Pianigiani: „Lietuviai žaidžia nešvariai“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ korespondentas, Lilis (Prancūzija)
2015-09-17 02:54

Italijos rinktinės treneriui Simone Pianigiani sunkiai sekėsi nuryti pralaimėjimo piliulę po ketvirtfinalio dvikovos su Lietuva. Spaudos konferencijoje jis tris kartus per skirtingus atsakymus pakartojo, kad, jo manymu, Lietuvos rinktinė žaidė nešvariai.

„Tai buvo sudėtingos rungtynės, kuriose viena komanda vienu metimu galėjo išplėšti pergalę. Tokiose atkakliose rungtynėse jie turi daugiau patirties. Tam, kad laimėtume rungtynes be paskutinio metimo ir pratęsimo, reikėjo geriau mesti tritaškius.

Kitas dalykas, norėčiau, kad ateityje žaidėjai būtų labiau saugomi. Nes jeigu leidžiamas toks kontaktinis krepšinis, toks nešvarus žaidimas, tai nėra gerai žaidėjams. Žinau kad praėjusią vasarą buvo kalbėta apie tokį Lietuvos rinktinės žaidimą. Esu tikras 100 proc. tikras, kad čempionate nėra daug tokių rungtynių. 

Mes kalbame apie tai, kad reikia išvalyti žaidimą, o šiandien buvo neįtikėtini kontaktai. Jie žaidžia antrą savaitę ir negalima priimti tokio lygio kontakto. Tai mano nuomonė.“

Paklaustas, ar Lietuvos rinktinė geriau žaidžia kaip komanda, Pianigiani su tuo nesutiko ir vėl grįžo prie temos apie nešvarų žaidimą.

„Mūsų komanda moka žaisti kartu, bet kai varžovai griebia mus kiekvienoje situacijoje, kai jie stumdo mus kiekvienoje situacijoje, kai jie žaidžia kaip nešvariai, mums nėra lengva kontroliuoti rungtynes.

Manau, kad mes susikūrėme kur kas daugiau laisvų metimų nei jie. Mūsų judėjimas aikštėje buvo kur kas geresnis, tai mūsų pranašumas. Mes pataikėme tik 29 proc. tritaškių, nors jų metėme daug, o jie – 61 proc. Paskutinis Mačiulio metimas buvo sudėtingas, kadangi Danilo Gallinari laikė ranką prieš jo veidą. O paskui Kalniečio tritaškis buvo po kontakto, kai jis nustūmė mūsų žaidėją. Ir čia nebuvo pražangos. 

Mano nuomone, pražanga buvo ir tada, kai Gallinari išlygino rezultatą, nes buvo didelis kontaktas iš šono. Tai turėjo būti dvitaškis su pražanga.“

Prie grubaus žaidimo temos Pianigiani grįžo dar kartą besibaigiant spaudos konferencijai, nors paklausta buvo visai ne apie tai. 

„Manau, rungtynės buvo mūsų rankose, tačiau mūsų vaikinai pavargo. Tokių kontaktų, kokie buvo šį vakarą aikštėje, mūsų žaidėjai nėra matę nei NBA, nei Italijos lygoje, nei grupės varžybose šiame Europos čempionate. To nebuvo. Tai reali situacija. Aš apie tai kalbu paskutinius metus. Tai faktas“, – nukirto italų treneris ir paliko spaudos konferenciją.



Komentarai:

ATIAs manau italai zaidzia nesvariai, pasikviete ne itala i komanda (Hacketta).


...jei nežinai tai gal geriau patylėk! jis gimęs ir augęs Italijoje ir nėra natūralizuotas žaidėjas... čia tas pats kas Lavrinovičius vadintum lenkais
2015-09-17
+16
Atsakyti
ATI
As manau italai zaidzia nesvariai, pasikviete ne itala i komanda (Hacketta).
2015-09-17
+4
Atsakyti
paulius
saip mldc tas ispanas kur belgam tos taskus iskaite uztat tek su cekais tiek su italais mums atidirbo kaip reikiant
2015-09-17
Atsakyti
ArunasBaisiausia jei rungtynem su serbais paskirst ta idiota luigi Lamonica.


Raso kad apsimyžusi jį rado kambary…matomai lopas neišlaike….
2015-09-17
+7
Atsakyti
poxui tos alkunes,svarbu byr…a kontroliuoja,o makaronai-džiovaniai lai toliau darosi savo sukuosenas ir slypsus nesioja ir skundziasi,kad mergaites kazkas pastume,ar gavo i barzda vyriskai…LIETUVA!!!
2015-09-17
-25
Atsakyti
Lizingasbukim biedni,bet teisingi,Valnciuinui leidziama su alkunem zaisti,kitiem ne..KODEL taip yra??Yra lygus ir yra lygesni..


Taip, Valanciunas tai savo alkuniu nekontroliuoja... Juk taip netycia uzvoziant kazkam per spranda - rimta trauma galima galima zaidejui padaryti. Neveltui pernai Valanciuna net nba zveris Cousins norejo sumusti, kai jam Valanciunas su alkune kliude. Manau, kad taip negalima daryti, zaidejai privaloma saugoti vienas kita, juk cia ne karas, o tik zaidimas, tad nereikia kitam zaidejui traumu daryti.
2015-09-17
+2
Atsakyti
Realiai lietuviai rungtynes laimejo ne del kibios gynybos, o tik del savo fantastisko pataikimo is tritaskio zonos (11/18 yra 61% taiklumas). Dar grupes varzybose lietuviai vos vidutiniskai 4 tritaskius per rungtynes pataikydavo. Ir zurnalistai rasydavo, kad komanda blogiausia tritaskus meto per 20 metu. O italu pataikymas kaip jiems tragiskas 29% (8/28 tritaskiu metimai). Ir deja daug nepataikytu metimu buvo laisvi ismesti. Negalite pasakyti, jog tiek pramete tik del to, kad kiekvienas nepataikytas buvo per rankas mestas. Deja... Kas ziurejo rungtynes mate, kiek jie laisvu tritaskiu pramete. Bent 1-3 tritaskiu daugiau butu buve ir rungtynes jau butu kitaip pasibaige. Jie juk tritaskininku komanda.

2015-09-17
-8
Atsakyti
[b] Realiai lietuviai rungtynes laimejo ne del kibios gynybos, o tik del savo fantastisko pataikimo is tritaskio zonos (11/18 yra 61% taiklumas). Dar grupes varzybose lietuviai vos vidutiniskai 4 tritaskius per rungtynes pataikydavo. Ir zurnalistai rasydavo, kad komanda blogiausia tritaskus meto per 20 metu. O italu pataikymas kaip jiems tragiskas 29% (8/28 tritaskiu metimai). Ir deja daug nepataikytu metimu buvo laisvi ismesti. Negalite pasakyti, jog tiek pramete tik del to, kad kiekvienas nepataikytas buvo per rankas mestas. Deja... Kas ziurejo rungtynes mate, kiek jie laisvu tritaskiu pramete. Bent 1-3 tritaskiu daugiau butu buve ir rungtynes jau butu kitaip pasibaige. Jie juk tritaskininku komanda.
2015-09-17
-1
Atsakyti
bukim biedni,bet teisingi,Valnciuinui leidziama su alkunem zaisti,kitiem ne..

KODEL taip yra??Yra lygus ir yra lygesni..
2015-09-17
+10
Atsakyti
Vilius
jei tokių kontaktų bijo jie tipo Lietuvių, tai ką kalbėtų jei būtų žaidę prieš Naujają Zelandiją arba Australiją
2015-09-17
+6
Atsakyti
Arunas
Baisiausia jei rungtynem su serbais paskirst ta idiota luigi Lamonica.
2015-09-17
-27
Atsakyti
Nepyragai
Niekad nesuprasiu trenerio, kuris taip paaiškina pralaimėjimo priežastis. Nieks nėra kaltas, kad tavo komandos centras yra pajuokos objiektas NBA lygoje, kuris neturi galimybės nei pastumt, nei pakovot. Taip, sutinku, kad lietuviai nėra patys draugiškiausi, o ypač kokio Mačiulio pražangos kartais atrodo pernelyg stiprios, tačiau žaidžiamos ne draugiškos varžybos. Jei nenori patekti į pusfinalį tai žaisk kaip mergaitė ir tenkinkis geriausiu atveju 5 vieta. Gal pora momentų ir pašvilpė į mūsų pusę, bet čia normalu. Visose varžybose vieni bus labiau nusivylę už kitus, bet tikrai ne teisėjo klaidos lemė mūsų pergalę. Na, o treneris tiesiog savo lygį parodė. Jei Italais išlaikys šį trenerį aš tikrai neliūdėsiu, bet jei jis bus pakeista tai nuoširdžiai manau, kad Italai galės nuveikti kažką daugiau.

P.s. Koks trenerio lygis jei Lietuva jau 3 metai žaidžia kietai, jie visad gynyboj dirba stipriai ir sunkiai, daug pražangų, stabdomas dažnai žaidimas, o jis to net nesupranta. Lietuviai visad žais kietai jei teisėjai tai leis, o jei italai mazgotės tai čia ne mūsų problema. Absurdas iš trenerio pusės jei atvirai.
2015-09-17
+18
Atsakyti
LT
Juokdarys visiskas, Valanciuinui gal du kartus kovojant del kamuolio uz marskineliu tymptelejo, karta per veida kepstelejo, o nesvariai zaidziame mes. Atvirai pasakius vakar teisejai labai gerai dirbo, nepalyginsi su rungtynemis vs Belgus kur buvo svilpiama uz kiekviena kontakta.

O bet koks profesionalas pasakytu, kad prisitaikymas prie teisejavimo stiliaus irgi yra krepsinio dalis. Pvz. Siska nestumdavo ant teiseju, jeigu pralaimedavo, aiskiai sakydavo, kad neprisitaikem prie teisejavimo. O ne kad teisejas anoks, varzovai - anokie. Va cia yra profas.
2015-09-17
+3
Atsakyti
dainiuz
galiausiai galėjo apsiverkt per spaudos konferencija :D
2015-09-17
+11
Atsakyti
Edeno sodas
Bijai vilko - neik i miska :)
2015-09-17
+18
Atsakyti
as
oi vargsiukai italiukai,apstumdyti gerai kad dar neapsiverke per spaudos konferencija....reikejo rekt gelbekit mus lietuviai musa...paduokit i teisma uz nesvaru zaidima...vaziuokit valgyt makaronu ir ju nekabinkit visiem kitiem ant ausu,geda italams...
2015-09-17
+10
Atsakyti
Tegul dziaugiasi, kad nebuvo Babrausko ir Jomanto, tai butu puse italu su nestuvais isnesti :)
2015-09-17
-24
Atsakyti
as
Na jeigu bunant nesalisku tai reikia pripazint, kad teisejai mus patempe siek tiek. Kalnieciui nesusvilpe puolime prazangos, kelis kartus sukirtom per rankas italams kai verzesi, irgi nieko. Turbut grauze sazine uz ta iskaityta belgu metima.
2015-09-17
+13
Atsakyti
..pergalę.

O kas dėl Pianigiani, tai labai krito akyse. MDP laikais buvo mėgstamiausias ir gerbiamiausias treneris ne lietuvis. Turkų pinigai matyt galvą susuko, kad toks sužvaigždėjęs dabar.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-09-17
-27
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 120

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.