Kovo 26-osios NBA pulsas (3 video, foto)

2015-03-26 12:38

Svečių pergalės, atkakli kova dėl Rytų konferencijos aštuntosios vietos, nutrauktos Atlantos „Hawks“ ir Portlando „Trail Blazers“ nesėkmių serijos bei greita techninė pražanga Jeffui Hornacekui – tai ir daugiau – kovo 26-osios NBA pulse.

  • Nuotraukas iš praėjusios nakties NBA rungtynių rasite fotogalerijoje.

Kovo 26-osios rungtynių apžvalga

ATVYKAU, LAIMĖJAU, IŠVYKAU. Taip trumpai galima apibūdinti vakarykštę naktį NBA. Iš 13 rungtynių net 12 laimėjo svečiuose žaidusios komandos! Vieninteliai San Antonijaus „Spurs“ sugebėjo iškovoti pergalę savo aikštėje, kai 130:91 nepaliko vilčių Oklahomos „Thunder“.

AUKŠČIAUSIA KLASĖ. „Spurs“ ne tik buvo vieninteliai, laimėję namie, bet tai padarė žaisdami aukščiausiu lygiu. San Antonijaus klubas sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes, net 9 „Spurs“ žaidėjai pataikė bent po tritaškį, o varžovų lyderis Russellas Westbrookas nekėlė jokios grėsmės (16 taškų, 5/16 metimų).

KOVA DĖL ATKRINTAMŲJŲ. Rytų konferencijos turnyrinės lentelės viduryje tapo dar labiau ankšta. Majamio „Heat“ (33-38) nugalėjo Bostono „Celtics“ (31-40), taip įtvirtindama savo septintąją vietą, o aštuntoje vietoje esančiai Bostono komandai ant kulnų lipa Indianos „Pacers“ (31-40), Bruklino „Nets“ (30-40) ir Šarlotės „Hornets“ (30-40).

FENOMENALUS TAIKLUMAS. Los Andželo „Clippers“ aukštaūgis DeAndre Jordanas praėjusią naktį pataikė visus 7 metimus iš žaidimo ir savo sezono pataikymo procentą pakėlė iki 71,3. Jeigu tokį rodiklį išlaikys iki sezono pabaigos, tai bus antras geriausias visų laikų NBA pataikymo procentas, nusileidžiantis tik Wilto Chamberlaino taiklumui (72,7 proc.) 1972-1973 m. sezone.

https://www.youtube.com/watch?v=IDeuM5kW1ns

ATKOVOTI KAMUOLIAI. Jordanas pastaruoju metu garsėjo ir atkovotais kamuoliais – per paskutines 19 rungtynių jis jų sugriebdavo bent po 14. Ši serija nutrūko praėjusią naktį Niujorke, kur Los Andželo „Clippers“ 111:80 sutriuškino „Knicks“, o Jordanas rungtyniavo mažiau nei įprasta ir sugriebė 10 kamuolių.

ATSIUNTĖ ASISTENTĄ. „Clippers“ vyriausiasis treneris Docas Riversas po rungtynių Niujorke į spaudos konferenciją pats neatėjo, o vietoje savęs atsiuntė asistentą Mike'ą Woodsoną. Šis treneris pernai vadovavo „Knicks“ komandai, o dabar pirmą kartą sugrįžo į Niujorką kaip varžovas.

NUTRAUKĖ. Rytų konferencijos lyderė, Atlantos „Hawks“, buvo pralaimėjusi trejas rungtynes iš eilės, tačiau šią seriją galiausiai nutraukė praėjusią naktį. „Hawks“ išvykoje 95:83 nugalėjo Orlando „Magic“.

PASKUTINĖMIS SEKUNDĖMIS. Indianos „Pacers“ pergalę Vašingtone lėmė George'o Hillo metimas iš po krepšio likus žaisti 2,7 sekundes. „Pacers“ laimėjo 103:101.

GARBINGAS SVEČIAS. Rungtynes Vašingtone stebėjo Argentinos nacionalinė futbolo rinktinė ir didžiausia futbolo pasaulio žvaigždė Lionelis Messi. Argentiniečiai palaikė Indianos „Pacers“ ir savo tautietį Luisą Scolą, tačiau po dvikovos Messi gavo dovanų iš „Wizards“ komandos.

 

A photo posted by @washwizards on

BAUDŲ METIMAIS. Pergalę paskutinę akimirką iškovojo ir Los Andželo „Lakers“, kurie svečiuose 101:99 per pratęsimą palaužė Minesotos „Timberwolves“. Laimėjimą lėmė taiklios Jordano Clarksono baudos iki pratęsimo pabaigos likus žaisti 0,3 sekundes.

DOMINUOJA. Čikagos „Bulls“ ekipa tampa galvos skausmu Toronto „Raptors“ klubui. „Bulls“ praėjusią naktį 116:103 pranoko varžovus iš Kanados ir laimėjo jau penktas tarpusavio rungtynes iš eilės.

TRIJULĖ. LeBronas Jamesas, Kyrie Irvingas ir Kevinas Love'as aštuntą kartą šį sezoną pelnė po 20 ar daugiau taškų. Septynis kartus tokios dvikovos baigėsi Klivlando „Cavaliers“ pergale, įskaitant vakarykštį mačą su Memfio „Grizzlies“.

SKAUDŽIAUSIAS. „Grizzlies“ pralaimėjimas namie 89:111 buvo didžiausias savo aikštėje nuo 2013 metų gruodžio, kai ekipa 26 taškais nusileido „Golden State Warriors“.

SUGRĮŽO. Dwightas Howardas pirmą kartą po dviejų mėnesių išbėgo į aikštę, o jo atstovaujama Hjustono „Rockets“ 95:93 nugalėjo Naujojo Orleano „Pelicans“. Howardas per 16 minučių pelnė 4 taškus.

https://www.youtube.com/watch?v=cwt5fRxkYsk

PARANKUS VARŽOVAS. Filadelfijos „76ers“ (18-54) šį sezoną sunkiai renka pergales, tačiau vienas varžovas jiems itin patinka. Filadelfijos klubas vakar naktį 99:85 įveikė Denverio „Nuggets“ ir pranoko šią ekipą antrą kartą šį sezoną.

ATSITIESĖ. Portlando „Trail Blazers“ Solt Leik Sityje nuo vietos „Jazz“ ekipos ketvirtajame kėlinyje atsiliko 10 taškų ir buvo pakeliui link šeštojo pralaimėjimo iš eilės. Vietoje to, „Trail Blazers“ susiėmė ir iškovojo pergalę 92:89, taip nutraukdami savo kritimą žemyn.

GREITA TECHNINĖ PRAŽANGA. Fynikso „Suns“ komandos vyriausiajam treneriui Jeffui Hornacekui užteko vos 53 sekundžių, kad užsidirbtų techninę pražangą. Mače su Sakramento „Kings“ jis užsipuolė arbitrą pačioje dvikovos pradžioje, kai po pražangą buvo skirta broliams Markieffui ir Marcusui Morrisams.

Markieffas vėliau gavo techninę ir pats – tai buvo jo 14-oji techninė pražanga šį sezoną ir pagal šį rodiklį jis kartu su Russellu Westbrooku pirmauja lygoje.

Visi praėjusios nakties rezultatai:

San Antonio Spurs Oklahoma Thunder 130-91 stat »
Phoenix Suns Sacramento Kings 99-108 stat »
Utah Jazz Portland Trail Blazers 89-92 stat »
Denver Nuggets Philadelphia 76ers 85-99 stat »
New Orleans Pelicans Houston Rockets 93-95 stat »
Minnesota Timberwolves Los Angeles Lakers 99-101 stat »
Memphis Grizzlies Cleveland Cavaliers 89-111 stat »
Boston Celtics Miami Heat 86-93 stat »
Toronto Raptors Chicago Bulls 103-116 stat »
Washington Wizards Indiana Pacers 101-103 stat »
Orlando Magic Atlanta Hawks 83-95 stat »
New York Knicks Los Angeles Clippers 80-111 stat »
Charlotte Hornets Brooklyn Nets 88-91 stat »

Dienos rekordai:

Lopezas
Lopezas
Daugiausia naudingumo balų: Brookas Lopezas (34)
Daugiausia pelnytų taškų: Brookas Lopezas, Johnas Wallas (34)
Daugiausia atkovotų kamuolių: Nerlensas Noelis (14)
Daugiausia rezultatyvių perdavimų: Chrisas Paulas (16)
Daugiausia perimtų kamuolių: Nerlensas Noelis, Chrisas Paulas, DeMarre'as Carrollas, Marcusas Smartas (4)
Daugiausia blokuotų metimų: DeAndre Jordanas, Jerami Grantas (5)
Daugiausia pataikytų tritaškių: Robertas Covingtonas, Greivisas Vasquezas (6)

Gražiausių epizodų dešimtukas:

 https://www.youtube.com/watch?v=5LXhyuu3DZU

Dienos akimirka:

Imanui Shumpertui nepavyko įdėti į krepšį
Imanui Shumpertui nepavyko įdėti į krepšį
Nuotr. AP – Scanpix

Artėjančios nakties rungtynių tvarkaraštis:

Milwaukee Bucks Indiana Pacers 02:00

 



Komentarai:

Anonimas
laukiu kito sha'q tin a fool :D
2015-03-26
-3
Atsakyti
dsss
2015-03-26
-1
Atsakyti
as
shumpert sha'q tin a fool
2015-03-26
+7
Atsakyti
vils
harden MWP
2015-03-26
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.