Debiutą Eurolygoje prieš „Pao“ prisiminęs Paulius Jankūnas: „Prakaitavo delnai“

2015-12-17 11:27
Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius

Prieš šį vakarą vyksiančias paskutines Eurolygos pirmojo etapo C grupės rungtynes Kaune tarp šeimininkų „Žalgirio“ ir tituluotojo Atėnų „Panathinaikos“ klubo „Žalgiris TV“ rubrika #RetroŽalgiris siūlo prisiminti Pauliaus Jankūno debiutines rungtynes Eurolygoje.

2003-ųjų metų lapkričio 6-ąją dieną tuomet 19-metis P.Jankūnas pirmąjį sykį apsivilko „Žalgirio“ marškinėlius Eurolygos rungtynėse. Dabartinis Kauno ekipos kapitonas tąsyk petys į petį rungtyniavo su gyva Lietuvos krepšinio legenda Arvydu Saboniu ir vienu visų laikų geriausių „Žalgirio“ užsieniečių – amerikiečiu Tanoka Beardu.  

„Tiesa pasakius, buvo visai lengva įsilieti į tokį kolektyvą. Ekipoje turėjome daug vyresnių žaidėjų, mačiusio ir šilto bei šalto. Savo patirtimi, ramumu jaunimui jie suteikė ramybės. Mažiau jaudinomės, kur reikia buvome padrąsinti“, – apie galingos 2003-2004 m. „Žalgirio“ sudėties krepšininkus kalbėjo Jankūnas.  

Ant Kauno sporto halės parketo debiutinėse Eurolygos rungtynėse pasirodęs Jankūnas mače su „Panathinaikos“ žaidė fantastiškai – pelnė 12 taškų, atkovojo 6 kamuolius bei atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Iš savo vietų krepšinio sirgalius pakelė ir abejingų nepalikęs žalgiriečio blokas Atėnų klubo simboliui Fragisko Alverčiui. Tokį įsimintiną P.Jankūno pasirodymą vainikavo ir pirmoji istorijoje „Žalgirio“ pergalė prieš „Panathinaikos“ klubą tarpusavio susitikimuose 80:74.

„Be abejo, prakaitavo delnai, be abejo, jaudinausi. Tada dar nežinojau, kas yra ta Eurolyga. Juk prieš tai buvo tik pasirodymai keliose LKL rungtynėse, kuriose žaidžiau nemažai. Tuomet atrodė, kad jau pavyko įsivažiuoti, bet Eurolyga buvo visai kitas pasaulis, kuriame žaidžiamas kitas krepšinis“, – apie pirmųjų rungtynių įspūdžius kalbėjo „Žalgirio“ ekipos kapitonas.  

Tiesa, po pirmosios pergalės prieš „Panathinaikos“ klubą antrosios teko laukti beveik 12 metų. Tik šių metų kovo 13-ąją dieną „Žalgirio“ arenoje kauniečiai įveikė šešiskart Eurolygos čempionus „Top 16“ etapo rungtynėse 76:70. Dešimties pralaimėjimų seriją nuo 2003 metų vėl padėjo nutraukti pirmosios pergalės herojus Jankūnas, pelnęs 14 taškų ir atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus.

Dvi Kauno klubo pergalės per devyniolika rungtynių. Tokia yra „Žalgirio“ ir „Panathinaikos“ tarpusavio rungtynių statistika dabar. Žalgiriečiai šiandien turi progą negailestingą statistiką kiek sušvelninti šio vakaro Eurolygos susitikime.

Prieš būsimą akistatą dviejų pergalių prieš graikus dalyvis Jankūnas teigia, kad metas nugalėti varžovus palankus – „Žalgirio“ žaidimo kreivė kyla.

„Turėjome dvejas blogas Eurolygos rungtynes, kuomet atrodė viskas slysta iš po kojų, tačiau mums pavyko susikaupti bei sugrįžti į pergalių kelią. Smagu, kad mūsų žaidimas gerėja ir vis daugiau žaidėjų sugeba atsiskleisti, atsiranda greitesnis žaidimas.

Manau, „Panathinaikos“ matė mūsų rungtynes Barselonoje ir bus pasiruošę, o mes namuose žaisime su dviguba energija. Tikiuosi bus viskas gerai“, – prieš būsimas dvidešimtąsias rungtynes tarp „Žalgirio“ ir „Panathinaikos“ kalbėjo Jankūnas.   

Įdomu tai, jog Jankūnas nėra vienintelis žalgirietis buvęs su komanda dvejose komandos pergalėse prieš „Panathinaikos“. Dabartinis komandos treneris Gintaras Krapikas 2003-aisiais metais buvo tuometinio trenerio Antano Sireikos asistentas, o 2015 m. kovo mėnesio rungtynėse jau pats vadovavo komandos ekipos žaidimui. Taigi visos pergalės recepto dalys yra savoje vietoje.

Vaizdo reportažas:



Komentarai:

skaudu prisiminti viešąjį toleta hale. o ponas jankunas pavyzdys viesiems kaip reikia žaist
2015-12-17
+5
Atsakyti
FlamboyantNatūralu kad prakaitavo. Juk salėje karšta, apšilimą padarai.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Skersvėjis kažkoks tai turėjo būt sporto halėj, juk net Kurtinaitis liepė langus užsikalt.
2015-12-17
-6
Atsakyti
Natūralu kad prakaitavo. Juk salėje karšta, apšilimą padarai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-12-17
-6
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.