„Šiauliai“ visas rungtynes priešinosi „Lietuvos rytui“ (video, komentarai, statistika)

Mantas Bertulis
„BasketNews.lt“ korespondentas
2013-04-08 18:17
Nuotr.:

Renaldas Seibutis pelnė 19 taškų ir buvo itin svarbus „Lietuvos ryto“ žaidėjas svarbiausiais rungtynių momentais
Renaldas Seibutis pelnė 19 taškų ir buvo itin svarbus „Lietuvos ryto“ žaidėjas svarbiausiais rungtynių momentais
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai Šiauliuose sulaukė rimto pasipriešinimo. Dirko Bauermanno auklėtiniai prasidėjus ketvirtajam kėliniui pirmavo tik 3 taškų skirtumu, tačiau galiausiai 92:81 (13:23, 22:10, 31:21, 26:27) palaužė „Šiaulius“ ir iškovojo devintąją pergalę Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). 

Laimėję vilniečiai išsaugojo galimybes užimti pirmąją vietą reguliariajame sezone. Tačiau norėdami tai padaryti jie balandžio 13 d. privalės bent 12 taškų skirtumu nugalėti Kauno „Žalgirį“. 

Per tris ketvirtojo kėlinio minutes 11 taškų deficitą beveik panaikinę šiauliečiai po Rolando Alijevo tritaškio atsiliko tik trimis taškais (67:70), tačiau vilniečiai iniciatyvos iš rankų nepaleido.

„Lietuvos ryto“ ekipa daugiausiai Nemanja Nedovičiaus ir Renaldo Seibučio pastangomis susigrąžino dviženklį pranašumą ir neleido šeimininkams pateikti staigmenos. 

„Šiaulių“ ekipa kur kas geriau pradėjo rungtynes ir greitai susikrovė dviženklį pranašumą. Vilniečiai atsitiesė ir rezultatą išlygino tik antrajame ketvirtyje, tačiau nutolo jau po didžiosios pertraukos.

Tuomet per trečiąjį ketvirtį sostinės ekipa pataikė net 5 tritaškius ir susikrovė 16 taškų pranašumą (61:45).

Šiauliečiai ne kartą buvo sumažinę skirtumą iki vienženklio skaičiaus, tačiau įkąsti tituluotiems varžovams nesugebėjo. Svarbiausiomis minutėmis šeimininkus į priekį patraukdavo rezultatyviausias rungtynes šį sezoną sužaidęs Alijevas. 

Jis pelnė 25 taškus (5/9 tritaškių), atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir nuolat draskė „Lietuvos ryto“ gynybą.

Gediminas Petrauskas („Šiaulių“ ekipos vyr. treneris): „Džiaugiuosi savo krepšininkais, kurie yra tikri kovotojai. Manau, žiūrovams taip pat patinka, kai komanda kaunasi iki pat paskutinių minučių. Jeigu „Lietuvos rytui“ leisi laisviems mesti iš toli, jų serija kada nors vis tiek prasidės. Šį mačą neabejotinai geriausiai sužaidė Renaldas Seibutis. Tuo tarpu Janis Blūmas pataiko žlugdančius metimus. Atrodo gyniesi, o jis ima ir pataiko. 

Dabar labai svarbu, kaip sužais Pasvalio „Pieno žvaigždės“, nes norime turėti situaciją savo rankose. Šiandien tikrai tikėjausi daugiau iš Chase'o Simono, Lauryno Samėno bei Vitalijaus Liutyčiaus.“

Rolandas Alijevas („Šiaulių“ gynėjas): „Manau, kad lūžis buvo trečiame kėlinyje, nes rungtynes pradėjome tikrai puikiai nusiteikę. Treneriai gerai išnagrinėjo varžovų žaidimą, bet skyrėsi tiek komandų lygis, tiek atsarginių suolelio ilgis. Kvailai klaidome, o tai leido „Lietuvos rytui“ atsiplėšti nuo mūsų. Jie mačo pabaigoje pataikė gerus metimus. Bet vyrai tikrai gerai kovojo. Žaisdamas su „Lietuvos rytu“ ir Kauno „Žalgiriu“ visuomet labiau motyvuoji save, bet šianden buvo ne mano diena. Ačiū Dievui, kad sukrito tie metimai, kurie sukrito.“

Dirkas Bauermannas („Lietuvos ryto“ ekipos vyr. treneris): „Mums tai buvo tikrai sunkios rungtynės. Kelias pastarąsias dienas sunkiai treniravomės, o įtakos padarė ir tolima kelionė. Antrame kėlinyje žaidėme gerai, bet trečiame - dar geriau, kuomet susikrovėme dviženklį pranašumą. Sveikinu „Šiaulių“ ekipą, kuri tikrai kietai kovojo. 

Esu laimingas, jog laimėjome, bet mes galime žaisti dar geriau. Tai bandysime parodyti ir šeštadienio mače su Kauno „Žalgiriu“. Kaip pamatėme, jog tritaškiai mums nekrenta, ėmėme išnaudoti aukštaūgius. Visgi mes pasitikime savo metikais. Net ir prametę jie toliau atliks savo metimus. Nepaisant to, jog pirmas ketvirtis buvo bjaurus, džiaugiuosi, kad komanda išliko susitelkusi.“

Išsamesni trenerių ir žaidėjų komentarai:

„Šiauliai“: Rolandas Alijevas 25 (7 rez. perd.), Dwightas Burke'as 12, Saulius Kuzminskas 10, Laurynas Samėnas 10.

„Lietuvos rytas“: Renaldas Seibutis 21 (9 atk. kam.), Nemanja Nedovičius 16 (6 rez. perd.), Simas Buterlevičius 11, Patrickas O'Bryantas 10.

Prieš rungtynes buvo pasveikintas „Šiaulių“ klubo pagrindinis rėmėjas ir klubo valdybos pirmininko pavaduotojas Alfonas Armalas, kuris minėjo savo 70-ąjį gimtadienį.

Prieš šį mačą abi komandos žaidė kontrolines rungtynes su kitais LKL klubais. „Šiauliai“ 90:84 nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždes“, o „Lietuvos rytas“ 89:70 palaužė Utenos „Juventus“ krepšininkus. 

Lietuvos vicečempionai Šiauliuose vertėsi be suspenduoto aukštaūgio Dejano Ivanovo. Bulgaras pažeidė klubo vidaus taisykles, o jo likimas bus sprendžiamas antradienį. Tuo tarpu „Šiauliams“ negalėjo padėti Ovidijus Galdikas.

Tai buvo priešpaskutinės abiejų komandų rungtynės LKL reguliariajame sezone. Vilniečių dar laukia dvikova su Kauno „Žalgiriu“, o „Šiauliai“ kausis su Utenos „Juventus“.



Komentarai:

miunxSLIMASSLaibai gaila Siauliu kad teisejai vel ryta tempia.Bet sestadieni rytui ir teisejai nepades Zalgiris ryta suvartys.tai jau faktas.zalgieri lkl palaiko ir teisejai ir federaciaj ir pati lyga.


Kai paaugsi panele gal suprasi zodzio FAKTAS reiksme nereiks tada blevyzgoti nesusigaudant ;)
2013-04-09
-2
Atsakyti
miunxSLIMASSLaibai gaila Siauliu kad teisejai vel ryta tempia.Bet sestadieni rytui ir teisejai nepades Zalgiris ryta suvartys.tai jau faktas.zalgieri lkl palaiko ir teisejai ir federaciaj ir pati lyga.


:DDDDDDDD Tiesiai i desimtuka! :DD
2013-04-09
+9
Atsakyti
SLIMASSLaibai gaila Siauliu kad teisejai vel ryta tempia.Bet sestadieni rytui ir teisejai nepades Zalgiris ryta suvartys.


tai jau faktas.zalgieri lkl palaiko ir teisejai ir federaciaj ir pati lyga.
2013-04-09
Atsakyti
http://www.youtube.com/watch?v=QK8mJJJva... rytfaniai issitaske pale sita daina :DDDDDD
2013-04-09
-8
Atsakyti
ednis7Bauermanas jau skaldo bajerius :) Visų pirma jis kažką kalbėjo apie gynybą, bet 81 taškas vargu ar gynyba. Tolima kelionė čia jau topas :). O dabar dar ir nematytas grafikas, nes juk per savaitę reikės sulošti 2 ! rungtynes, juk tai siaubas :) Na, o ryto priekinė linija tai kraupi....


nu jo... iprasta, kad rytas zaidzia karta per 2 sav. Dabar per viena sav dvi rungtynes.. ar patemps? plius dar tolimos keliones i Siaulius, dabar dar i Kauna.
2013-04-09
+7
Atsakyti
Gerbiami kolegos komentuotojai-;D PRASAU ATSAKYKITE MAN I VIENA KLAUSIMA?

KUR POGALAIS YRA EIMANTAS BENDZIUS? KODEL DIRK BAUERMANAS JI NELEIDZIA BENT KELIOM MINUTEM? KAZKAIP PRIE DARIAUS MASKOLIUNO EIMANTAS VAIZDO NEGADINO. BENT TIKRAI IMESTU KELETA TRITASKIU.
2013-04-08
Atsakyti
*2 jauniu rinktine, atsiprasau
2013-04-08
-3
Atsakyti
ednis7Bauermanas jau skaldo bajerius :) Visų pirma jis kažką kalbėjo apie gynybą, bet 81 taškas vargu ar gynyba. Tolima kelionė čia jau topas :). O dabar dar ir nematytas grafikas, nes juk per savaitę reikės sulošti 2 ! rungtynes, juk tai siaubas :) Na, o ryto priekinė linija tai kraupi....


nesupratau, kodel bendzius beveik nelose?? jau galvojau, kad rytas isaugins dar viena grajoka, bet treneris turi kitu planu... galetu imt is plazos pavyzdy: pasirodo kad ir delasas yra zaidejas, ir kuzia vertas daug daugiau nei antros rinktines, ir juskevicius gali valdyti komanda, lipkevicius taip pat gali kazka daugiau nei nubegti is vienos aikstes galo i kita. jei gautu laiko GAL pasirodytu kad ir ryto jauni lietuviai GALI buti verti daugiau nei antros rinktines ir gali buti pagrindiniais komandos zaidejais? jau geriau maskoliuna reikejo pasilaikt, ir bapkiu butu sutaupe, ir bendzius, kuris taip neblogai lose, jau atrode, kad su kiekviena diena darosi vis geresnis, aiksteje kazka darytu, o ne ranksluoscius padavinetu. nors rytas ir "priesas", bet negaliu ziuret, kai komanda, kuri sugebedavo zalgiriui malku pakraut, virsta kazkokia komedija ir jugoslavu jauniu rinktine...
2013-04-08
-6
Atsakyti
Siaulius palaike teisejai jsu gal jau vps paranojikai rytfaniai palikot ? Visas varzybas rytas stumdes issidirbinejo siauliam ginyboj kokais orines prazangas svlilpe o kiek babras uz ranku tampe. O apie emocijas isvis patyliu ka o'bryantas su blumu isdirbinejo ?
2013-04-08
+11
Atsakyti
Bauermanas jau skaldo bajerius :) Visų pirma jis kažką kalbėjo apie gynybą, bet 81 taškas vargu ar gynyba. Tolima kelionė čia jau topas :). O dabar dar ir nematytas grafikas, nes juk per savaitę reikės sulošti 2 ! rungtynes, juk tai siaubas :) Na, o ryto priekinė linija tai kraupi....
2013-04-08
-1
Atsakyti
vistNa metų anekdotas: lr į Šiaulius tolimą kelionė .:) Tai į Klaipėda lėktuvu skris?!?!--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


jo.. sita tai gera sove.. Kiba su dviraciais vaziavo :DDDD
2013-04-08
+6
Atsakyti
Na metų anekdotas: lr į Šiaulius tolimą kelionė .:) Tai į Klaipėda lėktuvu skris?!?!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-04-08
+8
Atsakyti
Dangisna Šaiulius palaikė teisėjai. Bandė patraukti ir su nesportine ir su technine. Prieš nesportinę Blūmui, buvo pražanga prieš Katelyną, kai Burke jį laikė dviem rankom ir stūmė, po to kai puolime Katelyną stūmė į nugarą su alkūne - irgi nesportinė grna... Na daug epizodų buvo, kai "nematė" Šiaulių pražangų... Tad jau dėl teisėjavimo pralėmujusi pusė aplamai patylėti turėtų...


Taikliai :) bet sakykit ka norit, rytas tikrai nezaide gerai, mazai sansu, kad zalgiri paims sestadieni. nuobodus finalas nusimato...
2013-04-08
+1
Atsakyti
Idomu tai, kad palaikyt LR buvo atvazeve klaipedos silkes su melynom maikem "vakaru banga", nors kai zaidzia neptunas, tai niekada neatvaziuja.
2013-04-08
+6
Atsakyti
Ir vieni, ir kiti siandien gerokai grybavo. O kad tolima kelione tai taip - mazu dviraciais vaziavo :)) Esu Ryto fanas, bet jei siemet nepateks i finala bus gaila, bet bus gera pamoka neissikalinet su "per dideliu rungtyniu skaiciumi". O taip pat bus geras pretekstas keist visa komandoje susikaupusi balasta (negrazu taip, bet kitaip neiseina) - Milton, Tomislav, Patrik, Arturas, Dejan, Tautvydas (?). Siaip ziauroka - vos ne puse komandos...
2013-04-08
-3
Atsakyti
na Šaiulius palaikė teisėjai. Bandė patraukti ir su nesportine ir su technine. Prieš nesportinę Blūmui, buvo pražanga prieš Katelyną, kai Burke jį laikė dviem rankom ir stūmė, po to kai puolime Katelyną stūmė į nugarą su alkūne - irgi nesportinė grna... Na daug epizodų buvo, kai "nematė" Šiaulių pražangų... Tad jau dėl teisėjavimo pralėmujusi pusė aplamai patylėti turėtų...
2013-04-08
+23
Atsakyti
sdf
nu jo idomiai cia dirkas sneka apie tolima kelione ;D
2013-04-08
+1
Atsakyti
9Z5
Dirkas Bauermannas („Lietuvos ryto“ ekipos vyr. treneris): „Mums tai buvo tikrai sunkios rungtynės. Kelias pastarąsias dienas sunkiai treniravomės, o įtakos padarė ir tolima kelionė.

Jo laimej kad jau neliko rungtyniu su palanga ir klaipeda tai aparpoli gautu nuo super tolimos keliones o jei dar ir vtb butu tai treneris atsisakytu vaziuoti del atstumo.O macas rytui labai silpnas visiskai be ginybos bet tai ko is ju tiketis ...:)
2013-04-08
-2
Atsakyti
Maskoliunas bent Bendziui dave normaliai palost, ir atsiskleist kaip zaidejui. O Bauermanas ji ant suolo net ir LKL'e pudo ; /
2013-04-08
+3
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.