Senąją Prienų gynybą prisiminęs Šeškus: „Žaidžiame aferistų krepšinį“

2021-09-26 20:45
Nuotr.: BNS

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) debiutantė Jonavos „CBet“ ekipa skambiai įsirašė pirmąją pergalę. Uraganinį puolimą bei geležinę gynybą pademonstravę jonaviečiai sutriuškino Alytaus „Dzūkiją“ (85:63), o itin patenkintas vaizdu aikštelėje buvo treneris Virginijus Šeškus.

„Vaizdas džiugino. Jeigu atvirai, tai, ką mes susitarėme, dažniausiai įvykdėme. Energija, agresija. Gynyboje mes juos išmušėme. Mūsų tikslas buvo išmušti jų mažiukus iš žaidimo. Aš manau, kad tas dalykas mums gavosi“, – kalbėjo strategas.

„CBet“ varžovams per pirmuosius du kėlinius leido įmesti vos 23 taškus, o viso – 63. Pasak Šeškaus, prie tokio gero rezultato prisidėjo iš senos taktikų knygos ištraukta gynybinė sistema.

„Nuopelnai yra visų – žaidėjų, trenerių. Šiandien mes bandėme vadinamą senų laikų Prienų gynybą. Žaidėjai nuo pirmo iki ketvirto numerio keitėsi ginamaisiais. Mes su treneriais pasišnekame ir prieiname išvados, kad laiko realiai nėra. Kiek mes laiko sportuojame? Tai pagal tą dalyką, kiek mes sportuojame, gerai atrodome. Sprendžiant iš pirmų dvejų rungtynių nepasakyčiau, kad varžovas buvo silpnas. Galbūt jiems praėjęs mačas su „Žalgiriu“, kurį jie praktiškai buvo laimėję, kalė per smegenėles. Visgi aš tikrai nenuvertinu savo komandos, kad jie blogai žaidė. Aš manau, kad mes šiandien gerai žaidėme“, – mintis dėstė specialistas.

Mačo X faktoriumi šiose rungtynėse tapo Kahlilas Thomasas. Praėjusį sezoną Nacionalinėje krepšinio lygoje („7bet-NKL“) rungtyniavęs ir su Jonavos klubu čempiono titulą iškovojęs amerikietis per 15 minučių surinko 18 taškų, 7 atkovotus kamuolius ir 24 naudingumo balus.

Šeškus liko patenkintas savo aukštaūgio pasirodymu, tačiau išskyrė ir komandos kapitoną.

„Žiūrėkite. Šioje komandoje kiekvieną dieną gali išauti bet kas. Ir Laimis (Laimonas Kisielius), kurį buvo nurašę, šiandien atlaikė gerą lygį gynyboje. Jis yra protingas žmogus. Mūsų penkti numeriai visai kitokie nei kitų komandų. Su mumis yra labai sunku žaisti, nes aukštaūgiai puikiai žaidžia pikenpopą – Kahlilas daug tokių sumetė. Džiugina tai, kad mes pelnome taškus iš ten, kur mes esame susitarę atakuoti. Jeigu prametame kažkokį metimą, jis nėra skausmingas. Ketvirtajame kėlinyje, kuomet išleidome atsarginius krepšininkus, visi pradėjo gaudyti taškus. Manau, kad tai ir iš šono matėsi. Žiūrint iš kitos pusės, kuomet likus 5 minutėms pirmauji 20 taškų, galima sau truputį leisti“, – kalbėjo treneris.

Pergalingame mače jonaviečiai visiškai išjungė „Dzūkijos“ gynėjų tandemą Joshua Newkirką ir Dylaną Frye. Kartu sudėjus jie pelnė 17 taškų ir, pasak Šeškaus, didelė dalis nuopelnų dėl amerikiečių neautralizavimo atitenka 21-erių Justinui Ramanauskui.

„Tikrai šaunuolis. Aš jo per draugiškas rungtynes prašydavau, kad jis taip gintųsi. Jam vis neišeidavo. Sakydavau jam: „Eik, daryk pražangą.“ Šiandien jis mane nustebino“, – savo auklėtinį gyrė Šeškus.

Treneris taip pat pridėjo, jog išmušti varžovus iš ritmo padėjo rungtynių dieną spontaniškai kilusi idėja.

„Mes tik šiandien ryte susitarėme, kad spausime varžovus nuo galinės linijos. Galima sakyti padarėme aferą, su kuria juos išmušėme iš žaidimo ritmo. Kai viskas gerai išeina, sakai, jog pasirodėme gerai, bet jeigu būtume gavę laisvų taškų, reikėtų prisiimti atsakomybę. Viskas gerai. Žaidžiame aferistų krepšinį“, – užbaigė strategas.



Komentarai:

Acb
Rukyti gaminiai testosterona sukele ir nuslave Dzukija.
2021-09-26
-11
Atsakyti
djgaffer
Pačiu laiku Šeškus prisiminė tą seną,gerą Prienų laikų gynybą.Varžovas galima sakyti principinis,tai būtent šiandien ir reikėjo kažkokio netikėtumo.Ir tas netikėtumas tapo puiki gynyba,nors Šeškaus žaidimas visada grindžiamas puolimu.Įdomi yra Jonavos komanda,su savo savotišku krepšiniu,tai bus įdomu sekti jų rezultatus.
2021-09-26
-2
Atsakyti
as atsimenu kai kazkoks botas rase kad jonavos valdzia turi perimti narkomanas Jonas vainauskas :D
2021-09-26
+8
Atsakyti
Antikrepšinis grįžta. Kam toks klubas reikalingas ir dėl ko jis ? Parazituojantis klubelis jokių ateities perspektyvų 2-3 sezonai ir sugrius burbulas. You goo shot Edvinai išversk jam. Laba diena
2021-09-26
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.