesniem? blemba gi daugelis komentatorių tikrai dar jauni ir tikrai dar mokosi apie daug ką. ir pats laikas keisti nuomuones ir nusikraryt stereotipų ir kažkas užmeta ir jau tikėt jais reik..jei kas aplinkoj juokiasi "tie va beždžionės, tie va siauraakiai čiurkos, tie va nešvarūs" ar dar ką tai ar geriau su banda pažvengt ar geriau aukščiau pakilt viso to? gerbkim ir klausykim viens kito.
2020-08-01
-3
Atsakyti
pagaliau
nors vienas
2020-08-01
+2
Atsakyti
kur S?
Po rungtynių Isaac buvo paklausta
2020-08-01
+14
Atsakyti
V.
Ta Black Lives Matter nesamone yra toks ispustas burbulas, praeitais metais buvo nusauti 9 neginkluoti juodukai (salyje ju apie 40 milijonu) , o vienpuses, saliskos medijos praplautom smegenim amerikieciai kalba, protestuoja ir dalyvauja riausese lyg butu vykdomas koks genocidas. Ir tada ir taip kulturiskai poliarizuotoje visuomeneje, kur del reitingu visokiu ziniu organizaciju yra stumiamas kazkoks konfliktas, zmones nori nuo to pailseti nors sporte, bet tada isijungi televizoriu ir visos tos nesamones ir toliau tau kisamos. Noreciau, kad zmones darytu, ka ismano, kas susije su krepsiniu zaistu krepsini, o nebutu, kazkokia moraline policiija
2020-08-01
+4
Atsakyti
ta
Nors vienas supranta, kad esme kitur, o ne tame visame cirke.
2020-08-01
+7
Atsakyti
Anonimas
Blemba toks jausmas kad saltasis karas nesibaige. Nes cia grynai komunistine propaganda kisama amerikonams - patriotiskumo ir religijos menkinimas, kariuomenes svarbos mazinimas (kol ju priesai kaip rusai ar kinai stiprinasi kariuomene) ir be abejo "visi esam lygus" naratyvas, nors taip nera. Ar normaliam viduriniosios klases zmogui ir kokiam tai banditui turi buti suteikiamos lygiavertes teises? Nyfyga.
2020-08-01
+8
Atsakyti
Varp-Elis
Sitoj situacijoj matau geresni cirka, per himna visi susikabine rankom vienas salia kito o per rungtynes jau turi sedeti per metra ir laikytis distancijos, tarsi rungtyniu metu virusa pasigaus is kazkur jei jo ten nera :DD
2020-08-01
-12
Atsakyti
kasioguru
priklaupimas dar nieko, bet tie uzrasai ant maikuciu vietoj pavardziu tai durniu laivas. dar juokingiau, kad ne pas visus - is Grizzlies Brooksas zaide su savo pavarde, o Rockets puse komandos su savo pavardem. zodziu parodija visiska.
2020-08-01
-8
Atsakyti
...
Nors 1 juodasis normaliu mastymu neisplautom smegenim. Butu baltas sitaip padares pirmasis iskart rasistas ir is burbulo ismestas. Is vis juokingai atrodo tie uzrasai ant aprangu, ziurejau vakar Memphis-PTB grynai kaip koks cirkas.
2020-08-01
+3
Atsakyti
Zk
MLDC
2020-08-01
+9
Atsakyti
T
būtų baltas, išvadintų rasistu. dabar turbūt išdavikas, cirkas su tais klūpėjimais.
2020-08-01
+15
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 39

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.