Pirmasis langas – be žalgiriečių: Maksvytis paskelbė sutrumpintą rinktinės sąrašą

2021-11-18 17:36

Jau kitą penktadienį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė 19.30 val. „Švyturio arenoje“ stos į kovą pirmosiose atrankos rungtynėse į FIBA 2023 metų Pasaulio taurę. Artėjant mačui su Bulgarija, vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis pristatė sutrumpintą rinktinės sąrašą, kuriame – 15 krepšininkų.

Prie rinktinės trenerių štabo prisijungs ir treneris Evaldas Beržininkaitis, dirbantis Jonavos krepšinio klube.

„Sutrumpinome sąrašą, atrinkome žaidėjus, kurie, mūsų manymu, tinka labiausiai šioje situacijoje. Pavyko ne viskas, gaila, jog negalės prisijungti Vaidas Kariniauskas. Dar turėjome slaptų vilčių, kad jis suspės atsistatyti, tačiau, deja, nespėja. Šioje problematiškoje pozicijoje, reikės išsiversti kitais žaidėjais“, – kalbėjo Kazys Maksvytis.

Prie rinktinės antrosioms atrankos su Čekija rungtynėms (lapkričio 29 d.) prisijungti gali Mindaugas Kuzminskas, rungtyniaujantis Sankt Peterburgo „Zenit“ gretose. Šiuo metu žaidėjas kalbasi su klubu, derinamos kelionės detalės. Apie sprendimą LKF informuos artimiausiu metu.

„Turime ir džiugių naujienų – tikiuosi, jog antroms rungtynėms sugebės prisijungti Mindaugas Kuzminskas, kuris ir pats pareiškė didelį norą. Su klubu viskas nėra suderinta iki galo, bet taip, kaip viskas vystosi, eina gera linkme“, – kalbėjo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris.

Dėl nesikertančio tvarkaraščio viltį prisijungti prie rinktinės antrajam atrankos mačui su Čekija (lapkričio 29 d.) teikę Kauno „Žalgirio“ žaidėjai Lukas Lekavičius ir Edgaras Ulanovas rinktinei nepadės. Dėl tos pačios priežasties šiame atrankos lange rinktinės marškinėlių neužsivilks ir Regimantas Miniotas.

„Teko šnekėti ir su „Žalgiriu“, ir su pačiais žaidėjais – šiai dienai susitarimo pasiekti nepavyko. Šiame lange teks išsiversti be jų“, – situaciją apibūdino Maksvytis.

Sąraše neliko Maksvyčio auklėtinio Permės klube Ado Juškevičiaus.

Išplėstiniame sąraše buvo 32 žaidėjai. Be jau minėtų žaidėjų pirmajame lange nedalyvaus Donatas Tarolis, Dovis Bičkauskis, Dovydas Giedraitis, Gytis Radzevičius, Ignas Sargiūnas, Kristupas Žemaitis, Laurynas Beliauskas, Marekas Blaževičius, Martynas Sajus, Matas Jogėla, Paulius Valinskas, Šarūnas Vasiliauskas, Vaidas Kariniauskas, Žygimantas Janavičius ir Žygimantas Skučas.

Rinktinės sąrašas:

Mindaugas Girdžiūnas Vilniaus „Rytas“
Arnas Velička Neapolio „GeVi Basket“ (Italija)
Deividas Gailius Klaipėdos „Neptūnas“
Tomas Dimša Trevizo „NutriBullet“ (Italija)
Arnas Butkevičius Vilniaus „Rytas“
Vytenis Čižauskas Kėdainių „Nevėžis-Optibet“
Martynas Echodas Venecijos „Umana Reyer“ (Italija)
Eimantas Bendžius Sasario „Banco di Sardegna“ (Italija)
Gytis Masiulis Bilbao „Surne“ (Ispanija)
Eigirdas Žukauskas Permės „Parma“ (Rusija)
Margiris Normantas Vilniaus „Rytas“
Laurynas Birutis Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“ (Ispanija)
Osvaldas Olisevičius Emilijos Redžo „UnaHotels“ (Italija)
Martinas Gebenas Bambergo „Brose“ (Vokietija)
Mindaugas Kuzminskas Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija)


Komentarai:

Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
-6
Atsakyti
Noras
Kodėl maksvytis nepaeme vilnietį Radzevičių? Juk jis gerai blokuoja, gerai meta, gerai apsigina ir gerai zaidžia 1x1. Kažkoks absurdas
2021-11-19
+8
Atsakyti
Vakar truputį pasibovyjau su rinktinės dėlione, tai kaip ir dauguma - net nesuabejojau ties Radzevičiaus ir Žemaičio pavardėm. Čižausko net nesvarsčiau. Turėt tik 2 ir tuos, silpnai pataikančius įžaidėjus, yra prabangėlė... Dar galvojau, kas nepateko net į išplėstinį sąrašą, nors gal būtų vertas patekt į tokią rinktinę, tai pirma mintis buvo Mindaugas Sušinskas...
2021-11-18
+6
Atsakyti
Brazzers fanas
Valanciunas kur Sabonis kur???
2021-11-18
-20
Atsakyti
va tai tau
Kazys kaip visi prieš jį buve treneriai,pasikviečia savu,gerai jei bendras rezultatas geras,bet jeigul nepaeis?kas tada?Kur tas federacijos naujas prezidentas žiūri už Atlanto,kad panosėj ne pagal žaidima renkami žaidèjei,juk tikrai Čizauskas šiuo metu toli,toli,netempia Lt rinktinės(lango)lygio,
2021-11-18
+2
Atsakyti
Whaaat?
tai kai masiuli kviete maskoliunas, tai asistento sunus, protekcija, visas kitas sudas. o dabar? kaip galima nekviest Radzeviciaus? jis isvis geriausias lietuvis zaidejas LKL siuo metu. ir ypc pozicijoje kur nera ka kviest. nu nx
2021-11-18
+19
Atsakyti
Čižauską paėmė kaip savą,juk jaunimo rinktinėse jis buvo pagrindinis įžaidėjas.Dabartinė Čižo forma nėra prasta,bet vietoj jo tikrai tada Žemaitį galėjo paimti,kuris tritaškius daug geriau meta.Pgraindinis PG turėtų būti Velička,Čižas antras.Ir dėl Radzevičiaus tikrai keista,forma jo įspūdinga,dublius pradėjo rinkti.Gailių paėmė dėl patirties,bet kad jis savanaudis,o Radzevičius grynai rinktinei žaistų ir kovotų,kaip bulius.Bet,reikia gerbti Kazio sprendimą,sudėtis langams nebloga,SF ir C pozicija stipriai atrodo,SG grandyje Dimša turėtų būti pagrindinis varikliukas,jam gerai turėtų padėti Normantas.Ir nepamirškim,kad Beržininkaitis bus,čia turbūt rimčiausias rinktinės pastiprinimas.Tai dvi pergales privalom tiesiog pasiimti.
2021-11-18
+7
Atsakyti
No no no
Tik ne Kuzminskas...
2021-11-18
-3
Atsakyti
Ed
ojoi ojoi... Neilgai truks ir Maskvytis taps blogu treneriu...
2021-11-18
-6
Atsakyti
Kam tą Vytenį ima iš Nevėžio iš kurio senai jau nieko nėbėra, čia laisvai galėjo imti Normantą, Laurynas Bieliauską pabandyti, yra dar Žemaitis. Tiek Žemaitis tiek Normantas geresni už tą Čižauską. Gailiaus irni nieko nėra, geriau tada Radzevičius.
2021-11-18
-19
Atsakyti
eee
Ačiū ačiū ačiū Žalgiriui :) Kovotų dėl ko nors - dar galima būtų suprasti, bet kai pramušinėja dugnus ir dar kažką stato iš savęs, nu sorry, nebesivadinkit visos Lietuvos komanda, px tai komandai ant Lietuvos (apie žaidėjus nekalbu, jie sudėtingoje situacijoje kai toks "pasirinkimas")
2021-11-18
-7
Atsakyti
Nesupratau biškį
O kur Adukas?
2021-11-18
-7
Atsakyti
Idomu
kad savo jaunimo rinktines zaideja skuca nepasieme.manau pf agresivesnis nei minkstas masiulis. o del.radzeviciaus tai neturi prabangos imt ir arna ir ji i sia pozicija todel.ir ima kuzia.
2021-11-18
+20
Atsakyti
daug kas stebisi del radzeviciaus.. taip, sezono startas tikrai ispudingas bet komandai reikia ir patirties. manau jei gytis ir toliau demonstruos tokia forma, tik laiko klausimas kada gaus kvietima ir as tikrai plosiu kai tai ivyks. bus idomu kaip seksis kaziui, visgi pirmas toks kartas, bus nelengva
2021-11-18
-4
Atsakyti
smh
Nieko naujo. Savo pazistama chebra susirenka neatsizvelgiant i rezultatus ir forma.
2021-11-18
+27
Atsakyti
Komedija o ne sudėtis. Ką čia daro Masiulis,Kuzminskas,Butkevičius tušti žaidėjai kurie nieko gero neduoda. Radzevičius,Žemaitis neįdomus?
2021-11-18
+12
Atsakyti
Klajoklis
"rinktinei zalgirieciai nepades" - jei tokia fraze nuskambetu 1996m. (???). Kazkas pasikeite sitam (krepsinio) pasaujyyyyjeeee (c).
2021-11-18
-13
Atsakyti
Anonimas
tiesą sakant, baisoka su tokia sudėtimi į langus eiti
2021-11-18
-10
Atsakyti
N
O tai Galdiko taip ir nepajeme? Keista... :)
2021-11-18
-17
Atsakyti
D22
kur Radzevicius??? kas per nx?
2021-11-18
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 34

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.