Krepšinio klasika: „Žalgirio“ triumfas prieš „Lietuvos rytą“ LKL pusfinalyje

2020-04-13 18:08

Koronavirusui sustabdžius krepšinio sezonus visame pasaulyje, tinklalapis „BasketNews.lt“ siūlo prisiminti klasikines įvairių lygų rungtynes. Kas dieną pateiksime jums po vieną atrinktą susitikimą, kurį aprašysime ir pakviesime peržiūrėti laisvu laiku.

Dvidešimt penktoji dvikova – lemiamas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) 2014-ųjų pusfinalio susitikimas Vilniuje tarp vietos „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“.


2013-2014 metų LKL reguliariajame sezone buvo žaidžiami keturi ratai, tačiau tarptautiniuose turnyruose rungtyniavusiems „Žalgiriui“, „Lietuvos rytui“ ir Klaipėdos „Neptūnui“ buvo padaryta išimtis ir jie sužaidė po du kartus su kiekviena komanda.

Varžybų sistemos pakeitimas reiškė, kad galutinė rikiuotė buvo skaičiuojama atsižvelgiant į laimėtų rungtynių procentinę dalį, o tai nulėmė LKL grandų susitikimą jau pusfinalyje.

Tuomet vilniečiai reguliariajame sezone per 20 rungtynių iškovojo 18 pergalių ir užtikrintai užėmė pirmąją vietą, o šešis kartus suklupęs „Žalgiris“ liko ketvirtas.

Dainiaus Adomaičio treniruojamas „Lietuvos rytas“ įrodė favorito statusą pirmajame pusfinalio susitikime, kai „Siemens“ arenoje, vedamas 28 taškus pelniusio ir 34 naudingumo balus surinkusio Dariaus Songailos, laimėjo 90:85.

Vis dėlto, serijai persikėlus į Kauną, Gintaro Krapiko kariaunai, kuriai atstovavo ir paskutinį karjeros sezoną žaidęs Šarūnas Jasikevičius, pavyko išlyginti serijos rezultatą – 72:57.

Trečiosios ir lemiamos serijos rungtynės vyko sausakimšoje „Siemens“ arenoje – dvikovą stebėjo 10300 sirgalių.

Antroji susitikimo dalis:

Mūšis Vilniuje prasidėjo apylygiai, tačiau sėkmingiau antrojo ketvirčio pabaigą sužaidęs „Lietuvos rytas“ perėmė iniciatyvą ir po Songailos metimo iš vidutinio nuotolio trečiojo kėlinio pradžioje įgijo rekordinį pranašumą – 42:35.

Kauniečiai neketino kelti baltos vėliavos ir dar iki lemiamo ketvirčio pabaigos apkarpė varžovų deficitą iki minimumo (56:57), o įtampa aukščiausią lygį pasiekė paskutinę minutę.

Žalgiriečiams turint minimalų pranašumą (72:71), Jasikevičius prarado kamuolį, o kitoje aikštės pusėje, likus žaisti 12,8 sekundės, Songaila išprovokavo Pauliaus Jankūno pražangą ir stojo prie baudų metimo linijos.

Veteranas prametė abu baudų metimus, tačiau kitoje aikštės pusėje Robertas Javtokas realizavo tik vieną baudą (73:71) ir „Lietuvos rytas“ turėjo šansą išsigelbėti.

Pražangą išprovokavęs Omaras Cookas prametė abu baudų metimus, bet vilniečiai atkovojo kamuolį puolime. Vis dėlto lemiamas Zabiano Dowdello tritaškis skriejo pro šalį, skelbęs kauniečių triumfą.

Nugalėtojus į priekį vedė 16 taškų pelnęs, 12 kamuolių atkovojęs ir 26 naudingumo balus surinkęs Jankūnas. 2013-2014 metų sezone „Žalgirio“ lyderiu buvęs Justinas Dentmonas surinko 14 taškų ir 13 naudingumo balų, Jasikevičius pridėjo 6 taškus.

Sostinės klube išsiskyrė 17 taškų pelnęs ir 20 naudingumo balų surinkęs Antanas Kavaliauskas, 15 taškų pridėjo Songaila.

Po šio laimėjimo „Žalgiris“ LKL finalo serijoje 4-2 palaužė Klaipėdos „Neptūną“, o dėl bronzos kovojęs „Lietuvos rytas“ 3-0 susitvarkė su Prienų „TonyBet“.

Rungtynių apžvalga:


„BasketNews.lt“ siūlo prisiminti:



Komentarai:

Tada pirmą kartą į siemensą papuoliau. Buvo kažkas nerealaus, dar ilgai euforijoj buvau :))) išeinant ir rėkiant žalia balta, pamačiau, kaip viena rytfanė ašaroja. Gal sekundę pagailo, tiesiog kaip krepšinio fanės, bet kai ji užrėkė žalia k..., pagalvojau, kad taip jai ir reikia :DDD
2020-04-14
-3
Atsakyti
Graudu, bnews ir vel tęsia legendinių rungtynių rubriką. Dar vienas mačas, kurio pamiršti negali nei vienas tikras rytfanis. Liudna ir skaudu prisiminti dar viena kracha pries visos Lietuvos komanda. Prisiminkime tuos 2014 metus ir liudna ir desperatiska Z. Dowdelo metimą, kuris persmeige kiaurai ir isilgai kiekvieno rytfanio sirdi. Kraupu kai pagalvoji, kad po sito visu laiku musu komandos pazeminimo Antanas Kavaliauskas bei Darius Songaila persikele i Kauno Zalgiri kad pagaliau taptu LKL cempionais ko su musu komanda nebuvo imanoma padaryti. Visus su sv. Velykomis.
2020-04-14
+6
Atsakyti
End of story
Šitas LR dabartinį rytą dėtų 4-0 serijoj. Tai buvo paskutinis kartas, kada Rytas turėjo sudėtį, bet rungtynės tai grybų karas. Likus sekundei Šaras po perspėjimo visvien peržengęs galinę liniją buvo, dabar pats sutiktų, jog 100% techninė. Gerai, kad viskas gerai baigės..
2020-04-13
+2
Atsakyti
Vycka
Na čia taip skaudžiausias Ryto pralaimėjimas tikriausiai per visa istorija, nes šis pralaimėjimas atėme Eurolyga, teko smarkiai kirpis biudžeta, fanai po biški pradėjo apleisti komanda. Jeigu būtu šitas varžybas laimėję, kas ten žino ar tas atotrūkis nuo Žalgirio būtu dabar toks didelis, gal net būtu likes ir Lietuvos Ryto pavadinimas, bet... Iš esmės patys kalti, galėjo leisti Žalgiriui nenukristi į ketvirta vieta ir butu viskas ok, bet yra kaip yra. Tikrai gražus pusfinalis buvo!
2020-04-13
+2
Atsakyti
Low
Visa arena praktiskai uz zalgiri. Tik tas narkomanu burelis sokineja uz kases
2020-04-13
+3
Atsakyti
Ashdh
situ ispudingiausiu krepsinio rungtyniu prisiminimo kurejas gal bus koks ryto mega heiteris. Visos 3 rungtynes, visi 3 skaudziausi rytui pralaimejimai xdd kazkaip net skaudu uz sita komanda pasidare xd
2020-04-13
+4
Atsakyti
Vau
sita serija buvo didziausias apsisikimas ryto per visa savo egzistavima,rytas tada norejo labai pazemint zalgiri nes jautesi stipresni tad paskutinese reguliaraus sezono rungtynese pasistenge butinai laimet Kaune ,delto zalgiris nukrito i ketvirta vieta,tikejosi jau pusfinalyje laimet pries zalgiri ir taip tipo smarkiai atkersyt, paniekint tai patys liko be finalo ir eurolygos,neptunas patekes i finala tada gavo teise zaisti eurolygoje :)
2020-04-13
-2
Atsakyti
Lokas
Vienas skaudziausiu rytui varzybu ypac fanam buvo skaudu galvojo zalgiris liks be finalo o patys liko be finalo !
2020-04-13
+3
Atsakyti
G
kokybe tokia kad neimanoma ziuret..
2020-04-13
Atsakyti
Rytas - Vilniaus geda
Paziurekite kaip po Dowdelo nesekmingo metimo visas Siemensas pradeda osti😂
2020-04-13
+7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 12

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.