Įvertinimai žalgiriečiams: nuostabiai išnaudojamas Rubitas, Grigonio kūryba ir kapitono pagalbos

Jonas Lekšas
„BasketNews.lt“
2020-12-18 01:02

Kauno „Žalgiris“ dvigubą Eurolygos savaitę pabaigė istorine pergale. Martino Schillerio auklėtiniai 99:62 pervažiavo Stambulo „Fenerbahče“ ir pakartojo klubo didžiausios pergalės rekordą Eurolygoje.

Šioje dvikovoje krito rezultatyvių perdavimų rekordas, kurių Lietuvos čempionai atliko 31.

Geriausią pasirodymą per karjerą „Žalgiryje“ užfiksavęs Augustine'as Rubitas įmetė 18 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus. Aukštaūgis tokį pasirodymą surengė vos per 15 minučių.

Fotogalerija

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių individualų pasirodymą įspūdinga pergale pasibaigusiose rungtynėse.


Augustine'as Rubitas – 10 balų
15 min., 18 tšk. (6/9 dvit., 1/1 trit., 3/4 baud.), 6 atk. kam., 2 rez. perd., 5 išpr. praž., 27 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Neįtikėtina, kad per tokį trumpą laiką Rubitas sugebėjo surinkti tokius skaičius. Aukštaūgis buvo labai agresyvus baudos aikštelėje, smeigė pirmą tritaškį sezone, o tie du metimai, atsispyrus nuo vienos kojos, dar buvo nematyti žalgiriečio žaidimo arsenale. Schilleris šį sezoną sugeba Augustine'ą išnaudoti labai efektyviai, o amerikietis pateisina visus trenerių ir sirgalių lūkesčius.


Marius Grigonis – 9,5 balo
25 min., 12 tšk. (3/3 dvit., 2/5 trit.), 7 rez. perd., 0 kld., 20 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Eilinės labai geros Grigonio rungtynės šį sezoną. Neįtikėtinai skamba, bet Marius, mače pataikydamas 40 proc. tikslumu iš toli, pasigadino sezono procentus. Tiesa, du tritaškiai buvo sudėtingi ir priverstiniai. Ketvirtadienio vakarą gynėjas užsiėmė kūryba aikštėje ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus, o tai yra jo rekordas Eurolygoje. Prie šių skaičių būtina paminėti, jog lietuvis nė sykio nesuklydo. Gynyboje Grigonis antrajame kėlinyje kelissyk pralaimėjo mikrodvikovas Nando De Colo, bet tai yra natūralu, kai prižiūri tokio lygio oponentą.


Thomasas Walkupas – 9 balai
15 min., 6 tšk. (2/4 trit.), 5 atk. kam., 6 rez. perd., 2 per. kam., 1 kld., 14 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Žymiai geresnės Walkupo rungtynės nei antradienį prieš „Baskonia“. Įžaidėjas nuo pirmųjų minučių smaugė De Colo, kuris buvo išmuštas iš ritmo ir tik Walkupui atsisėdus ant atsarginių žaidėjų suolelio, prancūzas įmetė pirmuosius taškus. Amerikietis aikštėje praleido vos 15 minučių, bet per jas spėjo užpildyti visas pagrindines statistikos grafas.


Joffrey Lauvergne'as – 8,5 balo
15 min., 8 tšk. (3/4 dvit., 2/2 baud.), 6 atk. kam., 2 rez. perd., 2 kld., 13 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Prieš buvusį klubą rungtynes Lauvergne'as pradėjo rinkdamas vieną kamuolį po kito, o po to ir pats realizavo savo progas. Matėsi, jog prancūzas spinduliavo gera energija, o jo greitas sukimasis po krepšiu sukuria progas ne tik jam pelnyti taškus, bet ir sutelkia gynybos dėmesį, dėl ko atsiranda laisvų žalgiriečių perimetre.


Nigelas Hayesas – 8 balai
25 min., 11 tšk. (1/6 dvit., 3/4 trit.), 7 atk. kam., 2 kld., 10 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Rungtynes pradėjęs sunkiu dėjimu, vėliau Hayesas dvitaškio nebeįmetė, tačiau smeigė tris tolimus metimus. Įdomu, jog per pastarąsias trejas rungtynes Nigelas realizavo 4 iš 13 dvitaškių (30,8 proc.) ir 9 iš 12 tritaškių (75 proc.). Vis dėlto daugiausiai gražių žodžių amerikiečiui ketvirtadienį priklauso už gynybą – Hayesas prie savojo krepšio žaidė labai agresyviai ir neleido laisvai kvėpuoti tiesioginiams oponentams.


Paulius Jankūnas – 8 balai
21 min., 2 tšk. (1/1 dvit., 0/1 trit.), 6 atk. kam., 5 rez. perd., 10 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Su „Žalgirio“ atsigavimu atsigavo ir kapitono žaidimas. Trečiosios paeiliui solidžios Jankūno rungtynės, o didžiausią naudą aukštaūgis duoda gynyboje. Sunku suskaičiuoti, kiek kartų savo pagalbomis Paulius išgelbėjo komandą nuo varžovų taškų. Taip pat puolėjas užtikrintai rinkosi kamuolius prie savojo krepšio ir dar labiau įtvirtino savo pirmąją poziciją šioje statistikos grafoje. Puolime Jankis puikiai nusimetinėjo kamuolius ant perimetro ir pakartojo savo rezultatyvių perdavimų rekordą.


Lukas Lekavičius – 7,5 balo
15 min., 8 tšk. (2/2 trit., 2/2 baud.), 2 rez. perd., 0 kld., 10 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Lekavičius nestokojo agresyvumo ir ypatingai gerai išnaudojo pikenrolo situacijas – įsiverždavo giliai į baudos aikštelę ir numesdavo kamuolį ant perimetro. Gynėjas spinduliavo gera energija, o jo tiesioginis oponentas Muhamedas Ali buvo parankus varžovas ir gynyboje.


Artūras Milaknis – 7 balai
23 min., 11 tšk. (1/2 dvit., 3/6 trit.), 8 naud. balai.

Nuotr. BNS

Panašu, jog prasta atkarpa buvo palikta toli, o kai Milas pataiko stabiliai, tai atriša rankas kitiems komandos draugams, nes varžovų gynyba koncentruojasi ties veteranu. Per šią dvigubą savaitę Artūras įmetė 8 tritaškius iš 13 bandymų (61,5 proc.). Tiesa, dvikovoje su Stambulo klubu Milaknis porą sykių klydo komandinėje gynyboje.


Martinas Gebenas – 7 balai
14 min., 11 tšk. (4/6 dvit., 3/4 baud.), 3 atk. kam., 2 rez. perd., 5 išpr. praž., 14 naud. balų.

Nuotr. BNS

Gebenas buvo per tašką nuo asmeninio rezultatyvumo rekordo Eurolygoje pakartojimo ir nors didžiąją dalį savo taškų susirinko rungtynių pabaigoje, lietuvis vis labiau įrodo, jog gali būti sėkmingai išnaudojamas puolime. Martinas turi minkštą metimą, gerai sukasi po krepšiu, gali sužaisti nugara į krepšį bei nusimesti kamuolį, kaip matėme epizode, po kurio Jankūnas pelnė savo vienintelius taškus. Daugiau klausimų kelia centro gynyba, ypatingai pikenroluose. Likęs prieš varžovų perimetro žaidėjus Gebenas nespėja ir arba praleidžia lengvus taškus, arba prasižengia.


Rokas Jokubaitis – 6 balai
23 min., 8 tšk. (0/2 dvit., 2/4 trit., 2/2 baud.), 3 rez. perd., 3 kld., 6 naud. balai.

Nuotr. BNS

Iki geresnio pasirodymo Jokubaičiui pritrūko šaltakraujiškumo – antrajame kėlinyje įžaidėjas išmetė kamuolį į užribį, sykį prametė laisvas dešine ranka iš po krepšio, o iš viso dvikovoje suklydo 3 kartus. Vis dėlto gynėjas realizavo du tritaškius, išdalijo 3 perdavimus ir jo rungtynių prastomis vadinti anaiptol negalime. Smagu žiūrėti į 20-mečio pataikymo procentus – 55,6 dvit., 43,5 trit. ir 92,9 baud.


Mareko Blaževičiaus ir Karolio Lukošiūno pasirodymo objektyviai negalime įvertinti dėl trumpo jų žaidimo laiko.



Komentarai:

Leksai
o tu ziurejai nors vienas varzybas Z jei Rubito metimus nuo vienos kojos pamatei tik vakar??
2020-12-18
-7
Atsakyti
uz zalgiri
po rekordines pergales kalbet apie tai kad kazkas suzaide prasciau neapsivercia liezuvis nors faktas kad visuomet galima pasakyt "galejo geriau". man nepatiko tai kad bunant arti 100 zaidejai pradejo vengt metimu vietoj to kad suverstu ta simta. matyt reikia keist tradicija ir vietoj to kad imetes stato visai komandai, imetes turetu gaut kazkoki priza is komandos,pvz bendra prizini fonda kuri kas menesi pildytu visi zaidejai.na ir aisku esant tokiam skirtumui jaunimui galejo duot daugiau pazaist, ypac marek
2020-12-18
-2
Atsakyti
Zalgirio vienybe
Dziugu uz Rubita Rubito daugiau Tokio reikia aktyvaus kamuoliai atkovoti energyja
2020-12-18
+2
Atsakyti
Geben
net ant marskineliu. o ne gebenas
2020-12-18
+4
Atsakyti
Ceska
cia tie balai grynai is kavos tirsiu, tai kodel Lekaviciui ne 10? viska sumete, jokiu klaidu ir 7.5
2020-12-18
+1
Atsakyti
x
lukošiuno 6 min ir nera ką vertinti ?
2020-12-18
+5
Atsakyti
Raima
Žalgiryhe, norėjau pasakyti, kas dėl Mariaus.
2020-12-18
-2
Atsakyti
Raima
Smagu dėl Rubito, man patiko šis žaidėjas. Mariaus ko gero tai paskutinis sezonas.
2020-12-18
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 14

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.